Discussion Diskuzia ku akciám

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Ares, Oct 4, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. -Touchwood-

    -Touchwood- Someday Author

    Presne tak. Navic je sranda, ze s napul prenastavenym tankovacim warem je to na P4 rychlejsi jak s topkovym trpem. :D
     
  2. @Skuska55
    Farmit olej se dá v pohodě získat na obtížnosti nižší např se střídáním map bolestivá a trýznivá.. drop je stejný bez ohledu na obtížnost mapy.. Je to grind .. ano... ale zase ne tak hrozný. Za dnešek jsem si nafarmil cca 800 oleje (jinak je na event 12 dní), zítra jdeme do laboratoře..
    Při farmení oleje není nutné po mapě lítat jak puk, stačí si chvilku počkat na začátku mapy (čas na prodej věcí z inventáře, ponkování či předvádění emocí :) ) a pak vyrazit po cca stejných trasách, kde se rakeťáci objevují. .. zase tak tragické to není...

    Při správném načasování (a dostatku vstupů) lze se získaným pláštěm na tři hodiny odběhnout podstatnou část eventu. NIKDE není psáno, že event musí být splněný do 24 hodin od spuštění. Dále je nutné si postavu správně vybalancovat a nastavit si útoky na fyzické zranění.. (proto tu možnost máme a není nutné stále hrát s jedním nastavením.. - tento event si vyžaduje něco jiného a musíme se podle toho svoje postavy přizpůsobit.. a je dobře, že je odlišný od jiných.. více odlišných eventů = více zábavy a hledání jiných možností co s postavou vs. boj) nutné pro rozbití těch továren. Co jsem slyšel lidi na tsku, ve skupině je to pohoda i na vyšší obtížnosti. (sám jsem se byl podívat v laboratoři ze zvědavosti zatím jen na inf1, abych si mapu prohlédl.).
    Odměny v tomto eventu jsou luxusní a stojí za vynaložení více úsilí při farmení oleje. Nebo si celý event můžeš(te) koupit. :)

    Ono je také dobré si to vyzkoušet sám, co je pro tebe dobré.. a pak si podle toho nastavit postavu.......než čekat na někoho, kdo to udělá za tebe... i o tom je tato hra :)

    Pěknou hru a dobrý drop.
    :)
     
    Warodzilla, Skuska55 and -Touchwood- like this.
  3. Skuska55

    Skuska55 Advanced

    Azachiel obávam sa, že obaja rozprávame iným jazykom. Nie si náhodou spolumajiteľ BP?

    Tie plášte na tento event beriem ako veľký podraz na hráčov. Pri vlkodlakoch, keď máš plášť, nepotrebuješ striebornu esenciu. Takže tam plášť pomôže. Tu potrebuješ olej, ináč sa k tým strojom na mapu nedostaneš. Vstup je tuším 24 kusov. Nikto dopredu nepovedal čo ten plášť všetko dokáže. Hráči stratili kopu času farmením 2 000 mincí. Poniektorí sú rozhorčení. A povedal by som, že právom rozhorčení.

    Ja by som to porovnal k tomu, keď ti niekto predá lístky do tomboly s tým, že môžeš vyhrať prasa. Vyhral by si prvú cenu a tešil by si sa. Odovzdali by ti cenu a zistil by si že prasa je už týždeň zdochnuté a jediná vec čo z ním môžeš spraviť je vyhodiť ho.

    Neskúšal som zisťovať koľko v priemere nafarmím za hodinu toho oleja. No, keď mi dropne za celú mapu 2-3 kusov, tak je to dosť málo. Teoreticky nemusí dropnúť nič. Nezdržiavam sa zbieraním všetkých veci zo zeme, potrebujem aby som to čo najskôr prebehol. Iba to čo najviac potrebujem zdvihnem zo zeme.

    Ja nečakám že niekto príde a nastaví mi postavu. No žiaľ keď vlietnem na mapu už je neskoro prehadzovať veci na rýchlosť alebo pokúšať sa tam vložiť ametysty. Budem používať metódu pokus - omyl, ....až sa mi podarí to poskladať. Vyskúšam aj jednoručku ako sa osvedči.
    Pre mágov možno bude dobré hodiť 4-5 meteorov rýchlo za sebou. Stačí si prehodiť kúzla. Dnes som skúšal 2xdeštrukciu rýchlo za sebou na normálnej mape. No žiaľ pri tých továrňach je to nepoužiteľné, lebo lietajú meteory a to už by bol kúzelník dávno mŕtvy.

