Discussion Diskuzia ku akciám

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Ares, Oct 4, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Tak od tebe (nic e zlým)by bylo spíš podivný kdyby se ti nelíbilo.. Jako já nevím co hodnotís kladně,ale budiž :)

    esska ok,to je v pořádku ale ty kvanta sferickych....
     
  2. Co na tom hodnotím kladně?
    1. nový měsíčně se opakující event
    2. zajímavě pojatý event.. s 6 vlnami monster s postupně sílícími debuffy, s volbou vstupu na různé mapy, podle volby hráče, pro jakou esenci chce farmit ingredience. (pravda je, že si mohli více vyhrát s podobami map a neměnila se pouze barva krystalů. A škoda, že úspěchy za splnění těch 6 vln, je jen do inf4... inf7 by bylo zajímavé :D )
    3. že spojili možnost výroby lepší esence s eventem. Výrobu klasické esence a vylepšené esence považuji něco jako další lvl esky.. takže chceš-li ji, něco proto udělej.
    4. jak jsem psal víše, s vhodně zvoleným petem jde boss rychleji dolu.

    Je to o prioritách...

    Blbost spatřuji v té akci štěstí kořistníka.. drop SF měl zůstat tak, jak byl před úpravou.
     
  3. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    ok :)

    1. ale k cemu to jako je?
    2. dlouha mapa bez odmen... to asi chceme vsichni..
    3. tady souhlasim.. i kdyz klasicky nepomer od BP znovu uraduje.. milion sferaku za par esenci
    4. event bez drakenovych jader a drakenu je dalsi majstrtyk ... chvalit to uz chce hodne zaslepenost..
     
  4. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    SF to asi bude mega tema na pořád dokud se nechytnou za frňák a nedají to zpět jak to bylo :)
    Jinak event jsem dělal jen tak na zkoušku bo právě že ty SF nejsou. 6 vln je podle mě až zbytečně moc (nápad na debuff je fajn) ale časově j eto zbytečně náročné. Je to z pohledu samo hráče skupka je na tom lépe. Ohledně fialového portálu který je jen někdy je ten vstup fakt až moc drahý. Dal bych třeba 20 slz a em tam fialovy.
     
  5. Možná problém bude u ostatních v tom, že nejsou sto pochopit, že já se na event, ostatně na celé DSO, nedívám a neposuzuji POUZE z pohledu hráče, který by chtěl vše za co nejmenší námahu a ještě nejlépe zadara.. Snažím se na to koukat z více stran.. :)

    Mějte si mě klidně za zaslepence... Snažím se spíše hledat pozitiva než negativa. Cokoliv kdokoliv zdrbat umí... Co se tak zaměřit na klady?
    A o objektivním hodnocení.. si tu ani netroufám nic psát..
     
    Last edited: Jun 2, 2020
    -Touchwood-, Dukynka and anti. like this.
  6. anti.

    anti. Regular


    konečně můj člověk, hlavně pozitivně, kdo mě potahá na Draganovi? :D
     
  7. RIDDICK4444

    RIDDICK4444 Forum Greenhorn

    esence se povedli ale kde mame porad brat ty sferaky ted bez bonusu jedno kolo lisek cca 1-3 sferaky :D smesne a ohledne eventu se mi zda nefer ze debuff me zabiji stejne na tryzni jak na pekle 3 coz je podle me zase velke minus pro slabe hrace
     
  8. Když bude ve skupině místo a nebudeš se bát :D
     
  9. blackassam

    blackassam Forum Expert

    Zřejmě tuto hru bereš Azi už jen čistě účelově...na kritice není nic negativního, bez nutné dávky kritiky se věci neposunou k lepšímu a zůstanou buď v průměru nebo hůř spíš podprůměru. Tato hra má pořád na mnohem navíc a nejen po grafickém provedení. Vizualní stránka poslední dobou spíš hodně pokulhává a mapy ztrácí hlubší myšlenku. Žádné nové monstra pořád jen čistá recyklace možná už ani to. Na to že tento event byl dlouho očekávaný ve svém návratu tak jeho vzkříšení bylo odfláknuté přes ctrl+c/ctrl+v. Dva typy monster v šesti barevných provedení...teda v pěti, protože ta šestá byla nedostupná prozatím :D:rolleyes:.

