Game FAQ Kezelőfelület, alapvető irányítás, menük

Discussion in 'Magyar szekció' started by Bakatabis, Sep 13, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Bakatabis

  Bakatabis Advanced

  Kedves Játékosok!

  Ez a poszt arra hivatott, hogy segítsen nektek elsajátítani az alapvető beállításokat. Csapjunk is bele.

  A játékba való belépéskor ezt a képernyőt fogjátok látni (persze a saját karakteretekkel :D)


  Screenshot_1.png

  Ezen a felületen tudjátok kiválasztani az adott fiókon lévő karaktert, amellyel játszani szeretnétek. Egyszerűen csak a nevére kattintotok, majd a játékkezdésre és indulhat is a játék. Ugyanitt van lehetőségetek készíteni egy új karaktert, valamint törölni is itt tudod őket (remélhetően ezt nem sokan fogjátok használni :) ). A törlés ingyenes. A korona és a könyv ikonok az egyes karakterek mellett azt jelzik, hogy melyik karaktered rendelkezik mentorbónusszal. A mentorbónuszról külön topicban olvashattok itt.

  Alapvető irányítás:

  Hogyan tudok mozogni?

  A térképen való mozgás az első, amire szükséged lesz. A játékot végig egérrel játszhatod, az egérrel tudod irányítani a karakteredet egész Durián keresztül. Ez azt jelenti, hogy bárhová kattintasz a játéktérben, a karaktered oda fog menni. Javaslat: ha a bal egérgombot lenyomva tartod, akkor a karaktered folyamatosan fog mozogni azokba az irányokba, amerre az egérrel vezeted.

  Támadás:

  Ha egy ellenfél kerül az utadba, akkor megtámadhatod a bal egérgombbal. A bal egérgombot nyomva tartva folyamatosan támadható az ellenfél, amennyiben a vadásznyíl/mágikus lövedék/dühös ütés/gyors lövés képességeitek vannak a bal egérgombon elhelyezve.

  Kezelőfelület


  Bal felső menü sor:

  Screenshot_1.png

  A bal felső sarokban az alábbi információkat találjátok:
  -Kosár ikon, ide kattintva vehetsz andermantot.
  -Aktuális andermant mennyiség, mellette az arany, ezüst, réz (100 a váltószám)

  Alatta a tárca található, amelyet lenyitva a további információk láthatóak:
  -erő rúnái mennyiség (tárgyak olvasztásával szerezhetőek)
  -dicsőségpontok (PVP mérkőzésekből, napi kihívásokkal szerezhetőek)
  -sárkánypénz mennyiség (eventeken szerezhető)
  -aranyozott lóhere menyiség (titkos búvóhelyen szerezhetőek belépőért)
  -matéria mennyiség (köztes világ kazamatáiból szerezhetőek)
  -szféraszilánk mennyiség (méltó ellenfelektől szerezhetőek)
  -csontérme mennyiség (Hirajában, a halálos mélységben szerezhetőek)
  -módosított crescerit mennyiség (kedvencek "olvasztásával" szerezhetők, illetve napi ajánlatok, eventek adhatják)
  -igazság kristálya mennyiség (Születésnapi event fizetőeszköz)  Felső-középső menüsor


  Screenshot_2.png  Baloldali ikonsor:

  Screenshot_3.png


  1: PVE ranglista szezon

  2: Event

  3: Napi bejelentkezési bónusz

  4: Napi kihívás

  5: Napi akció  Alsó menü sor:

  Screenshot_1.png

  1: Visszatérés talentum helye

  2: Életjelző gömb, a másik felén két gyógyital foglalat (beállíthatsz rá gyors gombot)

  3: Képességsor - képességek gyorsbillentyűi 1-7-es gomb között (Skilleken (képességeken) kívül még erősítők (buffok), gyógyelixírek (potik), mana/koncentráció/dühitalok, esetleg emotikonok helyezhetőek be)
  (A skillsor két oldalra van választva, a jobb oldalon, az egérhez kapcsolódó képességek esetében tabulátorral váltható az egér jobb beállított skill)


  4: Mana/Düh/Koncentráció/gőz jelző gömb

  5: 2 Esszencia tárhely (50.000 esszencia fér el)

  6: A skillsor felett többfajta ikont láthattok, ezek lehetnek a bónuszt adó petek, kosztümök, erősítők (buffok), eventek ikonjai, valamint az aktuális terület, amelyen tartózkodtok és a nehézségi szint.
  Karaktermenü (C)
  Itt találhatóak a karaktered értékei, a pvp-ben elért eredményeid, valamint a teljesítményekből/pvpből megszerzett rangod/címeid kezelőfelülete.