    Poniektorí majú okrem hry aj povinnosti a iné záľuby.
    Držím palce, aby sa Vám podarilo čo najviac spraviť z eventu
     
    Last edited: Jan 2, 2020
    MortisCz likes this.
  4. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert

    Kdyby lidi zacli hodnotit eventy az pote co skonci, valna vetsina by rekla, ze to nakonec nebylo tak hrozne jak se na zacatku zdalo. A nedochazelo by tu zbytecne k temdle potyckam.
     
    Last edited: Jan 2, 2020
    -Touchwood- likes this.
  5. @Skuska55
    No povím ti to takto...
    koukám se na to optimisticky..a je to nová výzva, kterou BP nabídl a já ji přijal..

    Ještě nejsem spolumajitel BP, ale dělá se na tom .... :D

    Než začal tento event, z doslechu nebo tu na fóru nebo z testserveru jsem věděl, že se máme připravit na pořádný grind. Moje první reakce byla.. "no ty vole, to bude..." Byl dostatek času tuto informaci nějak vstřebat a duševně se na to připravit. Odměny zajímavé, měšce s runami... (zde menší výtka k překladu v CZ jazyce. Podle toho jak je to přeloženo jsem nabyl dojmu, že obdržíme všechny uvedené runy..).
    Co se týče přípravy na tento event.. myšleno farma 2000 Phestos mincí a nákup pláště.. byla tato možnost letos snadná, oproti minulým vánočním eventům. Letos byly na pořadu dne dárky získané farmou a jejich následná výměna za mince a Kramparus byl jen doplňkovým způsobem, jak získat mince navíc. Bylo na hráči, zda si otevře dárek, nebo mince utratí za eventový plášť. Já osobně jsem pro otevření dárku. 1000 mincí co jsem navíc nafarmil, mám jako velice slušný základ na tento rok.

    K plášti samotnému.. Jako podraz mi to nepřijde.. proč porovnávat pláště pro jiné eventy? Když zmiňuješ Varholm.. bez sférických se na Varholm nedostaneš.. (zde můžeš namítnout, že sférický f. padají hojně oproti oleji.. pravda, ale taky je nutné doplnit, že sférický f. jsou určeny pro více eventů..). Tento plášť ti jen urychluje postup v progresu (více postupu za mapu = méně navštívených map).. ber nebo nech být.. jednoduché. A cena pláště? Směšná. Očekával jsem větší částku.
    Ostatně, zeptám se tě.. cos ty sám od pláště očekával?... podle tvé reakce bych soudil, že bys nejraději, aby ti plášť dával +50% k postupu a volný vstup na mapu. Osobně předpokládám, pokud by tomu tak bylo, cifra nutná k dokončení eventu by byla daleko větší včetně ceny pláště.

    Další otázka a prosil bych o upřímnou odpověď... Vážně chceš (chcete).. aby eventy byly jako přes kopírák? Myslím tím, že by neměly svoje specifika .. jako:
    varholm - event splněný za cca 4 kola. různé druhy esencí, krev atd...
    Blackbork- event trvá o podstatně déle než varholm. svitky, dřevo, kropení kořenů=unikáty atd.
    Stoky - červy, vrtáky, atd..
    aj.. zavzpomínej.... každý event je něčím specifický a je to dobře.

    A event Rakeťáci?
    Ano, moje první reakce, když jsem vlezl na mapu a chtěl farmit olej, byla... proč ti ****** z bp nedají rakeťáky na mapu hned, proč se musí objevovat postupně? Moje první reakce, když jsem na zkoušku sám vlezl do laboratoře na inf1, byla.. no ty kráso, ty továrny jsou tuhý jak ****, to nebude žádná ***el..., Když opadly prvotní emoce a podíval jsem se na to racionálně, zjistil jsem, že to zas tak strašné nebude. Prostě postupné objevování monster k tomuto evetnu patří, jako tuhé továrny.. přizpůsobím se.. Ve skupině lze event splnit snadno i na nejvyšší obtížnosti...
    Farma oleje.. dostatek času na farmu.. jednou za kolo 8 olej, pak 1, jindy 4 atd.. za několik hodin hraní jsem včera nafarmil cca 800..
    farmit na nejlehčích obtížnostech, monstra jsou na ránu, nastav se na rychlost běhu.. Buď s přáteli na TSku, a kecej u toho o všem možném a než se naděješ, máš hektolitry oleje..
    (není čas? rozprostřu si farmu na jednotlivé dny, vocogo? není nutné mít event splněný za 24 hodin.. jako že se již nějací našli, stačí si projít FB.. jejich reakce? event rychlý, pohoda, bez investic reálných peněz..).

