Discussion Általános kérdések és hibajelentés

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 16, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    pont ezt jeleztem én is egy másik helyen...

    mi értelme lekorlátozni a küldit? a BP nem szeretné hogy játsszunk? akkor ne készitsen eventet oszt csókolom..

    pár ötlet azért lenne ha a fejlesztők már nem tudnak mit kitalálni..

    napi 50k mati legyen a max amit köztesben össze lehet szedni..nehogy már 3 szemüveget is eltoljunk és futkossunk 3 órát..
    az ander feleslegesen sok ..napi 200 pont elég a droppban
    nagy sivatag kulcsfarm.. ajjaj... 10x jelenjen meg Khepre max 24 órában,véletlenszerűen.. ideálisan éjjel 2 és 3 között..

    az meg pláne érdekelne a BP mégis hogyan képzelte az inf7 solo játékos az elmúlt dragan eventen.. gondolok itt főleg a harctérre(ahol ugye nem szabad meghalni...)..de akár nagy csarnok is.. mikor a bossok ilyen másfél millákat sebeznek.. azt mégis hogyan kompenzálhatom? több mint 400k hp-t nem tudok csinálni ami ilyen irreális sebzések mellett semmit nem jelent.. és ugye harcosként vagy odamegyek vagy nem sebzek... full sárkánybőrben is halott vagyok.. szóval akár arra várva is mission impossible.. a spéci eszik sokat segitettek,de max inf6ig tudtam halál nélkül.. fejlődni meg ugye nem nagyon van hova.. a hp-met nem tudom megtriplázni sehogy..
     
    Elégedetlenkedő likes this.
  2. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Emberek, kértem, hogy illő, mást nem gyalázó stílusban szóljunk hozzá. Ezt kérném figyelembe venni, ha írtok, köszönöm.

    Az eventről: Ez van, naponta kell bemenni csinálni, nem lehet egy fenékkel pár óra alatt letudni. (Ezt meglehet köszönni a sok yt huszárnak, a két perces köreikkel, ésatöbbi).

    De azért megjegyzem, ha egyénileg beosztva, akár több nap szünetet is tartva, de nagyon sokat kell menni, az a baj. Ha mindennap, de relatíve keveset, akkor meg az a baj... Nekem úgy tűnik, kicsit mindenhogyan baj, nem? Nincs ingyenebéd, ha kell az event, tenni kell érte. Ha nem tetszik, akkor meg nem kell csinálni. Én is kihagytam pár eventet, lásd utolsó dragan. El kell engedni, elegánsan, nem szabad ezen görcsölni, csak a saját idegrendszerét öli vele az ember.

    A sárkányharcos sorsa miatt meg hiába kesergünk, ez van. Én is játszom még, aztán ha nem fog változni pozítiv irányban az új tartalommal, akkor én is el fogom engedni, játszon harcossal az, aki akar, s van megfelelő hitelkerete hozzá...
     
