Release Release leírások (R100 - R222)

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 14, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 119 - Animált karakterek

  [​IMG]

  Release 119

  A Release 119 egy sor hiba kijavítását és műszaki karbantartási munkákat tűzött ki célul. Ez a frissítés ugyan kisebb méretű, de előkészíti az összetettebb munkát igénylő hibajavításokat és átalakításokat, amelyeket a következő frissítések tartalmaznak majd.

  Új játékelemek
  • A karakter megjelenése az eszköztárban most jelentősen élethűbb az erre a célra kialakított mozgások miatt.
  • Új felszerelési tárgyak érkeztek a törpemester számára, amelyek a 35. szinttől kezdve érhetőek el a tárgykereskedőknél.
  • Szintén megérkezett a „vitéz harci sisakja” a törpemesterek számára, amelyre mostantól kezdve egész Dracania területén rá lehet bukkanni.

  Fontos változtatások
  • Az ékszerészek és kincsőrző koboldok mostantól kezdve Grimfordon kívül minden városi területen megtalálhatóak.
  • A zsákmánylopások ellen létrehozott rendszer most már tovább tárolja egy játékos teljesítményét, így az esély a zsákmányra nem tűnik el olyan gyorsan, ha közben a karaktert megbénítják vagy megfagyasztják.
  • Kingshillben átalakítottuk a felvonóhíd és egyéb grafikai részletek optikai megjelenését.
  • Optimalizáltuk a szörnyek eloszlását az „idő szakadéka” területen, így most több medúza és gorgó van a térkép északi részén.
  • A kosztümöknek most már nincs „lejárati idejük” és a karakter nem veti le azokat automatikusan, ha legyőzik.

  Kiválasztott hibajavítások
  • A „mézeskalácsok édes bosszúja” tegezt már a legutóbbi frissítéskor kijavítottuk, mivel hibásan fegyverként jelent meg. A továbbiakban a következő változtatásokat vezettük be a tegezeknél:
   • Azoknál a játékosoknál, akik a tegezt támadó drágakövekkel (rubin, onyx vagy zafír) szerelték fel, az érintett drágaköveket eltávolítottuk a tegezből és visszahelyeztük az eszköztárba. A tegezt ezután el lehetett látni védekező drágakövekkel (gyémánt, kianit, ametiszt).
   • A fegyverspecifikus varázslatokat megfelelő erősségű pajzsspecifikus varázslatokra cseréltük:
    • A „nagyobb támadási sebesség” helyett „nagyobb elhárítási érték” szerepel.
    • A „nagyobb fegyversebzés” helyett „nagyobb sebzéscsökkentés elhárítással” szerepel.
  • A kalandvadász odahívott farkasainak támadási hatótávolsága kissé nőtt, így most megbízhatóan támadnak meg nagyobb ellenfeleket is.
  • Kijavítottuk a kritikus sebzés számításának egy hibáját, amely bizonyos képességeknél túlságosan eltérő sebzési értékekhez vezethetett.
  • Előfordulhatott, hogy a játék tárgyak felvételekor akadozott vagy másodpercekre lefagyott. Ez a hatás már nem lép fel.
  • A „harckészség” PvP képesség (az ellenfél legyőzésekor az életerő 25%-ának helyreállítása) most már helyesen hat akkor is, ha az ellenfelet egy segítő vagy egy torony győzte le.
  • A „mélytengeri kincsek” gyűjteménybe tartozó fegyverek sebzési értéke most már helyesen jelenik meg az eszköztippben.
  • Nevet kaptak bizonyos italok, amelyek még nem rendelkeztek elnevezéssel.
  • Kijavítottunk egy hibát a karakter létrehozásánál, amely az alkat kiválasztásánál léphetett fel.
  • Egyesével megvizsgáltuk a területeken jelentkező hibákat, amelyeket a fórumban jelentettetek. Így kijavítottunk bizonyos kőinformációkat, a katakombák szövegeinek hibáit, valamint az „idő szakadékában bizonyos akadályokat és átjárható sziklákat. Köszönjük a fórumba írt hozzászólásaitokat!
  • Többé nem lehet a vizek feletti Atlantisban átjárni a falakon.
  • Kijavítottunk egyes vizuális hibákat tárgyak és szörnyek esetében az Óceániumban, a vizek feletti Atlantisban.
  • Ha a játékos olyan felszerelést ad el vagy vásárol, amelyet közvetlenül a karakterre tesz fel vagy onnan vesz le, a megjelenés az eszköztárban most már ennek megfelelően változik.
  • Bejelentkezés után egyes esetekben előfordulhatott, hogy a saját karakter kissé elcsúszva jelent meg. Ezt a hibát most kijavítottuk.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások
  • Monster:
   Bearach nem bénítja a játékosokat
  • Inventory Animáció:
   A törpemester, kalandvadász és sárkányharcos esetében amikor a karakter nem visel fegyvert az animáció megegyezik azzal amikor egy tárgyat tart a kezében, így úgy néz ki mintha egy láthatatlan fegyvert forgatna.
  • Az ellenkémkedés (2/2) küldetést nem jelenleg teljesíteni, a hiba javítása várhatóan a következő frissítéssel érkezik.


  Kezdődjék a kaland, Duria hősei!
   
 2. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 120 - Mac kliens beta

  [​IMG]

  Release 120
  A DRAKENSANG ONLINE most már az OSX számára is béta szakaszba lépett és mostantól kezdve letölthető a weboldalról és kipróbálható. Figyelem: telepített OSX v10.7 (Lion) vagy újabb verzió szükséges, 2 GB memória és legalább egy Intel HD Graphics 4000 videokártya. Ha az operációs rendszer nem felel meg a minimális követelményeknek, bármikor letölthettek az Apple weboldaláról egy ingyenes OSX 10.9.1 (OS X Mavericks) frissítést.

  A Release 120 keretében végre megérkezik az a lehetőség, hogy a letölthető kliensben a Facebook hozzáférési adatokkal is be tudjatok jelentkezni. Az új játékosok most egy kis üdvözlő ajándékot is kapnak, egy kéthetes ingyenes prémium tagságot. Emellett kiegészítettük a törpemester eszközkészletét is, valamint kijavítottunk további hibákat. A továbbiakban erről olvashattok bővebben.

  Fejlesztői kommentár

  Talán szeretnétek tudni, mikor érkeznek új játékelemek és tartalmi frissítések, és azt is, mikorra sikerül a legégetőbb problémákat megoldani. Szeretnénk továbbra is a megértéseteket és a türelmeteket kérni.

  Jelenleg néhány belső eszköz és folyamat egyféle „nagygenerál” javítására készülünk. A célunk az, hogy ne csak a műszaki háttér legyen a legfrissebb, hanem a jövőben kevesebb hiba léphessen fel, így összességében jobb minőséget tudjunk nyújtani.


  Új játékelemek

  ● Újdonság, hogy a letölthető kliensben a Facebook hozzáférési adatokkal is be tudtok jelentkezni és közvetlenül el is kezdhettek játszani.

  ● Az üzletben egy új, ritka sisak kapható a törpemester számára.

  ● A 20-29. szintű szörnyek most már egy drága pisztolyt is hátrahagynak a törpemester számára „Hognis szeges ökle” néven.

  ● Ezenkívül a törpemesterek a 40. szint után Khalysnál és Mortisnál mostantól kezdve egy új pajzsot is találnak ott, ahol a többi karakter is kap valamit.

  ● Prémium tagság üdvözlő ajándékként: mostantól kezdve minden olyan játékos, aki eléri az 5. szintet, két hétig ingyen ismerkedhet meg a prémium tagság előnyeivel.


  Fontos változtatások

  ● A köztes világ kazamatáiban most már nem jelennek meg fehér tárgyak.

  ● Sok utazópontot áthelyeztünk a jobb láthatóság kedvéért. Bizonyos utazópontok a bejáratokhoz közelebb kerültek, ezért most már nem lesz olyan könnyű eltéveszteni őket, ha nincsenek aktiválva.

