Hep Aynı Etkinlikler Bıkmadınız mı?

Discussion in 'Türkçe Bölümü' started by Atmacaselo, Jun 21, 2022.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Atmacaselo

    Atmacaselo Forum Apprentice

    Eyyyy,Oyun yazarları , eyyy Oyun severler,Yöneticiler.:D ;)

    Hep aynı etkinlikler hep aynı görevler hep aynı haritalar......

    Gına geldi artık..

    Bıkmadınız mı?

    Biz eski oyuncular bıktık artık oynamıyoruz farkındamısınız?

    Oyuncu sayısı iyice düştü Online olan yok Loncalar hep kırmızı en yakın oyuna giren 8-10 haftalık olmaya başladı....

    Siz yöneticiler günü kurtarmaya bakın..

    Kötü çalgıcı kendi çalar kendi oynarmış..

    Belki bu mesajım da diğer mesajlarım gibi silinecek ve bana uzaklaştırma verilecek ama;

    GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ....

    Gerçek bu....Bir daha düşünün yeni etkinlik ve eski gelişme ve tezgah olmazsa çoooook oyuncu kaybeder bu DSO...
    Dost acı söyler...

    YAŞASIN 10.KÖY...

    Kalın sağlıcakla ben bıraktım bu oyunu...

    Foruma giren bile yok sayılır...
     
  2. SandRiver

    SandRiver Forum Apprentice

    Ben günde 3 kere foruma girip kontrol ediyorum ama dediğin gibi pek bi aktiflik yok
     
  3. Beta

    Beta S-Moderator Team Drakensang Online

    Merhaba Atmacaselo,

    Yazdıklarınıza özellikle etkinlikler ile ilgili kısma açıkçası şahsi fikrimi belirtecek olursam bende katılıyorum. Oyunu geliştirebilecek her türlü düşünceyi bizlerde önemsiyor ve geri bildirimleriniz doğrultusunda sizlerin fikir, düşünce, görüş ve önerilerinizi merkez ile paylaşıyoruz. Bunun yanında biz görevlilerde oyun hakkında eksik gördüğümüz noktalara dikkat çekmeye devam ediyoruz.

    Ayrıca, kimseye hakaret etmediğiniz ve forum kurallarına aykırı bir tavır sergilemediğiniz sürece fikirlerinizi paylaşmanız, eleştiri de bulunmanız gayet olması gereken bir durumdur. Bu konuda size hiç bir görevli engel olmaz ceza ve uzaklaştırma almazsınız. Bu arada size ufakta bir hatırlatmada da bulunmak istiyorum. Forumda ve oyunda oldukça eski bir görevli olarak şu kadarını belirtebilirim ki burada paylaşılan fikirlerin hayata geçtiğine bir çok kez şahit olduk. Bu düşüncelerin bir çoğu da sizlerden gelen önerilerdi. Dolasıyla, eksik gördüğünüz noktaları bizlere net olarak belirttiğiniz taktirde sağlıklı bir geri bildirim yapmış ve bunları merkez ekibe daha kapsamlı bir şekilde aktarmış olursunuz.

    Forum kullanımı ise aslında doğrudan oyuncu sayısı ile ilgili değildir. Oyuncuların tercihlerinin değişmesi aradaki en büyük etken resmi duyuruları ve oyun haberlerini doğrudan discord v.b resmi Drakensang Online sayfalarından alan oyuncular aynı şekilde bu kanaldan merak ettiklerini de sorabiliyor böyle olunca da forumda yazmayı tercih etmiyorlar diye düşünüyorum. Bu konuda daha önce de forumda açılan bir başlıkta durumu özetlemiştim. Örneğin, şu an açılan son geri bildirim başlığının görüntülenme sayısına bakarak bir çıkarımda bulanabilirsiniz. Şuan '3278' görüntülenme olmasına rağmen yalnızca '4' post yani yazı bulunmakta oyuncuların daha ziyade okumayı tercih ettikleri açık katılım sağlanmadıkça bu durum devam edeceğe benziyor. Bunun yanı sıra bizlerde oyuncuları özellikle de geri bildirim başlıklarına katılımını artırmaya yönlendirmeye çalışıyoruz. Ancak oyuncularımızın büyük bir kısmı yalnızca sorun yaşandığında bizimle iletişime geçiyor ve bu da çoğu zaman destek ekibi aracılığıyla oluyor. Umarız ki, oyuncularımız tekrar forumda daha çok zaman ayırmaya ve oyunun geliştirilmesinde gereken katkıyı sağlamaya eskisi gibi devam ederler.

