Discussion Általános kérdések és hibajelentés

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 16, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
 1. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Kedves Játékosok!

  Ebben a topikban van lehetőségeket kérdéseket feltenni a játékról, illetve hibákat bejelenteni. A régi fórumon több ilyen jellegű topik is rendelkezésre állt, azonban ezek nagy részét ez a topik fogja össze innentől kezdve. A kérésünk az lenne, hogy csevegést itt ne folytassatok, csak hibát jelentsetek, kérdést tegyetek fel, vagy egy korábban feltett kérdésre válaszoljatok, esetleg egy jelzett hibát erősítsetek vagy cáfoljatok meg. A topikban feltett kérdésekre, hibajelzésekre moderátori választ várhattok, de természetesen a játékostársaitok is a segítségetekre lehetnek. Felsorolás jelleggel ez a topik az alábbi témákat öleli fel:

  • Technikai kérdések
  • Rendelés menetével kapcsolatos kérdések
  • Eventtel kapcsolatos kérdések
  • Játékkal kapcsolatos egyéb kérdések
  • Hibajelentés
  • Fordítási hibák jelentése
  A kérdéseknél, hibáknál arra ügyeljetek, hogy azok általános jellegűek legyenek. Például, ha nem tudod pontosan, hogyan működik a kraftrendszer egy eleme, vagy nem világos az event menete, akkor azt megkérdezheted itt (ha az ide vonatkozó ismertetők nem adtak választ a kérdésedre). Ugyanez a helyzet, ha egy olyan hibát találsz, ami vélhetően mindenkinél ugyanúgy fennáll (pl. fordítása hiba, hiányzó ikon stb.)

  Az olyan egyéni problémákat (pl. hová tűnt az andermantom, miért kapok ilyen-olyan hibakódot, nem kaptam meg a jutalmat, kidobtam a tárgyamat), amelyek vélhetően csak nálad állnak fenn, netalántán a részünkről a megoldásuk vagy megválaszolásuk beavatkozást igényel, épp ezért más játékosra nem tartozik; kérjük hogy ne ide, hanem a supportnak írjátok meg!

  Számunkra nagy segítség, ha a hibajelentéskor részletes leírást adtok a jelenségről (mikor, hol, milyen körülmények között észleltétek a problémát). Ha ezen kívül képernyőmentést is tudtok készíteni, amit a jelentéshez csatoltok, az szintén segítségünkre lehet.

  DSO Team
   
 2. Finstandantilus

  Finstandantilus Someday Author

  Nagyon idegesítő, hogy ha megakarom nézni, hogy mennyi haladásnál vagyok, akkor inf4-es csíkról kell visszapörgetnem. Gondolom a szülinapi eventet kivittem és onnan veszi át azt a fület

  Találtam a trezorba egy plusz 1-es buffot, meghaltam a mapon és elvette, ez bug, de gondolom azért mert hibás a játék semmiféle kárpótlást nem kapok. Érdekes, hogy a 21. században ilyet meg lehet tenni, hogy hibás a játék és így jártam lesz a válasz.
   
 3. JimJupiter

  JimJupiter Advanced

  Az kérem hiba, hogy a méregtővis rúnája nem esett ki a világon még senkinek? Lesz ez javítva?
   
 4. Elnegro93

  Elnegro93 Forum Greenhorn

  Nyugodj meg a kacsintós petet se látom senkinél. Dso magyar fb csoportban is ugyan az a véleménye szerintem mindenkinek. Van aki végigütötte az új bosst minden módban. Személyszerint Inf1 és fatalon toltam ki mind a 3 haladási sávot... Se az amuletthez nem esett ki a darab, se rúnakő, se bossnál a pet.. Azért pár kört le kellett futni míg meglett az a 3 haladási sáv.
   
 5. LAZZ

  LAZZ Forum Apprentice

  A patkánykirály és a takaros patkány megszerzésének az esélye 0.000000000001 % vagy 0.00000000000000000000001 % ? A másik kérdésem az lenne, hogy a gwenfara köpenyt be lehet kraftolni szűz maggal és ha igen akkor hol találok hozzá receptet?
   
 6. pukiface

  pukiface Someday Author

  A patkánykirály 30-40 körből meglett a klánban, az első 6-os pályán, a hotfix előtt.. azóta senki sem látott semmilyen patkányt, az ami a takaros patkányt dobná, sosem láttam. Az egyszeműt, és a rúnakövet sem, de legalább ott a képen, és láthatjuk hogy eshet :D
   
 7. jackoneill1976

  jackoneill1976 Forum Veteran

  Patkánykirály kb. 50 körből meglett... takarost már megöltem vagy 100at de szerintem az játékban sincs...
   
  opos2012 likes this.
 8. Finstandantilus

  Finstandantilus Someday Author

  Ez gondolom bug lehet

  [​IMG]
   
 9. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Nem az.

  hos-kopeny.jpg
   
  Finstandantilus likes this.
 10. Finstandantilus

  Finstandantilus Someday Author

 11. RetekMatyixD2

  RetekMatyixD2 Forum Greenhorn

  Sziasztok!
  Már teljesen elegem van a játéknak a nebula és minden hasonló hibáival... Állandóan szofter hibára akarja rá kenni az egész játék fagyást maga a kliens hibakód üzenete és még a support társaság is... Minden gyorsítótárat töröltem már, újra telepítettem a gépet is és optimalizáltam mindent.. A gépem is erős (i7-8700; gtx 1070; 16Gb 3200Mhz ram; 650W tápegység; B370M Mortar alaplap; win10 64 bit (EREDETI); ) Szóval ha netán valaki tudna rá lehetőséget hogy ne panaszkodjon a játék és fagyjon le spontán Pl event közepén 10perc játék után azt megköszönném..!
   