  ● Loxley kavernáiban a kis pókokra most már jobban rá lehet kattintani és optikailag is jobban elütnek a környezetüktől.

  ● A Halál csarnokának bejárati területét grafikailag átalakítottuk, most már sokkal jobban illik a témához.

  ● Mortis törvényszékének őrébe „életet leheltünk”: most már nem álldogál, mint egy kőszobor, hanem odaint magához benneteket.

  ● Kialakítottunk egy új információs ablakot, amely arról értesít, hogy teli eszköztár mellett nem vásárolhattok vissza tárgyakat.

  ● A világtérképet most már meg lehet nyitni a W billentyűvel.

  Kiválasztott hibajavítások

  ● Javítottunk néhány szörny megjelenési jellemzőin néhány területen, ahol túlságosan kiszámítható volt. A szörnyek most már nem állandóan ugyanazon a ponton jelennek meg.

  ● Régebben lefagyáshoz vezethetett, ha a játékos eszenciákat húzott át az eszköztárból a trezorba, ezt a hibát kiküszöböltük.

  ● Az „Ellenkémkedés (2/2)” Nofertari tagokkal a Vad szív barlangokban vívott küldetést most már ismét be lehet fejezni.

  ● A karakterek törlésével most már nem lehetséges, hogy valaki 0-nál kevesebb andermanttal kezdje a játékot.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások

  ● …  Irány a kaland, Duria hősei!
   
 3. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 121 - Egyéni billentyűkiosztás

  [​IMG]

  Release 121
  A 121. verzió bevezetésével a harci folyamatok némileg jobban érzékelhetővé váltak és a Drakensang Online szörnyei találati animációkat kaptak. Emellett a játék kényelmesebbé is vált: a csevegés buborékjait és a karakternevet ezentúl ki és be lehet kapcsolni, valamint a billentyűzetkiosztást egyénileg lehet létrehozni. A tárgyak környezeti árnyékolásával a Drakensang Online még látványosabb lett. A továbbiakban részletesen leírjuk a változásokat és a kiválasztott hibajavításokat.

  Új játékelemek
  • Szörnyek találati animációi
   • Az akciók a Drakensang Online most még intenzívebben jelennek meg: mostantól kezdve minden szörny találati animációval rendelkezik, ha ütést, nyílvessző vagy egyéb lövedék-találatot szenved el. Nem utolsó sorban ez jelentősen izgalmasabb harci élményhez is vezet. Reméljük, hogy tetszik nektek az újdonság és izgatottan várjuk a visszajelzéseiteket. A véleményetektől függően a későbbiekben lépésről lépésre egyéb vizuális reakciókat is be szeretnénk építeni.
  • Tárgyak környezeti árnyékolása
   • A tárgyak új környezeti árnyékolásának (Screen Space Ambient Occlusion) köszönhetően lezáró árnyékolással egészítjük ki a tárgyakat és a tárgyak széleit. Ez az opció alapbeállításban ki van kapcsolva, egyénileg aktiválhatjátok a főmenü: beállítások oldalon. FIGYELEM: ez a funkció igénybe veszi a számítógépet és negatívan befolyásolhatja a teljesítményt.
  • Szabadon kiosztható gyorsbillentyűk
   • Ahogy már olyan sokszor kértétek a fórumokban, most végre megérkezett a játékba az egyéni beállítások lehetősége. Néhány alapvető funkció (például az egér használata a karakter haladásához) azonban nem változtatható meg.
  • Karakternév és beszédbuborékok
   • A beállítások között most kiválasztható, hogy a név látszódjék-e a karakter fölött. Emellett a csevegés buborékjai is ki- és bekapcsolhatóvá vált.
  • Játékon belüli szűrő a PvP ranglistákhoz
   • Mostantól gyorsabban és egyszerűbben hasonlíthatjátok össze magatokat a klánotok többi tagjával, mivel beépítettünk egy erre szolgáló szűrőt a ranglisták ablakában.
  • Kingshill benépesítése
   • A Kingshillt ért támadás nyomait a város még mindig magán viseli. Egy sor NPC tesz-vesz azonban a városban, ami jelentősen élénkebbé teszi a városképet. Néhányan még csak szörnyülködnek a károkon, mások viszont már hozzáfogtak a romok eltakarításához és a város újjáépítéséhez.
  • Térképjelölések és a küldetések számozása
   • Elkészültünk Slifmoorban a régi területek térképeinek jelöléseivel és a küldetések újraszámozásával. A Werian menedékéből induló 50 küldetést ennek megfelelően átalakítottuk.
  • Törpemester felszerelés Werian menedékében (slifmoori acél)
   • Ismét új felszerelési szett kapható törpemesterek számára a kereskedőknél. A következő frissítésekben gondoskodunk róla, hogy az összes még nem teljes törpemester-gyűjteményt befejezzük, így végre mind a négy alaptípus számára ugyanannyi felszerelési tárgy áll majd rendelkezésre.
  • Alkatválasztás eltávolítása
   • A karakter menüjében eltávolítottuk az alkat beállításának lehetőségét. Mivel a testmagasság semmilyen hatással nincs a játékra, és egyébként játék közben majdhogynem láthatatlan is, nem volt annyira nehéz ez a döntés. Nem utolsó sorban ezzel helyet is biztosítottunk a jobb és egyénibb megoldásoknak, amelyek még fejlesztésre várnak a jövőben.
  Változtatások
  • Azok a fegyverek és felszerelési tárgyak, amelyeket a teliholdas éjeken szerezhettek, új értékekkel rendelkeznek és mindig igazodnak a karakter adott szintjéhez. Ez azt jelenti, hogy most már a 40. szint alatt vagy felett használható tárgyakat kaptok. Emellett eltávolítottuk ezeknek a tárgyaknak az azonosítási költségeit.
  • A felszerelési helyek elnevezését az eszköztárban és a tárgyak eszköztippjében egységesítettük, így kevésbé összekeverhetőek. Így például nincs már eltérő elnevezése a testen viselhető felszereléseknek.
  • Sok lövedéket, amelyeket a szörnyek lőnek ki, optikailag átalakítottunk, így most jelentősen könnyebben felismerhetőek.
  • A küklopszok animációja most már valamivel zökkenőmentesebb.
  • A karakterválasztó menü fénye némileg kevésbé éles és már nem vakít túlzottan.
  • Ha a játékos a munkapadon kombinál tárgyakat, akkor az előállított tárgy szintén megjelenik a munkapadon és nem kerül automatikusan az eszköztárba. Ugyanígy működik a drágakövek felhasználásakor is.


  Kiválasztott hibajavítások
  • Ha a játékos a köztes világ kazamatáinak előteréből lép át egy arénaharcba, az már nem állítja be a nehézségi szintet „normál” erősségre, hanem „köztes világ” kategóriában marad. Így kiküszöböltük azt a problémát, amely túl üres vagy túl könnyű köztes világ kazamatákhoz vezetett.
  • Azok a szörnyek, amelyeket a „tövisirtás” méregfelhőjével („pusztító irtás” aktív talentummal) győztök le, most már végre adnak tárgyakat jutalmul.
  • Kijavítottunk egy hibát a sebzés kiszámításában, amely lehetővé tette a 30. szint feletti játékosoknak egy csoportban, hogy magasabb szintű szörnyekkel szemben túlságosan sokat profitáljanak a felszerelés és ellenállás értékének csökkentéséből.
  • Kijavítottunk egy problémát, amely a képességek bal egérgombbal való aktiválását megakadályozták másodpercenként több mint 2,7 támadás esetén. Ezelőtt előfordulhatott, hogy a támadások megszakadtak és a karakter mozgása irányíthatatlanná vált.
  • Bearach kábító támadása ismét helyesen működik.
  • A búvárkészülék leírása most már helyesen szerepel az eszköztippben.
  • A „Tűzlátó égőkamrája” törpemester felszerelés életerejét most már nem lehet továbbfejleszteni.
  • Az „aranyos kutyuska” tárgyak magasabb eladási áránál most már a rendszer a behelyezett drágaköveket is figyelembe veszi a tárgy árának kialakításakor.
  • Az „élő zsákmány eszenciájának“ eszköztippjét kijavítottuk.
  • A meglepetés ládákban talált eszenciák most már a helyes ritkasági színjelöléssel rendelkeznek.
  • A többi játékos neve az arénaharcok során most már csak akkor jelenik meg, ha a látótávolság is megfelelő.
  • Azoknak a képességeknek az ideje, amelyet az arénák várakozási helyén aktiváltok, most már a harc kezdetekor újraindul.
  • A klán nevének megváltoztatása most már közvetlenül megjelenik és nem csak akkor, ha új területre léptek.
  • Ha a „repülő sziget” kezdő területén semmisítik meg a játékost, előfordulhatott, hogy a Grimfordba való érkezéskor az egyik akciósor eltűnt. Ezt a hibát most kijavítottuk.


