Discussion Diskuzní koutek

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Azachiel_de_Morgen, Aug 30, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. couda22

    couda22 Forum Commissioner

    Neda.
     
  2. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Celkem nechápu proč tu řešíte plášť na Neporazitelný. Event úplně v pohodě uděláš i bez něj. Na pekle 4 padá 511 postupu za kolo. Stačí trochu "lepší" skupina a v pohodě to uděláš. Na Neporazitelné není potřeba žádná investice.
     
    micuna13 likes this.
  3. humunkulus

    humunkulus Forum Apprentice

    A když nebudeš reagovat na to, co se tu ve skutečnosti řeší a místo tady čechrat peří na základě tvý postavy a tvýho volnýho času, tak to ani v životě nepochopíš.

    Neřešim to jaká kombinace volnýho času a síly postavy by měla víst ke splnění eventu. O tom by se dalo diskutovat donekonečna. Můžou ale existovat dva stejně silný lidi s 2 hodinama volnýho času denně. Na splnění eventu by ale oba potřebovali 3 hodiny denně. Jeden za 300 kč event dokončí, druhej ne. To do reálnýho přijatelnýho chápání F2P modelu opravdu nepatří. Zároveň člověka, kterej zaplatí 300 kč za to, aby získal virtuální šutry, resp. zaplatí za to, aby moh u hry strávit MÍŇ času (!!!) s radostí označim za blázna. To je vše, co se tu řešilo.

    Btw. jako silná postava se silnejma skupinama jsem to dneska (reálně vzhledem k dalším eventům poslední možnej den) udělal. Nevím, kolik času mi to zabralo. 47k progresu. Průměrně 6700 denně. To je přes 13 inf4 běhů. Cirkus+doupata ty 2 hodiny denně určitě dá. Ve skutečnosti dýl, protože jsem většinu odběhal na inf3 - na inf4 nemám fragmenty, plus nějaký ty prostoje při zakládání skupin, nebulách, občasných delších loadingách a podobně. Klidně se dostáváme na 2,5 hodiny denně. Opravdu nechybí moc k tomu, abych i se silnou postavou a dobrejma skupinama nebyl schopnej eventy dokončit (případně tomu obětovat jiný eventy), pokud u hry nehodlám sedět minimálně 3 hodiny denně. Za předpokladu, že by mi k tomu nestačilo ani deluxko za 300+ kč a navíc by k tomu bylo potřeba extra 300 kč za plášť, abych se vyrovnal platícímu stejně silnýmu hráči se stejnym množstvím volnýho času, nazval bych to absolutnim selhánim. Ale že hra selhala a víceméně se už snaží v pozvolnym zániku vydojit maximální možnej profit, to už všichni víme.
     
  4. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Já označím za blázna člověka, kterej týdně utratí tisíc korun za cigarety a alkohol. Hold každej to vidí jinak a každej si může svoje peníze utrácet za co sám chce.
    A byl by problém event prostě nedokončit, když je tak náročný na čas? Já minulé Neporazitelné nedokončil a celkem vůbec mi to nevadí. Prostě sem na to neměl čas a tak sem se na event vykašlal. A žiju dál.
    EDIT : Přečetl sem si znovu tvůj příspěvek a neříkám že nemáš částečně pravdu. DSO je drahá hra. Ale já to říkám od začátku co to hraju. Není to hra pro každého. Ale tvůj přístup mi přijde hodně z cesty. Krityzuješ, ale hraješ dál. Je každého volba, jestli mu ta hra za ten čas stojí. Pokud se ti nelíbí, nehraj. Jako jeden můj kamarád. Pokaždý co se sním bavím, jen si stěžuje a kritizuje hru. Všechno špatně. Ale online je každým den. Tak to asi tak špatná hra nebude, ne?
     
