Bug Help reproduce the buff vanishing bug!

Discussion in 'General Forum' started by _G_R_A_M_P_S_, Jan 11, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. _G_R_A_M_P_S_

    _G_R_A_M_P_S_ Exceptional Talent

    EDIT I'm not supposed to use bad language around here, but i'm pretty pissed off. This bug of all my buffs, pet and costume disappearing happened, under the same circumstances as last time.

    Circumstances
    In order to craft the uniques i use from t6 to t7 to t8 i need (11*(400+450))=9350 augment cores. 9350*299=2795650 materi fragments. Of course some cores will be farmed from bosses, but still. I try to do some mf farming every day making use of the daily buffs. I switch my gear so i achieve as much runspeed as possible, sometimes i also use a physic of alacrity. I go in an out q3 m1 inf3 searching for materi portals. If no portals, i go back to town with the universal travel map and try again.

    Active buffs, costume and pet
    - Scroll of materi blessing, +25% materi fragments, 10 min
    - Ammons glasses
    - Golden buff from daily quest, +50% materi fragments, 30 min
    - Physic of Alacrity, +18% runspeed, 2hour
    - Tonic of Efficacy, +100 mana, (not sure if it was active at the moment of vanishing, but had a few minutes left around that time)
    - Horned fire gnome, pet, 5% runspeed
    - Armored skeleton costume

    Other
    I'm not sure if it's related, but i was also wearing items i usually only use when runspeed is most important, like for farming mf, or for the mini challenges of the winter event. These were gwenfara's cloak and the pauldrons of the ferocious beast.

    Moment of vanishing
    I left q3 m1 using the universal travel map while all above mentioned effects were active. When i arrived in cardhun, they were all gone.

    Help
    Since this happened to me 2 times since r214 came live, under the same circumstances, it would be appreciated if others who encountered this bug, could mention details of their circumstances when it happened. Let's see if the devs can reproduce the bug with more details.
     
    Last edited by moderator: Jan 11, 2019
  2. couda22

    couda22 Forum Great Master

    This problem happened to me at least twice. I believe that the common factor was relatively "high" amount of map changes in relatively "short" amount of time.

    My speculation is that this problem is related to load balancing (load balancer).
     
  3. _G_R_A_M_P_S_

    _G_R_A_M_P_S_ Exceptional Talent

    Hmm, could be. However, i have only encountered this with 4 or 5 buffs active at the same time. When i do the same mf farming (same high amount of map changes) with less active buffs, it hasnt happened to me yet.
     
  4. ΣMiwel

    ΣMiwel Count Count

    Isolating bugs is the most painful thing for players to do in this game. Even more painful than the grind, unless you just don't care about the bug, do your grind, and wait for insight to stand right on your way.

    I don't think I've ever encountered this bug, but, from the way you're describing it, it seems it has something to do with some physical resource usage (pretty much like the SW cd-reduction-not-working bug, that I have once described and that I've been working on isolating since that thread was posted).

    What I think might be useful in finding the cause:
    • What are your graphic settings? Try turning off the shadows and any graphics improvements (if you haven't already) and play like that for some time. You could see and compare if you are still getting the bug then.
    • Try to repeatedly enter a PW and teleport out (travel map), of course without any important buffs on (just pets etc.), and see what's gonna happen.
    • Do the guild and group activity bonuses also disappear? If so, when do they return? After another map reset? After refreshing the group/guild tab?
    Of course, whenever you're doing any of these experiments, make sure to compare on the same day farming without the variable changed and with the change, so that you could see clearer what's really wrong.
     
  5. _Baragain_

    _Baragain_ Living Forum Legend

    It's only happened to me once since R214, and there was nothing unusual happening at the time that sticks in my memory... just like you said, I went back to town via my map and when I got there, I was buffless. I lost 2x 2 hour buffs and a materi glasses buff that were only about 5 min old each, so I was more than a little upset.
     
  6. _G_R_A_M_P_S_

    _G_R_A_M_P_S_ Exceptional Talent

    Omg, it just happened to me again. Again while farming mf with portals.

    1. I play with high graphic settings, but i'll try with lower graphics, see if i can still recreate it.
    2. This time (as opposed to the other 2 times) it happened after i entered q3 m1.
    3. The guild bonus doesnt disappear. I don't run in a group.


    This time the situation was the same, except that it happened after i entered q3 m1.
    The active buffs were as follows:

    - Scroll of materi blessings, +25%, 10 min
    - Ammons glasses
    - Silver daily quest buff, +25%, 30 min. (it had about 2 min left)
    - perhaps, but i'm not sure, i still had the scroll of runspeed active, +50%, 2 min.

    I'm kinda starting to feel it has indeed to do with many mapswitches in a short amount of time. As if the server can't keep up or some data gets lost in between the map switches.
    With my equipment for this occasions i run with about 60% runspeed. 110% with the 2 min buff. And 130% if i also use the physic of alacrity. (did that 2 times and both times it triggered this bug). So switching maps happens a lot/minute.

    Btw, is any of the forummods reading this? And is this kind of information going to be forwarded to the devteam? Is there any other information needed?

    I'll keep investigating. Next up is the gold buff from daily quests. I'll post an update if the bug triggers again.
     
  7. Mal3ficent

    Mal3ficent Board Administrator Team Drakensang Online

    Mods are not reading forums, they are fixing their makeup.
    Keep providing information until we get a solid case to pass it on to the dev team.

    Cheers.
     
    Shine2, ghostmagicus and Anyki like this.
  8. Suzzy

    Suzzy Forum Greenhorn

    Hi all.

    It happened to me too few times within last 10 days, every time while i did materi frag farm (with lots of map changing).

    But few mins ago it happened to me while i did regular farm. I was in Q5 + secret lair solo, on Infernal 4. After I cleared a secret room, teleported to Splintered city, all my buffs disappeared. I had both HP buffs (+20k and 24% more HP), Glasses of Fragment seeker. Costume, pet and epic mount disappeared too.

    Well, it is not a big deal if it is once or twice, but 5+ or 10+ times is not good. Glasses, costume, pet and mount are free (i got glasses from LB), but buffs have its price, little less than 140 gold i think.

    Also, 2 days ago, after I teleport to Splintered city, in the 1st second i got a picture of city, i was without costume, but it recovers very fast, like a pet too. I used both HP buffs, but only 1 of them was recovered.
     
  9. Purgerzg

    Purgerzg Active Author

    Entering q1 I lose costume Stormball Jersey (Croatia),pet (Cute Dog),buff (+20000HP),buff (+100% materi fragment stack),buff (some random buff from map).On boss I have some lags (latency was always around 38-42ms).
     

Share This Page