muazzam mage damageleri

Discussion in 'Türkçe Bölümü' started by AyyaşBey, Jan 22, 2021.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. AyyaşBey

    AyyaşBey Someday Author



    zorlayıcı mod damage gösterme amaclı cektim.yorum yok.
     
    4NormaL likes this.
  2. Noblexenon

    Noblexenon Forum Apprentice

    Bütünüyle buz skillerini kullanmalısın don nova ile 30-40m dmgler görmek mümkün mavi özle . Buz mermisi maviyle 8-9m. Şunu da belirteyim çok yüksek ihtimalle diğer sınıfların geri bildirimleri doğrultusunda nerf yiyecektir buz skilleri.
     
  3. Hasanbey0

    Hasanbey0 Someday Author

    Elinize sağlık mage güçlü güçlü diye diye herşeyi elinden aldırdınız neresi güçlü magenin vuran hasar cıkaran tek buz kalmıştı onu da aldırın elinden.Hasar cıkartan yetenek kalmasın hiç hatta mage karakterini sildirtin rahat edersiniz.
     
    AyyaşBey and 4NormaL like this.
  4. AyyaşBey

    AyyaşBey Someday Author

    ben biraz ironi yapmıstım ama @Noblexenon dibini yapmıs sanırım yani inş. öyledir.ki dediği komboyu biliyorum ama coğu zaman tutmuyor 3-4 komboda bir oda tutarsa 8-9 u bırak en fazla 1-1.5 oluyor oda hepsini aynı anda tutturursan zaten tutturmaya çalışırken ölüyon hp az diye :D bu arada tavsiye için tşk ederim.
     
    4NormaL likes this.
  5. aBDuLHaMiTHaN

    aBDuLHaMiTHaN Old Hand

    başka bir ülke forumundan alıntıdır. herşeyi özetlemiş arkadaş..

    Kapsamlı bir güncelleme kılavuzunda, geliştiriciler her bir sınıfın planlanan dengesini "temel hp miktarı" / "taban hasar" oranında gösterdiler. Verilen verilere göre, Büyücülerin hayat puanını ciddi şekilde (diğer tüm sınıflardan daha fazla) azaltın, bunun yerine sözde , iyi (diğer tüm sınıflardan daha iyi) temel hasar verin.

    Yani, Büyücü başlangıçta en büyük hasarı veren, ancak hayat puanı düşük bir sınıf olarak konumlandırılmıştı .. Bu sadece becerilerle ilgili bir sorun - büyücülere bu en büyük hasarı yaratmalarına / açığa çıkarmalarına izin veren becerileri vermediler ..

    Sonuç olarak, diğer sınıfların hasarlarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı. başlangıçta düşük bir hasar tabanına sahip olsalar da, yetenekleri sayesinde Büyücünün verebileceğinden çok daha fazla hasar verebilirler,
     
    AyyaşBey, Hasanbey0 and 4NormaL like this.
  6. 4NormaL

    4NormaL Junior Expert

    Oyuna karakter dengelemesi şart tüm karakter yeteneklerini karşılaştırmalı kontrol etmeleri lazım. O zaman hangi yetenek ne kadar hasar veriyor ortaya çıkar. Ondan sonra yetersiz kalan tüm karakter yetenekleri için gerekli güçlendirmeler yapılmalıdır. Büyücüyü sadece buz yetenekleri ile sınırlandırmak hiç mantıklı değil dark legacy öncesi de zaten büyücüler buz küresi kullanıyordu o zaman ne getirdi bu içerik genişletmesi?.

    Oyuna Zehir, Ateş, Şimşek ve Buz ustalıkları geldi ama neden büyücü sadece buz ustalığı oynamalı? her türlü ustalık oynanabilir düzeyde olmalı tüm ustalıklar tekrardan düzenlenmeli ve gerçekten işe yarar özellikler vermeli. Tüm yetenekler bu ustalıklara göre yeniden dengelenmeli ateş yetenekleri ile de yaratık ve bosslara hasar verebilmeliyim veya şimşek yetenekleri ile sadece buz ustalığı ile sınırlanmak çok mantıksız geliyor bana. Dışarıdan bakınca çok yüksek potansiyeli olan bir sistem gibi görünüyor, ateş, zehir, şimşek ve buz ustalıkları var ama yetenek dengesizlikleri ve bu ustalıklara eklenen özellikelrin vasat olması bu potansiyeli ve çeşitliliği yokediyor.

    Her karakterlerin tüm yetenekleri verilen pasifler dahil kontrol edilmeli ve yetersiz kalan tüm yeteneklere çeşitli güçlendirmeler yapılmalı. Pasif yeteneklerde Gizemli konsantrasyon ve Kan Büyücüsü yeteneklerine art niyetli şekilde eklenmiş debufflar kaldırılmalı.

