Feedback İçerik Genişlemesi (Dark Legacy)

Discussion in 'Türkçe Bölümü' started by Arthemis TR, Nov 3, 2020.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lagertha1453

    Lagertha1453 Forum Greenhorn

    İNSAN ırkı olarak şu 40 bılgeyı neyın attığını hala bulamadık bir nesil olarak, Uzaylılaramı sorsak acaba bunu? yamada 40 bılge map bosları atıcak yazıyordu ama nerde? 1 mılyonluk soru bu bılge nerden dusuyor? sozde bılge artışı bakımı olucaktı duzeltıceklerdı yerden bılge dusurebılen varmı? ıyı oyunlar
     
  2. Zoee_Game

    Zoee_Game Forum Apprentice

    Boşuna buraya nefesinizi tüketmeyin arkadaşlar , ılk 40 - 45 geldiğinde 55 geldiğinde ne oyuncular sildi hesabı bıraktı gitti durum değişmedi. Yine yazacaksınız ve durum yine aynı kalacak , sonra uzun zaman sonra oyuncu kıtlesi azaldıgında yaparlar birşeyler , tavsiyem hiçbirşeyi silmeyin hesapta dursun ,
     
    justfortheday likes this.
  3. justfortheday

    justfortheday Forum Apprentice

    45 _ 55 lvl gelmeden önce ve geldikten sonra ne sorduysak cevabını almıştık artısı her sınıfın eşsiz item yetenek vede set kombin itemlere hangi sarılı değerleri aktarım yapıcamızı kadar rehber olarak foruma koymuştu türkiye d.s.o modları bu kadar karmaşa ve bilinmezlik yaşamamıştık ki hatta yeni tezgah kullanımı hangi çekirdekleri kullanıcamızı da ama bu sürüm tam bir kaos ve fiyasko yani altı yapısını yapmadan şehir kurmak gibi bi şey oldu bu sürüm ne sorduğumuz sorulara bir cevap ne bir açıklama yapıyorlar nede önümüze şunu şöyle yapıcaksınız diye bir rehber online oyun piyasasında sadece d.s.o yok bir çok online oyun var d.s.o oluncaya kadar başka online oyun olur d.s.o kaybeder
     
    buzmavi501 likes this.
  4. NofeArTR

    NofeArTR Forum Pro

    Valla kangölü solo dönen bu oyunda büyücüler galiba.. Zaten ben videolara baktığımda ya grubun çok iyi olacak sadece kan gölü yeni ammon mapleri veya unutulmayan anı mapi dönülecek yada karakterin büyücü olacak.. Gerisi için oyun oynanması düzeyinde değil.


    Yani artık bir şey diyemeyeceğim neden ben hep ilk bug'ları İspanyollardan öğreniyorsam.. Korucuların Kurt bug'u varmış.. biz 6 tanesi ile başa çıkamıyorduk sinir bozucu bir durumdu hareketini kısıtlıyordu şimdi 18 tane çıkarılıyor galiba tek seferde....
    [​IMG]

    Kahramanın paltosu 140 lvl nasıl oluyor diye çok soran vardı Meşhur Brigavik mapi kan gölü farmlarken düşüyormuş.. Benim düşünceme göre bence rastgele yeni ammon mapleri kangölü farmlayınca yada kırmızı kan gölü sandığı açılınca düşmesi çok muhtemel.

    [​IMG]

    Valla yine millet catır catır kesiyor kangölü değişen pek bişey olmadı. :D

    Şu videodaki arkadaşı bu videosu ile üzerimdeki itemler ve o değerleri ile cidden tebrik ediyorum. Bir kez daha anladım ki DSO'da çalışan tek kişi Hansen helal olsun büyücüyü bu kadar güzel hale getirdiği için. Korucuyu raporlayan sayın Operatör Luke'de bir daha önünde saygı ile eğildim. Acaba kaç yıl boyunca korucu ile oynadı da av tuzağına zırh kırıcı eklenmesini ve eşek arısı diye bir skili olumlu buldu :)

     
    Last edited: Dec 18, 2020
    PLAKASIZ likes this.
  5. buzmavi501

    buzmavi501 Someday Author

    Dur bi konuşaydık kardeşlik beni bırakıp nereye gidiyon :(
     
  6. PLAKASIZ

    PLAKASIZ Padavan


    Yani artık bir şey diyemeyeceğim neden ben hep ilk bug'ları İspanyollardan öğreniyorsam.. Korucuların Kurt bug'u varmış.. biz 6 tanesi ile başa çıkamıyorduk sinir bozucu bir durumdu hareketini kısıtlıyordu şimdi 18 tane çıkarılıyor galiba tek seferde....

