Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. -Grandix-

-Grandix- Forum Greenhorn

Co dalej z ryckiem? Na arenę już nawet nie wchodzę. Trafię na mocnego maga to zanim dam 3 kroki nie żyje. Za każdym razem gdy tylko tank dostanie coś lepszego jest lament innych postaci. .Na bosy nowy set chwała przodków jest nieużyteczny. Można co najwyżej dwa ringi założyć. Na arenie zanim kogoś złapie w nowym secie 5 razy padnę. Na chorągwi obrażenia wzrastają ale co z tego?. Rzeź nie ma takiego zasięgu jak u magów. Najłatwiej stanąć w kącie postawic strażnika na środku lub dzialko i niech głupi rycek mnie gania. Zanim dogoni i tak padnie. Arena wygląda dla mnie teraz tak jakby wszyscy siedzieli na trybunach rzucali cegłami i czekali aż wejdzie następny rycek. Jeśli coś danej klasie zabieracie to zabierajcie wszystkim. Kiedy rycek dostanie normalny set dawnej chwały nadający się na bosch i na arenę. Opcja zwiększenia obrażeń na chorągwi wojennej ryckowi nic w praktyce nie daje.

Geraldinio likes this.
  2. Geraldinio

Geraldinio Advanced

3 kroki? mocarz z Ciebie. Jak czasem nawet jednego nie zdążę, a gram od 2011 roku i wydałem na tę grę więcej niż na ocieplenie chaty xd. Na arenie liczą się chyba tylko skille w podstawach itemów, kamloty, runy itp. nie mają znaczenia, niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.

Mimo wszystko, Rycek jest na arenie z góry skazany na porażkę, bo jako jedyny nie ma broni dystansowej.

3. Daniel.zkl

Daniel.zkl Forum Greenhorn

Hej, wróciłem po 6 latach do dso i widzę że sporo się zmieniło co za tym idzie mam pytanie do znawców tematu:)
    mam stare sześciany z których leci sporo uni ale na max lvl 100 i pytanie brzmi czy jest jakaś metoda produkcji dzięki której mogę podnieść poziom unikatów z 100 na 145 czy ten 100 lvl to już max?

4. BA_Bastet

BA_Bastet Board Administrator Team Drakensang Online

Witaj z powrotem!
    Niestety, na obecną chwilę przedmioty z kostek są bezużyteczne, poza wartością w złocie lub glifie. Nawet jeśli jesteś super świeżynką na 100lvl i potrzebujesz cokolwiek lepsze będą różowe ze 115 itp..

Drop z kostek jest do poprawienia.

5. aniołzagłady

aniołzagłady Forum Greenhorn

Set z GGH jest teraz op-trzeba jedynie przestawić się mentalnie a przeraźliwa rzeź połączona z deszczem i chorągwią [takie combo jest dostępne praktycznie co chwilkę ] sprawia że w mobki np. z całego wirku na q1 wjeżdżam jak dzik w kukurydzę i w kilka sekund jest po temacie .Na bosach które można stunować max 2 bańki , kilka rzezi i lecisz dalej-jedyny mankament to bosy których nie ogłuszysz np. Mortis, tu trzeba się przestawić z rzezi która jest bezużyteczna w tej farmie. Co do areny -to potrzebny jest dobry ekwipunek-max speed biegu ,zapasowe pasy z różnym respem etc. Moim zdaniem rycek na ta chwilę to prawdziwy rzeźnik

6. -Grandix-

Na tą chwilę rycek to raczej kosiarka i to taka słaba. Na pvp trzeba mieć parę pasów zbroję i ręce z iskry gdzie zbroja ma buga który powoduje problemy z komputerem do tego worek kamieni by za każdym razem nie zmieniać idąc na arenę a później na bosy. Przestawienie mentalne nic nie da bo nowy set nie ma speeda. W secie rocka każdego bosa powali się szybciej. Żadna inna rasa nie musi tyle kombinować co rycek by dało się grać. Ktoś zrobi wreszcie coś z setem gniewnego poszukiwacza nowym setem by dało się grać bez ciągłego przeżucania kamieni ? Czy zbroja z iskry zostanie naprawiona i czy będzie ją można zrobić na stole warsztatowym ?

7. aniołzagłady

Co jest nie tak ze zbroją Iskry bo u mnie działa ok. Aby uzyskać efekt wow trzeba nosić RĘKAWICE Z Q10

8. aniołzagłady

po wczorajszej łatce wystąpił błąd polegający na tym ,iż podczas walki na mapach z bosami rycerzowi nie działa umiejętność ,,szybkie ciosy'' poziom 2 [każde trafienie krytyczne skraca czas odnowienia aktywnej umiejętności o 1 sek.]Błąd ten dotyczy tylko przeraźliwej rzezi bo reszta skili jak wejdzie kryt to działa prawidłowo.Na zwykłych mapach wszystko jest ok PS. po zmianie towarzysza błąd ustąpił i wszystko działa prawidłowo

Last edited: Feb 6, 2025
  9. -Grandix-

Nie widzę żadnego wow nawet po założeniu rękawic że skarbu otchłani. Po pierwsze rzeż jest wolnym skilem. Po drugie nawet przy 80 procent kryta u mnie wchodzi raz na 5 razy. Życzę wszystkim powodzenia w biciu morta beracha i innych szybkich bosów w nowym secie. Gra została przekombinowana. Już nie cieszy jak dawniej. Za dużo wszystkiego do ogarnięcia. Ciągle ktoś coś poprawia przy rycku. U jednych wszystko działa u innych nie. 20 setów niedługo ɓędziemy nosić każdy na innego bosa jeszcze z 20 składanek na arenę. Jak gdyby nie można zrobić jednego dobrego setu na wszystko. Można ale po co niech się ludzie irytują. Z moich znajomych już prawie nikt nie gra. Gra ma bawić nie męczyć ciągłym lataniem za kamieniami herbami runami do tego dodajcie ilość potrzebnych setów. Ta gra zrobiła się dla tych którzy śpią z komputerem. Nowi gracze wejdą popatrzą co się dzieje i odchodzą. Specjalne sety do zdobycia tylko raz w roku to następne co psuje grę. Nie każdy ma czas w danym momencie. Sety powinny być nagrodą za ukończone zadania nie loterią.Set rycka na tą chwilę jest 100 procent lepszy od dawnej chwały. Każda rasa dostała coś normalnego w czym lata na bosy tylko rycek jak zwykle dostał coś co się nie sprawdza.

10. Geraldinio

Geraldinio Advanced

Ktoś coś wie o tym walentynkowym evencie? jakie bossy bić? czy na wyższych poziomach częściej coś wypada?

11. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

Poziom trudności wpływa na szansę dropu czekolady, natomiast jeśli chodzi o to, skąd ją zdobyć to z bossów i elitarnych przeciwników ( oznaczonych kolorem niebieskim i wyżej).
    Jeśli jednak miałbym polecać, co pofarmić, to raczej skłaniałbym się bardziej w kierunku bossów.

12. Muruburu

Muruburu Forum Apprentice

30x sigi na bezlicie - 2 czekolady
    1x kali na bezlicie - 1 czekolada
    Takze roznie to tam leci.