Discussion Ötletbörze

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 16, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Kazimir

    Kazimir Community Team Team Drakensang Online

    Kedves Játékosok!

    A visszajelzéseitek fontosak számunkra, és kíváncsiak vagyunk rá, hogy min változtatnátok és/vagy milyen újdonságokat vezetnétek be a jelenlegi játékmenethez képest, amelyek véleményetek szerint előremozdítanák a játékot. Egyes ötletek továbbításra kerülhetnek a fejlesztők felé, így még akár az is előfordulhat, hogy személyesen is ráhatásotok lesz a játék alakulására!

    Ebben a topikban várjuk a továbbfejlesztési és egyéb ötleteiteket. A régi fórumon több topik is rendelkezésre állt ilyen célra, témakörönkénti bontásban, mostantól minden ötletet ebbe az egy topikba várunk.

    Kérjük, ügyeljetek arra, hogy az ötleteitek illeszkedjenek a játék stílusához és menetéhez. A változásra mindig nyitottak vagyunk, de a nagyon földtől elrugaszkodott, és a mostani játékhoz alig vagy egyáltalán nem kapcsolódó ötleteket spamnek minősíthetjük és törölhetjük. Ennek megítélése a moderátori csapat joga.

    DSO Team
     
  2. Bundin

    Bundin Regular

    Nem tudom ki hogy van vele, de én igen rossz ötletnek tartom, hogy az Event haladásos buffok mostanság szinte csak a köpeny formájában vannak jelen egyes eventeken. A buff önmaga jó dolog lenne de ahogy be lett hozva az nem.
    1. Miért köpeny? A köpeny egy fontos felszerelésünk aminek a statjaira szükségünk van egy esemény kitolása alatt. Javaslatom itt a haladás buffok extra italok, vagy kaja formájában jelenjen meg mint régen is, nem pedig felszerelésként mint most.
    2. Miért csak pénzért lehet megvenni? A játékban ott az andermant mint fizető eszköz amit lehet pénzért venni. És amit ebben az esetben hibának tartok a részükről, hogy ezt a haladás buffos dolgot, összekötném a prémiumokkal pl: +1-3 haladási buffig prémium nélkül is megvásárolható legyen; +4-6 haladási buffig sima prémium keljen a vásárláshoz, +7 felett pedig királyi prémmel lehessen elérni a haladás buffot.
    3. Persze itt jön, hogy aki nem prémiumos, nem férhet hozzá a nagyobb buffokhoz? Na itt jöhet szóba, hogy nekik készpénzes ajánlatként felkínálni ezeket a buffokat, a rendszert mindenkép úgy kell beállítani, hogy aki prémes, az lássa, hogy anyagilag is megéri prémmel megszerezni ezeket gonodlok itt arra, hogy az alap buffot, ami a freeknek is elérhető azt egy prémes olcsóbban kaphassa meg anderért, míg a királyi prémes buffot ő is csak pénzért tudja megvenni, egy királyi prémes, viszont mindkét alatta lévő buffot olcsóbban tudja megvenni.
    Miért is jó ez egyrészt aki belekölt a prémiumba, az úgy érzi, hogy igen hozzájutok valamihez, amihez más aki nem hajlandó a prémiumtagsággal támogtani a játékot az nem, másodsorban ösztönzi a játékosokat, hogy igen is váltson prémiumot, mert akkor jóval könnyebb az élet a játékban. Nem beszélve arról, hogy az ilyen dolgokat, mint ez a buff kabát csak a kezdő játékosok többsége fogja megvenni, mert egy kifarmolt, egyrészt jobban meggondolja. Továbbá az is fontos, hogy a prém függő buffokat csak akkor tudja használni az illető ha van aktív prémje is éppen.
     
    Last edited: May 17, 2020
    kingbeni1 and pukiface like this.
  3. Finstandantilus

    Finstandantilus Someday Author

    Kosztümként tekints rá. Nem kell a kabátodról lemondani. Illetve érdeklődnék, vajon miért állt az vissza, hogy míg nem ellenörzitek addig nem jelennek mega beírásaim. A magyar fórumon már elég nagy rangom volt.
     
  4. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    A fórummotor tette, okát nem tudom, bár volt egy duplán küldött posztod, lehet amiatt.
     
