Discussion Diskuzní koutek

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Azachiel_de_Morgen, Aug 30, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Já taky ne... Málem mi vypadli oči 47/50... Mě nepadlo ani jednou
     
  2. setoneto

    setoneto Forum Pro

    A tomu mam jako verit jo? 2x100draku za event, jinak 8/10ti beden 50 semtam nic
     
  3. RadekEvinka

    RadekEvinka Forum Apprentice

    tak si asi nemůžu stěžovat, tak má asi velký štěstí u střelce máme pořád jen 100 a vyjímečně 50 ( 3x za celý event )
     
  4. setoneto

    setoneto Forum Pro

    Tak to, ze moje drakeny padaj nekomu jinemu v klidu zkousnu, ale spis bych tu udelal anketu za jak dlouho udela ktera klasa nejakeho bosse. Byl balkborg, jackoneill sem dal video jak dela karu i3 se 300k hp, pekny, rikam si prijdu domu, zkusim za kolik ji vlastne zmaknu ja... 1:20 joo jsem dobrej, pak jsem si prelezl na rocni rychlokvasku trpa.. 0:28 a to jsem blbe kliknul na kotlik a prvni dela vyhodil naprazdno. Problem je, ze za minutu si skocim wc, umyju si ruce, postavim na kafe, sednu k pc, zapalim cigaro a ten war tam jeste porad klepe bosse. Nejde na to nemyslet a zajimalo by me jak jsou na tom magove a rangeri vuci warovi nebo trpovi. Takze s warem za sebou utahnu sotva jednoho cloveka na kotlik a s trpem muzu pozvat celou skupku? Bavi me hra za wara vic nez za trpa, ale proc je 2h war takova smucka co se rozdany dmg tyce? To at mi nekdo vysvetli, kdyz udelat 2h wara je drina na nekolik let a jediny co z toho mam je, ze se mi chodi na pohodu a nechcipam, ale cena za to je kazdej den nafarmena pulka veci, protoze u bosse trcim neumerne dlouho. Verim, ze dobrej war co ma vsechno vypiplany a skvelou techniku da karu treba za minutu, ale pak nabehne vypiplanej trp a da to pod 20s, tak kde jsme? Uz se tam v bp proberte a zacnete balancovat wara smerem nahoru :)
     
    jackoneill1976 likes this.
  5. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Problém je spíš v tom že když war nemá hp/def/odolky tak se posere s 50k dmg... Přitom musí složit vše... Trp dá (jestli) půlku hp/def/odolky 50k dmg ale stejně vesele farmi za zlomek času... To je dost podivný že vlastně jenom war je bitej všude ( neříkám zrovna já,ale tak slož 2h wara za 3 měsíce vs trpa....kterej bude platnejsi)

    Nemám nic proti trpaslíkům(jsou ošklivý) když je ve skupině ke mě,i kdyby byl mega lama tak farmim rychleji... Když vemu místo trpa třeba lamu wara tak ten je mi platnej jak hadovi pantofle...
     
  6. anti.

    anti. Regular

    víte, když trpaslíci vylezli z nor a začali se množit jako houby po dešti, tak to byly zlé časy, pro nás mágy a snad i pro rangery, pokud tedy neměly Q7 set, který se vypisoval přímo v region chatu... dnes ovšem bavit se o těchto věcech je POLITICKY NEKOREKTNÍ, tak bacha na pusu, trpaslíci jsou již dávno v odborech a za tyhle řeči by vás mohli plácnout přes prsty... kdo asi stojí za znehodnocováním štítů pro rytíře, předělávky manipulace či zkrácení Q7 bonusu u rangerů? ti malí proradní ... šikovní fousáči xD
     
