Discussion Diskuzní koutek

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Azachiel_de_Morgen, Aug 30, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. micuna13

    micuna13 Advanced

    Divine , možná by nebylo od věci dát oznámení k funkčnosti hry i sem do diskusního koutku;)
     
  2. Skuska55

    Skuska55 Advanced

    Pozri Divine, nič proti Tebe nemám. Vadí mi prístup BP.

    Keď Mercedes pustil do predaja chybnú sériu áut, po zistení že je tam výrobná chyba, rozposlal zákazníkom listy, kde ich zvolával do servisu. Vo všetkých autách bola chybná súčiastka vymenená bezplatne.

    Keď si zakúpim výrobok, mal by tam byť návod na obsluhu.
    Keď si zaplatim za službu, očakávam kvalitu, nie nepodarok.

    Môžme sa hádať o spotrebiteľskom práve ako dlho chceme, žiaľ nikam nás to neposunie. Aj keď spotrebiteľ vyhrá súd z nesérioznou spoločnosťou (pozor! nemám na mysli BP), žiaľ prax je taká, že málokedy sa dočká odškodnia. Súdny spor sa bude ťahať dosť dlho. Neseriózna spoločnosť ukončí činnosť a vznikne tá istá spoločnosť len z iným názvom.

    Ak vznikne problém , BP často nemá náhradné riešenie.
    Riešenie problému trvá neprimerane dlho.
    Vysvetli mi niekto načo je ten testovací server? Malo by sa tam snáď v prvom rade testovať a až po vychytaní chýb to pustiť na riadne servery.
    Uznávam, nejakú chybu sa nepodarí objaviť včas, môže sa prejaviť až na riadnom serveri.
    BP by mal mať zaplatených profesionálnych hráčov čo by to testovali, ktorí dokážu ľahšie objaviť chybu. Nie laikov čo si tam idú zahrať hru. No, šetríme a okresávame výdaje kde sa môže.

    K podpore. V minulosti sa tu stávalo následovne. Hráč mal problém napísal na podporu a keď mal smolu jeho požiadavka bola pridelená nemenovanému pánovi čo mu odpísal, aby sa obrátil na fórum. Tak končili skoro všetky jeho odpovede. Aj veci čo sa na fóre nedali riešiť tak vybavoval. Všetko je o ľuďoch, v ich prístupe k povinnostiam.

    Prajem pekný víkend
     
    Last edited: Oct 2, 2021
    mrak50 likes this.
  3. mrak50

    mrak50 Forum Apprentice

    Čtu tu cosi o vážení slov. Mňo.... Od čtvrtka odpoledne není možné se přihlásit na hru a nic nepomohlo, ani přeinstalace, vymazání kdečeho, kontaktování podpory, která vlastně jen vypisuje, co už hráči napsali na foru. Oficiální vyjádření BP, natož omluva, protože celý problém určitě nenastal jen tak, nikde. Máme v rodině dva účty a na obou platíme premium, tak si snad zaloužíme minimálně vysvětlení. A protože se pořád nejde přihlásit na hru, nedivím se, že někomu ujíždí trpělivost.
     
  4. Divine

    Divine Team Leader Team Drakensang Online

    pripomeniem ti to naposledy, vcera som napisal vyjadrenie ze BP zato nemoze a ty nadalej obvinujes BP, ak v tom budes pokracovat nadalej tak budem postupovat tak ako by som mal za krive ovninenie spolocnosti doteraz som ta len varoval.
     
  5. Divine

    Divine Team Leader Team Drakensang Online

    ahoj, o jednu kolonku nizsie ako je diskusny kutik som pisal vyjadrenie:
    https://board-en.drakensang.com/threads/vyjadarenie-k-nefuncnosti-hry.84416/
     
  6. setoneto

    setoneto Forum Pro

    ahooj, k tomu vysvetleni problemu :)
    včera 30.9.2020 skončila platnosť jedného zo starších šifrovacích certifikátov, čo môže mať dopad na používateľov, ktorí nemajú najnovšiu verziu šifrovania. Problém odstránite tým, že budete mať najnovšiu verziu OS a webového prehliadača, ktorý by mal novú verziu obsahovať.
    Prosím, berte na vedomie, že sa nejedná o chybu z našej strany
    no ok, mam win 7 neaktualizovany asi pulrok a vcera pri zkouseni rozbehat hru pres prohlizec jsem stahoval starej portable firefox, kterej se mi pak zaktualizoval a tim mozna moje problemy zmizely, takze zavada byla na moji strane :) asi neni potreba nejnovejsi OS, protoze s win7 jsem nic nedelal. na jednu stranu je to divny, protoze firefox jako takovej pouzivam a ten se pravidelne aktualizuje, no taky jsem pouzival user agent switcher aby firefox bezel v modu internet exploreru
    stahnul jsem czech portable firefox 52.9 https://sourceforge.net/projects/po...la Firefox, Portable Edition Legacy52 52.9.0/
    a po case nabidnul aktualizaci uz nevim, asi na verzi 61 neco, tak treba to nekomu pomuze jak vynutit aktualizaci prohlizece
     