  Ismert ügyek és last minute hibajavítások  Irány a kaland, Duria hősei!
   
 4. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Szabadon kiosztható gyorsbillentyűk


  [​IMG]
  Itt egy rövid lista azokról a dolgokról amiket elérhettek/vagy nem az új beállítási lehetőségekkel.


  Lehetséges módosítások:
  • Egyéni gomb átállítható a legtöbb harci mozdulathoz: minden gyorsgombhoz és a skill váltó gombhoz (alapból a TAB)
  • Átállíthatod a játékban található ablakok gyorsgombját is mint például az karakterlap vagy az inventory.
  • Az összes standard billentyűzet gombjai használhatók, hogy személyre szabhasd a játék funkcióit, kivéve a lentebb felsoroltak.


  Nem lehetséges módosítások:
  • Néhány harci beállítás gombja nem módosítható, ilyenek a Shift, Ctrl és az egér jobb és bal gombjai.
  • A játék ablakának váltása nem lehetséges gyorsgombbal (váltás normál méret és teljes képernyős nézet között).
  • A képrögzítő gyorsgomb nem változtatható.
  • További egér gombok nem adhatók hozzá a játék funkcióihoz.
  • Nyelvi vagy platform specifikus gombok (windows gomb Windowson, command gomb OS X-en, ékezetes betűk stb.) nem adhatók hozzá a játék funkcióihoz
  • Speciáis billentyűzet gombok mint például a média vezérlő gombok nem adhatók hozzá a játék funkcióihoz.
  • A már használt nem személyreszabható funkciók gombjait nem lehet használni, ilyenek a: (Ctrl, Shift, F10, F11, F12).
   
 5. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 122 - Küldetés kijelző

  [​IMG]

  Dúria Hősei!


  Release 122 elérkezett hozzánk :)

  Röviden:

  A 122. verzió olyan kényelmi játékelemeket tartalmaz, mint a küldetések haladási kijelzője, valamint különböző hibajavításokat.

  Release 122 tartalma:

  A Release 122 egy sor kényelmi játékelemet és segítő változtatásokat tartalmaz. Létrehoztunk egy mini ablakot a küldetések haladásának kijelzésére, amely közvetlenül a játékban jelenik meg. Ezenkívül a szokott módon hibajavításokat is végrehajtottunk.

  Új játékelemek:

  ● Küldetések haladási kijelzése:
  Egy kis ablak segítségével a képernyő jobb felső részén mostantól kezdve kényelmesen szemmel tarthatjátok a haladásotokat egy küldetésben. A küldetések naplójában kiválaszthatjátok, melyik küldetés jelenjen meg, ha az alapbeállítás nem tetszik. Az ablakot el is rejthetitek, ha zavarna a játékban. Örülünk, hogy ez a klasszikus játékelem most már a Drakensangban is megtalálta a maga helyét és izgatottan várjuk a visszajelzéseiteket, hogy a játék kezelését még jobban megkönnyíthessük a számotokra.

  Változtatások:

  ● A „Jobb teljes képernyős minőségre” váltáshoz mostantól kezdve már nem kell a klienst újraindítani, hanem közvetlenül történik.

  ● Az örvény találati animációit pontosítottuk. Emellett a fogasfűrészek, a fojtóindák és a gépész találati animációinak megjelenésén is javítottunk.

  ● A küldetések rendszerének frissítésével az osztályfüggő küldetések most már jobban beilleszkednek a feladatsorokba, így a küldetések folyamata bizonyos helyeken gördülékenyebb lett.

  ● Valósághűbb tűzeffekteket illesztettünk be minden területen. A fáklyákat, tábortüzeket és egyéb tüzeket az egész játékban kicseréltük.

  Kiválasztott hibajavítások:

  ● Kingshill bejáratát átalakítottuk, hogy a belépés a térképre egyértelműbb legyen és elkerülhessük a grafikai hibákat.

  ● A szintgeometria bizonyos optimalizálásával kijavítottuk az a hibát, amikor a destruktor a Teleportárium bejáratánál beragadt.

  ● Grizmek állatszelidítő már nem jelenik meg hibásan.

  ● A 43. szintű „mechanikus készletre” most már törpemesterek is rábukkanhatnak Mydrosban.

  ● A slifmoori acélkarabély eszköztippjét kijavítottuk.

  ● A gorgók rákattintható felületét frissítettük, így a harcban dinamikusabban és pontosabban mozoghattok körülöttük. Így most már nem támadjátok meg a gorgókat állandóan akkor is, ha két méterrel arrébb kattintotok.

  ● A törpemester „különleges lőszer” képességének időzített robbanása most már akkor is elindul, ha a szörny a robbanástól meghal.

  ● A karakternevek az arénaharcokban most már csak akkor látszanak, ha maguk a karakterek is megjelennek a látómezőben, így már nem szóródnak szét az egész térképen, mint eddig.

  ● Néhány küldetést Mydrosban új sorrendbe állítottunk. A frissítés előtt előfordulhatott ugyanis, hogy a játékosok olyan küldetést kaptak, amely egy még nem hozzáférhető területre szólt, így a történetet elég nehéz volt követni.

  ● A „szárazság” küldetés támpilléreit Mystrason úgy alakítottuk át, hogy felismerhetőek legyenek támpillérként.

  ● A különböző áldásokat, amelyekre meglepetés ládákban lehetett bukkanni, kicseréltük álkulcsokra. Ezek ugyanis régi elemek voltak és a jelenlegi játékegyensúly szempontjából túl erősek voltak a Pvp harcokhoz.

  ● A megszerezhető törpemester szerszámok hibás értékeit kijavítottuk. Néhány ilyen tárgynál a kritikus találati érték túl magas volt és a gőz előállítási aránya rosszul lett besorolva.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások

  ● …

  Irány a kaland, Duria hősei!
   
 6. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 123 - Botszűrés I. felvonás

  [​IMG]

  Release 123

  A 123. verzióval kizártunk közel 6000 bothasználót emellett tartalmazza a nagy húsvéti event, a „Szörnyű árnyak – Dragan terve” előkészítésének utolsó szakaszát. Ezzel elérkezünk a Sargon sorozat ötödik részéhez, amely egyben a drámai csúcspont is. Az event minden szint számára elérhető lesz és a húsvéti ünnepnapokon lesz először elérhető.
  Emellett elkészült egy sor hibajavítás, néhány kisebb kényelmi játékelem, valamint egy pár új vagy átalakított animáció a női karakterekhez, például egy úgy kezdő pozíció a sárkányharcosnő számára a startmenüben. Ez egy ismételt átalakítás, amelyet a játékosoktól érkező visszajelzések alapján készítettünk el. Ezért reméljük, hogy tetszik majd nektek a frissítés! Örülünk a visszajelzéseiteknek ezzel kapcsolatban.

