Discussion Ötletbörze

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 16, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Hentes0

    Hentes0 Someday Author

    Mostanában nagyon sokan gondolják azt hogy milyen jó lenne a másik kaszttal játszani (ami meg is van mivel általában mindenki 4 karit tart), csak sajna az nagyon gyenge mert nincs neki kő, rúna, ékkő.

    A karakterlapon ahol látszik a 4 kari lehetne 1 közös trezort csinálni. Csak 100-as szintű karakterek használhatnának. A tárgyak betevése sok anderbe kerülne, úgyszintén kivétele is. Így lehetőség lenne kasztváltásra. Azért kellene jó drága legyen, hogy ne lehessen sokszor megcsinálni. Csak annak érje meg aki tényleg kasztot szeretne váltani.

    Azt hiszem mostanára megérett erre a játék. A BigPontnak is jól jönne mert vennének az andert valódi pénzért.
     
    casco_and_garfield likes this.
  2. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    ha másra nem ..arra biztos jó lenne hogy a BP rájöjjön melyik kaszt van legjobban kiherélve.. kiváncsi lennék melyik kaszt "tűnne" el elsőnek..
     
    opos2012 and casco_and_garfield like this.
  3. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Jó lenne ha az opálokat le lehetne meltelni mint a nornál drágaköveket. Nem túl nagy haszna lenne mondjuk meg a régi kék királyinak megfelelőből van jópár amit le tudnék zúzni, de az a pár 10k por nem ér már sokat. Lehet hamarabb kidobom őket mint hogy csináljanak vele valamit de 30k andert biztos nem adok érte hogy szétszereljem őket.


    A birodalmi köveknél nem gondolták túl az érték növekedését. Pl a sebzéses köveknél 300-400-500-600-700. Mindig számtani sort alkotnak a kövek úgy, hogy az előző értéknél nagyobb a benne lévő növekedés mértéke(nem teljesen számtani hogy legyen egy fix szorzó közötte mielőtt valaki okoskodna). A javaslatom az hogy a 400-as kő jó ahogy van az 500-as legyen 535, a 600-as legyen 700 a 700-as meg 900. Így 300 400 535 700 900 lenne pl a sebzés kövek. Ha már 2x annyi porba kerül a legnagyobb kőre a húzás porigénybe ne ugyanannyi plusz sebzést adjon mint a sima birodalmira húzás.

    Lehetne több ékkő, mert elég üresek a helyek. Nem kell , hogy mindegyik egyedül használható legyen, hozhatnak olyat is amiből 5 dbot is lehet használni. Pl egy ötletnek vérfürdőn és kegyetlenen elég sok panasz van a debuffos mini bossokra és lehetne 5 db olyan ékkövet használni ami a debuff idejét csökkenti. 5 együtt kimaxolva ugyanannyit csökkentene mint a rúnák 32,5%-ot amivel 20 perc pár secre lemenne a debuff ideje.

    Rúnákból hozhatnának több ilyen opál típusú rúnát ami több értéket is növel mint a téli eventes rúna.
     
    Last edited by moderator: Mar 12, 2021
  4. Viharhozo1968

    Viharhozo1968 Active Author

    Sziasztok, KEDVES Moderátor tolmácsolnád a fejlesztők felé azt az ötletet hogy ha esik rúna az is kapjon olyan effektet mint pl az egyedik. Ugyan is a elég ritka és így értékes a rúna ahhoz hogy ne vegyük észre és esetleg ott hagyjuk. PL esett ünnepi amfórából és egy szürke lapos izének látszott ha nem veszem észre simán otthagyom. Köszönöm előre is
     
    JimJupiter likes this.
  5. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Nagyon nem akar összejönni az ékkövek számlálónak a javítása ezért a következőt javasolnám. Minden meglévő ékkőövet alakítsanak vissza szürkére és adják ide azt a port amibe kerül felhúzni arra a rangra amin volt. Nekem van 10 db lila és 1 legis ékkövem mégse tudok még lilát se kraftolni. Jó lenne ha sikerülne már javítaniuk.
     