    bu bug olayını yama gelmeden öncede görmüştüm sanırım. ama tank dışında hiçbir karakter açıp oynamadığım için üstünde durmadım..

    videodaki büyücü cok yavaş kesiyor.. kütüphaneye bir büyücü ile girdim ismi rusca karakterlerdi ve 4 bossu kesmesi 2 dk yı bulmuyordu.. tek el build kullanıyordu ve bosslara deyim yerindeyse tek atıyordu..

    kahramanın paltosu anladığım kadarıyla oyunda her haritadan her levelde düşebiliyor.. 78-85-91-91-96-116-120-140 lvl hatırladığım düşen leveller bunlar

    hep söylüyorum yine söyleyeceğim oyunda güçlenmek paraya bakıyor.. 30 kritik 50 hasar taşını en üste çektiğin an kralsın oyunda.. bir kaç taşı birkaç kademe atlatınca bile farkediliyor bu.. bir de dikkatimi çeken konu sırf hasar ya da sırf kritik üzerine oynanması gerek sanırım.. ikisi birbirini tamamlıyor.. işin özeti dso bize '' ne kadar para o kadar köfte'' ya da '' parayı veren düdüğü çalar'' diyor..

    halen anlamadığım konulardan bir tanesi de neden ammon mapları cehennem modundan başlar? normal-zorlayıcı-eziyetli-ölümcül modları eklenmeli.. yeni 55 yada 100 olmuş yeni hesaplar bu görevleri nasıl yapacak? hoş eski hesaplar ble kesemiyor orası ayrı mevzu...


    şayet bu yorumları okuyan birileri var ise raporlara şunu da eklesinler.. (kaale alınmaz yönetim tarafından ama olsun)

    ''oyuncular ammonlarda düşük mod haritaları geri istiyor'' diye..
     
    4NormaL, Beta and NofeArTR like this.
  7. NofeArTR

    NofeArTR Forum Pro

    Önemli olan uzun veya kısa sürede kesmesi değil aslında kesebilmesi, karakterler arası fark anlaşılabilir, karakterin değerleri ve skilleri arasında ki fark da anlaşılabilir ama bu fark 80k ve üzeri ise orasını anlamak mantıksız. kritik darbesi pet ile 127k, benim pet ile kritiğim +200k, mavi öz kullanıyor ben ise kırmızı, mapteki muhafız lider yaratıklarından debuf almıyor alırsa çok az alıyor ben neredeyse 10 ila 15 debuf alıyorum ve belli süre sonra artık mapteki yaratıkları kesemez hale geliyorum ve doğal olarak kesemiyorum çıkış alıyorum.

    Bu sadece korucu problemi değil büyücü hariç diğer tüm karakterlerin problemi, büyücülerin skilleri çok hoş ve oyunda aslında gerektiği gibi zaten skillere 3 bar olayı büyücüden çıkmış gibi.. çünkü ilk geldiği haliyle skiller 3 bar olsa yine bire tek büyücü için işe yarar olur.. sağ tuş alev topu, 1.skil göz, 2.skil tekillik 3. skil don dova ve bitiş... Ancak diğer karakterlere benzer özellik farklı metod ve skillere verilmeliydi ki karakterler arası denge sağlansın.
    Sonuçta zırh kırıldığı zaman başka karakter zırh kırma skili kullandığında kırılmış olan zırhı 1 kez daha kırmıyor yani oyun toplamını almıyor büyücü %90 koruyucu %60 kırsa = 150 olmuyor bu yüzden her karaktere benzer özellik gelmeliydi ama nafile..
    bu haliyle 127k > 210k gibi bir durum ortaya çıkıyor. mavi öz > kırmızı öz , büyücü > tüm karakterler vs.. gibi ters mantık işliyor.
     
    Last edited: Dec 18, 2020
    PLAKASIZ likes this.
  8. 4NormaL

    4NormaL Junior Expert

    Cehennem zorluklarında yaratık ve patronların zayıflamasını beklerken çok daha fazla güçlenmişler şaka gibi bir durum, biraz güçlendirme dedikleri bu ise ciddi anlamda güçlendirmedikleri için şanslıyız. Aslında Kangölü zorluğu zor olmalı buna karşı değilim ama zayıflatılmasını istememin nedeni harcadığımız zamana ve onca karmaşaya rağmen aldığımız ödüllerin berbat olmasıydı. Olaya zaman - kazanç ekseninde bakınca çok mantıklı bir denge yok malesef şuan ki kazanca göre bu mapların zorluğu oldukça yüksek. Harcadığımız zaman, karmaşa ve strese değecek bir güncelleme yapılması gerekiyor.