    Takže emoce stranou, zapoj svoje síly a za pomoci spoluhráčů v gildě koukej event udělat. Ty odměny za to stojí.
    Hlavně no stresss :)
     
    micuna13, Skuska55 and Warodzilla like this.
  6. Castiel_Dso

    Castiel_Dso Forum Greenhorn

    Za mě osobně event hodnotím 10/10. Za 7 hodin to bylo hotové včetně farmy těch olejů a nebylo problém jich nafarmit 200 za hodinu,je to jen o nějaké taktice. Odměny jsou opravdu pěkné a je to i jiné verze obyč eventu,které nás za chvilku zase čekají. Neříkám,že běhat ty 3 hodiny v kuse s pláštěm nebylo hrozné,ale už nám z toho ke konci opravdu hrabalo:-D Běhal jsem to s dobrou partou kamarádů ve 3 lidech na p4 a šlo to krásně dolů,ale nebudu lhát,že tam padlo safra hodně kamínků na oživování.Co se týče ničení věží,tak destrukce a magická je samozřejmě totální nesmysl.Nejvtší dmg dává ta sprška meteorů co tam mužeš poslat přes manipulaci.Ale to už pak u 3 a 4 věže moc nejde,protože víc uhýbáš raketám jak střílíš.Za mě nejlepší metoda jako u klasických bosíku je to,že sosám jeden elik na manu za druhým a jedu nonstop ledovky a ta dmg je vesměs stejná,jako bys tam pálil ty meteory.
     
    Warodzilla likes this.
  7. ZEFYR1-CR

    ZEFYR1-CR Forum Connoisseur

    No nevim jak to maji trpaslici ale ja jako war muzu rict ze konecne event pro me :D po predelani na tanka si to muzu jet na inf 4 sam uplne v pohode a farmeni oleje nic novyho jde to v pohode
     
    setoneto likes this.
  8. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert

  9. MortisCz

    MortisCz Someday Author

    u trpasliku v poho dam 5 del do tovarny + sprchu meteoritu + q7 set a de to krasne dolu , jen ty oleje , ty me fakt nastvali. Vcera jsem je farmil celej den a mam 400. Nejlepsi to hrat s magem, on odlakava ty raketaky strazcem a trp muze nicit tovarny
     
    Last edited: Jan 2, 2020
  10. torres9

    torres9 Forum Greenhorn

    hello guys I don't know a lot about forum is my first time writing here.I just finished the mission "covered your back 3/6" so I found 1000 yarn and before I get the recipe Ayona (the person that gives u the green missions) told me to craft 5 same banners (1=200 yarn) but I can craft only 1 and I cant more I have the gems and the yarn but it doesn't let me ,can someone help me? (sorry for my bad English ,is not my first language)
     