  Új játékelemek
  • Elkezdtük a karakterválasztó ablak menüjének átalakítását. Első lépésként a karaktermodellek grafikáját frissítettük: az arcuk és a testük kicsivel összetettebb formát és alakot kapott, ezért igényesebb a megjelenésük. További frissítéseket a következő hónapokra tervezünk.
  • Gyorsbillentyű minden nyitott ablak bezárásához
  • Az Esc vagy a szóköz billentyű lenyomásával mostantól kezdve minden ablak és menü a játékon belül bezárható egyetlen gombnyomással.

  Változtatások
  • A szörnyek most már nem siklanak a föld felett furcsán, ha haladás közben többször egymás után eltalálják őket. Főleg a valamivel nagyobb szörnytípusokat érintette ez a probléma. Ha a jövőben más ilyen „szépséghibákat” is észrevennétek, kérjük, jelezzétek!
  • A sárkányharcosnő egy további animációt kapott a startmenüben. Reméljük, hogy tetszik nektek! Izgatottan várjuk a visszajelzéseiteket.
  • Ha a játékos egy városi területen belül lép ki a játékból, a folyamat most már közvetlenül megtörténik, nem kell tíz másodpercet várni.

  Kiválasztott hibajavítások
  • Régebben lehetséges volt a Ctrl billentyű megnyomásával a karakter nevét ismét megjeleníteni, akkor is, ha a beállítások között ez a funkció ki volt kapcsolva. Ez a probléma most megszűnt.
  • Ha a játékos a hetedik gyorsbillentyűként egy további bármilyen billentyűt kiválaszt, az most már helyesen jelenik meg a szimbólum alatt.
  • Mac: OS X alatt egy ablakban megjelenő szöveg tájékoztat arról, hogy bizonyos gyorsbillentyűk (például az ékezetes betűk) nem használhatóak.
  • A különleges kereskedő „különleges tárgyak ládájából” származó tárgyait a játékos most már automatikusan azonosítja a láda kinyitásakor.
  • „Alan hősi csizmájának” életerő-bónusza mostantól kezdve továbbfejleszthető a többi tárgyhoz hasonlóan.
  • A kalandvadász tárgyak alapértékeinél feltűnt nekünk egy hiba, amely többek között ahhoz vezethetett, hogy az alacsonyabb szintű tárgyak értékesebbek voltak, mint a magasabb szintű tárgyak. Ezt a hibát kijavítottuk:
  • Totemvadászíj (42. szint): a maximális sebzést 77-re növeltük (75 volt).
  • Sárkányíj (41. szint): a sebzést 71-107-re növeltük (66-100 volt)
  • Tűzcsont hosszú íj (43. szint): a sebzést 78-116-re csökkentettük (81-121 volt)
  • Pikkelyes bőr tegez (41. szint): a kritikus találati értéket 698-ra csökkentettük (750 volt)
  • Sárkánybőr tegez (42. szint): a kritikus találati értéket 728-ra csökkentettük (783 volt)
  • A „jó különleges harctechnika” képesség a „véres körcsapás” esetén általánosan növelte a sebzést és nem csak a játékosok elleni harcra korlátozódott, ahogy eredetileg terveztük. Ezt a hibát most kiküszöböltük.
  • A „Szent Werian étke” most már nem tévesen a papnál, hanem a kereskedőnél kapható Werian menedékében.
  • Miután egy csoport vezetője kilépett a csoportból, az új vezető meghívhat új játékosokat.
  • A „disznófejű harcosok”rákattintható területe most már jelentősen jobban igazodik a szörnyek tényleges méretéhez, ami a harci célzást jobban irányíthatóvá teszi. Ugyanez érvényes a küklopszokra, a kőgólemekre, a vezérekre, bajnokokra és mini boss karakterekre.
  • Az ékszerész Hognis bányájában most már drágaköveket is tart a kínálatában.
  • A 40. szintű életitalt kivettük a kezdőcsomagokból, mivel az a célcsoport játékosai számára teljesen haszontalan volt.
  • Azok a törpemesterek, akik a „vas törpe” képességet röviddel egy arénaverseny vége előtt használták, a következő menetet teljesen gőz nélkül kezdték. Ezt a hibát is kijavítottuk, így most már – szó szerint – teljes gőzzel kezdhetitek a harcot ismét.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások


  Irány a kaland, Duria hősei!
   
 7. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 124 - Új szett törpéknek

  [​IMG]

  Új játékelemek

  Felszerelés: törpemester – parázsló acél gyűjtemény (30. szint)
  A parázsló acél szett vadonatúj felszerelési gyűjtemény törpemesterek számára. A szett a kereskedő NPC-knél vásárolható meg andermantért a következő városokban: Jarlshofn, Ellonidos, Ashraya és az Ellenállás tábora.

  Felszerelés: törpemester – atlantisi búvár gyűjtemény (40. szint)
  Az atlantisi búvár szett egy másik vadonatúj felszerelési gyűjtemény törpemesterek számára, amelyet a kereskedő NPC-knél vásárolhattok andermantért meg Ashraya (Régió: Atlantis) városában.

  Változtatások

  PvP hiba kijavítva
  • Újabb fontos lépést tettünk a PvP harcok kiegyensúlyozottságának irányában. Sok játékos gyűjthetett PvP harcokban kitüntetéseket, ám nem kaptak tapasztalatpontot a megnyert menetekért. Ez a hiba akkor lépett fel, ha az ellenfél kimerültség miatt veszített. A hibát kijavítottuk, a játékosok megkapják a hiányzó tapasztalatpontokat. Köszönjük a probléma visszajelzéseit!

  Prémium állapot és előnyök: prémium meghosszabbítás esetén is megmaradnak és azonnal aktiválódnak.
  • A felhasználói fiókok és karakterek nem veszítik el prémium állapotukat és előnyeiket, ha egy prémium előfizetés meghosszabbításra kerül. Ha egy játékos megvásárol egy normálról prémiumra fejlesztést, a prémium előnyök azonnal életbe lépnek a játékban. A játékosnak már nem kell hozzá kijelentkeznie vagy újraindítania a játékot.

  Tárgyak: ingyen prémium próbák
  • Azok a regisztráló új játékosok, akik ingyen kipróbálhatják a prémium tagságot, ezt a tárgyat a 122. verzió bevezetése óta nem tudták aktiválni. Ezeket a tárgyakat mostantól egy egyszerű jobb egérgomb kattintással lehet aktiválni. A prémium tárgyak most már nem aktiválódnak automatikusan maguktól, ám a jövőben a 124. verzió bevezetésével ez megváltozik: a prémium tárgyak automatikusan aktívvá válnak.

  Tárgyak: ingyen prémium próbák – az ajánlat vége
  • 2014. első negyedévében minden új regisztráló kipróbálhatta a prémium tagságot, ha a karaktere elérte az 5. szintet. Ez az akciós ajánlat most befejeződött, az adott prémium tárgyak már nem kerülnek kiosztásra.

  Térképjelölők Teganswall régió számára
  • A Shorfolk és Teganswall területén elérhető küldetéseket átszámoztuk, hogy jobban áttekinthető legyen a küldetések teljesítésének haladása. Emellett jelöléseket (kék zászlócskákat) adtunk hozzá a térképhez a játékban (gyorsbillentyű: M). Ezek a jelölések mutatják meg a játékosok számára, hogy hová kell menniük a küldetés végrehajtásához. A térképjelölőket és a küldetések új számozását először a játék német verziójába illesztettük be, a későbbiekben azonban minden nyelven bevezetjük ezeket a segítségeket.
  Vérzés effekt
  • Hogy a harcok még valósághűbbek legyenek több terveztünk egy vérzési effektet amellyel találkozhattok a legtöbb területe, nyugalom ez még csak az első verziója ennek az elemnek.

