Game FAQ Minden, amit a PVP-ről tudni kell

Discussion in 'Magyar szekció' started by Bakatabis, Sep 13, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Bakatabis

  Bakatabis Advanced

  Kedves Játékosok!

  Ez egy rövid áttekintő lesz a PVP-ről: dicsőségpontról, rangokról, jelentkezésekről és minden egyébről, amit tudni érdemes.


  Dicsőségpontok:
  Dicsőségpontokat akkor tudsz szerezni, amikor összeméred az erőd más játékosokkal PVP versenyeken, vagy egy nyílt területen lévő csatában. Az arénában több szempont alapján osztódnak ki a pontok, természetesen, ez az ügyességedtől függ. Az okozott sebzés, a játékosok legyőzése és a halálozás, a végső csapás bevitele, mind nagyban befolyásolja a kapott pontok eredményét. Az is fontos szempont, hogy a csata arénában, vagy nyílt területen folyik. A PVP csaták során PVE szintet is lehet emelni.

  A szerzett dicsőségpontok nem vesznek el, ha egyszer megszerzed őket, meg is maradnak. Minél több pontot gyűjtesz, annál nagyobb PVP rangod lesz.

  Fontos azonban, hogy egy ellenfelet, csak öt alkalommal győzhetsz le, ellenkező esetben nem kapsz érte több pontot.


  Maga a szerzett dicsőségpontok száma emelkedik, azonban a tényleges pontokat elköltheted, több dologra is. Tárgyakra is beválthatod őket, amelyeket Kingshillben, Robert Rampage versenymesternél találsz meg:

  [​IMG]

  A dicsőség talentumpontokkal párhuzamosan a hírnév talentumpontjaid is emelkednek, amik erősítenek téged PVP harcok alatt.
  kkk.png

  PvP helyezések:
  A PvP rangot az összes becsületpontotok alapján kapjátok, minden szerveren. Minden szerver rendelkezik saját PvP listával. A PvP rangod akkor jelenik meg, amikor a karakteretek benne lesz a dicsőségpontok alapján a szerver első 10, 000 játékosa között. Minél több időt játszotok az arénában, annál több pontot szerezhettek, tehát annál magasabb rangotok lesz.

  PvP rangok:

  A PvP rangokat a játékos neve mellet láthatjuk, mintegy kiegészítésként, amikor az adott karakterre ráviszitek a kurzort. Minden rang eléréséhez meghatározott összegű dicsőségpontot kell elérni, amelyet a későbbiekben nem lehet csökkenteni. Különböző elnevezéseket nyerhettek a DSO-ban, és minél több pontot értek el, annál tiszteletteljesebb cím a jutalom. A rang nem juttat előnyökhöz a játékban és nincs befolyása a játékmenetre, csupán megmutathatjátok a világnak, milyen erős és ügyes játékosok vagytok.

  [​IMG]


  A PvP ranglista és a szükséges dicsőségpontok összege a következő:

  RangDicsőségpontok
  Nincs rang0 - 400
  Harcosjelölt401 - 3 200
  Újonc3 201 - 11 000
  Kezdő harcos11 001 - 25 000
  Légiós25 001 - 50 000
  Lovag50 001 - 90 000
  Gárdista90 001 - 140 000
  Harcművész140 001 - 210 000
  Nemes Lovag210 001 - 300 000
  Veterán harcos300 001 - 410 000
  Sárkányölő410 001 - 550 000
  Mágusjelölt550 000 - 750 000
  Kezdő mágus750 001 - 1 000 000
  Mágustanonc1 000 001 - 1 450 000
  Segédmágus1 450 001 - 2 250 000
  Mágus2 250 001 - 3,600 000
  Bölcs mágus3 600 001 - 6 750 000
  Legendás mágus6 750 001 - 15 000 000
  Mágusmester15 000 001 - 32 500 000
  Mágusnagymester32 500 001 - 75 000 000
  Főmágus75 000 001 -

  Mi az a becstelen PvP győzelem? Mire jó? Vannak-e szankciók?
  Ahogy a PVE-ben a szörnyek szintje is meghatározza mi az, amit érdemes ölni és mit nem, ugyanígy megvan ez a szintsorolás a játékosok között is. Méltó ellenfeleknek a maximum öt szinttel alacsonyabb játékosok számítanak. Az öt szinttel alacsonyabb játékos legyőzéséért nem jár dicsőségpont és a karakterlapod statisztikájában is piros színnel tűnik fel. Ha a játékos neve szürke, nem számít méltó ellenfélnek, ha sárga, akkor igen, a vörös szín pedig a jóval magasabb szintű játékost jelzi.

