Обща говорилня

Discussion in 'Българоезичен раздел' started by iZombie, Sep 1, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
 1. VodnoKonche

  VodnoKonche Forum Apprentice

  Перс е съкращение от персонаж т.е. герой. Целия израз означава добре организиран герой - добър герой. Похвалили са те.
   
  navelko and AK47TestPlayer like this.
 2. Дарки

  Дарки Junior Expert

  Здравейте.
  Въпреки, че преди години приключих с играта, все още веднъж дваж в годината получавам мейли от голямата точка с въпроси защо спрях да играя.
  Всичко вече отдавна е минало и когато сам си зададох наскоро този въпрос... установих, че основанията вече са позабравени и поизветрели от одъртялата ми кратуна.
  Има ли с кого и къде да се играе, в случай, че се опитам да се завърна в игровия свят.
  Има ли го още онова правило, че ако не играеш с герой повече от шест месеца, той автоматично се изтрива, защото тогава моя драконов следва да е изтрит колко... поне пет пъти оттогава, помня ли...
   
  navelko likes this.
 3. mariokb

  mariokb Forum Apprentice

  Здравей @Дарки , такова правило акаунт да се изтрива след 6 месеца неактивност не е имало и ,за щастие, все още няма, но наскоро имаше вълна за изтриване на неактивни герои, факт, заради скоро излизащия "Content Expansion". Изтривани бяха герои, в които не е било влизано от 1 януари 2015г. Та относно това дали се намират хора. да ти кажа честно, намират се, да, и са си бая силнички някои.
   
  navelko and Дарки like this.
 4. Дарки

  Дарки Junior Expert

  Благодаря ти.
  Ще се опитам тогава довечера да проверя на кой от копютрите вкъщи имам играта, ще обновя клиентската версия и ще опитам да вляза. Пък ще видя какво ще ми е усещането и дали отново ще ми се прииграе, или новостите ще ме смачкат.
  Някога варварчето ми беше на добро средняшко ниво, по тогавашните разбирания, имаше си гнева на сенките и някакъв си там шлем специален и всякакви други сетове от разни ивенти, но предполагам сега ще е безобразно изостанал по редица направления.
  Лошото е по-скоро кога и как ще успея да променя игровите си навици, след като свикнах да цъкам на разни мобилки на телефона, докато правя какво ли не, и кога и как ще намирам отново време да седя до през нощите, но... поне ще опитам довечера, стига децата, жената и кучето да ми освободят половин час време.
  Одъртяхме безумно за компютърни игри вече, но защо пък да не пробвам...
   
  navelko likes this.
 5. stacker99

  stacker99 Forum Master

  Нищо не си заслужава мъката по тази игра, но понеже не си от хората играещи PvP, може и да ти е забавно да се мъчиш да си намериш групи за бой по паралелните босове, докато изкараш нужните уникати, че Дарки да стане пак онзи познат як танк. Общо взето - ако вече си се върнал, може и да цъкаш Драган, но за да възродиш танка ще са ти нужни примерно едни 12 месеца по около 2 часа/ден ...
   
  navelko likes this.
 6. chiro24476

  chiro24476 Forum Greenhorn

  Здравейте и от мен!
  Имам голям проблем със събирането на Elemental-charget перли. Играя сам и дроп рейтингите на нормал пейвфул и екскрукайшън са едни и същи 10-15 перли. Това е от читирите странични карти на основната. Ако при всяко влизане получавам максималният брой перли 15, то по мои изчисления за да събера 1803 перли трябва да вляза поне 121 пъти. Това означава да се залепя за компютъре за 1-2 седмици. Трябва да има по-бърз начин. Някой знае литакъв и би ли споделил?
  Благодаря!

  П.П. Съжалявам за английските названия, но ползвам играта на аглийски.
   
 7. navelko

  navelko Forum Apprentice

  Прави картите на по висока трудност ако можеш и отваряй амфори ако имаш ключове ;)
   
 8. jorohadji

  jorohadji Forum Greenhorn

  Кога ще я оправят таз игра чакам по 1 минута да вляза от карта в карта:mad:
   
 9. Додо

  Додо Advanced

  Няма ли едно воинче да покажете нещо, само мъже с рокли ли са останали?

  Колкото до @stacker99 и 12-те месеца. Аз като се върнах ми отне около 2 месеца да ми заприлича воинчето на нещо, тъкмо го оправих и вкараха платинените стойности, та там още 3-4 месеца отидоха, тъкмо го пооправих малко и направиха междинните по-трудни. Ударих хикса на играта пак, 9 месеца не играх, гледам нови трудности, едно друго и след 10 дена всичкото отива на майната си. Добре, че спрях, след 10 дена всички пак наново и преднината на игралите без прекъсване рязко се топи.