    Bazı mücevherler haritalardan düşük şansta olsa düşmeli, bizim için iyi bir toz kaynağı olur hem de elinde bulunmayanlar kullanabilir.

    Bazı şeyleri yeni oyuncuları düşünerek ele almaları gerekiyor, ara dünyaların cehennem zorluğundan başlaması gibi, günlük görevlerde saçma sapan miktardaki antik bilgi ödülleri gibi örnek olarak oyuna yeni başlamış birinin günlük görevleri açıldığında max 3 görev yapabiliyor ama günlük görev ilerlemesi 5 göreve kadar ödül veriyor. Günlük göreve günlük 1000 antik bilgi eklenmeli güç oyması günlük görevden kaldırılmalı yerine yonca versinler daha iyi.

    Haritalarda "zayıflatan ölüm" "güçten düşüren ölüm" gibi zombi türü yaratıklar bulunuyor onlar size hasar verdiğinde debuff verme ihtimalleri var onlardan hasar almamaya özen gösterirseniz debuff yeme ihtimaliniz çok zayıf.

    Büyücü daha az debuff alır diye birşey yok. Haritalara debuff verebilen yaratıklar koymuşlar onlardan hasar almadığın sürece debuff yeme ihtimalin yok. Debuff yeme ihtimali en yüksek karakter savaşçıdır yakın dövüş karakteri olduğunu için.

    [​IMG]

    Ama aklıma takılan birşey var korucular kurtlar ile oynadığı için bu yaratıklar kurtlara vurduğunda kurtlar mı debuff yiyor oyuncu mu? çok debuff alma sorunu bu yüzden oluyor olabilir mi? eğer kurtların yediği debuff oyuncuya ekleniyorsa bu bir hata olmalı. Eğer öyle bir durum yok ise zayıflatan yaratıklardan hasar almamaya çalışmak sizi rahatlatacaktır.
     
    Last edited: Dec 18, 2020
    NofeArTR likes this.
  9. AyyaşBey

    AyyaşBey Someday Author

    kan gölünü anında fixlemişler camur etrafına kontrol işlemiyor bu arada oyuncunun lehine olan birşeyi anında fixleyebiliyolar demekki kabiliyetleri var ama oyuncu aleyhine birşey olsa salla babam salla.
    sandık acıyolar hemen kapatalım
    şar harab her oldugunde item atıyomus hemde ne itemler !! hemen hemen onuda kapatalım
    camur kesiyolar hemen kapatalım

    ee o kadar görev bugları var millet materi kasamıyor oyuncu ilerleyemiyor ara dünya kesilmiyor oyun sürekli hata veriyor sorunu cok e bi ara hallederiz bu nasıl yöneticilik anlamadım bizi takip etmiyolar dicem anında mudahalelerden anladıgım kadarıyla takipte ediyolar işlerine geleni anında halledip işlerine gelmeyeni elimizden geleni yapıyoruza dönüyor sürekli oyun gecenki güncellemede harab ı fixleyip brigaviki sonraya bırakmak gibi.basaramadık abi :D
     
  10. sibano

    sibano Padavan

    e bu kadar da doğru şeyler yazılırmı :D
    hangi swdesin bulurum ben seni :D

    bu arada modlar kaldırdığınız 2 yorumum çok mu ağrınıza gitmişti.
     
  11. Tholmania

    Tholmania Forum Greenhorn

    Arkadaşlar mageler daha az debuff alıyor çünkü canları az. 3 vuruşa ölüyorsa en fazla 3 debuff alıyor ölene kadar. Korucular kurtlardan can aldıkça daha fazla hayatta kalıyor, hayatta kaldıkça debuff veren canavarlarla daha çok yüz yüze geliyor. Ölene kadar 10 kere debuff aldığımı biliyorum.Böyle bir mantık olabilir mi ya. Adamın canı benden az diye nasıl daha kârlı olabiliyor. Muhteşemsin DSO.
     
  12. Beta

    Beta S-Moderator Team Drakensang Online

    Merhaba @sibano,

    Yorumunuzu bizzat ben kaldırdım. Oyunu bırakıyor olmanız tabiki bizi üzdü ancak başlıkta da belirtildiği üzere bu bir "Geri Bildirim" konusudur. Sizin oyunu bırakıyor olmanız, oyunu silmiş olmanız ki tamamen gösteriş amaçlı olduğu yine kendi mesajınızdan
    açıkca belli oluyor, konu içeriği ile alakalı değildir. Kısacası ağırlık bir durum değil, kural ihlalinden dolayı mesajınız kaldırılmıştır.