    Kde skončily ty časy kdy tvůrci se vyřádily a okořenily tuto hru v takovým maličkostech jako ve smyslu vtipných prvků ze známých námětů filmů nebo knih.;)

    Beru to taky pozitivně je fajn že přidaly cetky na transformaci esky, ale to je tak všechno bez dalších emocí.:cool:
     
  10. Nerozumím jak to myslíš tím účelově...
    Já proti kritice nic nemám, naopak. Měla by být však konstruktivní...
    Též jsem názoru, že tato hra má navíc. Bohužel ti odpovědní v BP ne. Mohl bych napsat desítky stran A4, co se mi ve hře nepáčí a dalších desítky stran nápadů a uživatelských vylepšení..To by ovšem musel být o to vážný zájem a musely být vidět výsledky v přijatelném čase a ne za několik let....
    Asi tak..
     
    Last edited: Jun 2, 2020
    Dukynka and elithyacz like this.
  11. Geredis

    Geredis Forum Inhabitant

    Seškrábal jsem krátké shrnutí na Livestream event, který může být spuštěn během oficiálních DSO livestreamů. Přeji pěkné počtení! :)
     
  12. blackassam

    blackassam Forum Expert

    Účelově je myšleno jít konkrétně pro nějakou věc bez dalšího zájmu o zbytek....

    ...tři pásky progresu vlastně k ničemu. Bohužel tohle vrtkavé štěstí nepotkalo všechny. Přitom mohly klidně využít progres pásků a dodat tam zlatou vílu ve formě skládačky. Tím by vytvořili možnost šance pro všechny hráče....buď na jejich štěstí v dropu nebo případné jejich píle. No i když to byla kopie DTU ve zlatém tak to aspoň potěšilo oči. Esku i vstupy vyřešily hezky tím že bylo dost možností tak každý si určitě mohl vybrat jakou z toho raději využije.

    Bohužel příští sezónu kdo zlatou vílu už má tak nebude důvod se tam zpátky vracet pokud něco neudělají s progresem nebo nepřidají jádra.

    Vraťme se k esenciálnímu eventu, abych neodbíhal jinde...:D:)...tím že ten to event je omezený pouze na sféraky tak pro hodně hráčů už to může být problém. Budou muset hodně plánovat a zvažovat priority....na jednu stranu to je fajn - můžeme to pojmout třeba jako herní strategii..., ale v té vetší části spíš značná diskriminace. Když se podíváš hlouběji tak právě hráči střední nebo začínající by uvítaly tuhle možnost pro elementární esky, nebo transformaci na vyšší raritu zároveň to je i nějaká nutnost, aby byly schopní víc uhrát v lepší časovém sledu. Pro end game hráče je tohle jen pouze jako zpestření, když si budou chtít skočit sólo nejvyšší pekla není vyloženě jako nutnost v dobře sestavené skupině. Vetšinou mají stabilní gildy a chodí v partě tak to uhrají v pohodě i bez vylepšených esencí.
    Když se podíváš na první mapu tak jde vidět že tam tvořily hlubší koncept...universální mapa, kde farmíš vstupy a zároveň místem s porty do další elementárních dimenzí. Musí se nechat že naštěstí nás ušetřily další speciální esence..:D..písečná bouře taky dobrý, ale už chybí důvod proč tohle znovu absolvovat - mohlo být klidně využité právě na zisk portu pro purpurovou bránu...namísto černé s náhodným vstupem. Tady vidíš že na tom pracovali a byla nějaká snaha....bohužel o druhé mapě elementární světů tohle říct už nejde...a zrovna tam bylo mnohem větší očekávaní....možností co mohly využít a nevyužily.