    Antikrist-666 likes this.
  7. setoneto

    setoneto Forum Pro

    No ja kdyz nemam trpa do skupky, tak jdu radsi sam. Nechci tu orezavat trpy, ale polovicni spotreba esky ve hre, kde potrebujes nejakou spesl na kazdy houno co si bp vymysli, to jak mi pribyvaji kostky, kameny, sferaky prakticky jsem po roce predehnal svyho wara, casy jaky beham v qckach s trpem to si s warem muzu nechat zdat. Zebricky, vsechny eventy a hlavne porty to ma trp o tretinu casu rychlejc. Nedejboze kdyz s trpem nasadim redku, to je fakt masakr pinkpink a je to, s warem zkratis cas z 5ti minut na 4, ale trp uz bude v tu chvili mit dalsi dve mapy hotovy a pujde na dalsiho bossaka. Nechapu to a pripadam si ze me bp okrada o prachy co jim cpu za premium
    Omlouvam se za negativni prispevky, chytlo me dneska koleno, jsem v praci sam a nemam si na kom vylit vztek a frustraci :)
     
  8. ki84

    ki84 Advanced


    Ber to tak, že má teraz šťastie. Ja mám tiež rangera a o tom, čo píšeš môžem len snívať. Dokonca to mám horšie a to o dosť ako ty. Mne drakeny padajú len zo zhruba každej druhej zlatej(a to fakt, že áno) a ani raz som nemal 100, vždy len 50. Event mám už skončený, kľúče ale farmím na bedene ďalej a nič sa nemení. Ale zase pred krátkym časom som nadropoval konečne slušné platiny do 2H. Z troch fialiek mi do lega prenieslo platiny na prvú šupu a potom som ponkoval legá 3+2 a bác, na piaty pokus spojené štyri platiny. Dnes som otváral päť vreciek s brúsenými kameňmi a v troch som mal rubíny a v jednom ametyst, presne kamene čo ja ešte potrebujem. Proste raz to ide, raz to nejde. Skôr by ma ale trápil ten ponk, tam by to mohlo byť nejako priaznivejšie ošetrené, než drop z truhlíc.
     
  9. blackassam

    blackassam Forum Expert

    Tady jsi to hezky vystihl..." chodím na pohodu a nechcípám"...řekl bych že i toto patří k definici charakteru...bohužel je to rozdíl pohledu hráče a BP.
    Hráči se na to koukají jako na závod, kdo dřív koho vymele a jak je rychlejší v tom. Snaží se srovnávat jablka, hrušky, švestky a třešně.
    Takže srovnávat se dá jen jednodruhové ovoce, když už sem to takhle podal a zobrazil. Chceš snad trestat švestky za to že jsou kyselé a třešně malé nebo že hrušky máslovky jsou měkké a jablka tvrdší ?
    Za mě tyhle srovnání jsou úplně mimo kontext, protože většinou bývají povrchní a ukážou jen nějakou malou výseč z toho na co chtějí poukázat než aby zobrazily finální celek. Dá se možná přiblížit k nějaké herní efektivitě jednotlivých tříd, ale ta bude pořád závislá na hodně faktorech ze kterých jednotlivé třídy pak vycházejí.
    Bohužel i kdybys chtěl udělat nějaké srovnání tak vždycky tu budou propastné rozdíly, tím že třídy mají odlišné skilly. Tak že efektivita se bude měnit jak na mapě s hordou mobek tak pak u finálního bosse. Navíc do toho zavedli i živlové útoky, které hodně pak ovlivňují situaci pro porovnání jednotlivých tříd což se dost dotklo mágů pro jejich efektivitu tím že jsou živlové odolnosti, které ji proměňují. Tím to se můžeš jen přiblížit k nějaké efektivitě pro jednotlivé třídy. Pak bys do toho musel zhodnotit i z další strany a zahrnout do toho potřebné zdroje pro boj, protože i ve spotřebě esence jsou pak propastné rozdíly. Tak že v porovnání se jen můžeš nějakému výsledku přiblížit a stejně bude zkreslené mnoha faktory od situace ze které to zrovna vycházelo. Tak že bys tam musel zahrnout úplně všechny případné faktory jednotlivých tříd, které hrajou roli a z toho udělat jen obecný vzorec pro každou třídu. No nevím jestli by BP zrovna do tohohle ivestovalo své prostředky, aby si vytvořili nějaké podrobné analýzy. Tak, aby mohli dodělat jemné korekce ke každé třídě a líp je vůči sobě zoptimalizovat k nějakému společnému vyvážení.
    Z pohledu BP jsou tu charaktery, které disponují odlišné vlastnosti což dělá rozmanitost pro tenhle typ hry. Tak že nevycházejí ze situace pohledu závodu, která že herní třída je ta nejlepší. Pořád budou spíš vycházet ze skupinového hraní, kde jednotlivé třídy ztělesňují určitý herní archetyp daného charakteru a projevu osobitosti dané třídy. Tím pádem tyhle rozdíly určitě budou a solo je spíš druhořadá verze tím že je nezakrytě protěžované skupinové hraní. Navíc do toho bude vždycky i zasahovat marketing, protože takzvané sezonní protěžování určité třídy...případně zavedení nové třídy je pořád určitý obchod jak stimulovat psychologicky hráče, případně si získat potenciálně nové zákazníky.