    Sevgilerimle..
     
  13. sibano

    sibano Padavan

    Konu içeriği ile alakalı bir paylaşım yaptım Kaynak boşaltma ile ilgili onuda açıklayın niye kalktı geri bildirim degilmiydi
    Modlarin bazıları keyiflerine göre hareket ediyor bana kalırsa
    Bi mod öneriyi iletmemisti
    bı mod geri bildirim olan yazımı kaldırdı gecen günlerde
    DSo bile boşladi oyunu forumda sizlere kaldı tabii
     
  14. buzmavi501

    buzmavi501 Someday Author

    yazdığım yazı canınızı mı sıktı niye yorumumu kaldırdınız ?
     
  15. NofeArTR

    NofeArTR Forum Pro

    Buna dikkat etmemiştim ama dikkat edeceğim bu akşam denerim muhtemelen. Benim asıl yapmak istediğim ve oyunda tüm karakterlerin benzer davrannış sergilemesi yani büyücü debuf veren muhafıza zihin kontrolü atarak camur bossunun dikkatini muhafıza çekip rahat atış sağlaması, korucu da kurt ve ağaç ile dikkat dağıtarak camur bosuna rahatt atış alanı yaratması, keza buhar teknisyeni de aynı davranışı sağlaması, savaşçı için delikli kalkan sayesinde kendine hasar aldıkça hp vermesine karşın debuf özelliği veren lider yaratıkların her vuruşunda karaktere daha az vurmasını sağlaması ve mor kalkan atarak örneğin debuf özelliğini düşürmesi gibi özellik.. böylece rahat atış alanı vermesi lazım ama bunu şuan sadece büyücü yapabiliyor. Kurt açtığımda kurtlar muhafıza dayanmıyor keza ağaçta öyle bu vesileyle muhafızlar hemen yanıma atlayarak her vuruşunda debuf yiyiorum.

    Dünkü canlı yayının açılış konuşması CE yamasının genel olarak olumlu mesaj aldıklarını, bug'ları, bilgelik sorunu, cehennem geçiti sorunlarını ve bir çok hataları vs bildiklerini bunları düzelticeklerini ancak ekibin küçük olması, yılbaşı tatilinin olması ve virüs etken olması işlerinin zorlaştığını söylediler. Bu bir nebze kabul edilebilir şöyle ki reklam olmasın yakın zamanda piyasaya yeni oyun sürüldü hazırlanması 7 yılı aldı 2 veya 3 defa çıkışı ertelendi sonunda çıktı ama BP'den daha büyük olan firma böyle bir devasa projenin altından kalkamadı ve özür diledi. CE yaması da buna benzer iyi bir şey yapmaya çalıştılar 1 veya 1,5 sene uğraştılar ama altından kalkamadılar ve işler DSO için iyiye gitmedi. Şahsen 245. yama bir miladın bitişi yeni bir miladın başlangıcı. Böyle giderse biz en az 1 sene orjinal yamayı beta yaması gibi oynarız. Yine istemediğimiz duruma geri geldik kaldır,değiştir sonra olmadı tekrar oyuna ekle.. Bıktık işin açıkcası bu deneme yanılma olaylarından...
     
    Last edited: Dec 18, 2020
    4NormaL likes this.
  16. 4NormaL

    4NormaL Junior Expert

    Çamurlara düzenleme getirmişler çamurun etrafındaki yaratıklar düşünce kontrolünün kışkırtmasına bağışıklı oluyorlar. Düşünce kontrolü atınca sadece attığın yaratık etkileniyor diğer yaratıklar saldırmaya devam ediyor etkilenmiyorlar. Yani artık çamuru kesmek o kadar kolay değil önce etrafındaki yaratıkları temizlemek gerekiyor.

    Ayrıca görevler ile ilgili ekleme yapmak istiyorum bazı görevler aşırı zor düşüyor iblislerden leofric'in mallarını toplama görevi o kadar nadir düşüyor ki daha henüz 11 adet düşürebildim 80 adet istiyor birde 20 adet gelişmiş isiyor o daha hiç düşmedi. Bu tür görevlere ayar çekilmesi gerekiyor.

