Yeni yama ve oyunun geleceği hakkında

Discussion in 'Türkçe Bölümü' started by enesx1234, Dec 8, 2020.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. enesx1234

    enesx1234 Padavan

    Yaklaşık 7 senedir oyunu oynuyorum bazen bırakıp bazen tekrar başlıyorum. Yaklaşık 9 ay önce geri döndüğüm ve aralıksız severek oynadığım bu oyuna biraz mola verme kararı aldım çünkü yeni gelen yama cidden aşırı saçma gelmeye başladı oyunun mantığı, mekanikleri, tezgah sistemi, etkinlik ödülleri vs. herşey birbirine girmiş durumda oyun bu haldeyken oynamanın ve boşa zaman kaybetmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Sizlere tavsiyem bu yamayı fazla kafaya takmayın cünkü cidden anlamsız bir yama olmuş düzeltilene kadar sadece zevkine oynayın tabi bu da çok mümkün gözükmüyor ama benden bu kadar teşekkürler herkese.
     
    Last edited: Dec 8, 2020
  2. Nothanks!

    Nothanks! Someday Author

    Doğru seçim
     
  3. Diabolinç

    Diabolinç Forum Apprentice

    İlk açıldığı zamanlardan beri oynuyorum bende. Zaman zaman bıraktım döndüm sizin gibi son birkaç aydır sardım yine. Arada girip farm yapıyordum zevkine. Gelen güncelleme o kadar kötü ki farm yapmanın hiçbir zevki kalmamış kanser ola ola canavar kesiyorum. Keşke sadece içerik güncellemesi gelseydi oynanışa dokunmasalardı. Ben oyunu temelli bırakma kararı aldım umarım yen oyuncu bulup mutlu olursunuz teşekkürler
     
    ]wanted[, gameako3 and aBDuLHaMiTHaN like this.
  4. [kofin]