    Ne... nedívám se negativně, ale beru tu za průměrnou odvedenou práci. Mohly do toho vložit mnohem víc což neudělali. Body pouze za možnost výroby elementární esky a přeměnu na vyšší raritu. Set je tak akorát dobrý pro transmog - padli dvě části ze setu za celý progres. Peti jestli někomu spadli - ti nový nevím neslyšel jsem od nikoho prozatím - starý padl jeden. Zisk drakenů z progresu nízký. Bez jader od koncového bosse - vlastně ani žádný koncový boss tam nebyl jen vyšší třída přisluhovačů - to je fakt. Možná tím že je zamýšlen jako každo-měsíčně opakovaný event tak ho asi pojali v také podobě v jaké ho i vydali. Tak že škoda jen toho že mohlo být v mnohem větší parádě než je.

    Proto je tady i toto fórum a v tom sem zase já optimistický. Zpětná vazba je zapotřebí. Jednoho dne se klidně může změnit management vedení a třeba by pak ocenily ty desítky stran na A4 vylepšení. Možná jen škoda žes ten boj už vzdal a že bereš vše co BP nabídne. Ano můžu si vybrat jen to nejlepší z odpadu, ale to nemění nic na tom že odpad zůstane stále odpadem i když z něho získám nějaké využitelné věci.

    No musí se stejně nechat že s tou transformací esky si dali konečně na čas. :D Tím že to měli v plánu už dřív při velkých změnách nakonec jí hned nepřidali jak měli původně v plánu. Jde cítit že šašci a zlaté bedny za paklíče ze kterých se dalo taky dost redky nabrat prostě chybí. Teda pokud si někdo nenaklonuje do zásoby :D:D:D to mu je asi pak tohle úplně jedno.
     
  13. :) Kdybys mě znal, věděl bys, že DSO nehraji účelově... Pokud by tomu tak bylo, již dávno DSO nehraji.. :). Fakt si myslíš, že např. u toho eventu hvězdné zlato, jsem zůstal jen u těch deseti kol? :D

    Jinak nemohu říct, že bych s tím, cos napsal nesouhlasil... jsou tam oblasti k větší diskuzi, budeš-li mít zájem, můžeme o tom hodit řeč na ts :) ..........................

    Já neměl a nemám v úmyslu s BP "bojovat", chtěl bych spolupracovat, chtěl bych, aby více naslouchal a "rychle" reagoval. Nechci a nebudu vynakládat zbytečně energii tam, kde vidím, že je to marné a není skutečný zájem. Měl jsem možnost číst příspěvek (než ho smazali) jednoho bývalého moderátora z jiné země o tom, jaké jsou vztahy a jak to v zákulisí BP chodí.. shrnu to, chtělo se mi zvracet. A abych byl upřímný, něco z toho co psal, jsem tak nějak tušil..
     
    blackassam likes this.
  14. Dukynka

    Dukynka Forum Apprentice

    Já jsem první esenciální event neměl čas hrát, takže nemám přímou zkušenost, ale podle toho, co jsem se dozvěděl od ostatních ten event není atraktivní. Zkusím sem tedy sepsat pár věcí, které by mohly pomoci vyzvednout event.
    1) Je to "měsíční" event. U ostatních dvou eventů jsou jedny z nejlepších odměn runy rychlosti útoku. Nemusely by být rovnou dvě, stačila by i jedna.
    2) Drakenová jádra. Jak už se o tom zde hodně mluvilo, v eventu chybí zisk drakenových jader. Ty by mohly buď padat z víru po vybití celé mapy nebo zavést další mapu, která by se otevřela po zabití víru a jeho dvou přisluhovačů podobně jako tajné doupě. V té místnosti by mohl být nějaký větší boss než chodící nebo létající kus krystalu. Barevnou rozlišnost bych ale zanechal.
    3) Unikáty, které se dají využít. Vím, že toto není hluboká myšlenka a je těžké vymyslet něco, co by se bylo vybalancované se sety, které se běžně používají.
    4) Drop petů. Sice noví peti nejsou tak výhodní jako ostatní, ale někdo je holt sběratel.
    5) Něco hlubšího než suché farmení karmotu. Ano, tady by bylo nutné přemýšlet a já vím, že přemýšlení bolí. Bohužel mě ale už nenapadá žádné zlepšení, takže dávám prostor k vyjádření ostatním. :)
    EDIT: 6) Truhla a/nebo Zářivá truhla. Na konci postupu by mohla být truhla podobná té, co se získává při úplňku, tedy buď normální, která by obsahovala jednu část černého esenciálního setu nebo náhodný esenciální gejzír či vír. Zářivá - část setu + vír/gejzír.
     
