Event FAQ Szellemek Ünnepe

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 7, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  HIVATALOS ÚTMUTATÓ


  Rövid áttekintés:

  Szükséges szint: 15-50.
  Időtartam: 2 hét

  Figyelem: játszhatsz egymagad is, de sokkal könnyebb, ha csoportban játszol.


  Általános időrendi táblázat:

  Heredur, Werian, Grimmag és Balor
  Kezdés: Október 28., déli 12:00
  Befejezés: November 11., déli 12:00

  Agathon
  Kezdés: Október 28., 18:00
  Befejezés: November 11., 18:00

  Tegan
  Kezdés: Október 28., 21:00
  Befejezés: November 11., 21:00


  *FIGYELEM:* Ha bármelyik időpont változik, azt előre bejelentjük!
  Az event indítása – Oldfield


  Belépési díj: nincs (sem normál, sem fájdalmas, sem kínzó nehézségi szinten).
  Jutalmak: megmentett lelkek, fényeszenciák

  Az event megkezdéséhez Kingshillből el kell jutnod az Oldfield térképre. Ha megérkeztél, indulj el jobbra, és keresd meg a bölcs Sophiát, akitől megkapod a „Különös látogatók” című küldetéssort. Oldfield falu lakóinak meggyűlt a baja néhány hátborzongató ellenféllel, és számítanak a segítségedre.

  Egy bizonyos ponton Sophiától megkapod a „Visszataszító gyógyír” című ismételhető küldetést. Ennek során 50 ocsmány szörnydarabot kell összegyűjtened az Oldfieldben garázdálkodó fekélyes húsvadászoktól és tökrablóktól. Minden 50 leadott szörnydarabért kapsz egy adagot Sophia gyógyírjából. Erre az Éjerdő térképre való belépésnél lesz szükséged (lásd lejjebb).


  Később kapsz még egy ismételhető küldetést Morana nővér NPC-től, a címe „A holtak szolgálatában”. 10 hajlékony faágat és 5 rönkfát kell leadnod, amelyeket az Éjerdőben gyűjtögethetsz össze. Ezzel az ismételhető küldetéssel feltöltheted a sárkánypénz- és fényeszencia-készleteidet.  Előkészítő térkép – Éjerdei Ösvény


  Belépési díj: egy flaska Sophia gyógyírjából (normál, fájdalmas és kínzó nehézségi szinten egyaránt).
  Jutalmak: megmentett lelkek, fényeszenciák

  Az Éjerdőben többféle dolgot is csinálhatsz. Az erdőben tanyázó ellenfeleket leöldösve megmentett lelkeket és fényeszenciákat gyűjtögethetsz. Itt találod Larpalon NPC-t is, aki a „Hősi legenda” küldetésszál indítója.


  Ha mindezzel végeztél, össze kell mérned az erődet a kastély őrével. Ezután pedig beléphetsz a Kísértetkastélyba, Gwenfara boszorkánykirálynő lakhelyére.


  A Kísértetkastély

  Belépési díj: nincs (sem normál, sem fájdalmas, sem kínzó nehézségi szinten).
  Jutalmak: megmentett lelkek, fényeszenciák, Gwenfara szellembárdja (sárkányharcos), Gwenfara szellemíja (kalandvadász), Gwenfara szellempisztolya (törpemester), Gwenfara szellemkarma (körmágus).

  A Kísértetkastély „A szellemek ünnepe” event kazamatája. Itt találkozhatsz Ward, a kapuőr szelleme NPC-vel, aki „A kétségbeesés szilánkjai” küldetést tartogatja számodra. A „Lidérces, messze fény” küldetésben a térkép megadott részeire kell elcsalogatnod néhány derengő útitársat – ha a közelükbe kerülsz, már a nyomodba is szegődnek.

  A kastély mélyén, a trónteremben lappang az event végső boss-szörnye. Gwenfara boszorkánykirálynő kemény ellenfél, aki alaposan megdolgoztatja a legrátermettebb hősöket is. Óvakodj hosszú kardjától és töklégiójától! Ne feledd továbbá, hogy amikor vele küzdesz, fel kell szerelkezned fényeszenciákkal, különben leperegnek róla a támadásaid!


  Miután először legyőzted, feltétlenül szerezd vissza az ősi kardot, és meséld el Larpalonnak, mi történt!


