Discussion Diskuzní koutek

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Azachiel_de_Morgen, Aug 30, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. blackassam

    blackassam Forum Expert

    jestli nebyl náhodou jeden z těch limitovaných....:(...jinak se do invu klasicky připsal až po přechodu na jinou mapu.
     
  2. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    Limitované kody prý již nebudou. Asi hodně lidí plakalo že je to nefér.
     
  3. Alodar

    Alodar Active Author

    Spýtam sa, spolu z feedbackom, že to padá znateľne menej.
     
    -Touchwood- and micuna13 like this.
  4. ki84

    ki84 Advanced

    Zase by to bez toho plakania nešlo, že. A bolo to snáď fér? Čo tí, čo túto hru napríklad aj žerú, len vtedy boli v práci alebo proste v inom časovom pásme, či mali čokoľvek iné? Celá tá myšlienka limitovaných kódov mala jediný cieľ, umelo navýšiť sledovanosť twitchu, hre to ale nijako nepomohlo, práve naopak. A mňa to napríklad aj tak neprinútilo sledovať ich, aj keď by sa čas na to hádam aj našiel.
     
  5. setoneto

    setoneto Forum Pro

    ma cenu tohle vubec komentovat? prisel jsem z prace, dam blakborg do prvni runy, to me stalo 45sferaku a vratily se mi 4kousky? nezajima me, ze nemam sutr zhodnoceni z nejaky traparny co nekde predvadeli, ale ze nebudu mit za co hrat, to jako za den nasbiram 16sferaku tj jednou dragana portem na dtu nebo jak to mam chapat. mam dojem, ze jsem nekde videl naborovy letak do bp, neco jako vykopli vas odnekud, kvuli napadum tak hloupym, ze by to podelalo vsechno na cem doted usilovne pracovali? pojdte k nam, prave vas potrebujem!!!
     
    -Touchwood- and micuna13 like this.
  6. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    Co ti na to mám říci. Ano bylo to fér a součást streamování. Bylo to vždy předem avizováno a je to stejné jako s hraním když nejsi na hře v době eventu tak ho taky nemáš.
     
    -Touchwood- likes this.
  7. Alodar

    Alodar Active Author

    Preklad poznámok k REL 228 tu. Ešte treba dorobiť pár detailov, ale zatiaľ to svoj účel splní :)
     
    Gauthor likes this.
  8. Ulisson

    Ulisson Someday Author

    Nevím proč si tu stěžujete na drop sféráků :). Já to zapnul a hned z prvního mobíka mi padnul. Sice jen 1, ale zato to pak padalo docela pravidelně. Asi tak každých dvacet minut jeden. 3 hodiny na Q-čkách (jenom na bolestivku teda) a mám krásných 9SF. Takže pokud u toho budu trávit večery, tak jednou za dva měsíce našetřím možná i na Úplněk.

    btw: nevím koho to má s kým srovnat, ale my co hrajeme zatím na nižší úrovně, máme výrazně vyšší spotřebu SF. Třeba typicky Úplněk nebo Novoluní stojí vždy 1 vstup (tzn 10SF) ať je to jakákoli obtížnost. A spočtěte si kolikrát se to musí zahrát na bolestivku nebo na trýzeň a kolikrát na peklo.

    Vidím to jako dost dobrý krok v přechodu z "Pay to win" na "Pay to play".

    No aspoň třeba ušetřím nějaký čas na něco rozumnějšího :-D
     
    Dемои likes this.
  9. Jjjj13

    Jjjj13 Forum Apprentice

    coly co jsem běhal když jse teď sfraky m1 Q4 9-20 za kolo při řebříčkach na bolest + poušt ale vyběr mapky za 3 tydny 6k + při eventech doupě boje 9-14 se strašci a 30 něco jse najdete tam, kde je padat více dříve nebal .... ted jsem šel Q4 m1 nepadnul ani 1 D: poslední poraz nepozitelne byl docela pruser pro BP ale tohle jsem nečekal a jsem otevřel 14 beden a plašt koupilo jen min hraču
     
    Last edited: Feb 21, 2020
  10. ki84

    ki84 Advanced


    Presne. Pretože eventy tiež trvajú hodinu, či dve alebo koľko to bolo. Netrvajú celé dni, často týždne alebo sa v pravidelných intervaloch opakujú, že je tak :). Je to proste rovnaké a bolo to fér, ufff. Normálne ak si mal byť v práci alebo si v škole si kôli tomu zoberieš dovolenku, vynecháš školu alebo to sleduješ priamo v práci, škole alebo si nastavíš budík(ak si v inom časov pásme). Ako nič proti tebe, snažíš sa aj tu pomôcť hráčom, ale fakt niekedy sa vám nestíham diviť. To vaše celkom skreslené, pomýlené videnie veci ma tu nikdy neprestane udivovať. Ale je to pre mňa zaujímavé.