  5. Bundin

    Bundin Regular

    Nem tudom ki hogy van vele, de a Kingshilli férges csatornák Event minijeit tök feleslegesnek tartom ebben a formában főleg, hogy a végsőjutalom egy alapanyag, ami egy amuletthez kell. Továbbá nem veszi figyelembe, hogy sokan nem fogják tudni vinni azokat, mert lehet hogy dolgozik, tanul... vagy egyszerűen nem ér rá mert valamilyen dolga van, igaz lehet, hogy este, vagy később tudná vinni, de a bekorlátolt időablak miatt ez nem lehetséges.
    Erre lenne a javaslatom illetve ötletem:
    Az összes villámminit alakítsák át küldetésnek amit Hardy lovagnál lehet felvenni leadni, minden maradna szinte, hogy mit hol, és miért kell csinálni, csak annyi, hogy a haladási pontok, a küldetés alpontjai lennének, a dögcédulákat, pedig Hardy-nak kéne leadni, és ő adná azokat a nyereményeket, amiket a haladás adna, vagy hogy még egyszerűbb legyen, dögcédula se kell, mert a haladás alapján kiszámolható, hogy hány férget kell leölni eggyes haladási sávpontokhoz, így Hardy egyre csak több Féreg leölését kérné, míg végül megadná, a végső jutalmat, amit a haladási sáv is.
    Miért is jó ez? Egy küldisorozat ami 48-szor ismétlődik alpontokal, az Event ideje alatt, a felhasználó kényelmesen betudja magának, lőni, hogy melyik nap mennyit tud ezekből teljesíteni, ergo felhasználó barát mindeki tud hozzá alkalmazkodni, és nagyon rugalmassá válik. illetve megadja, azt az érzést is annak ellenére, hogy sokszor kell ugyan azt csak más területeken csinálni, hogy az egész esemény idejére van tenniveló. A játékos nem stresszel, hogy már megint ezt se tudom megcsinálni.
    Illetve átlakítható úgy is hogy minden ilyen küldi végén, eljutna az ember Mhorblikhez, mintha a dögöt, csak végig üldöznénk, egész Dracannián illetve az összes város is bevonható a küldik végébe, mert be lehet tenni minden nagyobb város alá, egy csatorna hálózatot, amin keresztül eljuthatunk Mohrblikhoz mintha minden város alatt megpróbálna terjeszkedni, végig üldözve őt is a férgeivel együtt, vagy egyszerűen több Mohrblik szerűlény támadt Dracanniára, és ezek közül a legeerősebb Mohrblik, akihez csak akkor jutnánk el Kingshill alatt, ha az összes többi város alá beférkőzött fajtársát elpusztítottuk.
    PL az első küldinél ez a település Werian és Slifmoor alatti csatornákban, a Másodiknál Jarsholm alatt, harmadiknál Helios utána Ashraya... és így tovább.....Szóval én így gondolom, hogy így jobb lenne, mint ez a jelenlegi villám minik.
    És ha a játékosok elégedettebbek, akkor mindenki elégdettebb lesz, persze hallottam, olyat, hogy nem kötelező mindekinek ezeket megcsinálni, csak ezt aki mondta, se gondolhatja komolyan, hogy jön valami új, és akkor sokan, akik meg szeretnék csinálni, azok nem csinálhatják, mert esélyük sincs elkezdeni se, akkor minek csinálnak tartalom bővítést dísznek???
     
    Hugger and jackoneill1976 like this.
  6. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    ez az egész event csak a pénzről szól... vagy befizetsz a kosztümre vagy nincs eszid.. ilyen droppal lehetelen annyi eszit összeszedni amivel meg tudnád csinálni(ismétlem..meg tudnád.. nem megcsinálják helyetted a csopitársak).. nem hullik az eszi hozzávaló! van ezerszámra feketemágia-por.. de a többi? :D

    a mini 1(most már 2) órás eventek is vicc... 35/48 kellene az amuletthez..de még ha akarnám se tudnám kivinni mert egyszerűen nincs rá lehetőségem

    lehet itt érvelni azzal hogy nem kell mindenkinek kivinni,de hát mégsem mondhatom a melóban hogy "he..amikor mini van ne kelljen már estig dolgoznom..." komplett elmebeteg volt aki ezt igy kitalálta.. a fúrófejek hiányáról meg mit mondjak.. eddig esett 1 darab a vár alatt..

    megkockáztatom hogy ez az event bekerült a top3ba ami a béka popója alatti szinvonal..
     
    Bundin likes this.
  7. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Nem lenne lehetséges beállításoknál az, hogy az arany mennyiségét pontosan leírja az ezüstöt meg a rezet meg ki se írja max ha ráviszem a kulzort? Számomra zavaró ebben a formában, mintha a banki számlámon azt írná ki hogy van pl 2M forint 15 fillér. Mégis kit érdekel a 15 fillér az érdekel, hogy a 2M mellett van-e mondjuk még 900000 forint.
     