    pukiface likes this.
  3. pukiface

    pukiface Someday Author

    A szerkesztett postban direkt nem írtam nevet, hogy ne legyen személyes. Az irónikus ötleteim belefértek volna sztm.
    Igazad van, a dragant én is elengedtem, nem is görcsölok rajta. Ezen sem, csak az eljárás nem tetszik. A többség dolgozik, és nem tud minden nap sokat lenni. Viszont mondjuk hétvégén, és pénteken igen. Továbbra sem az ingyen ebédet várom, hanem a szabadságom kell vissza, hogy akkor játszam a játékot amikor nekem tetszik, és annyit amennyi időm, vagy kedvem van. Ha ilyen timereket akarok nézni, akkor játszom valami városépítős telefonos játékot, és kétnaponta fejlesztek egyet, aztán leteszem. Ez így siralmas. Még ha csak szürkévé válna, és kiírja hogy csak holnap ismételheted meg, sokkal barátságosabb, mint ez a visszaszámláló. Ez inkább idegesítő, frusztráló, és rettenetes időhúzás érzést ad, amellett hogy gyakorlatilag az egész játék már régóta unalmas, és régóta időhúzás. Sokunkat már csak a függőség, meg a pozitív változás reménye tart itt. Fenntartom, hogy az engine-ben rengeteg jó lehetőség van, és nagyon sok jó változás (grafikai fejlesztések, a kulcstartó zsák, a kő pöttyözések, visszatért a régi kocka drop (a régi kavics aránnyal), berakták a matéria rúnát stb.) is történt az elmúlt időben, de maga a játékmenet, az időkényszer, a növekvő körök száma, a belépők dropjának visszavétele, stb..
    Van egy másik játék.. nemrég kezdtem, abban olyan csomagok vannak, hogy az ember örül a tartalmának, és meg is veszi, mert ténylegesen fejlődést jelent. Itt meg megpróbálnak eladni 999 eszit, meg 100 szférát 5 belépővel egy ládában akkor, amikor kell egy körre 3000 eszi, és az event 100+ körből van meg. Ez gyakorlatilag semmit nem segít. Na itt kellene változtatni. Nem a játék szórakoztató részénél kikényszeríteni a belépő hiány, vagy egyéb hiány miatt a fizetést. Ezt más cégek már megértették. Ezt az egész részét a DSO-nak újra kellene gondolniuk, és garantáltan nagyobb bevétel, és kevesebb hozzám hasonló hisztiző lenne az eredménye. Az eventviselet baromság amivel próbálkoznak, az utóbbi draganon, az utolsó két haladási sávhoz csak 10%-ot adott. Elsőre el is gondolkodtam rajta, látva hogy egyáltalán nincs órák alatt sem 1-2 gyöngynél több. De szerencsére mindig figyelmesen elolvasom a dolgokat ha a zsebemről van szó, és mosolyogva zártam be az ablakot, hogy na ezt buktátok.. :D
    Szóval az eladható csomagokra visszatérve pl:
    fejlesztő csomagok: külön az 5 féle kőhöz darab alapanyaggal. (zöld csomag, kék csomag, lila, stb.)
    Ha megveszed az első csomagot, akkor megveheted a következő még kedvezőbb ajánlatot is.
    pl: rubinhoz alap készlet a zöld ládában:
    5 mészkő
    7 datolya fa nedv
    33 vanadinit
    Ha ezt megvetted, akkor a következő ajánlat:
    10 mészkő
    13 datolya fa nedv
    67 vanadinit
    az előzőhöz képest dupla áron. Kiszámolva, hogy az első két csomagból fel lehessen húzni egy királyi követ zöld pöttyösre.
    És így tovább.

    Olyan is lehetne, ha elköltesz x pénzt (nem andermant) akkor gyűlik egy haladási sáv, amivel szinteket lehet elérni. Pl ha elköltöttél a játékban 50000 Ft-t, akkor kapsz valami ajándékot, és a következő szintre érsz, ahol már 100 ezret kell elkölteni egy jobb jutalomért. (Ez lehet pl: egy joker kő, vagy két hét királyi, vagy valamilyen nehezen szerezhető rúnakő, esetleg mellé be lehet tenni 10K andert, hogy jobban mutasson a képen. Lehetne bővíteni a tagságokat, akár bevezetni egy 3. szintet bővítve a királyi szolgáltatásait az autó dropszedéssel, meg kis futási sebesség is jól jönne, netán az eventek haladásához is adhatna úgy általánosságban 10-15 %-ot.
    ...
    Meguntam, még tudnám folytatni... remélem megszívlelik agyszer, és nem teszik tönkre teljesen a játékbeli szórakozást a végtelen kapzsiságuk miatt..
     
    bibere and jackoneill1976 like this.
  4. Finstandantilus

    Finstandantilus Someday Author

    Privátba megírnád a nevét?

    Ezt hívták régen Top Gamer Clubnak (TGC).
     
  5. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Napi 1x van lehetőséged leadni a küldiket mert ha hajnali 2-kor megcsinálod 23 óra a töltési ideje a többit event mappról kellene kiszedni ami bugos és csak amfik adnak haladást. Nem hiszem hogy javítják vagyis marad a 100 színezőleadós küldi amivel haladni lehetne vagyis rengeteg színező kellene. Valamit ott lenne a black amfóra de senki se írja ki mert ha 1 mobot is leölsz a többieket már másik mappra teszi.
     
  6. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    ki a bánat az a "Mak,az ügyetlen"?

    ez van a középső napiban,20 eventhaladásért.... de az eventmapon nincs..
     
    Elégedetlenkedő likes this.
  7. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Több ilyen kis főnök (lila jelzésű) lehet a map-on, aki tudja, akkor válassza ki a napiban a megfelelőt, amikor ott találja...
     
  8. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Mit kellene javítani? Mi bugos?

    Mégegyszer leírom:

    A három sáv: 750 + 2300 + 3150 = 6200 az összes haladás.

    Ha 24 óránként egyszer megcsinálod a három küldit az 500 haladás. Ha 24 óránként egyszer leadod a festékporokat az 250 haladás. Tehát 24 óránként 750 haladás megvan kényelmesen, ami nyolc nap alatt összesen 6000 haladás...