  Kiválasztott hibajavítások

  Hiba kijavítva a párhuzamos világ kazamatáiban
  • Kijavítottunk egy hibát, amely lehetővé tette a 30. szint alatti játékosoknak, hogy egy 30. vagy annál magasabb szintű karakterekből álló csoport tagjaként beléphessenek ezekre a területre (a hozzáféréshez normál esetben 30. szintre van szükség).

  A fegyveranimációk ismét működnek
  • Kijavítottunk egy hibát, amely miatt megszakadt a törpemester fegyvereinek animációja.

  A PvP csoportos jelentkezés ismét helyesen ellenőrzi a karakterszintet
  • Egy csoport csak akkor jelentkezhet a harcra, ha a legalacsonyabb és a legmagasabb szintű játékos közötti különbség nem több 5 szintnél. A hiba kihasználásával olyan csoportok is jelentkezhettek, amelyek nem felelnek meg ennek a feltételnek, ami végül hosszú várakozási időt jelentett az ellenfél kiválasztásánál.

  Tárgyak: fekete és obszidián acélcsizma
  • A fekete és obszidián acélcsizmánál most már helyes ikon jelenik meg, így a kereskedők kínálata könnyebben megkülönböztethető.

  Küldetés: „Hősök ébredése (3/4)”
  • A „Hősök ébredése” küldetés szövegét megváltoztattuk. A feladat most egy új helyre vezet a régi híd helyett. Az új területen most már a helyes bajnok szörny vár rátok, amelyet le kell győznötök a küldetés teljesítéséhez. A jelölést a térképen szintén ennek megfelelően átalakítottuk.

  Játékelem: küldetések haladásának mutatása
  • A küldetések haladásmutatója most már nem fedi el a boss karakterek vagy az NPC-k életerejének sávját (akiket a küldetésben védeni kell).

  Térkép: Az örök vihar kavernái
  • A) Kijavítottunk egy emelkedőt az örök vihar kavernáiban, amely sok játékosnál gumiszalag-effektust okozott.
  • B) Eltávolítottunk különböző láthatatlan akadályokat és korlátokat a térképről, amelyeknél a játékosok megakadhattak, vagy amelyekbe beleütközhettek.

  A karakterek javított haladási viselkedése
  • Ha a játékos megnyit egy bármilyen ablakot a képernyőn, a karakter már csak a legutoljára megjelölt pontig halad. A karakter nem megy tovább korlátlanul, amíg az ablak nyitva van.
  Space gomb hibája
  • A space gomb lenyomásakor a játék bezárta az éppen megnyitott ablakot, ez a chatelés közben roppant bosszantó volt, de most már újra élvezhetitek a beszélgetést.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások


  Irány a csata, Duria hősei!
   
 8. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 125 - 9999 eszencia!

  [​IMG]

  Röviden

  A 125. frissítés új karakter-animációkat: alternatív pózokat tartalmaz városi területeken. Emellett javítottunk a Player versus Player (PvP) módban való ellenfélválasztáson is, és nem utolsó sorban megnöveltük minden eszenciatípus gyűjthető mennyiségét 999-ről 9999 darabra. Ezt a változást számos játékos kérte a fórumokban; reméljük, hogy így a végső ellenfelek elleni küzdelemben már nem kell manuálisan utántöltenetek az eszenciákat!

  Új játékelemek

  • Térképjelölések és átszámozott küldetésszakaszok Nordlande régióban

  Minden küldetést a Nordlande régióban átszámoztunk a feladatsorban elfoglalt helyének megfelelően, hogy a küldetés teljesítésének haladása áttekinthetőbb legyen a számotokra. Most már csak Helios és Atlantis területei vannak hátra!
  Emellett jelöléseket (kék zászlócskákat) adtunk hozzá a térképhez a játékban (gyorsbillentyű: M). Ezek a jelölések mutatják meg a játékosok számára, hogy hová kell menniük a küldetés végrehajtásához. Nordlande körülbelül 80 küldetésének szövegét is sok helyen átalakítottuk a minőség biztosításának érdekében, és hogy a játékosok könnyebben megértsék a Drakensang Online történetét.

  A térképjelölőket és a küldetések új számozását először a játék német verziójába illesztettük be, a későbbiekben azonban minden nyelven bevezetjük ezeket a segítségeket.

  • Alternatív karakterpózok városi területeken

  A karakterek mostantól kezdve más pozíciót és testtartást vesznek fel, ha belépnek egy város területére. Mind a négy karakterosztály különböző animációt kapott. Ugyanannak a karakterosztálynak a férfi és a női karakterei szintén különböző tartással rendelkeznek. A karakterek a városi területeken általában lazább testtartást vesznek fel, ám mihelyt elhagyják a várost, ismét harcra kész pozícióban vannak. Bár a Varholm, Blakborg és Shagri-La térképek szintén tartalmaznak városi területeket, ám a karakterek nem veszik fel az alternatív pozíciót. Mivel ez a játékelem teljesen új, örülünk a visszajelzéseiteknek!

  Változtatások

  • Eszenciák gyűjthetősége: 999 → 9999 darab

  Az eszenciákból mostantól kezdve akár 9999 darabot is fel lehet halmozni. Ez a változtatás nem csak az eszköztárra vonatkozik, hanem a felhasználói felületen elérhető készletre is. A Boss ellenfelek legyőzéséhez gyakran több mint 999 eszenciára van szükség, és nincs bosszantóbb dolog annál, mint a harc közepén megállni, hogy feltöltsük a készleteket. Nos, ez a probléma most már a múlté!

  Kiválasztott hibajavítások


  • Ellenfélválasztás: hibás figyelmeztetés javítása

  Egy PvP harcra való jelentkezéskor a rendszer figyelmeztette a játékost, hogy még egy plusz játékost adjon hozzá a harchoz, különben a menet nem kezdődhet el. Ez a figyelmeztetés hibás volt és minden PvP módban előfordult.

  • Javított ellenfélválasztás az „erőd támadása” (hat-hat játékos) versenyben

  Amikor két csapat jelentkezik az „erőd támadása” PvP harcra (hat játékos hat játékos ellen), a magasabb létszámú csapat most már véletlenszerűen kap szerepet és nem mindig a támadó (piros) oldalra kerül.

  • Törpemester: „Robbanó megsemmisítő szerkezet” PvP talentum kijavítva

  Kijavítottuk a „Robbanó megsemmisítő szerkezet” működését: az ezzel a talentummal elhelyezett bombák most már az előírtnak megfelelően eltűnnek, amint elérnek egy ellenséges játékost. A bombák szintén eltűnnek egy kör végén a „csoport csoport ellen” és a „párbaj” módban.

  • Prémium vásárlás azonnal aktiválódik

  Ha egy játékos megvásárol egy normálról prémiumra fejlesztést, a prémium előnyök azonnal életbe lépnek a játékban. A játékosnak már nem kell hozzá másik térképre váltania.

  • Gorga végső ellenfél áradás effektje kijavítva

  Gorga végső ellenfél áradás hatása még akkor is érte a játékosokat, miután a képességet Gorga már felhasználta és a hatása tulajdonképpen már elmúlt.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások

  ● …


  Irány a csata, Dúria hősei!
   
 9. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 126 - Gnób újra Dracaniában

  [​IMG]

  Új játékelemek
  Gnób
  A közkedvelt event kereskedőnek jó sok időbe telt, mire visszatalált Kingshillbe, ezért elnézéseteket kérjük. A megígért boszorkányvadász felszerelés ezúttal sajnos nem szerepel a kínálatában, de Gnób következő látogatásánál 100%, hogy készleten lesz. Cserébe viszont hoz most két új tárgyat, amelyek remélhetőleg tetszenek majd nektek.
  Itt olvashattok a hivatalos álláspontról a régi boszorkányvadász szettről.