  Ама пък изглежда, че воинчетата ще блеснат пак почти толкова, колкото някога на 45 с двуръчка. Гномите ги окастрят, окастрят екплозивната на стрелците, маговете изглеждат добре, воините също. Голямо удоволствие доставя да се чете как гноми и горски реват. Колелото се върти, както на нас казваха едно време да спрем да ревем, сега ние на тях така.
   
  navelko likes this.
 10. Асото

  Асото Forum Apprentice

  с бъфове на живот съм, ида от фарм

  https://prnt.sc/vny7ti
  https://prnt.sc/vnycry
   
  Додо, navelko and Taurissan like this.
 11. elitecrew1031

  elitecrew1031 Regular

  Честно ли ? Не ми пука че ми оразвят джуджето, На всички са ни го мушнали здраво отзад така че нищо не ме бърка да сменя класата и без това ги имам и четирите лвл 55 както достатъчно отвъдници .
  Относно реването то винаги маговете най - много са ревали и както винаги те никога не са били слаби като класа :D
   
  vannick242 likes this.
 12. vannick242

  vannick242 Forum Apprentice

  Здравейте! Бихте ли ми казали какво ще се случи с руните ни след актуализацията(Dark Legacy) на 1 декември? И дали ще има слотове за руни?
   
 13. Додо

  Додо Advanced

  Такива дето ходите само по най-актуалните класове сте ясни. Започвате с един и като ги орежат минавате на друг.
  Реално всички са поорязани от тук, от там, но разликата е в това, че едните са свикнали да са все силни, а другите не.

  Руни ще си останат, ще могат да се ползват. Някои ще бъдат преобразувани в някакви глупости, но не се губят като цяло. Само дето от вид могат да се ползват по 5 само. Тоест всичко над 5 отива за рунен прах.
   
  vannick242 likes this.
 14. stacker99

  stacker99 Forum Master

  @Додо Говорех конкретно за Дарки, който спря играта, когато най-високата трудност общо взето бяха междинните светове и най-силната брадва беша парната такава от магазина в Андракаш. Аз си направих танка от невъзможно да оцелее в карта 55то (без значение каква) до такъв, че да си играя соло на АД3 без да ме притеснява и на АД4 с някоя и друга колба. Но ми отне средно 6 месеца..., а имах доста прилични камъни на склад, както и доста неща, които претърпяха конвертиране при една от промените. В момента имам прилично изглеждащ танк (двуръчен) и доста добре направено джудже, които ще бъдат на практика занулени след обновлението.
  @vannick242 След въвеждането на "ъпгрейда" руните ще се слагат в специални предмети на нова страница, стойностите важат за целия герой, а не за предмета, както вече Додо е писал - ще са х5 от вид, общо мисля 5 предмета с максимум х10 дупки на най-високо ниво. Фермят се, но трудно, поне в теста видях само 1 с напълно нафермени такива дреболии (trinkets), специалните камъни са ограничени в три такива дреболии, общо 30 (х10 дупки пак), но и там работата е ...
  В теста фарма е сведен до вдигане на ниво, защото няма никакъв (или почти никакъв) дроп. Всички карти, които са имали трудности вече имат пълния набор от такива, като в нормалните максималното ниво "Кръвопролитие" е с мобове 140 ниво и достъп от 90то нагоре (мисля, ако не са го променили), а в паралелните са 3 нивата - като в Кръвопролитие мобовете са 145 ниво. Общо взето няма нищо общо с АД7 в момента, защото като влезеш 55то ниво (аз съм 60) в последното ниво на амоните и съществуваш средно 3-5 сек ;) Ако дропа остане непроменен в нормалните сървъри - прогнозата ми е драстичен спад на играчи около и/или след Коледа (когато всички станат ниво 100, издухат шперцовете и разберат, че въпреки всичко не могат да направят повече от 2 крачки в амонките).
  Тестовия ми танк е с 65к щета (60то ниво с няколко предмета 105) и 605к живот... На карти над "нормал" босовете нямат сваляне по 10 минути... (Керпе например)...