    Last edited: Oct 23, 2019
  5. humunkulus

    humunkulus Forum Apprentice

    Pro hráče, kterej přišel hrát Free To Play hru, ale event může dokončit jen za předpokladu utracení 300 kč i přesto, že dalších 300+ kč měsíčně už platí, je nedokončení eventu (=zásadního kroku budování postavy) opravdu problém. Samotný nedokončení eventu problém není. Problémem je zde Pay To Win, jež platičům poskytuje výhodu nad rámec přijatelnosti modelu Free To Play.
    To, že je tvůj kamarád závislák, případně jinak mentálně porušenej, nijak neodráží kvalitu hry.
    To, že kritizuju stále se zvětšující Pay To Win aspekt hry, kterej se mě (zatím) netýká, snad není důvodem, abych přestal hrát. Jak z tebe může něco takovýho vypadnout?

    Pokud moje příspěvky totálně překroutíš a znehodnotíš závěrem "Nelíbí se ti hra - nehraj", pak mi nezbejvá nic jinýho, než se s tebou rozloučit větou "Nelíbí se ti můj názor - nereaguj"
     
    Skuska55 likes this.
  6. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Osobně žádné Pay to win nevidím. Platím si jen Deluxe členství a event v pohodě dokončím bez jiné investice. A že je event důležitý pro vývoj postavy bych neřekl. Ano, dva posvátné kameny jsou luxusní odměna, ale jde to i bez nich. Nepamatuju si, že když sem začínal, byly někde v eventových odměnách posvátné kameny. A postavy jsme v klidu vyvíjeli i bez nich. Nevím přesně jak by sis představoval tuhle hru. Jak si představuješ Free to play koncept. Podle mě tady ten koncept nastaveného celkem dobře. Hrál jsem free to play hru WoT a tam sis na nejvyšší úrovni bez placení nezahrál. Tady si zahraješ i bez placení, ale chce to víc času. Ano, chápu že hráči jako ty by chtěli každý event udělat celý na dvě kola, jako Úplněk, ale bohužel. Chceš to mít rychlejší? Zaplať. Osobně bych si žádný plášť nekoupil. To raději event nedokončím.
     
  7. Nějak si neumím představit, jak by v našem konkrétním případě mohlo DSO existovat bez platících hráčů.
    Neumím si představit, že by celý tým lidí, který má co dočinění s vývojem a provozem DSO, dělal něco jen tak, aniž by z toho něco nekáplo (za předpokladu, že by DSO hráli jen neplatiči).
    Neumím si představit, že by někdo provozoval hru jako je DSO pro neplatící hráče a její provoz by dotoval ze zisku jiných her.
    Pochopil bych to, kdyby DSO bylo prošpikováno samou reklamou (což není), které by vše zaplatily.

    Protože mě zajímalo, jaká je přesná definice Free to play, našel jsem na Wiki toto:
    Free to play, zkráceně F2P, je anglické označení pro hry, za jejichž hraní se nic neplatí. Většinou je pak ve hře integrován tzv. systém mikroplateb, kdy je hra hrána zdarma, ale lze si do ní kupovat za reálné peníze výhody většinou pomocí karty, bankovního převodu, složenkou nebo pomocí SMS zprávy.


    Nemám dojem, že by DSO nebylo F2P. DSO se dá hrát bez investice jediného centu i s dokončením eventů, vidím to i u členů gildy.

    Můžeš mi prosím vysvětlit jak?
     
    Last edited: Oct 23, 2019
    Warodzilla likes this.
  8. anti.

    anti. Regular

    ono to není Květinko pay to win ale bot to win :D a už se kluci přestaňte dohadovat, každý máte pravdu :O já osobně taky cirkus asi nedokončím, těch posledních 20klíčů určitě kašlu, ty předposlední ještě asi vezmu ale jinak na to prdím, event jsem dělal čistě přes Dragana, to je rychlovka, když se běhalo (a to bylo jen občas) jen bose v doupěti, dalo se jedno kolo zvládnout za tři minuty, 3min.=400progres zhruba, jen by už mohli "opravit" ty gobliny, není žádná šance zabít je všechny ani se silnou skupinou na inf4 nám zmizeli těsně před doražením, to bylo k vzteku, doufám, že se ještě letos tím budou zabývat, případně do dalšího eventu kdy bude třeba běhat doupata
     
  9. -Touchwood-

    -Touchwood- Someday Author

    O příspěvek výše máš od Antiho návod jak to oběhat cca za 1/3 času. A takto je to s většinou eventů poslední dobou, chce to jen systém a stanovení si priorit, co je a co není z eventu důležité....