  Feladatok (Q)
  Itt találhatóak az aktuális, folyamatban lévő próbáid, összefoglalások, a teljesítmények, valamint a napi kihívások.


  Képességek (S)
  A három talentfa beállítása
  • Tapasztalat (szinthez kötött skillek beállítása)
  • Tudás (ezekkel erősítheted a karakteredet)
  • Dicsőség (PVP)

  Eszköztár (I) - játékban még használatos az angol kifejezés=inventory
  A talált/megszerzett tárgyak raktára. Bővíthető andermant fejében, illetőleg prémium előfizetés esetében úgynevezett prémium fül jár a tárhelyedhez.


  Kereskedő (T)
  Andermantért megvehető tárgyakat vásárolhatunk (ékkövek, eszenciák, skinek, csomagok - pl.eszköztárbővítés akciós áron, eseményekhez kapcsolódó eszközök, általános térkép stb)


  Helyi térkép (M)

  Ezen láthatod azt a területet, ahol jelen vagy, valamint a csoporttársaidat is közös játék esetén. Jelöli még a küldetések és az NPC-k helyét is, abban az esetben, ha egy személyt vagy tárgyat kell megkeresni valahol, valamint le kell adni a feladatokat. Ezeket egy kérdőjel mutatja. Ezen kívül nagyított formában, ahogy a kép is mutatja, a terület részterületeinek elnevezéseit is láthatod.

  Screenshot_4.png

  Játékos keresése (F)

  Kereshetünk a helyi területeken, barátlistában, klánban, itt láthatod az általad letiltott játékosok listáját, valamint itt láthatod, hogy hány barátot hívtál meg a játékba (ezen belül itt is hívhatsz meg játékosokat).

  [​IMG]

  Versenyjelentkezések (J)

  Ebben a menüben jelentkezhetünk PvP (player vs player, tehát játékos a játékos elleni) harcokra

  • 1v1, Párbaj
  • 5v5, Csoport a csoport ellen
  • 5v5, A zászló megszerzése
  • 6v6, Az erőd támadása


  Rangsorok (L)


  Itt vetheted össze a PVP-n elért dicsőségpontjaid a többi játékos eredményeivel, valamint itt tekintheted meg aktuális helyezésed a rangsorban összesítve és versenyek szerint is.

  Ugyanitt a PVE ranglistát is megtalálod  Aktuális eventek (E)

  Itt olvashatsz az aktuális ünnepről, eventről amely a játékban van, illetve láthatod azokat is, amelyek hamarosan fognak érkezni. Az aktív eventek kék füllel jelzettek, a hamarosan érkezők világoskékkel, alul pedig látható egy visszaszámlálás, mennyi idő múlva aktiválódik az event.


  Screenshot_1.png

  Az aktuális eventek leírásai mindig kikerülnek a hivatalos hirdetmények közé itt a fórumon.

  Főmenü (Esc)

  A jobb felső sarokban, közvetlenül a képernyő átméretezése ikon mellett található ez a gomb, amelyet az Esc gomb lenyomásával is elértek. Itt tudtok kijelentkezni a játékból, visszaválthattok jelen topic első képével illusztrált karakterválasztó felületre, itt szabhatjátok személyre a játékot a beállítások menü segítségével, valamint itt találjátok a fórumhoz a közvetlen elérési gombot, továbbá amennyiben problémátok akad a játékkal, innen közvetlenül írhattok a segítőkész support csapatnak, akik szívesen állnak rendelkezésetekre.


  A beállítások menü játékbeállítások, grafikai beállítások, hangbeállítások, billentyűzet beállítások, kurzor és csatabeállításokból áll.


  Folyamatban lévő küldetés nyomon követése

  A jobb felső sarokban található egy gomb a főmenü alatt, amely azt a célt hivatott szolgálni, hogy az általad a folyamatban lévő küldetéseid közül (Q menüpont) megjelölt feladat haladását tudod közvetlen áttekinteni.


  Screenshot_1.png

  Chat menü (V)

  Bal oldalon található a chat menü, amelyet a V betű lenyomásával érhetsz el. Az alsó sávra kattintva, vagy az Enter lenyomásával kezdhetsz el írni.  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Drakensang Online játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   

  Attached Files:

  Last edited: Mar 15, 2020
Thread Status:
Not open for further replies.