Announcement Mały Q&A od CM Belli

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Yahiko, Aug 15, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

Bohaterowie Dracanii,
    wczorajszego dnia, CM Bella na naszym oficjalnym discordzie opublikowała małe FAQ dotyczące problemów technicznych, czy też nadchodzących planów na grę do końca 2025. Z racji iż zapowiadane zmiany są dość znaczne dla społeczności, publikujemy tutaj ten komunikat.

"Bohaterowie Dracanii,

Wróciłam z wakacji we Włoszech i jestem tutaj, aby odpowiedzieć na kilka pytań od społeczności:

Problem z połączeniem z serwerem

W ostatnich tygodniach otrzymaliśmy od Was informacje, że połączenie z grą jest dla części graczy dość niestabilne. Aby zespół techniczny mógł to odpowiednio zbadać we współpracy z naszym dostawcą usług, prosimy o wypełnienie formularza — najlepiej wraz z wynikiem MTR:
    https://forms.office.com/e/PgJSPYZeii

Kiedy ruszy Program Nagród dla Twórców?
    Obecnie prowadzimy rozmowy z naszym działem prawnym i finansowym na temat tego programu. Istnieją pewne kwestie do rozwiązania, takie jak podatki w Niemczech oraz kontrowersje związane z używaniem grafik generowanych przez AI. Z tego względu nasze OWH musi być bardziej dopracowane.
    To mój pierwszy raz, kiedy prowadzę taki program w Niemczech, i będąc szczerą, byłam zbyt optymistycznie nastawiona do tego, planując uruchomienie tego programu już w sierpniu… Bardzo chcielibyśmy, aby on wystartował, ale niestety, potrzebujemy więcej czasu, aby mieć całkowitą pewność, iż działamy zgodnie z zasadami. Dziękujemy za cierpliwość.

Rozszerzenie poziomu (100 → 110)
    Deweloperzy przekazali mi informację o konieczności podniesienia maksymalnego poziomu w Drakensang Online, aby mieć możliwość wprowadzenia wyższych poziomów trudności oraz nowych mitycznych zestawów. Póki co, wprowadzenie tego jest zaplanowane na IV kwartał 2025 r. Będziemy testować zmiany wraz z zaufanymi moderatorami, aby upewnić się, że wszystko przebiegnie gładko i sprawnie. Warto więc śledzić dalsze przyszłe informacje w tym temacie.

Ulepszenie PvP
    Deweloperzy planują połączyć 5 albo 6 sezon przepustki sezonowej z trybem gry powiązanym z PvP. Oni są świadomi istnienia potrzeby lepszego i bardziej wciągającego trybu PvP, więc nad tym pracują. Są świadomi obecnej frustracji graczy trybem PvP (pokonywanie graczy jednym strzałem, brak balansu między klasami etc.) i starają się zaplanować i wprowadzić odpowiednie poprawki.
    Będziemy uwzględniać opinie społeczności na każdym etapie prac.
    Zmiany planowane są na IV kwartał 2025 r. lub I kwartał 2026 r.!

Kiedy nowe mapy, boss i mityczne zestawy?
    Na tą chwilę wygląda to świetnie i już niedługo pojawią się w grze! Obecnie testujemy nową wersję."

Z pozdrowieniami,
    Wasza Ekipa DSO.

Thread Status:
Not open for further replies.