  11. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Mé hodnocení "Rakeťáků"? No, bejt nováček, sem asi nadšenej a dám 10/10. Rozšíření inventáře je luxusní odměna a opět královský kámen. Osobně si myslím, že tohle je event, kde i nováček může chodit p3 nebo p4 ve skupině se silnějším hráčem jako nic. Ono je totiž asi jedno jakou máte dmg a kolik máte HP, protože i když sem prostřídal snad všechny pety, pořád sem dávat do továrny stejnou dmg a "raketovej útok" mě zabije i když mám 300k HP. Jediná cesta je zvednout přes elíky a peta rychlost útoku. Asi. Takže, skupinku slabších hráčů, k nim jednoho OP člena gildy na likvidaci monster a hurá na event pro inventář, lištu a královský kámen. :) Ano, tak jednoduché to samozřejmě asi nebude, ale půjde to. :)
    No, ale nejsem nováček, tak budu hodnotit jinak. Je pravda že event je hodně rychlej. Jak už tu někdo psal. Kdo má správnou "taktiku", nafarmí 200 "lahví" za hodinu. Reálně 5 hodin farmy a mám na celej event. S pláště na tři hodiny jde udělat na p4 ( 1502 postupu za kolo ) skoro celej event. Takže 10 hodin hraní a je hotovo. Na event je 11 dní, takže času víc než dost. Odměny? Hmm, tady nevím. Pokud nedostanu královský kámen na DMG, tak asi nic moc. Ono totiž na tyhle odměny, královské kameny, hodně čtyřlístků atd., sem za poslední dobu už zvyklej. :) Chybí mi v postupu kámen nebo runa zhodnocení. Ale zase novej "maunt" do sbírky je fajn. :) Názor na klenot ať si udělá každej sám, jestli mu to něco přinese. Neříkám že je špatnej, ale nemusel by být do opasku.
    Budu hodnotit 7/10. Líbí se mi, že je to úplně novej event, časově nenáročnej a dá se chodit solo na p4 úplně v pohodě. Dokonce bych řekl, že solo p4 je snadnější než ve skupině ( pouze můj názor ). Odměny na tuhle dobu už "standartně dobré". :) Bod beru za grafiku eventu. Když začne bombardováni, je na monitoru tolik barev, že ani nevím kde stojím. A dva body dolů za ten plášť. "Pánové v BP, nechat mě farmit 2000 mincí a vyhodit je za plášť, kterej pak koupím za 170kč, to ste mě fakt pěkně naštvali". :)
    EDIT: A na jednu věc sem zapomněl. Podle mě největší plus eventu je ten svitek do eventu s Draganem. Tohle provázání eventů, že splněním jednoho se otevřou nové možnosti ( úkoly ) v dalším eventu, se mi hodně líbí. Za to rozhodně "palec nahoru".
     
    Last edited: Jan 2, 2020
  12. Gauthor

    Gauthor Count Count

    Lidi furt tu čtu na tipy na chození s 1h. Ale když budu mít trpaslíka za zadkem, tak mám nonstop zástavu a tudíž s Q7 setem po seizmický rychlost útoku jak blázen. Má pak cenu 1H? Nebo tu 1h myslíte jen na solo hru? Pak to ale asi chce mít i nějaký škody na potvory ne? Takže přehazovat to se vším všudy a ne jen vyměnit zbraň. Prostě plnohodnotný přehození postavy?
     
  13. -Touchwood-

    -Touchwood- Someday Author

    Jedna taktika jak farmit vstupy, snad to někomu pomůže....
    Vzhledem k prodlevě zobrazovaných monster, je potřeba to trošku načasovat a ve skupině se sladit.
    Popíšu na skupině 4 hráčů – A, B, C, D. Princip je takový, že vždy jeden drží novou mapu, kde se postupně zobrazují skupinky rakeťáků a zbytek rychle (nejlépe společně jedním směrem) obírá mapu, kde jsou již všichni rakeťáci aktivní a pak přiskočí k hráči, který zatím držel mapu, ale jeden z této skupiny skočí, aby podržel mapu novou, a takto se střídáte. Prakticky 3 kola farmíte nonstop a jedno kolo čekáte.

    Pro lepší představivost:
    BolestTrýzeňFatal
    1. Kolo:B, C, D - farmíA - čeká
    2. Kolo:A, C, D - farmíB - čeká
    3. kolo:C - čekáA, B, D - farmí
    4. kolo:A, B, C - farmíD - čeká

    Na počtu hráčů ve skupině nezáleží, ale čím více, tím rychleji farmíte, ale trošku složitější je se sladit.
    Měli byste se takto přiblížit ke 200 vstupům za hodinu, záleží, jak to bude padat, možná někdo i více.
    Na obtížnostech map nezáleží, ty si zvolte dle svých možností.
    Snad to někomu trošku pomůže.

    Gauthore - včera jsem byl u nás 2 kola P4 a tankem. Měl přehozen jen základ, rubíny nechal v 2h, hodil jen bloky, rychlost útoku a HP. Za 7 minut kolo včetně sebraného dropu. Já tam prakticky stál jak šašek a koukal jak jde továrnám HP dolů. Byl pak i takto solo a šel jen po věžích, opět 7 minut. S dmg se tedy trápit nemusíš.
     