    İyi oyunlar dilerim.
     
    Atmacaselo and SandRiver like this.
  4. Atmacaselo

    Atmacaselo Forum Apprentice

    Teşekkürler sn Beta,
    Daha önce yazılarımı beğenmeyen modlar(!) vardı 2 gün kalmazdı yazılarım silinir ben de cezalandırılırdım.Doğruyu yazdım eleştirdim isteğimi ve beğenmediğim yerleri yazdım diye hep aforoz edildim bu yüzden foruma çok uzaktan baktım.Şimdi sizin yazınız bildirimden gelince yine ne kadar uzaklaştırma verdiler diye merak ettim( en son 90 gün idi).Dediğim gibi Bonus kod yok.Yeni görev yok Yeni etkinlik yok yeni karakter yeni eşya yeni set yok . Önceleri şunu savunurdum madem yeni görev yok eşyaları biz imal edelim bunları imal etmek için çeşitli materyaller toplayıp tezgahta birleştirip kendi özel becerileri olan eşyalar kuşanalım.(rün olayını daha o yıllarda yazmıştım Olmaz olamaz demişlerdi)Neden olmasın belli miktarlarda perçin deri parçası (x)tozu topla zırh yap..Maden topla demirci kılıç dövsün..Herkesin topladığı malzemeye göre değişken eşyalar setler yapalım dedim mesajımı dikkate almadılar kilitlendi.Etkinlikler üstüste gelmesin hangisini bitirebiliyoruz ki diğerini yapalım.Tek tabanca takılırım gruplara girmem veya alınmam pek dostum yok iş veya okul arkadaşlarım oyun oynamayan yaştalar tanıdığım bir kaç kişi de oyuna devam etmiyor artık.Eşyalarım demode cehennem kestiğim yere zorlayıcı giremez oldum DARK LEGACY yüzünden.Taşlarımı rünlerimi yükseltmek için milyar altın lazım..En güzeli artık bırakmak dedim çünkü oyun denilen şey zevk için eğlenmek amacıyla yapılan bir olay eziyet oluyorsa neden devam edeyim ki diş ağrısı bile oyundan iyi gelmeye başladı..Dediğim gibi belki oyun yönetimi şapkası ile konuşmaya başlarsa bir şeyler yapılırsa belki geri dönenler olur..Belli yıl belli yaş oyunda olanlar bıktı.Gelenler merak ettikleri veya tavsiye üzerine gelip bırakıyor.Karakterlere binek ve yol arkadaşı da benim fikrimi.Savaşçı zavallı karakter ona uzaktan saldırı yapan yoldaş olmalı ama süreli ama ücretli bir yandaşı olmalı yoksa büyücü okçu buharlı yanında çok sürünür eskiden tanklara vardı herkes savaşçı arardı şimdi yüzüne bakan yok .Şifacı suikasti hırsız gibi karakterler ile rpg tadında bir oyun hoş olurdu..
    Saygılarımla.
    AEO...
    Tcselo
     
    Beta and SandRiver like this.
  5. Xequarth

    Xequarth Forum Apprentice

    Oyundaki eventlar ''event'' değil ki hepsi başka birer grinding/farming'den ibaretler sadece. event dediğin olay biraz neşeli, zevkli olur. oyunun normal akışı dışında eğlenceli yeni içerikler sunulur, oyunculara ufak hediyeler falan verilir. burada kas babam kas. zaten normalde başka bir şey farmlayan midgame/endgame oyuncuları 3-4 günlüğüne başka bir map'de kasıyor, olay bu.

    hele benim gibi yeni oyuncular bu etkinlikte ne solo atabiliyor ne de bs/merci partylerde yer bulabiliyor doğru düzgün. mesela sargon var 2 gündür herkes bs giriyor. 300k dmg olacak da event'da adam gibi party bulacağız, tuhaf valla :)

    edit: mesajı yazdıktan sonra biraz da şu varholm event'ına bakayım dedim. onda da 2. haritaya geçmek için full moon harici bir zamanda quest yapmam gerekiyormuş :D eventlar bile grindlı şaka gibi :D
     
    Last edited: Jul 13, 2022
    SandRiver likes this.
  6. aretias

    aretias Forum Greenhorn

    Eventler çok sıklıkla geliyor. Eski oyuncular için sıkıcı hale gelmiş olabilir. Oyunda aşırı derece de olumsuz durumlar mevcut. Bu halde eventlerin aynı olması yada oynanıs tarzı bence gerçekten en son düşünülmesi gereken bir mevzudur.