  Változások
  Majdnem halhatatlan bevezetés

  Jelenleg a bevezető küldetések során a karakter még meghalhat. Ez különösen a sárkányvadászokat érinti, mivel ők közelharcra specializálódtak és így veszélyesen közel kerülnek a szörnyekhez. Ezt a korai halált szeretnénk megakadályozni, ezért csökkentettük a szörnyek sebzését az oktató küldetésben.

  Napi kihívások
  A különböző napi kihívásokat egyedi grafikákkal láttuk el, így most könnyebben kezelhetőek és értelmezhetőek.

  Kiválasztott hibajavítások
  Zoom hiba

  Ha a baráti vagy a klánlista nyitva volt és fel vagy le akartátok görgetni, ez a funkció nem működött. Ehelyett a kép közelített vagy távolított. A hibát kijavítottuk, így a szokott módon görgethetitek ismét a listákat.

  Bejárhatatlan terület
  Az „Erőd támadása” (6v6) nyitott arénában hiba lépett fel a játékban, amely miatt a karakter nem tudott bizonyos területeken haladni, bár az bejárható volt. A hibát kijavítottuk.

  Chat problémák PvP menet után
  Ha a játékos részt vett egy PvP meneten, a csevegés csatornái eltakarták egymást, miután a játékos kilépett a harcból és ismét megnyitotta a chatet. Ilyen esetben nem lehetett írni vagy üzenetet kapni a csevegésben, hacsak nem váltott a játékos a chat ablakai között. Ezt a hibát most kijavítottuk, a csevegést PvP versenyek után is a szokott módon lehet használni.

  Hiányzó ikonok
  Bizonyos felszerelési tárgyaknál olyan grafikák szerepeltek, amelyek máshol is előfordultak. Az ilyen tárgyak most lépésről lépésre új, javított ikont kapnak. Örülnénk, ha továbbra is jeleznétek a duplán előforduló képeket, köszönjük!

  Gyorsító tárgy
  A „gőztészta szósszal” tárgy hatása ugyanaz volt, mint az „ősrégi rum” tárgyé (40. szint), viszont 100 andermanttal többe került. Az árat kijavítottuk, így a „gőztészta szósszal” most 250 andermanttal kevesebbe kerül.

  Küldetés grafikája
  A küldetés grafikája térképváltás után mindig kis nézetet kapott. Ezt a hibát most kijavítottuk: ha a grafika nagy méretben van, akkor úgy is marad, függetlenül attól, hogy a játékos térképet vált.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások
  ● …  Irány a kaland, Dracania hősei!
   
 10. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 127 - Ammon Hotfix


  Dúria Hősei!

  A 127-es release - ami lényegében egy hotfix - ezekben a percekben kerül játékba.

  A frissítéssel megszűnik Ammon töredékkereső szemüvegének hibája, amely miatt mapváltás után megszűnt a szemüveg hatása.

  A frissítésre való felhívás ma 9:00 és 9:30 között került kijelzésre.

  Maga a frissítés 9:30-tól legalább egy órán át tartani fog.

  A megértéseteket és a türelmeteket köszönjük.
   
 11. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 128 - Új fórum és support gomb


  [​IMG]
  Új játékelemek

  Vérhatások és kikapcsolásuk
  A vérhatásokat mostantól ki- és bekapcsolhatjátok. A beállításhoz kattintsatok a Beállítások és grafikai beállítások pontra. Itt kapcsolhatjátok ki- és be a funkciót a várhatások mutatása pontban.

  Új gombok a játékon belüli főmenüben: fórum és support
  A főmenüben két új gomb található: az egyik a hivatalos fórumra mutat, a másikra kattintva pedig a Drakensang Online supportjával vehetitek fel a kapcsolatot. Ez a két gomb csak akkor látszik, ha a játékot a kliensben indítjátok el. Azoknak a játékosoknak, akik böngészőn keresztül játszanak, már van közvetlen hozzáférésük a fórumhoz és a supporthoz.

  Változtatások

  Párbajok karaktereknek csoportokban
  A karakteretek mostantól kezdve jelentkezhet egy párbajra (1-1 ellen), még akkor is, ha a karakter éppen egy csoport tagja.

  Küldetések kiegyensúlyozottsága
  Optimalizáltunk számos küldetést, mivel azok túlságosan nehezen voltak teljesíthetők. A legtöbb esetben csökkentettük az összegyűjtendő tárgyak számát. Ha a változtatáskor éppen több tárgyatok lenne, mint amennyi az új rendszer szerint szükséges, csak öljetek le mégegyet a küldetésben szereplő szörnyek közül és le tudjátok adni a küldetést, ellenkező esetben vegyétek fel a kapcsolatot a supporttal akik segítenek leadni a küldetést. A fölösleges tárgyak eltűnnek. Íme néhány példa a megváltoztatott küldetésekre:

  • A vadász és a vad (2/4)
  • Barát és ellenség (1/1)
  • Szemet szemért (1/1)
  • Gyökeret ereszteni (2/2)
  • A „B” terv (2/2)
  • Az utolsó ing (1/1)
  • Titkos küldetés (3/4)
  • Az ellenség anatómiája (1/2)
  • Az ellenállás szerszámai (2/2)
  • A háború eszközei (1/1)
  • A birodalom keze
  • Örök kötelék

  Az említett változtatások mellett a szörnyek számát és eloszlását is megváltoztattuk a következő területeken:

  • Slifmoor
  • Égő part
  • Örök őrhely
  • Suvius vulkán
  • Vaserdő

  Kiválasztott hibajavítások

  A gyűjtemények tárgyainak túl magas értéke
  Kijavítottunk egy hibát, amelynek köszönhetően a különböző karakterértékeket gyűjteménybe tartozó tárgyakkal túlságosan meg lehetett növelni.

  Képesség: eltűnt „ vadászcsapda” animáció
  A „vadászcsapda” képesség animációja már nem tűnik el közvetlenül az aktiválás után.

  Rossz szöveg a billentyűzet beállításai között
  Ha egy billentyűzet-rövidítés nem volt foglalt, egy általános szöveg jelent meg, hibásan.

  Hibás visszavásárlási árak a kereskedőknél
  Ha nagyobb számú tárgyat adott el a játékos csomagban egy kereskedőnek, visszavásárlási árként egy sokkal magasabb összeg jelent meg az eszköztippben. Minden más helyen a helyes összeg jelent meg. Az eszköztipp összegeit kijavítottuk és most helyesen jelennek meg.

  A térkép nem frissült
  A térkép (billentyű: M) nem frissült, ha egy karakter egy küldetés minden szükséges összetevőjét begyűjtötte. A térképen továbbra is kérdőjelek jelentek meg, még akkor is, miután a karakter teljesítette a megfelelő feladatot.

  Felhasznált gyógyitalok helyreállított életerő nélkül
  A gyógyitalok most már nem kerülnek felhasználásra, ha a karaktert a halála előtt már nem lehetett sikeresen regenerálni. Az ital csak akkor használódik el, ha a karakter életerejét valóban sikerül helyreállítani.

  A tündérhívó bot lefagyása
  A tündérhívó bot tárgy a játék lefagyását okozta, de már kijavításra került.


  Irány a harc, Dracania hősei!
   
 12. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 129 - Súgás kattintásra

  Röviden

  A 129. verzióval a csevegéshez érkezik egy új opció: súgás kattintásra. Mostantól kezdve rákattinthattok egy játékos nevére a chat ablakban és súghattok neki egy szöveget vagy választhattok számos más lehetőség közül. A frissítés a szokott módon hibajavításokat is tartalmaz mind a játékban, mind a Dragan felbukkanása eventben.

  [​IMG]

  Új játékelemek

  Súgás kattintásra

  Mostantól kezdve rákattinthattok egy játékos nevére a chatablakban és a „V” billentyű megnyomásával súghattok neki valamit. Ha az egérmutatót a név fölé viszitek, a név fehér színűvé változik. Ha ezután rákattintotok a névre, súghattok valamit az adott játékosnak. Ha pedig lenyomva tartjátok a Ctrl gombot és úgy kattintotok a játékos nevére, különböző parancsok közül választhattok.