    Her karakter sınıfına birbirlerini dengeleyici özellikler eklenmeli ve itemlere bu yansımalı. Savaşçının hayat puanı ve savunması yüksek olmalıysa temel hayat puanı ve itemlerine yansımalı ama eksi olan özellikleri de itemlere yansımalı. Bu sadece örnekti tüm karakterlerde bu böyle olmalı büyücü hasarı ile öne çıkıyorsa o zaman gerek temel değer gerek itemlerinde hasar olarak çok daha yüksek değerleri olması gerekir. Her item tüm sınıflara aynı hasarı verirse diğer yandan başka sınıflara daha fazla hayat puanı verip başka sınıfları bundan mahrum ediyorsa orada bir dengeden söz edilemez. Eskiden buna karakter dengesi diyorlardı şimdi hiç umursamıyorlar.

    Büyücü şöyle güçlü böyle güçlü diyenler oluyor gizli birşey yok ortada yetenekler belli, yeteneklerin temel hasarı belli ve en önemlisi matematik belli. Bu skiller ile oynuyorlar sürekli buz skilleri ile de oynadıklarında büyücü tamamen çöp olacak. Diğer karakterler çok emin misiniz yarın bir gün bunlar karakter dengelemesi adı altında sizin yeteneklerinize aynı şeyleri yapmayacaklarına? Bir karakter ile genişletme geldiğinden beri oynuyorlar yeteneklerini değiştiriyorlar düşünce kontrolü ile kangölü çamur kesiliyor diye şikayet edenler oldu ben anlamıyorum ne yapacaktı bu karakter 700-800k can ile kangölü mü tanklayacaktı? Eskiden de aynı şeyi yapıyordu neden şimdi tasası tuttu? sonra yama getirdiler çamur bosslarına yakın olan yaratıklara bağışıklık getirdiler ve halen bu yetenek ile oynama yapıyorlar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler merak etmeyin bu oyunda hep beraberiz yan yanayız büyücüye dokunan yılan sizin de ensenizde. Oyun geliştiricilerinden tek isteğim dürüst olsunlar adaletli olsunlar her karakteri incelesinler ona göre hem pve hem de pvp odaklı karakter dengelemesi yapsınlar.
     
  7. Hasanbey0

    Hasanbey0 Someday Author

    Dediklerinde haklısın.Her karakter dengelenmeli evet kangölü kesiyorduk göz atıp çamurları rahat bi şekilde afedersiniz ama bazılarına bu battı ki şikayet ettiler.Ulan sizinde yararınıza olan birşeydi bu.Bazı insanlar en güçlü karakter kendi oynadığı karakter olsun diye şikayet ediyorlar hpsi az bırakta hasarı yüksek olsun.Hpsi az hasarı az olursa ne anlamı kalıyor bu işin.Silin o zaman büyücü karakterini tümünden.Zaten gizemli konsantrasyon ve kan büyücüsü pasif yetenekleri işe yaramaz.Arkadaşın dediği gibi yılan sizin de ensenizde olucak birgün...
     
    Mera likes this.
  8. AyyaşBey

    AyyaşBey Someday Author

    büyücü oynayan mod var mı bu konu hakkında düşünceleri veya birşeyler yapılıyorsa bildiriliyorsa merkeze bu konu hakkında bizi bilgilendirseler.ilk etkinlikleri yapmayı bıraktım günlük görevleri yapıyordum sonra günlük hediyeleri al cık yapmaya başladım su anda durum 4 gündür bugun ilk defa girdim giresimde gelmiyor artık bizi ne bekliyor onu ögrenelim bari.
     
    gameako3 likes this.
  9. gameako3

    gameako3 Padavan


    Büyücüye bir dengeleme daha durduramıyoruz efendim merkez ekibi
    Alev topu sadece 3 yaratık ile sınırlı olacak
    Buz mermisi hasarı yüzde olarak düşecek
    Buzlu rüzgar etkisi azalacak
     
    enesx1234 and 4NormaL like this.
  10. 4NormaL

    4NormaL Junior Expert

    Zaten ne kaldı ki biz neyi anlatıyoruz artık umudum kalmadı boşa yazıyoruz çiziyoruz. Büyücüyü bitirdiler artık diğer karakterler düşünmeye başlasın büyücüye bunları yapanlar diğer karakterlere neler yaparlar. Ne desem boş diyecek bir şey bulamıyorum...
     