  14. couda22

    couda22 Forum Commissioner

    Zasadni problem je, ze mlacenim tovarny se DK nemuze lecit. Na prvnim stroji to neni problem, ale od druheho stroje, kde zacina sezhora letat raketa, to uz problem je a musis se hybat. U ctvrteho stroje letaji 3 rakety a ty na inf4 neustojis. Takze to chce pouzivat i sopku, ktera ma dobry damage a pracuje behem toho, jak se presouvas z jednoho mista na druhe.
    Ja to zatim zkousel jen s 2h solo, inf4, cca 260kHP a po zacviceni to jaks taks slo. Mobky okolo jsem moc nezabijel, pouzival jsem je na dolecovani. Nemam 1h tankovaci sestavu, takze vecer zkusim naprasaka 1h sestavu z kostky. Nedokazu rict, na kolik se dostanu s rychlosti utoku. Udajne ma byt damage s 1h vyssi, nez s 2h. Chce to proste zkusit.
     
    Warodzilla and Gauthor like this.
  15. ZEFYR1-CR

    ZEFYR1-CR Forum Connoisseur

    Ja se prehodil na tanka uplne samozrejme rubiny je zbytecny prehazovat mam 431k hp (20k buff) rychlost utoku 4,00 dmg 5k mam palicku regeneracni 0,8 jeste starou a inf 4 si dam v klidu monstra dobiji pekne zlost u vezi mlatim drtakem za cca2k a regeneruju se u toho monstra do ukolu by po pripade mohl mlatit ve skupine mag ci ranger solo je to zbytecny
     
    Gauthor likes this.
  16. couda22

    couda22 Forum Commissioner

    Tak jsem zjistil, ze na 1h nemam naponkovanou vybavu (mam problem s cetnosti blokovani) a ze s 1h neumim hrat (nejak se neumim bez damage lecit). S 1h jsem byl pomalejsi, nez s 2h. Akorat jsem vymenil prsten na kriticke zraneni za prsten na HP a tim jsem ziskal dodatecne HP, ktere mi dava moznost udelat jednu chybu a neumrit.

    Jinak co jsem videl jedno video, tak to vypada, ze ty rakety, co letaji sezhora, se aktivuji zabitim tovarny na bomby. Takze pokud jde skupka 5ti hracu tak se tovarny na momby aktivuji dost rychle po sobe a tudiz se hraci rozutecou k tem tovarnam a zabiji je paralelne a podstatnou cast bez toho, aby je otravovaly ty rakety.

    V cizojazicne sekci nekdo radil pro farmeni olejovych flasek pouzit plast (batoh) na vyssi sanci dropu z obycejnych monster (sel ziskat v zimnim eventu). Udajne je s nim lepsi drop tech lahvicek (nemuzu overit, nemam ho, vyhodil jsem ho pro nedostatek mista).
     
  17. setoneto

    setoneto Forum Pro

    Ahoj, zkousel jsem 1h a vratil jsem zpatky 2h, protoze 1h dava drtak taky za 2k dmg, ale pomalu oproti q7buffu. S trpem za zadkem, kterej mi necha par mobek u stroje, abych zkracoval cd to slo uplne samo. Nasadil jsem torzo 3xzbroj u predmetu, ramena odolky zbroj, prsten hp
    Kazdopadne si to jako war dost uzivam, doted jsem si vsude pripadal jak privesek, ale tady jedu bomby :)
     
  18. Geredis

    Geredis Forum Inhabitant

    @couda22, zkoušel jsem dnes běhat na dvě hodinky a vždy jedno kolo s tím pláštěm a druhé bez toho pláště. Osobně mi nepřišlo, že by ten plášť ovlivňoval drop. Říkám si, že to zkusím pak delší časovou dobu a zkusím to poměřit, jestli budu mít v průměru více s pláštěm či bez. Zatím to tak nepůsobí.
     
    Skuska55 and couda22 like this.
  19. couda22

    couda22 Forum Commissioner

    Ne, nezkousej to, byla by to ztrata casu. V cizi sekci nekdo psal, ze to je nesmysl a ze s tim plastem nepozoroval lepsi drop.
     
  20. ZEFYR1-CR

    ZEFYR1-CR Forum Connoisseur

    no ja nezkousel 2H na inf4 protoze bych asi umrel u 3-4 veze :) takze to mam pohodlny a s tankem to sundam za 45 sec tu tovarnu