  Változtatások

  A gyógyítás szférájára már nem lehet rákattintani

  A gyógyítás szférája már nem okozhatja azt, hogy a játékosok nem tudják begyűjteni a zsákmányt vagy a harcban mellékattintanak. Azokat a tárgyakat, amelyek a gyógyítás szférájával azonos helyen vannak, a szféra már nem blokkolja, hiszen nem lehet már rákattintani. Ha az életerő nem egészen teljes, a gyógyítás szférája automatikusan aktiválódik, ha a karakteretek áthalad felette.

  Nagyobb hitboxok

  Minden kisebb pók, például a fényszövők a Dragan felbukkanása eventen, most már könnyebben támadható meg. A pókok hitboxjait úgy alakítottuk ki, hogy a játékosok eltalálhassák őket, anélkül, hogy extrém pontossággal kellene célozniuk.

  Frissített véreffektek

  Egy sor szörny véreffektjeit átalakítottuk. A játékosok most már felismerhetik ezen az effekten, hogy egy normál találatot, egy kritikus találatot vagy egy halálos találatot értek-e el. A szörnyek több vért veszítenek például egy kritikus találat esetén, mint egy normál találatkor.

  Különböző találati animációk

  A szörnyek különböző animációt hajtanak végre, ha haladás vagy állas közben eltalálják őket. A találat elhárítása szintén véletlenszerű erővel jelenik meg.

  Kijavított állapotbónusz: Fegyverszünet

  A Dragan felbukkanása eventen a játékosok egy bizonyos „fegyverszünet” nevű játékelemet szerezhetnek meg, ha belépnek a Dragan rejtekhelye nevű helyre. Ha egy játékos megkapja ezt az effektet, a tervezett módon minden képesség elszürkül a felhasználói felületen és nem lehet azokat aktiválni.

  Kijavított hiba a Destruktor boss szörnynél

  Kijavítottunk egy hibát, amely ahhoz vezethetett, hogy a Destruktor boss szörny kizárólag a csoport egyik játékosára koncentrált.

  DSO Team
   
 13. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 130 - Megsemmisíthető tárgyak

  Röviden

  A 130. frissítés egy sor megsemmisíthető tárgyat tartalmaz a Drakensang Online világában. A karakteretek most igazán kitombolhatja magát, a képességeitek még soha nem vezettek ilyen mértékű romboláshoz! Emellett alapos meggondolás után elhatároztuk, hogy eltávolítjuk a pecséttel zárt helyeket a játékból. Emellett kijavítottunk a szokott módon számos hibát is.

  [​IMG]

  Új játékelemek

  Új megsemmisíthető tárgyak

  Szeretnénk a játékosoknak még jobb szórakozást nyújtani, ezért a környezet bizonyos részeit megsemmisíthetővé tettük, és elkezdtünk olyan tárgyakat bevezetni, amelyek felrobbannak és megsemmisülnek, ha egy képesség eltalálja azokat.

  Jelenleg a következő térképek tartalmaznak megsemmisíthető tárgyakat:

  · Ködös gerinc

  · Szikrázó bércek

  · Viharbirtok

  · Stalgard

  Látogassatok el ezekre a területekre és döntsétek romba Mydrost, a törpék területét! ;-)

  A következő verziókkal újabb megsemmisíthető tárgyak érkeznek további térképekre!


  Letölthető kliens: előre letöltés funkció

  A Drakensang Online letölthető kliense egy új gombot tartalmaz: „játék előre letöltése”, amellyel az egész játékot letölthetitek a merevlemezre. A játékot bármikor elkezdhetitek, függetlenül attól, hogy a letöltés befejeződött-e. Különösen a lassabb internetkapcsolattal rendelkező számítógépek esetében lehet előnyös a Drakensang Online letöltése a merevlemezre. A letöltés után a játékot gyorsabban indíthatjátok el.

  Változtatások

  A pecséttel zárt helyek eltávolítása

  A pecséttel zárt helyek (mini kazamaták) mint a Csempészbarlang, Collisium elfeledett forrásai és az Az első Dúriaiak sírja kikerül a Drakensang Online játékból. A csapat már írt erről egy beszámolót a fórumban, amelyben magyarázatot adnak erre a lépésre. Kattintsatok ide a játékdesignerek bejelentésének elolvasásához.

  Ez a lépés a következő változtatásokat tartalmazza:

  · A pecséttel zárt helyekhez (mini kazamatákhoz) vezető átjárókat eltávolítottuk a Darbmoor, Swerdfield legelő és Kingshill térképekről.

  · A csűrdöngölő hangulati megjelenést már nem lehet a Collisium elfeledett forrásai pecséttel zárt helyen megszerezni, de ne aggódjatok, a jövőben is lesz esélyetek arra, hogy megnyerjétek ezt a hangulati megjelenést!

  · Tyrmon pecséttöredékét, amely mindhárom kazamatát nyitotta, eltávolítottuk a játékon belüli üzletből (gyorsbillentyű: T) és most már szörnyek sem hagyják maguk után jutalmul.

  Minden pecséttöredékért az eszköztáratokban 400 andermant jóvátételt kaptok.

  · Sullivan NPC-t Darbmoorban eltávolítottuk a játékból.

  · Azok küldetések, amelyek a pecséttel zárt helyekhez (mini kazamatákhoz) vezettek, nem szerepelnek többet a játékban.

  Színkódolás a különböző küldetéstípusokhoz

  Az ismételhető event küldetések most már türkiz színben és felkiáltójellel jelennek meg, az ismételhető küldetések pedig, amelyek nem egy event részei, sötétkék kérdő- és felkiáltójellel jelöltek.

  Hibajavítások

  Fegyverszünet hatás

  Ha a karaktereteket eltalálja egy „fegyverszünet” hatás, a képességei elszürkülnek és nem használhatók.

  Kapcsolódási problémák

  Kijavítottunk egy hibát, amely ahhoz vezethetett, hogy a játékosok az általános világtérképről a Tengersír, Csonttenger vagy Halálcsarnok térképekre azonnal kiléptek a játékból.

  Állandó kosztümök

  Ha töröltök egy olyan kosztümöt az eszköztáratokból, amelyet a karakter éppen visel, a kosztüm eltűnik és a karakter a normál felszerelését viseli tovább.

  Probléma a Ctrl billentyűvel

  A Ctrl billentyű ismét helyesen működik, ha a játékot ablak módban játsszátok.

  Életerő sáv kijavítva

  Sigrismarr boss szörny életerő sávja nem indult újra, ha a boss szörny újra megjelent.

  Árnyékok megjelenési problémája

  A karakterek árnyékai hibásan jelentek meg, ha egy karakter az általános térképről vagy egy transzportálási ponttól Werian menedékébe váltott.

  DSO Team
   
 14. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 132 - Új bevezető pályák

  [​IMG]

  Új játékelemek

  Vadonatúj bevezetés a játékhoz

  A Drakensang Online világába bevezető küldetéseket teljesen átalakítottuk. Új karakterek lépnek színre, akik végigvezetik a hőst első útján a vadonatúj térképeken, amelyek helyettesítik a „repülő szigeteket”.

  Megsemmisíthető tárgyak
  Jelenleg a következő térképeken találhattok számos új megsemmisíthető tárgyat:

  • Torstrond
  • Vaserdő
  • Örök őrhely
  • Hjalgrimur
  • Vashegyek
  • Ködös gerinc
  • Télorom
  • Télorom (nehéz)
  • Blakborg
  • Mystras
  • Suvius vulkán
  • Tüzes nap stadion (a „zászló megszerzése” aréna)
  • Swerdfield legelő
  • Vad erdő
  • Slifmoor
  • Troll szurdok
  • Égő part
  • Stonekeep
  • Teganswall erődje
  • Hagastove barlangok
  • Vad szív barlangok
  • Gyökérszurdok
  • Loxley kavernái
  • Titkos főhadiszállás
  • Hajótemető

  Változások

  Új megjelenés a karakter létrehozása és a kiválasztó képernyőn

  Szeretnénk még titokzatosabb hangulatot teremteni, ezért a karakter létrehozásának felhasználói felülete és a kiválasztó képernyő teljesen új megjelenést kapott.