    [kofin] Junior Expert

    Bu oyunda arkadaşlar olmasa girmeyeceğim. Hoş çok az kişi kaldık. Oda ayrı bir mevzu. Sanırım aklın yolu bir ve bizimde bırakma zamanımız geldi. Oyunun eleştirilecek çok kısmı var.
    1- ejderha Savaşçısı oynuyorum ve yamadan önce üst düzey bir çarım vardı. C5 solo rahat keserdim. O kadar üst düzey taş rün ve pramitlerim olmasına rağmen yamadan sonra 100 lvl olduk ve çar ortalama düzey bile olamamış. Dün heredur girdim solo cehennem modunda mor öz ve çift el takılı olmasına rağmen yaklaşık 7 dk.da kesmeyi bıraktım çünkü canı çeyrek gitmişti. Bossların hayat puanını bu kadar abartmak nedir? Tamam grup ile kesersek daha kolay ama ya gruba almazlarsa? Yalvaracakmıyız insanlara? Bunun için oyuna girmem ben.
    Forumda ejderha Savaşçısı çok güçlendi diyorlar gruplarda iyi evet ama soloda hakkaten bir işe yaramıyor. Pvp daha denemedim.
    2- günlük görev sorunu. Günlük görevler çok karışık seçmek çok zor. Diyelimki eziyetlide canavar öldürmeyi seçtik ve gruptakiler eziyetli kesmek istemiyor. Falan filan yani sıkıcı günlük görevler yamadan sonra hiç yapmadım günlükleri. O sandıklardan neler çıkıyor merak ediyorum :)
    3- Event sorunları. Dolunayı normalde yarım saatte yapardım en kolay ve en sevdiğim eventti yapmadım ilk defa. Draken harici verdiği birşey yok. Hoş bu drakenlerde ne işe yarayacak bilmiyorum. Kötü bir rüne 6k draken mi verilir? Çok büyük emekler yokmu o drak3ndede bize karşılığında saçma sapan bir rün satıyorlar?
    4- üzerimizdeki itemleri full plat yaptıktan sonra farm yapmanın manası var mı? Ben pvp sevmem. Pvp de bir düello kaybedip üstüne emote yersem oyunu kapatırım o yüzden girmem. Eeee farmda yapmayacaksam oyuna neden gireyim? Arkadaşlar oyunda olmadığında solo oynamam lazım ama soloda boss dahil 1 map en az yarım saat sürecek belli. Gereği varmı oyunda bu kadar kalmanın? Acilen slotların ve bossların hp değerleri düşürülmeli.
    5-gelelim delux ve Premiuma. Kutu içerikleri çok kötü. Alınan ve satılan herşeyin değeri artmışken kutudan çıkan 5-10 altın çok komik. 300-500 oyma çok komik. Küp seti ayrı bir konu. Kan gölü girilen haritalardan düşen altın küplerin içinden çıkan nesneler 145 seviye olmalı ki küp setini kullanabilelim. Yoksa küp setin bir mantığı yok. Ve en önemlisi Delüx falan almanın mantığıda yok. Zaten içinden çok az taş çıkıyor.
    6- skil barı çok dar. Skil barını rahat kullanmak için insanda 3 kol olmali ki 1.ve 2. yetenek barları arasında hızlıca geçiş yapabilsin. O ara pot basabilsin. Mause kullanabilsin. Yani ya 3 kollu olacaz yada oyundan banlanan Lialu cüce gibi üzerinde 9 numeretik tuş takımı olan Mause alıp bizde onu kullanıp topluca banlanacaz ve oyun kendi kendine kapanacak.
    7- görsellik. Magenin alev topu cücenin patlayan bir yeteneği tankın ejderha hiddeti korucunun kurtları derken görsellik inanın çok rahatsız edici. Oyun zevkini çok düşürüyor. Kasadaki nesneler ayrı bir dert. Bu arada haritada düşen rün ve mücevher takıları görünmüyor. Sürekli ctrl basmak zorunda kalıyorum. E yukarıda demiştim 3 kolum yok diye. Ha mapte düşen eşsiz nesneler şuan belli olmuyor. Eskiden ne güzel sarı sarı parlar içimiz bir kıpraşırdı eşsiz düştü diye.
    Daha yazacak çok şey var da yoruldum bunları bile yazarken.
    Umarım dikkate alırsınız @Arthemis TR
    Eskiden forum başkanlarımız merkez ekibe çok baskı yapar ve oyuncuları mutlu ederdi. Sizlerden o baskının çok daha fazlasını bekliyoruz.
     
    Wolfyank, ]wanted[, kral4599 and 3 others like this.
  5. enesx1234

    enesx1234 Padavan

    Kelimesi kelimesine altına imazımı atarım tamda benim söyleyeceklerimi söylemişsiniz hatta eksiği var bende burayı sayfalarca saçmalıklarla doldurmak isterdim ama ona bile hevesim kalmamış o derece.
     
  6. mossbert23

    mossbert23 Forum Apprentice

    Bende 2 sene önce bırakmıştım 2 ay oldu döneli zevkle oynuyordum ama bu yama yüzünden yine tekrar bıraktım oyunu.
     
    ]wanted[ likes this.
  7. sibano

    sibano Padavan

    ben size katılmıyorum. Oyunun gelişmesi ve oyuncu gelmesi için böyle GÜZEL güncellemelerin gelmesi gerekiyordu. Bakın önceden 5 10 saat oynarken şimdi 1 saat bile dayanamıyorum pt bulamıyorum ve oyunu pt üzerinde oynansın diye yapmışlar cevap veren mumla aranır hale geldi modlar birkez oyuna giripde pt aradımı swlerde bilemiyorum ama hoş oldu, olsunda slot kesemiyelim görev yapamayalım emekler heba edilsin çok daha güzel güncellemeleri bekliyorum dsonun yanındayız.
     