    … tato hra podle fóra selhává a zaniká již minimálně 3-4 roky, zatím bohužel neúspěšně. :D
     
  10. humunkulus

    humunkulus Forum Apprentice

    Proč plácáš? Proč lžeš doslova v každym komentáři? Proč? Můžeš mi vysvětlit, co tím sleduješ? Vždyť už ti je snad 50, není čas začít diskutovat jako dospělej? Já tu celou dobu rozporuju možnost za event zaplatit, případně ho (se silnou postavou) dokončit bez placení do 3 hodin denně. Proč tady bleješ nějakou mou touhu dokončení eventu za dvě kola? Ty musíš bejt nechutnej člověk.

    Pravděpodobně jsi měl na mysli platící hráče. V opačnym případě se mnou souhlasíš

    Pro jistotu jsem hned na začátku uved, že v definici nejde slovíčkařit. Tvoji definici by splňovalo i zpoplatnění 1000 kč/měsíc s free přístupem s nahou lvl1 postavou do Kingshillu. Pořád si tam můžeš pobíhat, čili hru technicky hrát, ale bez placení si výhod nad rámec pobíhání po Kingshillu neužiješ. Proto (opět se budu opakovat) ve skutečnosti musí dojít ke kompromisu, kdy se F2P rovná hře, kde lze za placení získávat výhody v rámci přijatelnejch mezí. Pokud ze dvou stejně silných hráčů se stejnym množstvím volnýho času pouze platič event dokončí, čili získá 2 posvátný šutry oproti neplatiči, objevuje se enormní Pay To Win, který je v absolutnim rozporu s praktickou přijatelnou Free To Play definicí hry, ve který se hráči předevšim předháněj v tom, kdo bude mít lepší staty.

    Dá se. Pro konkrétní skupinu hráčů s dostatečnou kombinací síly charakteru a množství volnýho času. Pak ve hře existuje skupina lidí, u kterých se to nedá. V tomto případě rozhoduje investice, jež je podmínkou dokončení eventu. Čili Pay To Win.

    Jednoduše. Bez neplatičů by neexistovali platiči. Platiči (až na nějaký výjimky) platěj proto, aby získaly výhody nad neplatiči, resp. aby nebyli v nevýhodě oproti již existujícím platičům. Zároveň bez neplatičů by se (logicky) hráčská základna významně snížila. Hra by ztratila jak na kompetitivnosti (menší konkurence), tak na hratelnosti (mrtvější servery, obtížnější zakládání skupin), na marketingu (nižší prestiž hry), na reklamě (mrtvější sociální sítě s menšim množstvim členů, míň obsahu na streamovacích/video platformách atd.). Celej "herní ekosystém" by se rozpad.

    Takovej návod je nerelevantní. Portit jen Dragana znamená předfarmit sférický fragmenty, což ve výsledku zabere víc času, než pročistit celej cirkus. Nečistit celý doupata je zahození nejen 1000 čtyřlístků, což je velký pletvání, ale ani reálně nepřipadá moc v úvahu, když je většina skupin tak jako tak čistí.

    V takovym případě bys rouchem kompenzoval (čili nepřímo platil) za 1000 čtyřlístků a dlouhý hodiny farmení sféráků někde na poušti, což opět nijak nevyvrací Pay To Win koncept.

    Ale to jsme stejně zaběhli mimo téma. 3x slabším hráčům nepomůže ani ta 1/3 času. A v rámci týhle skupiny hráčů opět bude rozhodovat to, jestli za event zaplatěj nebo ne, takže jsme opět u P2W
     
    Last edited: Oct 23, 2019
  11. -Touchwood-

    -Touchwood- Someday Author

    Máš 2 palce nahoru za hledání výmluv a urážení hráčů, kteří s tebou slušně diskutují. :p
    Prostě pokud si to chceš běhat po svém, tak nad stejným výsledkem strávíš dvojnásobek času než lidi hrající trošku systematicky. Přesně to vystihuje věta o farmení sféráků na poušti...
    Je to jak s ponkováním, buď ponkuješ systematicky za "levno" nebo nahodile za draho.
     