    Ha csak hét nap megcsinálod a napikat, az pedig 7 * 70 = 490 haladás.

    Ennyi, s lehet menni köztesbe, meg PvP-zni...
     
  9. Adrienn27

    Adrienn27 Junior Expert


    Bugos lesz az és ennyi..:D nem értem, minek győzködöd..:D hmm..:D annyira jó látni, hogy helyén tudod ezeket a kérdéseket kezelni, esküszöm azért van némi káröröm is ebben a magam részéről..:D de csak így tovább..:D jót mulatok..:D
     
    StSanya likes this.
  10. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    azért nem meglepő hogy ha hibát jelentünk ezen a fórumon ...khm... egyoldalú üzenőfalon inkább a BP részéről inkább mint fórum mivel a fórum az azt jelenti hogy beszélgetünk .. itt ha vki kritizál az egyből támadásnak minősül vagy egyből törlik is az illetékesek nehogy rossz fényt vessen a cégre...hogyan is nevezzük ezt demokratikus körökben? áááh...

    miért nem lehet elfogadni ha vmit jelentünk hogy hibás? legalább leokézni.. ez van..dolgozunk rajta.. nem a szemünkbe hazudni már mióta..

    dragan eventen is te jó isten(bocsáss meg uram hogy a nevedet számra veszem..) persze hogy nem nyúltak bele :D azért nem lehetett amfikulcsot szedni meg piros gyöngyöt.. de csak tagad itt mindenki mintha az élete múlna rajta... pedig mégis mit ártana ha igazat mondanának? azért pár ezer játékos visszajelzése hogy 95%al visszavették a droppot elég meggyőző érv.. nem az inkompetens CM aki azt sem tudja milyen játékot játszik miféle karival amit úgy raktak neki össze 500%os statokkal...ő akar észt osztani hogy nem nyúltak bele..
     
    pukiface likes this.
  11. Finstandantilus

    Finstandantilus Someday Author

    szia, én töröltem ki :)
     
  12. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Butaságokat írsz. Ha visszaolvasol itt vagy máshol (most a magyar szekción belülre gondolok) nincs más oldalakon keresztül szinte csak kritika. Mivel nincs kitörölve. Ami ki van törölve az a nem megfelelő tartalom, hangnem stb. a szabályoknak megfelelően, mivel ez egy moderált fórum.

    Az, hogy te nem látod át, mi a cenzúra (amire tévesen célozgatsz) és egy moderált, magántulajdonban lévő fórum közti különbség, az nem a fórum hibája. Itt ezek a szabályok vannak érvényben, ha nem tetszenek, nem kötelező itt tartózkodni. De ha itt maradsz, akkor tartsd meg őket.

    Érthetőbben fogalmazva: Ha normálisan van megfogalmazva, kritika vagy sem, nem lesz kitörölve vagy szerkesztve senki hozzászólása. Ha nem, akkor pedig igen. Ha valaki nem tud disztingválni, járjon hányni máshova.

    A CM-el, mint személyi kérdéssel meg miért kéne itt foglalkozni? Van neki egy főnöke, arra tartozik a munkájának megítélése. Ez abszolút nem fórumtéma. S innentől az erre vonatkozó hsz-ek off topicnak vannak minősítve, s törölve lesznek, előre szólok, ne legyen sértődés.


    S miért is kéne hibásnak elfogadnom ami nem az, pl. ezt a 6200-as haladásos eventet? Mert valaki nem tudja félóra alatt megcsinálni, akkor az már bugos?
     
  13. Adrienn27

    Adrienn27 Junior Expert

    Kár likeolni a hsz-m..:) a szenvedésed okán röhögök magamba..:D hmm, lehet talán jobban megkellet volna húznom az iróniát a mondandómban, hogy át menjen az üzenet?..:p:D
     
    StSanya likes this.
  14. Viharhozo1968

    Viharhozo1968 Active Author

    Szia, csak 1 kérdés,, Az elsö nap hogy lehetett megcsinálni MIND A 3 küldit amikor el kellett érni bizonyos haladást 150 et és 750et és az elsö küldi után várni x órát hogy felvehesd a 2. küldit és a 3. küldit főleg hogy déli 12-kor indult az event?? És a másik ha már igy kérdezgetek 10 kör Q1 és Q4 alatt 6 hajójegy az nem olyan sok :) vagy ez ÁTLAG feletti :) ???? AZ MEG menyire érdekes hogy JELEN PILLANATBAN így állok a színekkel ZÖLD 20 !!! LILA 19 !!! PIROS 109 !!!! SÁRGA 100 !!! De közben már 2X VETTEM 40 ZÖLDET ÉS 1X 40 LILÁT és még így is alig van zöld és lila. MINTHA " véletlen " nem esne ez a 2 szín és így vehetem meg anderért ha akarok haladni.
     