    aBDuLHaMiTHaN likes this.
  11. aBDuLHaMiTHaN

    aBDuLHaMiTHaN Old Hand

    buz mermisinin hasarının azalmasının nedeni artık yaratığı delip arkadakine de hasar vermesi (2 yaratıkla sınırlı) bu iyi bi gelişme aslında
    videoda izlediğim kadarıyla en azından don hücumu artık düzgün çalışıyor ve stuck birikiyor. bunun yanı sıra 5 sn olan buzlu rüzgar hasar süresi 8 sn olmuş lakin %1 dmg azalmış. zaten buz patlaması çok da hasar vermiyodu önemli değil yani.
    burda nerf don nova kullanım süresine gelmiş 5 sn den 1.5 sn'e düşmüş yani hemen kullanman lazım.
    diğer nerf de hasarı zaten düşük olan şahsen pek de kullanmadığım ateş topuna gelmiş.
    bir umudumuz var bakalım hayırlısı :D
     
  12. AyyaşBey

    AyyaşBey Someday Author

    büyücüde bosslarda tekillik acılmıyor kesemiyoruz dedik tekiiliği acıp geri kalan herşeyi kapttılar yine birşey değişmedi :D
    @aBDuLHaMiTHaN abi buz merminin 2 slota vurmasına tav olmassın ama ya.bir de diğer karakterlere bak.yani büyücüyü diğer karakterlerden ayıran ne var hp-hasar-def-kritik ???
     
    enesx1234 and aBDuLHaMiTHaN like this.
  13. Noblexenon

    Noblexenon Forum Apprentice

    Buzlu rüzgarın stackını 20 olmadan don nova kullanmak tuhaf olmuş. Ne anladım ben o bonusdan. 1.5 saniye yapıyorsunda skil kullanım süreleri neden 1.5 saniyeye göre fazla . Don nova ile kesmiyoruz bosu neticede ama map temizlerken kalabalık slotları ne ile kesicez . Buz mermisi ile mi :D .
    Ayrıca bos keserken 20 stack biriktirmek tam bir zülüm diğer sınıfları sunduğunuz şeyleriz biraz daha azını magelere şartlı olarak sunuyorsunuz. Sonra bu biraz fazla olmuş deyip geri alıyorsunuz.
     
    Last edited: Jan 23, 2021
    aBDuLHaMiTHaN likes this.
  14. 4NormaL

    4NormaL Junior Expert

    Büyücü yetenekleri ile oynayanlar hangi mantık ile bunları yapıyor, buz mermisi 2 düşmana hasar verir, Ateş topu 3 düşmana hasar verir, zincir şimşek 3 düşmana hasar verir? neden yetenekler sürekli kısıtlanıyor diğer karakterlere ne yapacaklar merak ediyorum mesela okçunun gelişi güzel atışı 3 düşman ile sınırlı kalsaydı savaşçının tüm yetenekleri sadece 3 düşmana hasar verseydi cücenin kuleleri falan 3 düşmana hasar verseydi bunun neresinde mantık var böyle oyun mu olur drakensang tarihi boyunca büyücü bu kadar aşağılanmamıştı. Bu saçmalığa imza atanlar kesinlikle büyücü ile uzaktan bile alakaları olamaz. Diğer karakterlere balance adı altında nasıl değişiklikler yapacaklarını çok merak ediyorum o zaman göreceğiz bunların büyücü ile ne alıp veremediği var sadece büyücüye özel mi yoksa tüm karakterleri bitirmeye mi çalışıyorlar.

    İyice mantık sınırlarını aşmaya başladılar, oyunda ne denge kaldı ne düzen önceden haritaları temizleyerek giderdik artık kimse uğraşmak istemiyor çok fazla canları var üstüne yeteneklere yaptıkları kısıtlamalar ortada. Büyücüye resmen siz yaratık kesmeyin hasar da vermeyin gidin tekillik açın diyorlar. Eskiken okçuyu kapıda bekleten zihniyet iş başında bu sefer büyücüye takmışlar. Bizlerin yapmış olduğu bildirimleri okumadıkları belli forum sadece ağlama duvarı vazifesi görüyor herşeyi kafalarına göre yapıyorlar. Bunların bildirim aldıkları kişi sayısı bir elin parmaklarının sayısı kadardır testteki bazı özel kişiler ve full hesap verdikleri bir kaç kişi onlara yetiyor demek ki. Büyücüye yapılanlara bakarsak ne kadar sağlıklı bilgi verdikleri ortada.