    Edit: ...taky se mi moc nelíbí za mágy že nám hodily živlové útoky, protože tohle dost pocítíš jak na typech bossů tak hlavně pak na eventech. Hlavně tam, kde používáš speciální esenci u bossů, které bývá většinou nedostatek. Pokud jsi v živlové nevýhodě na finálním bossu tak je tohle dost znát v celkových nákladech. Pak se dostáváš do situace že musíš používat jiné útoky, které nejsou až tak efektivní jako ty hlavní co používáš. Případně si můžeš překopat sety na danou situaci, abys to trochu srovnal. Pak zase tím, ale tratíš na rychlosti průchodu běžné mapy k bossu.
     
    Last edited: Jan 24, 2020
    Warodzilla likes this.
  10. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

  11. ZEFYR1-CR

    ZEFYR1-CR Forum Connoisseur

    kazda klasa ma neco nekdo je rychlejsi tam nekdo zase tam ja rad hraju za wara a neresim ze trpaslik to da rychleji nez ja je mi to fuk ja sem spokojenej
     
  12. blackassam

    blackassam Forum Expert

    I když jsou patrné rozdíly, tak taky to tak vnímám že je fajn ta možnost si vybrat a mága bych neměnil... tím že každý charakter se trochu jinak ovládá a každému sedí něco jiného v tom.:)
     
  13. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    tak za 1. minimalne spotreba ess je u wara tragicka... to vidim kolik mi sezere ,nevadi na norm mapach kde stejne nepouzivam,ale pri eventech kde potrebujes spec ess..to je rana mezi oci...

    a za 2. war je nejpomalejsi (a to je dokazano) treba u zebricek..a musi stejne bodu nahrat na gold mista.. to je podle BP v poradku ze jedna klasa je znevyhodnena uz roky??
     
  14. ZEFYR1-CR

    ZEFYR1-CR Forum Connoisseur

    to nejak nechapu stema zebrickama? spotreba essky bych rekl ze war mag ranger maji cca stejnou spotrebu
     
  15. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    nekde jsem videl srovnani vsech ctyr druhu postav jak bezeli nejake Q solo.. mlatili na zeleno + boss.. "nadopovany" vsechny na max runy/sutry atd... war byl posledni casove se ztratou asi minutu na predposledniho... mozna cas nesedi presne ,ale to vim jiste ze byl s velkou ztratou posledni..
     
  16. blackassam

    blackassam Forum Expert

    Z toho srovnání nemůžeš až tak vycházet, i když máš pravdu že udělá určitý obrázek o nějaké situaci. Jednak ty podmínky mapou nebyli stejné pro všechny...někdo se víc zdržel u mobek a mini bosíků jiný to víc probíhal.
    To video co jsem viděl bylo z Q2, kde zrovna živlově pro útok to nejlíp vychází mágovi proti jiným typům Qček jako je třeba Heredur nebo Sigy, Khalys, Mortis...Tak že srovnání by museli udělat na Mortisovi , kde živlové a fyzické útoky vychází na stejno.... případně pak všechny Qčka, aby to nebylo zavádějící a vytržené mimo kontext.
     