    Last edited: Jun 4, 2020
  15. JEKAJE

    JEKAJE Junior Expert

    Mohl bys sem pár těch referencí přihodit? Za celou dobu co tuhle hru znám, si nic moc nevybavuju. :)
     
  16. Hledej... najdi např. známou scénku z Titaniku :D, kde ona stojí na přídi lodi a on ji přidržuje :D

    PS, kdo to ví, ať prosím mlčí... ať hledá :D
     
    _Batole_ and blackassam like this.
  17. blackassam

    blackassam Forum Expert

    @JEKAJE ...když budeš víc všímavý tak určitě najdeš ;)
    ...nebo třeba pár vtipných scének od Indiana Jones....:D:D...většinou to máš nějaké okrajové části z mapy...většinou tam, kde by si ani moc nehledal ;)
     
    _Batole_ likes this.
  18. setoneto

    setoneto Forum Pro

    Vsechno stoji a pada na dropu sferaku, byt to jako driv, nemel bych problem, ale jestli bez stesti koristnika nabeham 15sferaku za 5hodin hrani, tak mi muzou polibit s vetsinou eventu. Kazdej u toho nedrepi hodiny denne jako ja a pak prijde event a nikdo ho hrat nebude, nechapu co si o sobe bp vubec mysli, kdyz je schopny tohle zavest. Rozkaz znel jasne... udelat hru, kterou nikdo hrat nebude i kdyby chtel. Uplne to tim zabili a hru se snad zamerne snazi pohrbit. Ma to byt zabava a lakadlo pro co nejvetsi pocet lidi a ne vykastrovana traparna osekana na kost. Otrocina je to od doby co to hraju a je mi to fuk, ale jak pomalu vsechno orezavaj aby vydelali, tak me akorat cim dal vic odrazuji do hry dat vic nez obyc premium. Tech cca 400sferaku za poust esenci zatim mesicne najdu a nabehat postup je na par hodin, odmeny v poho, esky, sfery a karmot dobry a ani mi nechybi drakenovy jadra, ale hnus je jaka je to nuda a musim se tim protrpet uplne bez zajmu jen pro pocit stesti, ze uz to mam za sebou a nadelal jsem neco lepsich esek, ktery spatlam na dvou trech boosech na i7. Odflakli to, ctvrtka druhy mapy je uplne plonkova, proc tam vubec je? Proc jsou to stejny mapy jen jiny barvy. Solo je to na hlavu, skocil jsem i3 a prvni mapu delal 25minut, pak uz jsme chodili skupku a celkem to slo, debuffy beru, ale proc pohyb, to ze se tam tahnu jako smrad si snad delaj srandu, kritik odolky zbroj a od boure ubirani hp bych pochopil, pak vlezes na druhou mapu a behas od niceho k nicemu. 2/10 za esky a cas potrebny k dokonceni, jinak traga
     
    jackoneill1976 and micuna13 like this.
  19. ViperMK3

    ViperMK3 Forum Apprentice

    Borci, tá prekliata amfora vo Varholme môže dropnúť aj na normálnej či je lepšie ísť na vyššiu obtiažnosť?
     
  20. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    Nemusíš na vyšší stačí mít trošku štěstíčka.