  Van azonban néhány kivétel:

  - Az aréna mérkőzések során összesorsolt játékosok szintkülönbsége nem mérvadó, nem számít becstelen győzelemnek.

  - Ha a csoport egy tagja becstelen győzelmet szerez, az a csoport összes tagjának karakterlapján látszódni fog, mint a sajátja

  - A játékban jelenleg nincs büntetés a becstelen ölések ellen, azonban a karakterlapról nem tüntethetők el.

  [​IMG]

  Ranglisták
  Lehetőségetek van összevetni saját eredményeiteket a többi játékoséval. Megnézhetitek elért eredményeiteket az összes játékosra nézve, vagy kizárólag a barátaitokra leszűkítve is. Ehhez a Ranglista menüt kell megnyomnotok (L billentyű) és már nézelődhettek is.

  [​IMG]

  Készenlét nyitott PvP harcra
  Ahhoz, hogy nyílt területen is harcolhass más játékosokkal, be kell állítanod a karaktered PvP módra. A következő a teendő: beszélj egy tanító NPC-vel valamelyik városi területen (pl. Kingshill és az Ellenállás Tábora. Náluk tudod aktiválni vagy inaktiválni a PVP módot. Aktiválás esetén más játékosokkal is harcolhattok a nyílt területeken, azonban, ha csoportban játszotok, csapattársaitokat nem tudjátok megtámadni.

  [​IMG]
  A Balor szerveren minden játékos automatikusan PVP módban van a nyílt területeken, mivel ez a szerver a PvP játékosok szervere.

  Arénaharcok

  Lehetőségetek van más játékosokkal összemérni az erőtöket az arénában is, mégpedig több játékstílusban.
  1v1 Párbaj: Két játékos harcol egymással. Minden kör indulásakor a képességek és az életpontok újratöltődnek. Az nyeri a versenyt, aki két körben válik győztessé. (Jarlshofnból is elérhető)

  5v5 csoport a csoport ellen: Két csapat mérkőzik meg egymással. Mindkét csapatba öt játékos kerül. A játékosoknak össze kell dolgozniuk a győzelem érdekében, egymás erejét és ügyességét kell használniuk a sikerhez. Minden körben egy élete van a karaktereknek, egy kör akkor fejeződik be, amikor az egyik csapat minden tagja le lett győzve. A harcot az a csapat nyeri, amely 3 fordulóban győzi le az ellenfelet. (Kingshillből is elérhető)
  5v5 A zászló megszerzése: Minden csapatot itt is 5 játékos erősít. A játék lényege, hogy az ellenség zászlaját saját bázisra kell juttatni a csapat saját zászlója mellé három alkalommal, mielőtt az ellenfelek tennék ugyanezt. (Ellonidosból is elérhető)
  6v6 Az erőd támadása: A csapat 6 főből áll, az egyik védekező a másik támadó csoport. A támadóknak meg kell semmisítenie, az erődítményt, míg a védekező csapatnak ezt meg kell akadályoznia. Alapvetően 6 percig tart egy mérkőzés, azonban, ha az első fő védelmet lerombolják, +4 perc áll rendelkezésre a bázis megsemmisítésére. (Kingshillből is elérhető)

  Halál a csoport a csoport elleni harcokban:
  Ezekben a csatákban, a játékosoknak csak 1 élete van körönként. Az a játékos, aki meghal a harc vége előtt megfigyelő módba kerül, tehát az ellenfél csapatából életben maradt tagok egyikét figyelheti. Bár nem annyira kellemes időtöltés mások harcát nézni, azonban mégis hasznos, hiszen megfigyelhetjük az ellenfél és a csapattárs taktikáját is.

  Kikkel kerülhetek szembe a harcok során?
  Lehetséges egy összeállított csoporttal szembekerülni, de véletlenszerűen összesorsolt játékosok ellen is játszhatunk. Az ellenfelek nagyjából azonos szintűek az arénában. Az arénában a szintkülönbség +/- 5 optimális esetben, de besorsolandó játékhiány esetén ez több is lehet.