  6. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Nem lesz javítva, jelenlegi álláspont szerint.

    Mivel a CE előtt nem volt rá külön teljesítmény (értsd: nem követte a rendszer, hogy mennyit készítettél), ezért most újra fel kell húznod ékköveket, pl. lila gyártásához 10 db kéket. Ezeket most viszont számolja, kivéve, ha joker köveznéd, de ugye azt a drágakövek/rúnakövek esetében sem számolja be.
     
  7. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Hát már ne haragudj, de ez jó nagy kicseszés azokkal szemben akik a konci (erőforrás) csökkentő és cd-s köveket hatalmasra húzták. Mégis mikor lesz így legis kövem? Már most is legis lehetne van annyi kövem csak a régieket nem számolja. Nem is izgatna ha csak porba kerülne de ékkövet se lehet szerezni hogy felhúzhassam és aktiváljam ezeket a teljesítményeket.
     
    Viharhozo1968 likes this.
  8. JimJupiter

    JimJupiter Advanced

    Igen, CE előtt még milyen szép élénk szinben mutatta a rúnakővet, ha esett egy tudás rúnakő még a vak is észrevette. Simán egészségkárositó hatása van, úgy kell meresztened a szemed. Részemről inkább essen ritkábban a rúnakő, de állítsák vissza a régi kinézetét.
    De lehet szerezni, nekem 5/10 már. Eventeken szokott lenni, Győzd le a legyőzhetetlen évente háromszor is van, azon például kettőt is szerezhetsz. Más eventeken is van. Most ezen az új Hogni bányájából nyíló mappon is van, igaz ott szerintem 0,1% eséllyel kapsz. Az egész CE arról szól, hogy a régi játékosok ne kerüljenek előnybe a friss emberekel szemben. Igy nekünk is annyi idő lesz 10 kéket kraftolni, mint nekik. Ezt szándékosan csinálták igy.
     
  9. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Ahogy @JimJupiter is írja, lehetett már kiszedni, s ígéret van rá, hogy tesznek be új ékköveket is még. Ez is egy hosszútávú projekt, tudomásul kell venni, nem csak úgy pikk-pakk teljesíthető fajta.

    Az tény, hogy a drágaköveknél volt teljesítmény, ott meg is kaptuk a CE előtti szinteket, itt meg nem volt, így bármennyire is szeretnék, nem tudok vitatkozni a fejlesztőkkel.
     
  10. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Nem is veled van a problémám hanen velük. Tudom hogy te nem változtathatsz ezen és túlnyomórészt elégedett vagyok velük. Játszható lett újra a játék akár szólóban is tudok fejlődni. A szintemelés óta folyamatosan pozitív irányba fejlesztenek és a legtöbb zavaró bugot is kijavították, de azért jó lenne ha ezt is sikerülne. Nem jó 1 év múlva szeretnék legis ékköveket aminél még a nyers gyémánt is gyorsabban meglesz ezzel a tempóval pedig azért 45 maxos kő nem kevés. A legjobb becsléssel is a október végén lesz meg a 10 kék ékkő ha helloweni eventen nem veszik ki a lootját. De 10 lilával már legist is tudnom kellene kraftolnom nem még lilát se.
     
    Last edited: Mar 23, 2021
  11. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Képesség visszatöltő pl. most abszolút nem elérhető az új karaktereknek. Ezt (is) gondolom valahogy pótolni fogják, s majd lesz mit felhúzni. De mint mondtam, reális az a hivatkozás, hogy nem tudták mihez kötni, mivel nem volt könyvelve, hányat húztál.
     