  12. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Ano Touchwoode, pojďme jen hledat výmluvy, proč to nejde. Přesně takhle to dopadá, když někdo zapomíná, že je to jen hra. A když už nevím kudy, začnu ty druhé urážet a nadávat jim.
     
  13. humunkulus

    humunkulus Forum Apprentice

    Já napsal, že není fér, aby si někdo mohl koupit event, respektive se jedná o Pay To Win
    Já dal najevo, že se silnou postavou očekávám dokončení eventu do 3 hodin denně. Bez placení

    Pak přijde Květinka, kterej jednoznačně nechutně lživě tvrdí, že chci event dokončit za 2 běhy. Jednoho člověka, kterej neví kudy, tu evidentně vidím. A pokud chceš poradit, kudy kam, tak začni tím, že budeš reagovat na to, co lidi píšou, místo toho, aby sis vymejšlel lživý pohádky, a následně se ještě urážel, když ti tvoje absolutně nevhodný a nedospělý chování dá někdo ještě hodně slušně najevo.
     
  14. Asook

    Asook Forum Apprentice

    To Humunkulus.
    Jestli jsem tě dobře pochopil,ty navrhješ aby event mohl dokončit každý hráč který tomu věnuje 2h denně.
    Takže čerstvá 55 musí dokončit event na P4 bez placení ,jina je to nespravedlnost.
    Tak takhle by mně to asi brzo začlo nudit, bez nutnosti se snažit s prstem v nose dokončit vše bez ohledu na to jaká jsem lama.
    Tohle tu bylo říkalo se tomu komunismus.
    Já si platim premko a to že nedodělám event beru tak, že prostě na to nemám postavou a nechcu tomu věnovat tolik času.
    Je fér, že lidi kteří platí mají ve hře výhody a lidi kteří platí víc mají ještě větší výhody, je blbost aby hráč který hraje rok měl stejné postavení jako hráč který to paří 7 let.
    Je jedno jestli je v popisu F2P nebo PTW tohle jsou pravidla podle kterých se to hraje.
     
  15. couda22

    couda22 Forum Commissioner

    Ale to ses probudil dost pozde. Tuto hru hraju uz nejaky rok a eventovy progress sel kupovat uz v dobe, kdy jsem zacinal hrat.
     
    micuna13 likes this.
  16. @homunkulus No hold se neshodneme, každý to vidíme jinak. Já tvrdím, že DSO lze plnohodnotně hrát stejně ať platíš nebo ne. Platby nastavené v DSO ti jen šetří čas jinak strávený 24hod farmením. Mám hráče v gildě, kdy svojí snahou a pílí udělali takové postavy, jako jiný platící za kratší čas, jim to trvalo o dost déle a též vyhráli, bez pay. :)
    pěkný den..
     
    jackoneill1976 likes this.
  17. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Humunkulusi, ty prostě jen hledáš výmluvy, proč něco nejde. Ten plášť si nemůže koupit někdo. Můžou si ho koupit všichni. I ty. Jen prostě nechceš. Tak si na to ale nestěžuj. Udělat event na dva běhy, byla trochu nadsázka., to ano, ale přečti si, co tu píšeš. Nejde udělat za dvě hodiny hraní denně bez pláště. Jak to že ne? Anti ti napsal, jak to udělat jde. Porty Dragana, jeden +/- pět minut a máš 450 postupu na jedno kolo. Za dvě hodiny cca. 20 kol, to je 9000 postupu. Víc jak dvě lišty denně. Na event bylo tuším 14 dní. A ty řekneš " no jo, ale kde máš čas na farmení sféránků"? A ty nehraješ mimo eventy, že nemáš sféráky? Zase jen výmluvy. Ano, DSO nás bombarduje akcema, to souhlasím. Cirkus, dnes Karabosa, v pátek PVE, za pár dní Gwenfara. Píšeš jak to má běžnej hráč stíhat. Souhlasím, stíhá se to špatně. Tak to prostě nedělej všechno. No jo, ale to ty očividně chceš. A pak piš o tom, kdo je tady závislák. A nemusíš mě tu urážet jen proto, že mám jinej názor než ty.
    EDIT : A navíc, proč neprodávat pláště, když to hráči kupují? To by byli sami proti sobě. I BP tuhle provozuje jen proto, aby na ní vydělávalo co nejvíc peněz. A očividně se jim to daří, vydělávat, jinak by už hra byla OFF.
     