    Birde oyuna daha gelişmiş güçlü setler ve eşsizler gelmeli, şuan elimizde bulunan kaynakları harcıyoruz ama bir süre sonra harcamamak daha iyi şuan oyunda düzgün pek item yok bu konu çözüme kavuşması lazım mevcut setlere ve eşsiz nesnelere düzenleme gelmeli mesela kalkan olan setlere hasarlı yan el seçeneği de eklenmeli setlerin temel değerleri daha uygun olmalı ayrıca eşsizlere eşsiz özellik olarak daha iyi özellikler eklenmeli özellikle ara dünya eşsizlerinin verdiği eşsiz özellikler her karakter sınıfının genel olarak kullandığı buildlere fayda sağlayacak şekilde ayarlanması gerekiyor.
     
    NofeArTR likes this.
  17. NofeArTR

    NofeArTR Forum Pro

    İşte bu olmaması gerek yani bir karakter güzel kesiyor diye hemen onu kapatmak yerine güzel kesen kalıp diğerleri nasıl ona yakın güzel kesebilir mantığı olması lazım. Ancak yapmıyorlar kolaya kaçıp güzel kesiyorlarsa bozalım kimse kesemesin.. Hala orjinal yamayı beta sürüm gibi oynuyoruz şuan en güzeli bence pek çok kişinin yazdığı düzenli bir şekilde oynamamak, bir şey yapmamak, hesaplar olduğu gibi kalıp eldeki kaynakların korunmasını sağlamak.. Onun harici diğer yazdığın yazıya katılıyorum. Rehber ve yeni setler olmalı düzenlenmeli bu haliyle çok kötü oyun.

    Edit: Bir üstteki yazılarına istinadenn kütüphaneye girdim. Yarım saat sürdü çamurları kesmem, aynı videodaki gibi kurt ve ağaç çıkartarak dikkatini dağıttım ve atış yaptım. Mümkün olduğunca çok etrafında dönerek muhafızlardan kaçmaya ve debuf almamaya çalıştım. ama aldığım debuf hp 17 adet yani %68 düşüş 4 adet konsantrasyon.. son çamurda hp 980bindi ve çamur attığı zaman tek atttığından dolayı 8 defa yatınca dönme işe yaramayınca hp toniği ve hp ilacı basarak hp dengelenince kesebildim. Belki benim beceriksizliğimdir ama bu temel değerler nereee videolakiler nereee... Şimdi camurun etrafına aura gelmiş de başıklık kazandırmış ancak aura etrafına girmeden göz atıp yine etrafında dönerek büyücü kesebilir evet videoya göre kolay kesemez ama yine korucuya göre rahat keser. Kışkırtma olayı her iki karakterde de aynı. Bizde de ağaç açıyorum ama ağaca yakın yaratık kışkırtma alıyor diğerleri üzerine geliyor.

    Kurt olayında yenilmezleri yen'deki party taşları olduğundan her atak vurduğumda kurtlara hp verebiliyorum ama ona rağmen çok dayanmıyorlar. Ağaca hp veremiyorum. 2 vuruşta yatıyor. Muhafızlar kurtlara saldırdığında karaktere debuf verme gibi bir duruma rastlanmadı.

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 18, 2020
  18. Zoee_Game

    Zoee_Game Forum Apprentice

    modum size şahsi fikrinizi sormak istiyorum. O kadar yama güncelleme gördü bu oyun . Yachak karanlık setlerden , haberci cadı setlerine kadar. Bu güncelleme gerçekten olumlu mu karşılandı yani ?
     
  19. PASA61

    PASA61 Someday Author

    oyun cok kolay olmuş gibi maplada birde debuf yiyoruz bunu hangi akla hizmet yaptılar bilemiyecem bu kadar överek yayınlar yaptıkları yama bumu yani en üst seviye taşları çöp edip sonra tekrardan taşları yukseltme cabasına bırakılmak setler dersen oyundaki tum setleri çöp ettiler ilerleyen yama saçmalıklarında yeni set getiriler , geride kalan setler çöp eşizler arsına girerler .
    55 lvl de her gun aynı şeyi yapmaya razıydım bu rezilligi cekene kadar ..
    hızın 4 üstünde olursa şöyle olur böyle olursa oyle olursun ucarsın kaçarsın oyun nezaman oyun olacak onu acıklasalar ..
     
    buzmavi501 likes this.
  20. Nothanks!

    Nothanks! Someday Author

    Türkçe forumda yazdiklarimiz birbirimizi gazlamaktan bir işe yaramiyor.cat pat ingilizcenizle yada g.ceviri aracılığıyla ingilizce foruma adamlarin kendi dilinde yazin arklar.
     
Thread Status:
Not open for further replies.