 12. Elnegro93

  Elnegro93 Forum Greenhorn

  Szervusz! Érdekes dolgokat tudnak művelni a számítógépek. Én a helyedben még megpróbálnám a következőket.
  Winchester nem-e szektorhibás egy HDD Regeneratort végigfuttatni rajta tud érdekes dolgokat művelni akár egy szektorhiba is.
  2 éve vacakolt a gépem 2 nap kellett mire rájöttem, hogy RAM hibám van azért nem fut rendesen. Egy RAM test programot is lefuttatnék rajta.
  Gondolom eddig hibátlanul futott a játék a Windows 10-el, mondjuk én nem vagyok nagy híve a 10-es Op rendszernek, de ízlések és pofonok jelenleg az enyémen is az van próbakép, még lusta voltam visszarakni a 8.1-et vagy a 7-et.
  Illetve megfigyeltetheted a videókártyát melegedését vagy a procinak nem e magas a hőmérséklete.
  Drivereket is érdemes átnézegned, mert a 10 elég kényes pont ezért nem szeretem. :D Egyenlőre ennyi ami eszembe jut így hírtelen márha mindent kipróbáltál.
  Legújabb DirectX vagy Visual C+ pachek.
  Ja meg ha nagy fokon forr a prockó vagy a videókari, akkor egy takarítás sem ártana a gépnek esetleg ha rég volt átpasztázva és portalanítva belülről. csodákra képes ez a fél órás művelet is. :)
  Remélem valamelyikkel tudtam segíteni. :)
   
 13. jackoneill1976

  jackoneill1976 Forum Veteran

  mondom leverem már az egész mapot... megnézem mit dob a végén...

   
 14. RetekMatyixD2

  RetekMatyixD2 Forum Greenhorn

  Szia!
  Köszönöm a válaszodat!
  Sajnos ez a jelenség már 2 éve elkezdődött körülbelül release 190~ környékén és azóta egyre gyakrabban fordultak elő a mostani állapotig ezek a hibák. Az idők alatt új alaplaptól kezdve új processzorig és ramokig is elterjedtem. Egyedül a videokártyám az ami most lesz 3 éves, viszont az sem produkál túlmelegedést, valamint a legfrissebb driverek futnak a gépemen. Régebbi verzióval is bepróbálkoztam, service packokkal is próbáltam kompenzálni a hibát, de semmit nem tudtam javítani a helyzeten.. :(
   
 15. jackoneill1976

  jackoneill1976 Forum Veteran

  hidd el..a hiba nem a te gépedben van... nálam dettó ugyanez a helyzet.

  a kliens borzalmas hibákat idéz elő csak úgy találomra.. vagyis 1et már megfejtettem :D ha afkolok és mondjuk 10 percet áll a kari egy helyben egy városban akkor nálam boritékolható a hiba.. olyankor ki kell jelentkeznem és újra be vagy káromkodás lesz a vége..

  bármilyen mapra megyek afk után akkor vagy nebula,vagy nem tölt be teljesen és nem látom se magamat se a mobokat..ha "ingyenes" a map akkor simán kijelentkezek,de ha mondjuk pont benéztem és kulcsos/port/ stb akkor mehetek vakon .. jó mert megyek előre oszt kész..ha ütnek a láthatatlan mobok van dühöm és szétzúzás(alap ütés nincs mert nem látom a mobokat,nem lehet célozni)

  windows 10 home(eredeti)
  nvidia geforce gtx 1050ti 4GB
  i5-8400 2.8GHz
  8Gb ram
  up*c kábel 100mbit
  SSD (ott a kliens)
   
 16. pukiface

  pukiface Someday Author

  A mortis szetnél félre van fordítva valamelyik kasztnál az új amulett.
  Mágusnál: "A halál amulettje"
  Harcosnál: "A halál pecsétje"
   
 17. 12xineohp

  12xineohp Padavan

  Szerintem jó ha nem ugyanaz a neve több kasztnál is. Vagy mindnél egyforma vagy mindnél különböző.
   
 18. Hentes0

  Hentes0 Someday Author

  Szép napot.
  Azt szeretném megkérdezni hogy az itt látható kő csak a Győzelem díszében halmozódik, vagy minden fegyverdíszben?


  [​IMG]
   
 19. jackoneill1976

  jackoneill1976 Forum Veteran

  csak abban..
   
  Hentes0 likes this.
 20. JimJupiter

  JimJupiter Advanced

  Szeretném megkérdezni, hogy Jon lakkjával mért nem lehet a lejárt (tehát eszkőztárban piros szinű volt) Heliosz nyakláncot feltőlteni? (Rúnát és kőveket előtte kiszedtem a nyakláncból). Nem kicsitt bosszantott, hogy event helyett mehettem 100 mészkővet és árnyliliomot farmolni.
  Konkrétan mikor lehet Jon lakkját felhasználni?
  Csak frissen ősszerakott nyakláncon?
  Ha még nem járt le a nyaklánc és van mondjuk 15 nap hátra és akkor feltöltöm Jon lakkjával akkor 75 napig lesz érvényes a nyaklánc?
  De a legegyszerübb az lenne, ha szépen engedélyeznék, hogy a lejárt nyakláncot is feltölthessem Jon lakkjával, mert ezt igy nem kicsitt átverésnek érzem.
  [​IMG]
  Ui: úgy is próbáltam, hogy csak 1 db lakkot raktam be, de úgysem engedte. És gnóbnál is meg volt már a recept hozzá!