  П.П.140/145 важат при ниво на героя 100, иначе са +40/45 на героя. Т.е. ниво 60 влиза в карта Кръвпролитие с мобове 105 (амони).
   
  vannick242 likes this.
 15. elitecrew1031

  elitecrew1031 Regular

  В днешно време въобще ама въобще не трудно да се постигне силен герой особено след новите промени ! Не смятам да влизам във спорове кой и коя класа е най- силна. Но ако трябва да се сравнява от към солова игра в момента горските и маговете са напреде драконовите са трагични а джуджето просто е една идея по бърз единствено от към боса,така че в дългосрочен план не е далавера да си правиш джудже ;) (да не говорим за пвп-то където само мага и драконовия доминират). Ако джуджето ми бъде орязано и аз реша да остана в тази игра, не смятам да бъда торба и да съм в тежест на някого да ме носи постоянно, при условие че имам вариант да трампя
  Ами освен да кажем за всички желаещи които искаха да се върне 45 ниво, ето ви 45 ниво ама с по грозни предмети, малко повече инвентар и много много по големи и безмислени базови статистики, като бонус от тях да мине Мортис и Саргон са един от финалните босове
   
  Last edited: Nov 23, 2020
 16. vannick242

  vannick242 Forum Apprentice

  Благодаря за отговора.
   
 17. stacker99

  stacker99 Forum Master

  Ако приемем, че това, което е в тестсървъра види бял свят ... ситуацията е следната:
  Маг - най-много щета, най-малко живот (както по принцип е бил замислен преди 8-9 години)
  Горски - по-малко щета, малко повече живот, с 6 вълка оцелява почти навсякъде, а вълците имат и опция да не изчезват докато не ги убие нещо, доста орязани скилове, но се играе
  Джудже - 5 сек. кулдаун на гюлето, петното от масло е неефективно вече, кулдаун на червеното оръдие от минута, не видях с какво мога да възстановявам пара (на 55 ниво е), стандартното възстановяване е ... 3пара/сек, без значение стреляш или не. Ако имаш и 1 оръдие можеш да имаш +50% щети... калпава работа... опитах да поиграя с моето, но... не става
  Драконов - малко щета, много живот, щитове като книги/колчани, възможност с едноръчка (по-висока скорост евентуално) да направиш щета като с двуръчка, но със същия дефект - ниска защита. Уменията се свеждат до 2-3, като щита, който ти връща живот е задължителен, челото е с 5сек кулдаун, но ефекта от него е понижен доста, кожата и тя почти за нищо не става, мощното завъртане вече не лекува, но пък агри... общо взето за 5+3 умения може и да става...
  Финалните босове ще ги сънуваме до ниво 100 и оборудване с предмети ниво 145 ако изобщо стигнем до там. Забавно ще е една-две седмици докато се вдигне нивото, докато се нафермят тринкетите, но като цяло... се опитват да ни накарат да играем в групи, а това като цяло няма да се случи толкова лесно, защото като чета настроенията в другите подфоруми ... няма да има кой да я играе тази игра в този и вид... освен ако не променят нещо драстично.
  Това са базите на различните класове:

  DK ниво 100:
  Базова HP: 450000
  базова щета: 16800
  HP фактор: 3.0

  RA ниво 100:
  базова HP: 345000
  базова щета: 29400
  HP фактор: 2.3

  SM ниво 100:
  Базова HP: 262500
  базова щета: 38640
  HP фактор: 1,75

  Маг ниво 100:
  базова HP: 150000
  базова щета: 50400
  HP фактор: 1.0
   
  Taurissan, elitecrew1031 and navelko like this.
 18. Додо

  Додо Advanced

  Ако се върнем няколко години назад.. Разширението 50 (за 45 не съм присъствал), разширението после за 55.. Преди всяко разширение всички казват, че няма да играят играта в този ѝ вид, накрая всички си играем. Нормално е да създава някакъв дискомфорт цялата ситуация като цяло, защото от силен се оказваш слаб. Много говорят за това, че си губят напредъка, а всъщност не го губят, той си остава, просто играта се развива и ти предоставя възможности да продължиш развитието си. Аз приемам Дракенсанг като полуготов продукт. Това, което играем е нещо, което не е финално и всеки един момент може да се пристъпи към финалната версия на играта. Да се надяваме, че е сега, поне откъм нива, че след 100 какво остава да пуснат - 10 000?

  Предстоящите промени при мен лично оставят впечатлението, че ще бъдат може би финални промени по максималното ниво. След разширението е твърде вероятно по-нататък да бъдат добавяни просто нови трудности и при принципа на който ще са трудностите, не е лошо измислено. Просто с всяка следваща трудност, влизаш и се биеш с по-високо ниво чудовища и босове, което от своя страна ти дава възможността да носиш предмети над твоето ниво.

  Целта за груповата игра е много интересно решение и се надявам наистина да продължават да се стремят към това. За мен няма логика една игра да е масова онлайн и същевременно да се фокусира към солова игра. Ако се приоритизира груповата игра, а не времето, за което чистиш една карта, мисля, че играта ще е в доста по-продължителен план интересна. Придава се смисъл на това да си намериш добра гилдия, да поддържаш гилдията активна.