    Pokiaľ ide o tie sférické, iste poškodí to hru a nie málo, ale časť z vás takto dobiehajú vlastné slová. Keď boli pred časom eventy nastavené tak, že boli pre nie malú časť hráčov takmer nedostupné alebo vôbec nedostupné, ale pre vás sa hrať dali, pochopenie pre druhých bolo dosť slabé alebo žiadne. Teraz, keď to možno môže dobehnúť aj vás, vaše hranie to už problém je. Nie, nechcem sa s vami hádať, ani nie je dôvod, tie sférické takto sú proste blbosť a dúfam, že to upravia. Len som vás chcel upozorniť aké vedia byť veci vrtkavé.
     
  11. Jjjj13

    Jjjj13 Forum Apprentice

    co bylo fer existuje apka maš kod hned stream ani nezapneš DSO drakensang bonus code
     
    Last edited: Feb 21, 2020
  12. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    Jasně takže takže se docílilo jen toho, že nikdo nebude mít nic (Typické pořekadlo: Pane bože pošla mi koza dej ať sousedovi pojde také.) na druhou stranu nejspíše se jim to i "hodilo do krámu" bo Jesse říkal, že dostali pojeb za to, že dávají moc kodu.
    Každopádně je to už jedno tvůj pohled na danou věc se nikdy nezmění tak jako můj, ale já to respektuji. Mimochodem vrátily zlaté staty na odolky hned to vypadá lépe. Ohledně sféráčků pokud to chtěli jak píši "vyrovnat " tak je měli zrušit komplet a zavést nákupy daných věcí třeba za zlato to si každý může nafarmit habaděj.
     
    -Touchwood- likes this.
  13. blackassam

    blackassam Forum Expert

    Tak ono jde taky co ty kódy přinesou jestli jen symbolické maličkosti a nebo mega věc, která ostatní pak nakrkne....jako třeba ten žolík na zhodnocení šutrů.... každopádně jejích cíl to určitě splnilo, protože to stáhlo veškerou pozornost na sebe...:D:rolleyes:...na druhou stranu, proč jím to mít za zlé, prostě to byl jen prostředek jak natáhnout lidi a zvýšit sledovanost. Tak že tyhle limitované kódy prostě jsou spjaté se streamem, jako laciná propaganda. Bohužel i za cenu toho, kdo dřív záda ten dřív sklízí. Jde vidět že pořád na něčem zkouší jak až daleko v tom mohou zajít...tak že vlastně nic nového od nich.:D
    Na druhou stranu se musí uznat že si zase hezky pro jednou pustili žilou a pokud už jde o tak velké věci tak je jasné že to bude prostě limitované.:cool:
    To co udělali ze sféraky je už jiné kafčo. Jsem zvědavý na ten šťastný lov až přijde o kolik X% by tohle museli navýšit, aby hráči tam mohli získat potřebné množství sféraků, když vezmu na herní průměr třeba dvě hodinky denně. V případě že by to i mnohonásobně zvedli pokud to teda nebudou pevné hodnoty jakože z progresu co bude moc hráč limitovaně dosáhnout. Tohle je fakt k smíchu zvlášť s jakým argumentem přišli...tak že ten kdo měl hodně bude mít stále dost, protože je to jeho život sedět u kompu a ten kdo měl akorát nebo málo tak bude mít ještě míň. Zřejmě to spíš směřuje k nátlaku za zvýšení prodeje plášťů, když už si teda dali tu námahu, aby je zavedli do hry. Jsem zvědav jak z té šlamastiky nakonec vykličkují, protože tohle nenachá zrovna moc komunitu chladnou.:D
     
    Last edited: Feb 21, 2020
    -Touchwood- likes this.
  14. ki84

    ki84 Advanced


    Počkaj, akože nikto nič? Nebol náhodou aj včera bonus kód? A platný pre všetkých? Nie je teda pravdou, že nikto nebude mať nič, len malá časť nedostane podstatne viac ako ostatní.


