Support Too slow and lag

Discussion in 'Technical Support' started by Baallith, Oct 28, 2021.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Javah

    Javah Forum Duke

    As you all can see, I do not answer or argue because, unlike others, I have little free time and I am not interested in losing it in discussions that add nothing to what I already know.

    So, as days ago I reported the anomaly of latency and loading times that made impossible any attempt to play (in this game and only in this one, I repeat), now I report the return to normality as well: I have done some runs from Monday to yesterday, and everything has normalized, that is, it has returned to the values prior to my report, which are more than acceptable on my side as far as I'm concerned.

    If someone on the company side intervened, as it could be, given the no longer anomalous results of the tests towards the servers, I thank him/them.
     
    Kiwigal1244 likes this.
  2. BeardWeird

    BeardWeird Forum Greenhorn

    Same. Got a semi-decent PC and 300mbps fiber net, but its still lag esp. when we port to a map or a bunch of mobs approaching..
     
  3. MisterNoob

    MisterNoob Advanced

    You know whats funny? When experiencing big lag, look at the clock on your computer...
     
  4. Kiwigal1244

    Kiwigal1244 Junior Expert

    :rolleyes: Exactly. I have timed how long it takes to for map to load. averages 30-40secs
    Would be so lovely to return to normal play and load times.
     
  5. Javah

    Javah Forum Duke

    I know I can not help, but to me personally the problem is still not present at the time: I actually have 50-60ms in game with 4g network latency 35-45m, that's pretty fine for my low expectations, and map's loading time is "as usual" considering such parameters.

    However, some of my guildmates are now complaining about the same problem as you: and some of them have fiber with 5-10ms latency. The curious thing is that when I had problems, they were able to play without difficulty.

    In any case, I guess it will soon be a non-problem: Bigpoint seems to have disappeared, ditto its "DSO team", so I suggest to don't worry for lags cause the path of no return is well taken (and, if this were not the case, it would be smart if the company gave a signal of state in life, cause more and more players are drawing their own conclusions).

    That said, if someone on the developer side resolves the lag issue definitively and for everyone, better anyway. I just could suggest you to read this thread meanwhile, translating it in the language you like more: https://board-en.drakensang.com/threads/netkapcsolodas-tesztelese-keses-lag-hibaelharitas.84557/

    Remember also to always check your DL / UL bandwidth besides of the sole ping indicator, and the CPU occupation: your computer may be downloading something large in background (for example, Windows updates) or having a hanged process in memory. But of course these issues will reverberate on all the activities you perform on your PC, and not just on this game.
     
    Last edited: Feb 12, 2022
    Kiwigal1244, Elendel80 and gbit like this.
  6. MisterNoob

    MisterNoob Advanced

    This is not exactly what I was pointing on :) Much more to check the clock, what it is showing. I noticed the big lags appears always on whole hour (xx:00). Sometimes few seconds off, I quess it depends on server clock, not computers.
    Oh and my lags are more like 5-20 secs.
     

Share This Page