  Kihívás – Megritkult fátyol (A Kétségbeesés Kazamatája térkép)

  Belépési díj:
  a halál 3 arca (normál, fájdalmas és kínzó nehézségi szinten egyaránt).
  Jutalmak: kárhozott koponyák

  Heredur, Werian, Grimmag és Balor
  Kezdés: November 4., déli 12:00
  Befejezés: November 8., déli 12:00

  Agathon
  Kezdés: November 4., 18:00
  Befejezés: November 8., 18:00

  Tegan
  Kezdés: November 4., 21:00
  Befejezés: November 8., 21:00


  „A szellemek ünnepe” event egyetlen kihívást tartalmaz, amelynek a címe „Megritkult fátyol”. Amikor a kihívás aktív, menj el Oldfieldbe, és beszélj a bölcs Sophia NPC-vel, akitől megkapod „A halál arca” küldetést. Miután segítettél Sophiának, keresd fel Morana nővér NPC-t, hogy aktiváld „A halál jegyese” küldetést, amelynek révén bejuthatsz a Kétségbeesés Kazamatájába.  A Kétségbeesés Kazamatájában Ethan NPC-vel kell beszélned. Óvakodj a mérgező kigőzölgéssel fertőzött területektől, amelyek csökkentik az életerődet! Érdemes gyorsan leölni néhány reszkető rettenetet, ezektől ugyanis éltető tömjént zsákmányolhatsz, amely megvéd a mérgezéstől. Gyűjts össze belőle 50-et, dobd a kazamata elején található parázstartóba, és máris immúnis leszel a kigőzölgéssel szemben.


  Térképboss: Szemfényvesztő Avalona

  Miután teljesítettél még néhány plusz küldetést, találkozhatsz Avalonával. Első pillantásra erőtlen, áttetsző lény, de ne higgy a látszatnak. Hosszú és fordulatos küzdelemre számíthatsz, mert Avalonának Dracania összes harci taktikája a kisujjában van!


  Az event fantasztikus jutalmai

  + A Szellemszett (bossfegyver)
  Ha legyőzöd Gwenfara boszorkánykirálynőt, karakterosztálytól függően a következő fegyvereket nyerheted el. Húzd az egérkurzort az eventablak fölé, és megismerheted az adott fegyver statisztikáit és szellemenergia-hatásait. (Ezek a tárgyak nem fejleszthetőek tovább 2. és 3. rangra.)
  • Gwenfara szellembárdja (sárkányharcos)
  • Gwenfara szellemíja (kalandvadász)
  • Gwenfara szellempisztolya (törpemester)
  • Gwenfara szellemkarma (körmágus)

  + Másodkezes védekező tárgy (általános eventjutalom)
  Ha teljesíted az event fő haladásjelző sávját, a karakterosztályodtól függően a következő védekező tárgyakat szerezheted meg. Húzd az egérkurzort az eventablak fölé, és megismerheted az adott fegyver statisztikáit és szellemenergia-hatásait. (Ezek a tárgyak nem fejleszthetőek tovább 2. és 3. rangra.)
  • Gwenfara kísértetpajzsa (sárkányharcos)
  • Gwenfara szellemtegze (kalandvadász)
  • Gwenfara léleksarlója (törpemester)
  • Gwenfara szellemkötete (körmágus)

  + Gwenfara szellemleple (kabát/lobogó, a kihívás jutalma)
  Ha teljesíted az event kihívásának haladásjelző sávját, a tiéd lesz Gwenfara szellemleple. Húzd az egérkurzort az eventablak fölé, és megtudhatod a statisztikáit!  Fontos tárgyak az eventen  A haladásjelző sáv fontos jutalmai  A kihívás haladásjelző sávjának fontos jutalmai  Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK):

  Mi történik ezzel a sok eventtárggyal az event vége után? Megtartsam őket?
  Ilyen event valószínűleg lesz még a jövőben, bár egyelőre magunk sem tudjuk, mikor. Ha szeretnéd megtartani az utazáshoz vagy belépéshez szükséges tárgyakból megmaradt mennyiséget, megteheted. Akinek pedig jobban kell a hely az eszköztárában, az egyszerűen megszabadulhat tőlük. ;)

  Miért van szükségem sárkánypénzre?
  A sárkánypénz az esemény fizetőeszköze. Igen hasznos a játékban, mivel Gnób, az eventkereskedő Kingshillben különleges üzletben kínálja a portékáját, és a nála kapható különleges tárgyakat csak sárkánypénzért veheted meg.

  Szellemek Ünnepe event kibeszélő

  Dracania hősei, harcra fel a győzelemért!
   
 2. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Számításba vettük a közösségtől és a tesztszerverről érkező visszajelzéseket a 2016-os eventtel kapcsolatban, és ezek alapján az idén sok tekintetben javítottunk a halloweeni eventen (A szellemek ünnepe 2017).

  Itt olvashatjátok a változások listáját a játéktervezők magyarázataival együtt.

  • Halloweeni jutalmak
  • Haladásjelző sáv és jutalomként szerezhető felszerelés

  A játéktervezők magyarázata:


  A halloweeni jutalmak (másodkezes tárgy + egykezes fegyver) az eventhez kötődő értékes felszerelési tárgyak, amelyek a rang emelésével továbbfejleszthetőek. A tárgyakat a korábbi eventekhez hasonló mértékű erőfeszítéssel lehet megszerezni. A felszerelésnek természetesen versenyképesnek kell lennie a játékban szerezhető egyéb tárgyakkal (köztes világok, Dragan-event stb.), de a játékosoknak annak is tudatában kell lenniük, hogy az utóbbiakhoz több fáradsággal juthatnak hozzá, mint a halloweeni tárgyakhoz. Akik végigküzdötték magukat a köztes világokon, hogy megkapják a kívánt tárgyakat, nem érezhetik hiábavalónak az erőfeszítéseiket.