  8. Tankmester07

    Tankmester07 Forum Greenhorn

    Sziasztok! Egy rendkívül irritáló problémával szeretnék most hozzátok fordulni. Nem tudom hogy ez csak egyéni eset-e, de nállam ahányszor valamilyen frissítés éri a játékot minden egyéni beállításom alaphelyzetbe áll vissza. Mivel a játékot alacsonyabb grafikai szinten, és saját billenytűkiosztással játzom ezért ellégé idegesíteni tud mikor minden második nap újra és újra be kell állítgatni mindent, és ezzel talán nem csak én vagyok így, ezért nagyon örülnék ha a kedves fejlesztők meg tudnák oldani ezt a problémát!
     
  9. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Szerintem megoldható azzal, hogy lemented a beállítás mappát és frissítés után csak beilleszted a lefrissült helyére, de számomra is zavaró, hogy a beállítások minden frissítésnél alaphelyzetbe állnak vissza.
     
  10. pukiface

    pukiface Someday Author

    Ez a win 10 miatt van, mert törli a temp mappát néha a "disc cleanup" szolgáltatás. StSanya leírta hogyan tudod kikapcsolni, de már lekapcsolták a magyar fórumot, és nem találom.
     
  11. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Ebben a videóban a feltöltő egyertelműen megmutatja, hogy egy program segítségével tudják ezt a kattingatós hátramenetelt megcsinálni, vagyis javaslom mindenkit kibanolni, aki csak használta. 7 percnél jól látszódik, hogy meg se mozdítja az egeret és hátrafelé kezd futni támadás után automatikusan.

    *A videót törlöm, mivel nem lehet fent "kézikönyv/útmutató" a csaláshoz! A videót ismerik, jelentve volt kb. 2 hónapja, magát a programot pedig a magyar csapat küldte be elsőnek vizsgálatra.
     
    Last edited by moderator: Oct 9, 2019
    Hugger likes this.
  12. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Miért nem lepődök meg rajta....

    Na meg azon sem hogy semmi bajuk nem lesz azoknak akik használják..

    Nekem ugyan nem árt mert a pvp olyan távol van tőlem mint mhorbliktól hogy petet dobna de kíváncsi vagyok a BP mit lép...
     
  13. attiss

    attiss Forum Greenhorn

    Számomra felháborító, hogy pár játékos csak ezzel a csalással tud érvenyesülni pvp-ben elrontva vele mások játékát. Ideje lenne egy új ban hullámnak úgy érzem. De ha mégis túl durvának éreznék ezt kiadhatnának már most egy információt, hogy aki r223-as frissítés után is használja az instant ban-t kap.
     
    Last edited: Oct 8, 2019
    Hugger likes this.
  14. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    miért lenne durva? tudtommal mindenféle segédprogram használata tiltott.. de hogy ki ellenőrzi és hogyan tartatja be.. azt szerintem soha nem tudjuk meg.. (mivel a BP nem köti az orrunkra ha valakit tiltóra tesz... főleg nem username listával,ami amúgy sem lenne mérvadó mert percenként átnevezheted magad...)

    nem is olyan rég volt a közteses farmprogram..amikor félpercenként futott be a kari q2be vagy hova.. láttam egy videót... arról se tudunk semmit...mármint nem verték nagydobra hogy mi lett...pedig az kellene... kirakni mindenhova az ilyesmit (FB,Insta,Discord.. tudjaazistenmivanmég) a becsületes játékosok igenis lássák hogy védve vannak "az érdekeik"..nem mellesleg hogyan várhatnak el pénzt a játékosoktól ha egyesek csalással tönkreteszik a játékot? pofájuk az van elkérni 40 eurót az "unlimited" esziért hogy tudjál normálisan eventezni de hogy látnánk is vmit ...na azt nem...

    mondjuk pont egy harcosnak ez a program annyit ér mint solo inf4 vár alatti féreg ellen a rangnélküli felszerelés....
     
  15. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online



    Üdv!

    Megfelelő helyre már hónapokkal ezelőtt eljutott ez a program. Mi is beküldtük, több játékos is jelezte.
     