  7. MICHALHELL

    MICHALHELL Forum Apprentice

    ahoj ,
    beriem späť :rolleyes: skúšal som návod od "setoneto" a tiež nepomohlo
    Napadlo ma ešte zapnúť internet explorer (nie edge - ten nepoužívam tiež)ktorý nepoužívam a nechal ho zaktualizovať a klient nabehol normálne tak to skúste :)
     
  8. mrak50

    mrak50 Forum Apprentice

    Ani mě nepomohl návod od setoneto, nicméně mě dovedl k tomuto:
    - nejprve jsem smazal DSO podle "První pomoci"
    - ve vyhledávači se zadá "cert" a vyjede Správa certifikátů uživatelů - tam jsem ručně smazal všechny neplatné certifikáty do 30.9.2021
    - a pak vyhledal aktualizace a zase ručně - vyberte tlačítko Start a pak přejděte na Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update (vyběhnou aktualizace s datem 9/2021) nainstalovat a restartovat PC
    - pak už jsem jen spustil hru, dojeli aktualizace a jsem tam..

    Nejsem sice moc zdatný, co se týče PC, ale tohle jsem zvládl a je mi záhadou, že přesto, že pravidelně aktualizuji, k tomuto vůbec došlo.
    Nejsou tady všichni ITčkáři a tak by bylo vhodné, kdyby programátoři BP dali srozumitelnou radu, protože odkaz na anglické stránky problém fakt nevyřeší. 2 dny premijka v tahu a ujištění, že podpora vlastně nefunguje.
     
  9. MICHALHELL

    MICHALHELL Forum Apprentice

    máš pravdu ja som len hľadal jednoduchší spôsob a keďže ten certifikát súvisí aj z prehliadačom tak sa mu mohol stiahnuť aj sním preto keď mne sa tak nestalo tak som to skúsil cez internet expl. Inak ide o tento certifikát ja som sa ho bál ručne zmazať
    [​IMG]
     
  10. setoneto

    setoneto Forum Pro

    tak hlavne, ze se na to prislo :) jak jsem psal jel jsem firefox pres user agent switcher v modu internet explorer a zaktualizoval se mi, tak si to zrejme stahlo ty potrebny aktualizace i do IE nebo rovnou do win, tak cg borci
    no a bp by mohlo dat aspon nejakej peknej bonuskod, napriklad 10xportal na sargona, 300pekel a 500sferaku, je to malo no, ale tak nejak by to bylo vhodny i kdyz to nebyla jejich vina, precejen se stal docela pruser a lidi budou nas.any a taky by bylo dobry protahnout sargon event o dva dny
     
  11. Divine

    Divine Team Leader Team Drakensang Online

    kedze to nieje chyba na strane BP myslim ze nic take sa diat nebude.... ale ktovie.
     
  12. Radec

    Radec Padavan

    Tvoje rozhorčenie je pochopiteľné, avšak IT oddelenie je v tomto nevinne (teda jedine že by niekto z BP mohol za to, aký OS používaš). Prosím, prečítaj si oficiálne oznámenie od Divineho.
    K testserveru sa vyjadrovať nejak špeciálne nebudem, iba to, že najzávažnejšie chyby sa tam na 95% zachytia.
    Čo sa podpory týka, treba si uvedomiť, že väčšina problémov, ktorými nás hráči bombardujú sa skutočne dajú zodpovedať na fóre a nevyžadujú si žiadny zásah moderátora do účtu. Dôvod prečo vás sem odkazujeme je ten, že rovnako ako na podpore by bol váš dotaz zodpovedaný a navyše si to tu môžu prečítať aj iní hráči.:)
     
  13. XardasCz

    XardasCz Forum Greenhorn

    Sargon ma bug !! Du se skupinou na sargona a hodi me to do mapy ale dsem tam sam a hraci sou v jiny mape !!!
     
  14. Divine

    Divine Team Leader Team Drakensang Online

    To nieje bug, ak nemáš splnenú bude ťa hádzať sólo. Tak je to nastavené
     
  15. XardasCz

    XardasCz Forum Greenhorn

    tvl a to nemuzou nekde napsat ?
     