    Teraz z iného súdka. Podľa mňa BP pri hľadaní konceptu ako z tejto hry ešte vyžmýkať nejaké peniaze robí chybu za chybou. A za jednu z nich považujem aj systém odmien v eventoch, kde je už až pričasto ako odmena či kód Premium alebo Deluxe. Sám za hru už dlho neplatím a teda by som mal byť spokojný, že teraz isto dva mesiace mám zvýhodnené členstvo za nič. Ja nepoviem z času na čas kódik na jeden, no nech tri dni takéhoto členstva, nech sa hráči potešia. Ale tak ako je to teraz nie je pre nikoho žiadna nutnosť si zvýhodnené členstvo kupovať. Napríklad aj premium day bol urobený tak, aby sa kryl s eventovou odmenou. A nemusel. Mohlo by to pokojne byť ako kedysi, že boli tieto kódové dni dané bez časového obmedzenia, ale boli na krátku dobu a bolo ich pomenej. Človek si tu rozmyslel, na čo a kedy to použije a držal to aj celé mesiace v inv.(jeden taký na Deluxe tri dni mám dodnes v inv.). A ak to minul, tak jeho smola, šancu mal. A tak by si napr. na Premium day ľudia buď tieto kódy odložili alebo aspoň ten jeden komický deň kúpili. Ďalšia vec. Teraz nedávno bol Cirkus . Dalo sa v ňom získať 2 týždne Deluxe, týždeň Deluxe, 2 týždne Premium, týždeň Premium). Ja som mal z toho eventu spolu 3 týždne Deluxe(otvorené bedne za 80 a 60), ale asi by šlo si pobrať aj tie týždne premium, to sa mi už nechcelo farmiť. Popri tom bolo v tej dobe dosť kódov na Premium a teraz zase rebríčky s 2 týždne Deluxe....Ani už presne neviem ako dlho hrám takto bez platenia celkom komfortne a to mám ešte skoro tri týždne pred sebou. A Ktohovie, či zase niečo nebude kým my to dobehne do konca, veď takéto kódy a odmeny v eventoch sa stali skutočne dosť bežné. Využijem to, prečo nie, ale. Toto je už naozaj prehnané a myslím aj demotivujúce vôbec si zvýhodnené členstvo kupovať pre príležitostných nákupcov na zvýšenie farmy, prerunenie, našetrené goldy na ponk, atď... Nehovoriac o tom, že to môže byť demotivujúce platiť si to členstvo aj pre tých, čo si ho platia trebárs aj na mesačnej báze, či dokonca ročnej. Alebo ho budú platiť o to menej, neskôr. Tu, kde to naozaj netreba je BP až prehnane štedré a ide samo proti sebe a tým v podstate aj proti tejto hre a aj keď z toho sa asi časti urobia kruhy pred očami, aj nám hráčom. Pretože potom musí vymýšľať aj také blbosti ako sú tie sférické.
     
  15. couda22

    couda22 Forum Commissioner

    Ja bych k tomu dodal nasledujici - hra se vyviji a meni, ale (deluxe)premium je porad stejne. Chtelo by to, alespon obcas, pridat neco noveho, co bude motivovat hrace ke koupi premia. Komunita uz roky vola po lepsi praci s inventarem ci konfigurovatelnem samosberu veci. Tyto 2 zalezitosti jsou pro premium jak delane.
     
    -Touchwood- and ki84 like this.
  16. M1nky

    M1nky Forum Greenhorn

    Zdar, mám dotaz. Ve Win XP už tahle hra nejde spustit? Po delší době jsem si to chtěl zahrát a nejde se ani přihlásit. Píše mi to Failed to launsch client. Hru jsem odistaloval, vyčistil, znovu nainstaloval clienta a stále stejná hláška.
     
  17. CzSamurai

    CzSamurai Forum Apprentice

    Minky, je to tak.. dali nám prý za věrnost koberec a jablko a informaci, že XP a Mac už nebudou podporovat.. někdy.. a teď bez varování že daná situace "někdy" je právě teď, odstřihli od hry všechny mackaře a xpčkáře, pár hodin před draganem.. fakt super, teď řešit nový operační systém nebo počítač.. proč by přece dávali vědět třeba na konci patche 227 žejo...
     
  18. M1nky

    M1nky Forum Greenhorn

    No tak pěkně děkuju. Takže tuhle hru už hrát nebudu, jednoduché. Ale naštve to, to jo. Nakopat je někam ,,, ,
     
  19. Alodar

    Alodar Active Author

    @M1nky @CzSamurai Ano Win XP a MAC už niesu podporované, bolo to oznámené už dávna (pozri tu) a z dragan eventom to nemá nič spoločné.
     
  20. M1nky

    M1nky Forum Greenhorn

    Jo jenže také je tam napsané toto "Stále budete moci hrát Drakensang Online na Windows XP, ale pokud narazíte na technické problémy, nejspíše Vám již nebudeme moci pomoct." Nic o tom, že budeme od hraní odstřiženi úplně. Také tam nebylo kdy se tak stane.