  Jelentkezés a harcokra:
  Kattintsatok a Versenyre jelentkezés ikonjára ("J" billentyű), és válasszátok ki azt a típusú harcot, amelyben részt szeretnétek venni. Látni fogjátok, hogy vannak szürke és zöld kockák a jelentkezés alatt, a zöld a foglalt helyeket, a szürke az üres helyeket jelenti.


  [​IMG]
  Abban az esetben ha jelentkeztetek a versenyre, de még nincs elég játékos hozzá, a csapat meglévő tagjai a várószobába kerülnek, majd automatikusan teleportálnak az arénába, ha mindenki készen áll. Ha valaki harc közben hagyja ott az arénát, büntetést von maga után, ami azt jeleni, hogy utána 15 percig nem jelentkezhet semmilyen arénaharcra.

  [​IMG]


  Hogyan jelentkezhetünk csoportban a harcokra?
  A csoportot csak a vezetője tudja regisztrálni a csatákra. A csapat összes tagjának pedig egyedileg el kell fogadnia a jelentkezést.

  Aréna statisztika:
  A csata során bármikor megtekinthetjük, hogy is áll aktuálisan a csapat ("J" billentyűzettel), amely felsorolja a játékosok az arénában elért eredményeit. Itt megtalálhattok mindent, ami befolyásolja a dicsőségpont kiosztását, legyen ez zászló bevitele, játékos legyőzése, sebzés vagy éppen halál. Ezekkel pedig akár újabb bónuszpontokat is szerezhettek!

  [​IMG]

  Az elérhető eredmények:
  Kegyetlen! - Legtöbb megölt ellenfél (minimum 7). Jutalom: 50 Dicsőségpont (minden versenyben)

  Legyőzhetetlen! - Legtöbb megölt ellenfél, anélkül hogy meghalnál (minimum 3). Jutalom: 33 Dicsőségpont (minden versenyben)

  Elpusztíthatatlan! - Halál nélkül végezni egy versenyen Jutalom (1v1): 33 Dicsőségpont, a jutalom minden más versenyben: 100 Dicsőségpont

  5v5

  A csapat lényeges része - Vigyél 3 zászlót be segítség nélkül Jutalom: 75 Dicsőségpont

  Verhetetlen! - A legtöbb megállított zászlórabló (minimum 3). Jutalom: 75 Dicsőségpont

  6v6

  Megállíthatatlan! - Semmisítsd meg a legtöbb védőtornyot egy versenyben (minimum 5). Jutalom:75 Dicsőségpont

  Halhatatlan! - Semmisítsd meg te a legtöbb gőzdöngölőt (minimum 3). Jutalom: 75 Dicsőségpont

  [​IMG]

  A harcok végén mindenki egy személyes eredmény elemzéssel gazdagodhat, a plusz pontokat pedig a sárga csillagok jelölik.
  Inaktivitás az arénában

  Ha egy játékos inaktívvá válik elindul egy összesen 20 mp időtartamú visszaszámlálás, amely 15 mp-ig jelez, ha inaktív vagy. Ha nem válsz aktív játékossá, nem folytathatod a csatát, azonban egy becstelen kilépéssel leszel gazdagabb, miután 15 percig nem tudsz jelentkezni következő meccsre.

  Becstelen kilépés az arénából:

  Ha egy harc közepén kilépsz az arénából, a rendszer becstelen menekülésnek veszi és 15 percre kitilt minden PvP játékból. Ha ezt szeretnéd tenni, elég a teleport gombot megnyomnod vagy a kilépés lehetőséget és az utoljára látogatott városba kerülsz.

  Kizárólag akkor nem számít menekülésnek a kilépés, ha még azelőtt hagyod ott a harcot, mielőtt elkezdődne, tehát még nem teljes a jelentkezés.
  Ugyanez a helyzet bármiféle nebula hiba, internet megszakadás, játékhiba következtében, kikerülsz a városba és megkapod a 15 perces büntetést.

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Drakensang Online játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Last edited: Mar 15, 2020
Thread Status:
Not open for further replies.