    Last edited: Oct 23, 2019
  18. Borošar

    Borošar Forum Connoisseur

    No ne, dlouho se tu neplakalo :D (plačky prominou)

    Já teda zvládám event bez investic naprosto na pohodu (leda že by mě třeba zítra skolila chřipka). První a poslední balíček TM jsem si koupila v roce 2012, premko už nemám vůbec a hraju cca 2 hodiny denně... dokončila jsem v pohodě výroční event, stoky, teď dojedu neporazitelné a slavnost duchů nejspíš taky zvládnu :D No... možná nedodělám žebříky, ale to proto, že mě to nebaví, ne že by to nešlo :D

    Edit: První lišta i4 je hotová za hodinu a 3 minuty :)
     
    Last edited: Oct 23, 2019
  19. humunkulus

    humunkulus Forum Apprentice

    Pardon, že jsem na včerejší příspěvek nezareagoval již před několika lety o_O

    S tebou je to jak s malym dítětem. Budeš si prostě jen vymejšlet a vnucovat mi bludy dál. Já očividně nesouhlasím s možností zaplatit si dokončení eventu. Stejně tak jsem napsal, že nemožnost plnit všechny eventy se silnou postavou do 3 hodin hraní denně by mi přišla neadekvátní. Jinejma slovama - neplnil bych je. Nikde jsem se nezmínil, že jsem měl problém. Ale to by nebyla velectěná výsost pan Květinka, aby opět nepsala lži a nevymejšlela si, co já očividně chci a jakej jsem závislák :)

    Kdybys měl alespoň nějakej názor. Klidně sebehloupější. Tys ale kromě vytváření smyšlenejch a lživejch tvrzení o mně nic konstruktivního nepřines. To jen potvrzuje tvůj předchozí příspěvek. Po tom, co už jsem tu několikrát definoval moji představu o F2P konceptu, z tebe vylezlo pouhý "Já ve hře Pay To Win nevidím, event dokončím bez investice. Nevím, jak si ty představuješ Free to Play koncept" Jak se můžeš zeptat na něco, o čem jsem se dříve již několikrát vyjádřil???? Ty bohužel konstruktivně nereaguješ na fakta, který píšu a nesnažíš se je rozporovat.

    Já do diskuze přines argument, že možnost zaplatit si event je nad rámec zdravýho chápání Free To Play a přináší to neadekvátní element Pay To Win. O tom se dá diskutovat. Ale jaká je tvoje reakce? Doslova tahle: "Humunkulusi, ty prostě jen hledáš výmluvy, proč něco nejde. Ten plášť si nemůže koupit někdo. Můžou si ho koupit všichni. I ty." Jak můžeš argument "Pay To Win" rozporovat tim, že si plášť může koupit každej? HALÓ???

    Já tě neurážím, ty se plácáním mimo mísu urážíš sám. A ve finále mi jen vnucuješ výmysly, že jsem závislák, kterej chce každej event dokončit "na dva běhy", kterej si vymejšlí výmluvy, proč mi to nejde a kterej zapomíná, že se jedná jen o hru. A já se tu celou dobu bavím o úplně něčem jinym, ale z tebe žádná věcná reakce ne a ne vypadnout. Tys zamrznul na argumentu "Já event stíhám v pohodě, a když ne, tak za něj platit nebudu, proto je hra Free To Play a rozhodně ne Pay to Win, zvlášť když platit můžou všichni" CHLAPE PROBER SE :D
     
    Last edited: Oct 24, 2019
  20. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert

    @humunkulus Pernej den co? Ja ho mel dneska taky. Musel jsem u zubare vysolit dalsich 500Kc za to, aby mi dali plombu, ktera za neco stoji. Joo mohl jsem si nechat dat obycejnou, ktera se za tyden vydroli, a nebo si ten zub nechat vytrhnout. No dal jsem radci tech 500Kc, vypadam dobre kdyz se usmeju, zub me neboli a jsem spokojeny. Jdu dal.
     
    Antikrist-666 and -Touchwood- like this.