Technical FAQ A nebula hibaüzenetek

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 11, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Kedves Játékosok!

  Ez a topic a segítségetekkel jött létre, hogy bemutassuk, ismertessük és lehetőleg megoldást is kínáljunk a különféle nebula hibaüzenetekre. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatásotokat és a beküldött képeket, amik nélkül nem jöhetett volna létre ez a topic!

  Ne felejtsétek el, hogy ezek a hibaelhárítási lehetőségek nem helyettesítik a gép karbantartására vonatkozó alapműveleteket (pl.: a gép portalanítása, ami gyakori "belassúláshoz", teljesítménycsökkenéshez vezethet, stb.)!


  *Tudomásunk szerint más országok még nem csináltak ilyet, ezért, hogy ők is használhassák, illetve lemásolhassák a topicot a "spoiler" gomb alá beraktuk angolul is az "ok és megoldás" leírását.
   
 2. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "A Memory Alloc"

  memory1.jpg memory2.jpg


  Több program fut a háttérben és nincs elég memória (RAM)... Minden háttérben futó felesleges programot be kell zárni! (pl.: torrent, böngésző, stb.) A DSOClient mappa (ideiglenes fájlok) törlése.

  • More programs are running in the backgound and that leads to the collapse. Haven't got enough memory (RAM)... You have to close every unnecessary programs! (E.g.: torrent, browser, etc.) Delete the DSOClient folder.
   
 3. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "A Physics Mesh"


  physicsmesh.jpg

  Az ideiglenes fájlok törlése megoldja a problémát...

  Deleting TEMP folder should be the key here...
   
 4. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "A D3D9 + Render Device"


  jenkins_d3d9.jpg render.png  Ezzel a hibaüzenettel főleg akkor találkozhatunk, ha a gépet "alvóállapotba" küldő gombot megnyomtuk. (Pause/Break/Sleep)
  Esetleg elindítottuk a játékot és lecsuktuk a laptopot. Nyomtunk egy WIN + L billentyűkombinációt, ilyesmik vagy hasonlók. Tehát a kliens töltése közben alvóállapotba vagy képernyőkimélő módba kerül a gép. Bármilyen videókártya aktivitáshoz is köthető ez a hiba, pl: videókártya driverjének a frissítéséhez, illetve a használatához más programnál, játéknál, így többet nem bír el a videókártya.

  We can meet this error code when we are starting the game and while it loads closing the Laptop or pressing WIN+L on keyboard as an example. Or if the machine is sent to sleep mode or locked (in windows) while the game is about to start/already running. This error is usually tied to any video card activities outside the game... for example a running driver update.
   
 5. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "A D3D9 Vertex Buffer"


  vertexbuffer.jpg


  Ez a hiba akkor jelentkezik, ha a pufferek elérték a maximum kapacitásukat és még valamit be szeretne tölteni a rendszer, de már nincs hova. Sajnos "elkerülhetetlen" jelenleg, az egyetlen megoldás a játék újraindítása.

  This one mainly happens when the buffer reaches the max capacity and it try loading more assets (from player equipment) in to buffer. Actually, not avoidable. If it happens re-starting game is only solution.
   
 6. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "Az ODE INTERNAL 1"


  ode_int1.jpg


  Ez a hibaüzenet akkor tűnik fel, ha a kameranézet túl gyorsan vált (DSO cam, teleport/ugrás).

  That nebula is for when something with camera happend; dso cam, jump, teleport, etc.
  Something which makes the camera to move fast to another point.
   
 7. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "A RakNet"


  raknet1.png raknet2.png


  Valószínűleg a kliensnek nem áll elegendő memória a rendelkezésére ahhoz, hogy elindítsa, futtassa magát. Nincs igazi mód rá, hogy elkerüljük, ilyenkor a legjobb újraindítani a klienst. Esetlegesen érdemes megpróbálni a szokásos protokollt, amit a memória gondok esetén teszünk.

  Assuming that for some reason the client found not enough available memory on mashine to initiate the client. If it has its appearance, best would be to just try again. Maybe worth to try the standard protocol as usually about memory.
   
 8. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "Az SQLite"


  sqlite.png


  Ez a hibaüzenet akkor jelentkezik, ha két kliens fut egyszerre és mindkettőben betölt a következő pálya, mindkettő kliensben map-váltás folyik.

  The SQLite one only appears for 2 clients running the same time and in both client a map is loading.
   
 9. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  "Failed open database"


  failed.jpg

  Nagy valószínűséggel egy sérült fájl okozza a hibát. A játék indításakor találkozhatunk ezzel a hibaüzenettel, a DSOClient mappa törlése elméletileg megoldást jelenthet a problémára.

  Some error during initialising the game. Most likely a downloaded file broken or corrupt game file. A client restart might fix it or deleting Temp folder should do the trick.
   
 10. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

 11. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Unbenannt.jpg


  Ez a hiba akkor jelentkezik, amikor a kliens nem tud csatlakozni a CDN (tartalomelosztó) szerverhez, vagy az instabil internetkapcsolat miatt, vagy mert az internet sebessége nem elégséges a folyamat megfelelő végrehajtásához.

  Próbáljuk meg a router (ha van, a külön modem) újraindítását, és lehetőleg Ethernet-kábelen csatlakozzunk!
   
 12. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  20211023_221736.jpg


  A hiba az egér (mutató eszköz) mozgatásával kapcsolatos, lehet a rendszer vagy a driver hibája is, de okozhatja a játékbeállítások tárolására szolgáló file (settings.xml) hibája, sérülése is. Javasolt a kliens eltávolítása (uninstall) és a gyorsítótár (TMP) törlése, majd újratelepítés.
   
 13. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Nebula_2022.01.11.jpg

  A kliensprogram verziója nem egyezik az aktuális (szerver) verzióval.

  Legegyszerűbben: a DSOClient mappában a dlcache nevű mappát törölni kell, majd újraindítani a klienst!  dlcache.jpg
   
 14. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  unknown.png


  A képesség sáv váltásakor előforduló hiba.

  Oka: Lejárt a királyi tagság, s emiatt inaktiválódik a pluszba kapott képesség sáv.

  Megoldás: A DSOClient mappa törlése.
   
Thread Status:
Not open for further replies.