    Last edited by moderator: Dec 10, 2020
  8. buzmavi501

    buzmavi501 Someday Author

    Zamanında bana dragan kesmiştin, karakter adından hatırladım, oyunda da sık sık gördüğüm aktif biriydin Allah'a emanet ol. Bugün bir grupla kangölü girdik ve haritanın kesilmesi mümkün değil. Adam sadece şunu yazdı "bu böyle oynanmaz ben bırakıyorum" deyip direk oyundan çıktı. Ben de bu oyunu 10 senedir oynuyorum ve ilk defa bir güncellemede oyunu bırakmak aklıma düştü ve zihnimde dolanıyor. Gerçekten yazık, ne hale getirdiler düzgün oyunu ve birde bununla övünüyorlar, bu en büyük güncellememiz diye, yere batsın güncellemeniz... Oyunun 2012 yılındaki hali şu halinden bin kat iyiydi, hakikat kristallerini geri getirseler bu kadar koymazdı. Daha yazacak o kadar şey geliyorki içimden neyse...
     
    ]wanted[ likes this.
  9. adanali1940

    adanali1940 Forum Apprentice

    ironi mi gerçek mi anlayamadım


    ben de oyuna ara verme kararı alıyorum.istediğim gibi olmadan gelmeyeceğim , olmazsa da hiç dönmem geri. sebeplerini sayarak daha fazla vakit ve enerji kaybetmeyeceğim, her şey ortada zaten.
    ne kadar oyuncu ve para kaybettiklerini kendileri görecek ve anlayacaklar ne kadar beceriksiz olduklarını.

    daha da para mara yok bu oyuna
     
  10. buzmavi501

    buzmavi501 Someday Author

    Arkadaşım ironi yapıyor oyunda tanışıyoruz o da bırakma durumunda nerdeyse, yazısından çok anlayamadın herhalde :D
     
  11. sibano

    sibano Padavan


    para yatırmanızı tavsiye etmem yazılanları okuyunca gerekmediğinide anlıyoruz küpler 100lv eşya atıyormuş taş maş zaten bildiğimiz gibi çer çöp kıvamdaydı e arada çekirdek çıkıyordu o da yok almaya gerek yok.
    kangölü kütüphane girip hızlıca keserseniz 3 sandık filan çıkıyor yavaş kesseniz 1 sandık 100lük sandıkdan daha iyi daha güzel eşyalar çıkıyor hem delux yada pre alsanız bu slotlar kolay kesilmiyor ki zaten boşa gidecek para cepde kalsın belkide dso bu şekilde bizleri düşündü oyuncumuz para çok harcıyor harcamasınlar zorlaştıralım oyunu :D:D:D
     
  12. ]wanted[

    ]wanted[ Forum Apprentice

    Hocam, 10 yıllık oyuncuyum neredeyse, feedback kısmına yazdığımı buraya alıntılıyorum:

    Verdiğiniz kararı kesinlikle sorgulamıyorum, çok da doğru karar. 10 senelik oyuncu olarak keyif sıfır. zaten ara verirdim bazen, ama sık sık da girerdim oyuna. Maalesef oyun bundan sonraki sürecinde dediğiniz gibi oynanabilecek bir seviyede değil. Denemek, çabalamak isteyenlere başarılar ancak oyunun en iyi dönemlerini görmüş ve oynamış birisi olarak 10 senelik emeğimin sonucunda yeni güncelleme sayesinde kendi seviyemdekileri bile kesemiyorum, itemlerim yalnızca 1 ay girmedim diye bütün büyüleriyle birlikte çöp de olmuş. Bu aslında bir oyun resetleme, oyundaki aktif kesimi tutup kalanlarını şutlamak istemişler gibi.
    Kendileri bilir ne diyelim, gelir kapısını kapatmak istiyorsa kapatsın DSO.
     
  13. İrememre

    İrememre Forum Greenhorn

    oyunu bırakmış birisi bana ulaşabilir mi?