  15. Finstandantilus

    Finstandantilus Someday Author

    úgy, hogy rossz a logikád :)

    Kaptál Phestostól egy küldit a 100 színeset és kaptál Hardytól egy küldit a 999-es killet. Eddig a négyből kettő küldi.

    150 haladásnál kaptál Hardytól még egy küldit amit rögtön feltudtál venni.

    750 Haladásnál kaptad meg Hardytól a negyedik küldit amit szintén rögtön feltudtál venni.

    Mihelyt befejezted a küldit, a számlálók ugyan azt az időt mutatták visszafelé. Mert fixek az időpontok
     
  16. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Nem kell mindhármat, csak érdemes. :) Ha nincs meg az összes szörnyezős küldi, akkor meg nyilván menni kell a festékporért, ki kell számolni, mi merre. Az én kalkulációm csak arra utalt, hogy nem reménytelen a dolog, de nyilván foglalkozni kell vele, minden nap. Lehet első nap kevesebb jön össze, akkor a többi 7 napon annyit kell menni, hogy ezt kompenzáld, pl. legalább kétszer tudj leadni port.

    Én a sima és a kulcsos amfórákkal sem számoltam, azért azok is hoznak ám haladást.

    Ahogy elérted a segítő szinteket - ahogy Finstandantilus is írja - rögtön megkapod az új küldiket, nem kell semmire várni. A küldik "időzárja" pedig valóban fix időpontban van, hajnal 02.00 óra környékén (a napi küldik fordulópontja talán?).

    Elárulom, a porok szerintem mindenkinek így esnek, én piros és sárga port nem is vettem, csak zöldet és lilát. Ez van.
     
  17. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Akkor kérdezném meg hogy az event map 2 kör alatt 3 és 5 haladást adott az szerinted teljesen normális? Csak a normál amfikat nyitottam a kulcsosokat nem és teljesen letakarítottam a területet inf3-on és a moboktól 0 haladást kaptam. Első nap meg nem értem rá így nem adtam le a poros küldit amit naponta többször is leadható így a többi küldi se jött elő így komoly lemaradással kezdtem. Akkor legalább kiadhatnának egy event leírást hogy mégis mire számíthatunk mert eddig sose volt ilyen event hogy 1 napra való haladást elvesztettem kezdésre csak mert aznap nem értem rá és vagy sok amfikulcsot áldozhatok be vagy rengeteget farmolok és talán így meglesz. Megnézheted ranglistát nyugodtan van benne bőven időm q1 nincs csak meg arany szólóba csopisba meg meg jóval több de így is kétséges hogy meglesz elég sok idővel mert 1 napon nem értem rá.

    Szerk:
    Elég elszomorító hogy itt járunk hogy jelentek egy hibát leírom normálisan hogy event map nem ad haladást és még csak át se gondolod mit írok vagy vennéd a fáradságot hogy megnézd hogy ad-e haladást. Nem inkább csak jön a válasz hogy nem bugos. Végülis event map nem szokott haladást adni igazad lehet.
     
    Last edited: Jul 1, 2020
  18. JimJupiter

    JimJupiter Advanced

    Dragan event és ez a nyári event is teljesen jól van összerakva, semmi gond velük.
    Dragant 0 piros gyöngyel kezdtem, 90 db-al fejeztem be, annyit raktam el kővetkezőre. Annak nem volt piros gyöngye aki nem farmolta. Ennyi. Kb. 300 amfóra kulcs többlettel zártam Dragan eventet mint kezdtem, pedig II. sáv haladáshoz nyitogattam az amfórákat végig. Miről beszélünk? Mondjon valaki egy másik eventet, ahol ennyi amfóra kulcsot kap. És lazán szedhettem voln több piros gyöngyét és amfórakulcsot, de inkább a ranglistát csináltam már.
    Nyári eventet naponta 7 db belépővel és 75 porral kezdjük, azzal a 7 db belépővel fájdalmas szinten 30-40 perc játékkal 25 port bárki kiszedhet. Miről beszélünk? Ez nehéz event? Ugyan már.
    Az event leírásokat én is hiánylom, a vicc, hogy angolul sincsenek már.
    Azt jó lenne tudni, hogy a nyári ünnepi jelvénnyel nyitható ládák csak egyszer nyithatóak vagy többször is?
     