  17. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert

    War byl do nedavna asi nejsilnejsi klasou ve hre :) vydrzel u bosse stat jako tvrde Y, v mapach udelal s Bearchovkou krvacejici oblouk, healovaci oblouk a mobky dole, pouzil jsi kridla. skocil a mobky kaput. Teprve az posledni zesileni monster, coz je skoro rok nazpet, wara posunulo rapidne dolu v rychlosti cisteni mapy a karpaly se nam zacinaji projevovat. Muj nazor je, ze wara bych stejne nemenil, uzivam si vydrz teto klasy a ze se nemusi bat skocit i pod kouzla monster, ktere jsou jinak smrtelne. Sice nekdy nadavam na to, ze war jako jediny nema zadny ,,multihit,, (vybusak, ledovka, specialka bouchne), ale rikam si ,,Kdo vi co prinesou ty zminene jine mechaniky co maji v planu udelat vyvojari, treba to wara hodi zpatky na pohodlnejsi uroven,,. Bud warovi daji nejaky multihit nebo bude davat vetsi pecky. Treba oboji :D. Co nafarmim to nafarmim, neni kam spechat.
     
    anti. and ZEFYR1-CR like this.
  18. ZEFYR1-CR

    ZEFYR1-CR Forum Connoisseur

    no nejak mi to nejde do hlavy kdyz ma kazdej stejnou rychlost runy a tak tak war a ranger ma talent na ryclost pohybu takze nemuze logicky byt mag a trpaslik rychlejsi


    ja teda hraju za wara takze mozna to neni objektivni pohled ale myslim ze na solo hru je to nejvic delana postava a taky si to clovek na solo nejvic uzije a kdyz ma lepsi postavu je to pohoda stat u monster neutikat neuhybat atd.

    omezeni pro wara ve skupine je cokoliv co laka jako druhej war( tankovani) nebo maguv strazce kdyz chodim ve skupine tak war si moc mapu neuzije pokud neni ve slabsi skupine ale zato se zase hezky vyradim na bossech kde muzu stat a mlatit bez omezeni
     
    Last edited: Jan 24, 2020
    Warodzilla likes this.
  19. setoneto

    setoneto Forum Pro

    evidentne me tu chape jen jeden clovek, az budete farmit parazita nebo kupovat za 50k esku, nebo oblazky na varholm anebo nestihnete nekde neco na cas, nebo pojedou draganovi vsechny lasery a bude vam kapat skupka, tak si uvedomte, ze trp to ma za polovic casu/vydaju
    no me to jde do hlavy, war jde stejne rychle jako trp a jeste muze behat, ale trp po ceste zabije vsechno okolo, s warem kdyz budes zabijet mobky tak akorat behas sem a tam po jedny dvou a pujdes 2xtak dlouho, takze body do zebricku se mu delaj samy jen tak nahodou a u bosse je to uplne trapny jak rychle ho ma dole, kdyz pak prijde dragan a prakticky jen tocis bosse, tak jako war zkus nekoho vzit sebou jen tak za perlu, pocitam na i4 se tam zblaznis s warem budes zpocenej jak mys a trp to da na jeden laser, hraju opravdu hodne, od 5ti od rana do 11ti a odpoledne az pulnoc kdyz mam volno, hraju jen wara a trpa, no a sorry, boss kterej beha je dole za polovic casu, boss co stoji na miste za tretinu, nebetycny rozdil je treba meduza i4, s warem tam saskuju porad ochromenej, do meduzy muzu jit jen kdyz mam draci, jinak nonstop stun a s trpem stojim celou dobu na miste a jen palim, max si hodim jednu teslu na sebe aby delala meduzky
     
  20. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    FRAGMENTFANS
    [​IMG]
     
    micuna13, blackassam and Warodzilla like this.