  Ezenfelül a játékosok rúnákat, kozmetikai tárgyakat (+1 új kosztüm) és egyéb elhasználódó és eventtárgyakat is kapnak. A kozmetikai tárgyak révén a gyűjteménytáska újabb jutalmaihoz is hozzá lehet férni.

  Mivel szeretnénk, ha a játékosok a kívánt rangú változatban kapnák meg a felszerelési tárgyakat, eltávolítottuk azokat a haladásjelző sávból. A megszerzésükhöz vezérszörnyekkel/bossokkal kell megküzdeni, vagy sárkánypénzért is meg lehet őket venni Grimától.

  Ezért is bővítettük ki az eventet az új pokoli nehézségi szintekkel."

   • Kabát/lobogó:

  Az új kabátot/lobogót vagy Avalona legyőzéséért lehet megkapni, vagy a bossharc után Grimától megvásárolni. A tárgy rangja a nehézségi szinttől függ.


  A játéktervezők magyarázata:


  Az új kabát/lobogó még rang nélkül is értékes tárgy, magasabb rangú változatban pedig még értékesebb. A 3. rangú verzió statisztikái majdnem megegyeznek a 2016-os kabát/lobogó értékeivel. Mivel ez a kabát/lobogó nagyszerű tárgy, amely versenyképes az egyéb területekről vagy eventekből származó tárgyakkal, természetesen Grima üzletében is hasonló áron kapható, mint más ilyen tárgyak.

   • Az eventen két különböző rúna szerezhető egy bizonyos mennyiségű előrehaladással:
  a pusztítás rúnája (kritikus sebzés) és a kitartás rúnája (hárítási erő).


  A játéktervezők magyarázata:


  Ezenkívül a játékos értékes különleges felszerelést, kozmetikai tárgyakat és egyebeket, így eszenciákat, legendás felszerelést és elhasználódó eventtárgyakat is kap jutalmul. A haladásjelző sáv most több jó tárgyat tartalmaz, és korábban lehet hozzájuk jutni.

  • Szörnyek ereje és a tőlük szerezhető zsákmány:
   • A halloweeni eventen ugyanolyan tárgyakat lehet zsákmányolni a szörnyektől, mint más eventeken, így titokzatos kockákat, drágaköveket, felszerelést stb. A zsákmányt a 2016-os eventhez képest átdolgoztuk és javítottuk.
   • A szörnyek védelmi és támadási értékeit, valamint a zsákmány általános megjelenési esélyét szintén javítottuk.
   • Mindkét haladásmérő tárgyhoz (megmentett lelkek és kárhozott koponyák) hozzárendeltük az automatikus begyűjtés funkciót.

  A játéktervezők magyarázata:


  A kihívás most teljesíthetőbb, mivel a legtöbb szörny gyengébb, mint volt, köztük „a halál arca” szörnyek is, amelyek a Kétségbeesés Kazamatájának kulcsait hagyják hátra. Ezek a változtatások minden nehézségi szintre vonatkoznak.

  • Hiraja is halloweeni témájú dekorációt kapott.
  • Hibajavítások:
   • A „Tükröm, tükröm” küldetés teljesítéséhez szükséges tárgyak nagyobb eséllyel jelennek meg.
   • Gwenfara és Avalona eventbossoktól most már sárkánymagokat is lehet zsákmányolni.
   • Kijárat Kingshillbe: A játékosok mostantól a Kísértetkastélyból és a Kétségbeesés Kazamatájából közvetlenül visszajuthatnak Kingshillbe.
   • Ideiglenes tárgyak: Az event során nem lesznek többé ideiglenes tárgyak, csak az új madárijesztő-kosztüm érhető el 7 napos változatban egy ingyenes eventcsomag részeként.
   • Gwenfara másodkezes tárgyának hatása mostantól az eszköztippnek megfelelően érvényesül, és minden kritikus találattal szellemenergiát gerjeszt.
  • Térképek és egyéb eszközök újrafelhasználása:

  A játéktervezők magyarázata:


  Érthető, ha a játékosok több vadonatúj tartalmat igényelnek, mi pedig igyekszünk is annyi új tartalmat kiadni, amennyit csak tudunk. Ezen az eventen azonban néhány olyan térképet hasznosítottunk újra, amelyekkel a játékosok egy ideje nem találkoztak, és új forgatókönyvvel, új küldetésekkel, új NPC-kkel és új szörnyekkel kombináltuk őket.

  Voltak ugyanis játékosok, akik szívesen láttak viszont egy-egy új eventtéma keretében olyan térképeket, amelyek már kikerültek a játékból.”


  Event kibeszélő >>> ITT <<<
   
 3. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page