  Поне промените по драконовия оставя впечатление за стремеж към групова игра. Новото ни умение е желание на никак не малко играчи. Преди известно време група воини бяхме коментирали точно едно такова умение, което рефлектира щети, а аз все съм споменавал, че в по-нормалните игри, воина взима агро пасивно с уменията си и новото ни умение включва и това. Също така лекува и увеличава защитата.

  Воините не сме трагедия сега, просто начинът, по който BP искат да играем ни се струва крайно скучен и без никаква логика.
  Воина винаги е бил с по-малко щети, но повечко живот, но винаги е бил определян като "трагедия" от другите класи. Чистим маалко по-бавно картите, голяма работа. Това е пречка за тези, които не са замислени, за да играят с такъв клас.

  Малко се поотклоних..

  Играя последните близо 2 години с немци, преди всяка промяна се чете едно и също, което реално четяхме някога и във всички форуми и все още четем - промените не струват, отнемат ни напредъка, взимат ни това, взимат ни онова, играта не отива на добре и какво ли още не. И аз съм мрънкал и вие сте мрънкали, всички сме мрънкали, но.. Кога бяхме активни в българския форум? Преди 3-4-5 години? И още сме си тук като гледам. Някои с почивки, други не са спирали. Както ние, така и останалите, които преди всяка промяна се отказват, трият си героите и прочие.
   
 19. stacker99

  stacker99 Forum Master

  @Додо Няма да цитирам поста ти, че става спам, но понеже имам тестов акаунт с всички класове и поигравам по някой час вечер, когато успея да вляза (основно за да се запозная с промените) вече имам и по-обстойни наблюдения, както и от клипове на активни тестъри. Та какво видях вчера в един клип - горски ниво 100 чисти картата на мечката (зимното събитие) на най-високото ниво, все едно играе на нормал. Тича като на кон. И без да използва експлозивната, а основно със зелена/жълта стрела, разсейващ изстрел и замаха, който е без кулдаун. Та гледайки какво може на тестовия - ще е възможно и на нормалния. Вълците 6 на брой лекуват доста добре, а и с правилната насройка - остават с теб докато нещо ги убие. Та толкоз за реването на горския.
  От моя опит - мага с 3-4 умения също може да чисти доста добре мобовете - щом на фатал успявам да оцелея и да се справям с подарения маг - не е зле. Танка е друга тема, но и там не е толкова зле. Само и единствено се затруднявам с джуджето и невъзможността да вдигам парата. Може и да го оправят това, но оръдието не връща пара, както и бързия изстрел, намалили са кулдауна на специалния, а там щетата е... доста. На практика с това разширение ни правят всички стари играчи равни в началото и ... с много богати възможности до ниво 100 да се оборудваме както трябва. Сетовете са унищожени, но въпреки това няма да са безполезни... в бъдеще. И най-важното - вече всеки може да избира с какво и как да играе, а не както до сега - сета на Вестителя + евентуално сета на Сиги... или сопата на кървавия ...
  В теста снощи за 30 минути си набавих нужните дреболии в които се слагат руните и съм ги напълнил, имам и от другите в които се слагат пирамидите, но нямам какво да сложа там, все още... негативите по играта биха били само и единствено, че ти зануляват всичкия "прогрес", който си постигнал с пари и... прецаканото PVP..., но то е от година вече.
   
 20. Додо

  Додо Advanced

  @stacker99

  По описание умения, промени и всичко много добре изглеждаше, нямах възможност да тествам поради ред причини, затова го карах на гледане на клипове и предположения. Сега вече като сме поиграли няколко дни, мога да кажа само - ама дали не ни пре*баха, а? Не знам за вас ама аз не мога да отлепя с воина. И преди разширението не бях много корав, но се оправях що годе до ад4, сега - влизам и много бързо излизам, защото ми се привижда опцията за триене на героя. Преди няколко дни играх с маг, който още си беше със старите предмети, аз вече си ги бях сменил на 130 ниво и мага се справя по-добре от мен. Нито на щета с двуръко успявам да го докарам, нито на блок за танк build. Влизах на Карабоса преди малко, всеки удар забавя ходенето и атаката на биене, по едно време бях перма-стън. Другите класи са си окей от това, което виждам.

  При нас Яростта на дракона получи мега бъф ама не върши работата, която се очакваше. Трябва да ползвам двете умения с лекуване нон-стоп, за да се задържа, даже нямам време за яростта на дракона, много бавно се "пуска".

  От 45 ниво дето бяхме корави с двуръчките, после като ни почнаха лека, полека - убиха го тоя клас вече.
   

Share This Page