  19. Finstandantilus

    Finstandantilus Someday Author

    Facen vannak különböző Drakensangos csoportok, mint a dso - öreg rókák, stb. lépj be valamelyikbe ott az eventek mindig kivannak tárgyalva, tippek-trükkök, tapasztalatok,
     
  20. Adrienn27

    Adrienn27 Junior Expert

    Ha csak hét nap megcsinálod a napikat, az pedig 7 * 70 = 490 haladás.

    Ennyi, s lehet menni köztesbe, meg PvP-zni...
    [/QUOTE]


    Ez a mondat csak is azért pontatlan, mert ez a lehetőség kvázi ingyen csak azoknak elérhető akik rendelkeznek valamilyen előfizetéssel a játékban (prémium/királyi), mert ekkor elérhető az ingyen újra forgatás a küldikben. És hogy miért fontos momentum, hogy újra tudd pörgetni a küldit? Hát mert többnyire nem azt a bosst kapod meg ami éppen a mapon van..:D és ha nincs előfizetésed akkor ebben az esetben 2 megoldás van vagy addig mész, míg pont az adott bossok lesznek a mapon vagy anderért újra pörgeted a küldiket..:D (ha már tanácsolunk valami irtó nagyon okosat utalva arra, de-de vihető az event csak tenned kell érte, akkor legalább vedd már a fáradtságot és alaposan jól átgondolva minden eshetőséget és mindenkire gondolva írjuk már meg azt, mert ellenkező esetben kicsit pontatlan és vicces..:D) tudom ott vannak az amforák is..:D és hát ha nem költötted el az összes kulcsocskádat akkor venned se kell..:D

    Az időkorlátozással kapcsolatban meg csak annyit, hogy mert hát ez azért van, mert voltak olyanok akik 2 nap alatt kivitték az eventet, többnyire ez volt a reakciód lényege erre, ezzel se lenne gond, csak itt meg annyi a bibi, hogy abba bele gondolt a fejlesztői csapat, hogy nem mindenki tud napi szinten játszani, mert uram isten, dolgozik,fáradt vagy csak ép családja van és még sorolhatnám az okokat amiért, nem tud feljönni napi szinten mókolni még arra a kevés időre se amit annyira próbálsz mondani..:) csak, hogy az se kevés idő..:)

    Meg hát megint a végletek, eddig olyan eventek voltak amit akár 2 nap alatt megtudtál csinálni ha volt egy normális karid mondjuk ez se igaz, hogy 2 nap alatt kitudtad vinni, mert hát legyünk őszinték ezt egy nagyon vékony játékos réteg tudta kivitelezni, de ami tény az tény nem kellet az egész eventre adott időt kihasználni, hogy megtudd csinálni az eventet, ezzel ellentétben most meg az összes napon foglalkozhatsz vele ellenkező esetben ha kihagytál egy napot is akkor meg akár csücsülhetsz a popsidon egész nap is, hogy pótold amit elmulasztottál, már ha akarod persze, mert hát semmi se kötelező..:D

    Egyébként ezen a ponton jutott az eszembe az is, hogy hát a sárkányharcos kaszattal se kötelező ám játszani lehet ott hagyni az egész játékot is vagy indítani egy új karit is anélkül, hogy töröld a régit és akkor a reményre se kell hagyatkozni várva a csodára, hogy egyszer talán jobb lesz..:D Tudod semmi sem kötelező..:) Jó-jó hát tudom én és nem is azt mondom, hogy egyszerű lenne indítani egy új karit, de hát közel s távol nem kell állítólag annyi időt és energiát beáldozni arra, hogy használható új karid legyen mint régen..:D és akkor nyávogni se kell emiatt, hogy jaj szegény sárkányharcos..:D, lehet tenni is érte, hogy ez ne így legyen;):p:D

    Vissza gondolva azokra az időkre amikor a vadászok voltak bajban fele annyi nyávogást nem olvastam tőlük mint most a sárkányharcosoktól akik most hűűűdenagybajban vannak..o_O:eek::rolleyes: Nem állítom az ellenkezőjét, mert hát legyünk őszinték és együtt érzőek (csak, hogy érezd a törődést:D)tényleg kicsit el van hanyagolva a kaszt, csak hát unalmas már olvasni az ezzel kapcsolatos "napi" nyafit is..:) pont annyira unalmas mint azt olvasni, hogy jajj de szar ez az event:D