    Last edited: Oct 9, 2019
  16. pukiface

    pukiface Someday Author


    Emlékeztek hogy jöttek a "bizonyító erejű" videók, meg szövegek, hogy ilyen gyorsak vagyunk, meg ügyesek, és semmi csalás nincs benne.. jé, és csak kiderült teljesen konkrétan.. nem mintha érdekelne a PVP, azóta sem voltam egyszer sem bent, csak az eljárás bosszant. Elsőnek tagadás, aztán több hónapos csend, miközben vidáman használja mindenki, aztán végül semmi retorzió. Rosszabb esetben még be is szólnak, hogy hülye vagy ha nem használtad ki (utoljára pl: a kulcsfarm).. az a ban-train meg igencsak ráférne a játékra, rengeteg bizonyíték van a bot használatra, de a pinata bug óta nem emlékszem, hogy bármilyen ilyen irányú döntés, megoldás vagy legalább egy közlemény lett volna a cég részéről, ezzel az a probléma, hogy pontosan tudják mi a helyzet, de semmit nem lépnek évekig, és ezzel legitimálják a csalókat.
     
    Last edited by moderator: Oct 9, 2019
  17. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    amúgy az is röhejes hogy a Szikrázó bércek kulcsdroppját amivel szépen lehetett (volna...) játszani és farmolni eszit (mert most siralom..) szinte "egy perc alatt javitották".. az nem volt gond... de hogy a Mhorblik petet játékba tegyék ha már veri ki a szemed a bejáratnál a képen a rúnával... na arra várhatunk a következő eventig :D

    persze akkor nem adtak volna el annyi kabátot(amit személy szerint felesleges pénzkidobásnak tartok..40 eurót az ablakon kidobni,semmi haszna...) én nem vettem kabátot mert szerintem durván drága 25 napra azért amit nyújt,aki vett hát egészségére ha másra nem tudja költeni...adja oda a BP-nek.. eleinte nagyon zavart hogy nem jön semmi,de lényegében (még úgy is hogy kulcsom se volt farmolva előre) simán megszereztem ami kellett.. az alap sávot full kivittem,a méregirtó szett is megvan elég tökös statokkal..bár nemtom megérné-e cserélni..a Mhorblik sáv meg a második felénél van..na de ott már szinte semmi nincs ami érne valamit nekem.. egyedül a makk.. most mindennap bemegyek egy körre a 999 esziért,aztán ha lesz kedvem péntek-szombaton szedek annyi kulcsot hogy kitoljam..ha nem lesz meg hát nem lesz.. a pet úgysem esik,akkormeg... a patkánykirály meglett,ez nagyon el van találva szerintem(jó pont!!!) egyedül az zavar hogy csak ezen az eventen "bónuszos".. ha minden eventen "eventes koszt" droppolna..mással nem is járnék..(mondjuk igy se járok,hehe)..ami makkot meg sárkánymagot már droppolt...le a kalappal.. best of pet. A takaros patkány megint olyan sajnos hogy csak képen van..Columbo felesége... nem létezik hogy olyan szerencsétlen lennék hogy nem volt esélyem..vagy 100at biztos megöltem,de semmi..

    az 1-2 órás miniket meg nemtom milyen elmebajos találta ki..1et megcsináltam hogy lássam a "receptet"... 35x kellett volna.. hát mondom :D (mondjuk abból a másik cuccból egy sincs..asetom honnan lehet kapni...Mhorblik mapon..de hogy kitől-mitől...) pedig van egy rakás fúrófejem vár alattról,csak hát minek.. amikor elkaptam hogy gép előtt lehettem megcsináltam mindig a 10 lóheréig(kb 10x..)..az 5 féreg volt..tehát nekem olyan 15-20ból lett meg..egyedül...
     
  18. Peci™1983

    Peci™1983 Forum Greenhorn

    Szelektíven olvastad el a patkánykirály leírását :) A csatornás eventen dob csatornás koszhalmot, és minden más mobtól dobhat még egy fajta koszhalmot. Ergó, farmnál rakd fel, meglátod :D
     
  19. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Az megvan...csak azzal járok. De "nem csatornás" mapon csak sima koszt droppol amiben kék meg ritka van csak...meg néha csiszolatlan/csorba kavics...
     
  20. attiss

    attiss Forum Greenhorn

    Takaros patkány nekem meglett. Szerintem, amikor a patkánykirály az egyik területen tanyázik a másik kettőn adhatja a takaros patkányt. Én úgy kaptam a 18-as mappon, hogy a 6-os mappon volt a patkánykirály. Nem sokat ér a 24% máregellenállással, amikor az éles szemű holló 23% mindenellenállást ad, de legalább ritkaságba megy ez a pet. A halálos kacsintásban még bízok, hogy meglesz mobriktól, de majd kiderül, de főevent úgy is kész máshova úgyse megyek.
     
    jackoneill1976 likes this.