  12. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Ezért javasoltam azt, hogy az összes meglévőt alakítsák vissza szürkére és ide adják a port hozzá én majd felhúzom újra. Szerintem pofátlanság a játék fejlesztőitől kiadni hivatalos infóként, hogy egy bugot nem áll szándékukban javítani. Bezzeg ha valahol a játékosok hasznát képező bug lenne még sokszor következő frissítést se várják meg hoznak egy hotfixet és ezt a bugot már 4 hónapja nem sikerült javítani, most meg már tervben sincs? Nem vitatkozni szeretnék csak leírni az álláspontom, hogy érthető legyen mi akaszt ki ezen egyáltalán.
     
  13. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Abban tévedsz, hogy ez nem bug. A bug egy nem szándékolt, elvárt, kívánt programműködés. Ez viszont a rendelkezésre álló lehetőségeknek és a fejlesztők által elgondoltaknak megfelelően megvalósított működés, amelyet eleve így terveztek. Tehát mégegyszer: Mivel nem volt a programban követve az ékkövek fejlesztése, ezért az újonnan behozott teljesítménybe nem tudja a meglévőket beszámolni, szemben a drágakövekkel/rúnakövekkel. (Az meg igazságtalan lenne az új játékosokkal szemben, ha a jokerezett, vagy eleve fejlesztetten szerzett ékkövet beszámítaná).

    Az hogy most ez fair, vagy nem fair, az nézőpont kérdése, de ha egyszer technikai akadályba ütközik, akkor felesleges is ezen keseregni, én is elengedtem már ezt.
     
  14. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Olvasd vissza az első mondatod. Szerintem te is egyetértesz vele, hogy akár bug akár nem hibásan működik a számláló. Hívhatom fejlesztési hibának is ha az jobban tetszik. Én csak szerettem volna adni egy ötletet a javítására hátha elgondolkodnak legalább rajta a fejlesztők ami egyáltalán nem kivitelezhetetlen, amikor az összes összetevőnket át tudták alakítani a mostani r-ben ami sokkal több dolgot érintett valamint ce után is átalakítottak rúnákat ékköveket.
     
  15. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Értelmezd, amit írtam. Nem követhető vissza, mit fejlesztettél, s mit nem. Mire fel várnád el az előnyt mással szemben? Az ötleted csak ezt eredményezné.
     
  16. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    Értem amit írtál, hogy nem követhető vissza. És mire fel várnám az előnyt másokkal szemben? Hát mondjuk az elmúlt sok év játékra várnám el. Annak akinek szintén vannak ékkövei így ugyanúgy vissza tudák húzni ugyanarra a rangra ahol most van vagy tovább is ha van még plusz poruk ugyanúgy mint nekem is és azt már követni tudná a rendszer. Abban legalább egyetértünk hogy a számláló rosszul működik? Hogy nem az újonal felhúzott ékkövek után hanem a meglévő után kellene aktiválnia a magasabb rangú ékköveket?
     
  17. Viharhozo1968

    Viharhozo1968 Active Author

    Szerintem ne csak az ékköveket ne számolja HANEM tőlünk akik 4-5-7 éve játszunk vegyék le a drágakövek rúnák petek tudás pontok 70 %-át hiszen az ÚJAKNAK még nem volt lehetöségük pl Hallowin eventen petet szerezni és mi igy ELŐNYBEN vagyunk. És akkor igy lebutitva a régi karikat TELJES LESZ a családi béke az újak és a régiek között. ,,,,, bár nem értem miért kellene egy 3-6 hónapos karinak olyannak lenni mint aki évek óta játszik
     
  18. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Amit jokerrel húztál, arra is kapnál vissza port, azaz megkapnád az előnyt arra is, amire az új játékos nem. Mit nem lehet ezen érteni?

    S kéretik befejezni a hangulatkeltést! Továbbiakban fáradjatok át ezzel a problémával a Discordra, köszönöm!
     
  19. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    mert a joker az ingyen van/volt :D utóbbi időben a lejáratás átment sportba úgy látom... kritikát lassan nehogymá' mert irgumburgum
     
  20. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    De érted, a joker kővel fejlesztés most sem számít bele sehol a teljesítményekbe... Akkor meg azon menne a sírás, hogy persze a pénzesek...