    Cüce element ağırlıklı hasar verdiği halde verdikleri 4 zırh kırma yeteneğinin 3 tanesi element değilde zırh kırıyor olması falan ne kadar oyun bilgisine sahip olduklarını kanıtlıyor. Yetenekleri ayarlayan ekibin veya bu 1 kişi ise ne kadar bilgisiz ve bazı karakterlere karşı ne kadar art niyet taşıdıklarını karakterlere verdikleri yeteneklerden ve son yaptıkları büyücü saçmalıklarından belli oluyor. Yazdıklarımızın ne kadarı oyun geliştiricilerinin önüne gidiyor belli değil çoğunun gitmediği kesin yazılanları birileri filtre edip çoğunu çöpe atıyordur boşuna yazıyoruz ama yinede yazmadan da edemiyorum bu oyuna verilen emek ve yılların hatrına bir umut işte.
     
    enesx1234 likes this.
  15. Mera

    Mera Forum Apprentice



    peki bu sekilde diger karakterler ne kadar vururdu 7m 8m 9m yoksa daha mı fazla

    Diğer karakterlerin zırh kırıp 3 4 vurusta kestigi canavarları niye yarım saatte kesemiyoruz
     
    Last edited by moderator: Jan 23, 2021
    enesx1234 and 4NormaL like this.
  16. PASA61

    PASA61 Someday Author

    valla ilk yama geldiginde buyuculer guzel damage cıkardılar yotube yayınlarıan baktıgımda da okcu kötü oldu diyip durdular buyuculer kral oldu dediler , lakin bu oyun 4 karkaterden oluşuyor hiç kimse tarafsız olmadı ya okcu yada buyucü degerlendirildi savaşcı ve cuce hiç degerlendrimeye katılmadı , oyun modlarıda dahil cogu kişi okcu ve buyucu oynuyor galiba,şimdide buyucu berbat etiler deniyor bu dso klasik yaptıgı durumlar forumdada yazan yok savaşcının ve cücenin hasarı düşmüş cıkmış kimsenin umrunda degil veya zırh kıramıyor varsa yoksa okcu buyucu dso herşeyin farkında ama hiç mudahale etmiyor keyifleri yerinde işi ne gelen oynar işi ne gelmeyen oynamaz tavrında takılıyolar ..
     
  17. AyyaşBey

    AyyaşBey Someday Author

    arada 1m giriyor onuda bekçi vuruyor zaten :D

    @PASA61 kardes diğer oyunlara göre karsılastırma yapalım

    savasçı-yüksek def-hp düşük hasar
    okçu-cüce-orta def-hp orta hasar
    büyücü-düşük def-hp yüksek hasar

    dengeleme genelde bu şekilde yapılır ama bul bakalım ne eksik .
     
    Last edited: Jan 23, 2021
    gametr1 and Mera like this.
  18. aBDuLHaMiTHaN

    aBDuLHaMiTHaN Old Hand

    [​IMG]

    yani buraya foto atmayacaktım da baktım ki mageler ateş topuyla oynamakta ısrar ediyor. ben de size kendi çektiğim videomun içinden foto aldım. durum aslında bu. sadece oynama tekniğinizi değiştirmeniz gerekiyo. ha hp yerlerde ona merkezin el atması lazım en azından 1.5m hp ile oynamamız lazım ki tek yemeyelim.
    zaten ateş topuna nerf gelecek 3 mobla sınırlanacak. size tavsiyem buz modda oynamanız zira ateş mod gerçekten hasar vermiyor
     
    gametr1 and 4NormaL like this.
  19. PASA61

    PASA61 Someday Author

    demek ki dso göre oyle bir ayar yok ilk yama geldiginde hiç bir buyucuden ses cıkamadı merak etme 246 yamda yuksek hasarını alırsın sonra gruba kimseyi alamdan kesersin dso hala oyuncularıan grup kurdurma kafasında ona göre karkaterleri bir birine muhtaç etme peşinde ama bunuda hiç bir zman beceremdi grup etkisi getirdi oalmdı ne yaptıysa beceremedi ve beceremiyecek de

    bu oyun böyel o güçlü bu güçsüz diye diye patlıyacak .
     
  20. 4NormaL

    4NormaL Junior Expert

    Bizi böyle işlerle uğraştırmasınlar ona stack biriktirmeye ne kadar zamanın gidiyor onu da hesap etmen lazım don novayı sürekli kullanamazsın onu da hesap etmen lazım en iyisi video çek bir okçu bul kendi gücüne göre boss kesin ikinizde karşılaştırın bakalaım sen stack biriktirme ile uğraşırken o ne yapmak ile meşgul olacak görelim. Donmuş küre veya don novayı ayarlasınlar bekleme süresini kaldırsınlar manaya ayar çeksinler üzerinde don etkisi olan düşmana %100 hasar versin işimize bakalım okçu 1 işaretleme ile %100 hasar artışı alıyor ve sürekli atabiliyor kullandığı yeteneği. Biz don biriktirmeyle uğraşalım don nova atalım sonra bekleme süresi o arada yine stackleme ile uğraş 246 gelince 1.5 saniyemiz olacak don nova atmak için o zaman nasıl biriktireceksin? hasar vereceğiz diye bir atom parçalamadığımız kaldı ben hiç memnun değilim bu durumdan.
     
    Last edited: Jan 23, 2021
    enesx1234 likes this.