  16. Divine

    Divine Team Leader Team Drakensang Online

    Napísané to je, ale nehnevaj sa na mňa, musím reagovat aj ako hráč, ty sa prihlásiš skoro po roku a hneď viníš modov a BP ŽE to malo byť niekde napísané? Akože kde? V tvojom maily? Či pri vybere okna na server?
     
  17. micuna13

    micuna13 Advanced


    http://dso-almanach.cz/hruzne-stiny-sargon/

    stačí přečíst ;)
    jestli je to pro tebe moc dlouhé

    Sargon

    Upozornění!
    Pokud jsou ve skupině hráči, kteří se ještě nedostali k úkolu Pán stínů, budou při portu k bossovi odděleni od hráčů, kteří již tento úkol splnili či jej aktuálně plní.
     
    Last edited: Oct 3, 2021
    -Touchwood- likes this.
  18. Skuska55

    Skuska55 Advanced

    Prečo sa tu reaguje na zákazníkov tak podráždene? Zákazník sa po dlhej dobre znovu prihlásil do hry. Odkiaľ má mať informáciu, že hráč Amperion má webovú stránku, kde sa dajú nájsť užitočné informácie o hre. Obrátil sa z dôverou na fórum, kde očakával nejaké info. Žiaľ zo strany BP nenašiel nič. K zákazníkovi sa z akého dôvodu správate ako k malému dieťaťu? ,,V tvojom maily?" Nemám slov. Email by bola dobrá voľba. Kde by bolo stručne napísané čo je v hre nové, ako sa hra zmenila. Existujú aj spoločnosti, kde keď si zákazník zakúpi ich výrobok, tak mu poďakujú že si zakúpil práve ich výrobok. V krabici nájde s ich výrobkom aj písomné poďakovanie.

    BP posiela newsletter hráčom na email. Dalo by sa tako vyriešiť aj požiadavku hráčov na info. Nie je ťažké celý proces automatizovať. Hráč by len klikol, že potrebuje najnovšie info o hre a prišiel by mu email. Bolo by len potrebné vyriešiť, aby to chodilo v rodnom jazyku.

    No z týmto komentárom sa dá súhlasiť. Je tam malá časť asi 5 percent kde sa dá oponovať.
    Nepoznám do detailov ako funguje IT oddelenie u BP. Kto za akú oblasť zodpovedá a do akej miery. U nás v práci ja neriešim dokedy má aký program licenciu. Je od toho pracovník čo stráži termíny licencii. Keď niečo zanedbá, preberá zodpovednosť on, nie uživateľ. Ja na PC v práci žiaden softwer neinštalujem. Čo je nainštalované zodpovednosť má za to IT odd.

    Myslím že majú v BP predstavu na akých počítačoch na akých operačných systémoch bežia ich produkty-hry. Nie je problém si tie dáta stiahnuť a analyzovať. Za to, že užívateľ nemá najnovšie aktualizácie nepreberajú zodpovednosť. To je bez diskuzie.
    Ale je tu jedno malé ale. Keď mám informáciu, že na nejakom operačnom systéme nepobeží môj produkt, respektíve keď je tu taká možnosť...... prečo je problém dať info na fórum, aby sa zákazníci mohli zavčasu na takú možnosť pripraviť?

    Divine, "vážený pane" pokiaľ máte dojem, že ohováram, alebo zámerne uverejňujem lživé a nepravdivé informácie o BP..... je tu taká možnosť....súd môže vydať predbežné opatrenie, kde mi zakáže ďalšie takéto konanie. Predpokladám, že je to iba Váš názor a nie oficiálne stanovisko BP.

    Program sa dá napísať tak, aby bol stabilný a nepadal. Takýto program sme používali v práci asi 12 rokov. Iba raz sa stalo, že sa niečo pokazilo. Na vine bol neodborný zásah užívateľa a došlo k pádu systému a strate dát.

    Po prechode na najnovší operačný systém dostala nová IT spoločnosť zákazku, aby pre nás vytvorila niečo podobné. Žiaľ stabilita tohto nového programu je z doby kamennej. Stále vyskakujú sumárne poruchy. Program sa občas tvári, že vykonal nejakú procedúru, no pri fyzickom preverení, či tomu tak je sa zistí, že to tam zamrzlo a nenastala žiadna zmena.

    Sú programátori a páni programátori. Nie každý dokáže všetko.

    Prajem príjemnu hru všetkým.
     
    Last edited: Oct 9, 2021
  19. Divine

    Divine Team Leader Team Drakensang Online

    Skuska55
    upozornujem ta naposledy na to čo si napísal, viac to tolerovať nebudeme.
    #5736
     
  20. Amhe-Ramun

    Amhe-Ramun Forum Apprentice

    Nedávno tady někdo psal, že se všichni z fóra přesunuli někam jinam, jak se tam dostanu?