  Karakter létrehozása / kiválasztó képernyő: hős animációi
  A következő osztályok számára átalakítottuk a hős animációit a kiválasztó képernyőn:

  • női / férfi törpemester
  • női / férfi körmágus
  • női / férfi sárkányharcos

  Egy kattintással váltható az aktív küldetés
  Mihelyt rákattintotok egy küldetésre a feladatok képernyőjének listájában [gyorsbillentyű: Q], az adott küldetés azonnal aktívvá válik és megjelenik a haladáskijelző a képernyő jobb felső sarkában.

  A küldetések haladáskijelzőjének frissítése
  Amikor kijelentkeztek a játékból, az adott időpontban aktív küldetés mentésre kerül és ismét aktív küldetésként jelenik meg a haladási kijelzőn, amint beléptek a játékba ismét.


  Hibajavítások

  Hiányzó menügomb a support és a fórum számára
  Ha megnyitjátok a menüt [gyorsbillentyű: ESC], megjelenik két gomb, amelyekkel egy gombnyomással elérhető a support és a fórum.

  Játékelem: az arany prémium / 1 év javítása
  Azok a játékosok, akik tévedésből kapták meg ezt a játékelemet, a szokásos 10 küldetéshely mellé megkaptak még öt másikat. Ezeket a küldetéshelyeket eltávolítottuk. Az érintett játékosok számára minden már elkezdett küldetés nyitott maradt, a feladatok képernyőjén 15/10 küldetés jelenik meg. Az adott játékosok azonban nem kezdhetnek bele addig új küldetésbe, amíg a plusz helyre felvett feladatokat nem teljesítették, illetve törölték, hogy a listában megjelenő küldetések száma ismét 10 vagy kevesebb legyen.

  A Fekete apród köpönyege
  A színek használata most már lehetséges a Fekete apród köpönyegénél is.

  A mélytengeri ollós íj besorolása
  A mélytengeri ollós íj hibásan a hosszú íjak fegyverkategóriában került besorolásra, most már helyesen rövid íjként jelenik meg.

  Hibásan működő lélekkövek
  Egy hiba miatt eddig lehetséges volt a lélekkövek aktiválása városon belül is. Ezt a hibát kijavítottuk, most már a lélekköveket csak városokon kívüli területen lehet aktiválni.
   
 15. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 133 - Bugfix

  Röviden

  A 133. verzió a többinél valamivel kisebb frissítés, ám ebben is kaptok új megsemmisíthető tárgyakat, és elmondhatjuk, hogy a játékban minden küldetés újraszámozása véget ért. Emellett kijavítottunk egy sor hibát is.

  [​IMG]

  Változtatások

  Új megsemmisíthető tárgyak

  A következő tárgyak kerültek be a játékba, amelyeket meg lehet semmisíteni:


  - kosarak, törött oszlopok, házoszlopok, tekercsek, tekercstartók, trónok, polcok, forgó kerekek, asztalok, padok, vázák, ereklye-teleszkópok, edények, vászonzsákok, piaci standok.

  Kővé vált tárgyak, amelyeket meg lehet semmisíteni:

  - gorgók, küklopszok, atlantisziak, csigák, tojások

  Megsemmisíthető tárgyakat a következő térképeken helyeztünk el:

  · Suvius vulkán

  · Hajótemető

  · Atlantis szíve

  · Ívási terület

  · Templomnegyed

  · Az idő szakadéka

  · Atlantis a vizek felett


  Küldetések

  Befejeződött a küldetések átszámozása. Az „Atlantis” régióban is átszámoztuk a feladatokat, hogy a logikus sorrend világosabb legyen. Atlantis volt az átszámozás utolsó szakasza, így most elmondhatjuk, hogy a Drakensang Online minden küldetése helyes számozással büszkélkedhet.


  Kiválasztott hibajavítások


  PvP: szupernóva képesség kijavítva

  A szupernóva képesség tévedésből ágyútornyokat és hídmechanizmusokat sebzett és semmisített meg 6v6 PvP módban az Erőd támadása versenyen. A körmágusok visszaélhettek ezzel a képességgel és sok kitüntetést gyűjthettek, ezért ezt az esetet meg kellett változtatnunk.

  „Megszelídített harci pók” gyors meglovagolható állat már nem adható el


  A „megszelídített harci pók” gyors meglovagolható állatot már nem lehet eladni egy rézdarabért. Általánosságban a gyors meglovagolható állatok már nem adhatóak el.

  Küldetés haladás kijelzése: standard név

  A küldetés haladáskijelzőjében standard név jelent meg, ha egy játékosnak nem volt éppen aktív küldetése (gyorsbillentyű: Q), miután a játékos beszélt egy NPC-vel, ám nem vállalta el az adott NPC-től a küldetést.

  A kabátok a 40. szint alatti játékosok számára használhatóként jelentek meg

  Mihelyt egy játékos megszerezte a „hatalom kabátja” képességet, a kereskedőknél kapható kabátok használhatóként jelentek meg, akkor is, ha a játékos a 40. karakterszintet még nem érte el. Ezzel szemben a kabátok használatához a játékosoknak el kell érniük a 40. karakterszintet és a 25. tudásszintet.

  Munkapad


  Fény derült egy problémára a crafting rendszerrel kapcsolatban. Az új játék bevezető főbossa, Grimmag dob egy mágikus tárgyat, amit más kék tárgyakkal összemunkapadolva különösen furcsa és sokszor használhatatlan tárgyakat kapunk, amelyek sokkal erősebbek az elvártnál. Ezeket a tárgyakat el kell törölnünk, és ezzel együtt némi andermant kompenzációt is nyújtunk az érintetteknek.

  Ismert ügyek és last minute hibajavítások


  ● …

  Irány a harc, Dracania hősei!

   
 16. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 134 - Tárgyösszehasonlítás

  Bevezetés

  A 134. release számos izgalmas új funkcióval jelentkezik: összehasonlíthatóak lesznek a felszerelések, és megérkeztek a hordozható javító szerszámok is. Kezdődik a visszaszámlálás: nemsokára örömmel jelenthetjük be a Törpemester végső verzióját. Ezen kívül persze számos más módosítás és hibajavítás is történt, amelyekről az alábbiakban számolunk be.

  [​IMG]

  Új funkciók

  Javító szerszámok

  A jó kalandor felszerelése gyorsan kopik, és rendszeres karbantartást igényel. Fárasztó mindig a városba szaladgálni, hogy valaki megjavítsa, ami elromlott, vagy megsérült – ezért mostantól mindenki szerezhet saját javító szerszámokat, hogy útközben is gondozhassa kedvenc felszerelési tárgyait. Kétféle javító szerszám közül választhattok: van egyszerű, amely egy-egy tárgy javítása után lejár, viszont bármely város kereskedőjénél pótolható (Kingshilltől kezdve), de akár az ellenfelek is elejthetik. A tartós használatra szánt profi javító szerszámot az andermant üzletben lehet megvásárolni (T gyorsbillentyű). Figyelem: a javításért e tárgyak használata esetén is fizetni kell!

  Felszerelés összehasonlító

  Mostanáig komoly erőfeszítést igényelt a különböző felszerelési tárgyak összehasonlítása. Éppen ezen szeretnénk változtatni a felszerelés összehasonlítóval, amely az eszköztár bármely elemét képes összevetni bármely, azonos kategóriájú felszerelési tárggyal. Így könnyebb lesz eldönteni, mely tárgyakat érdemes felszerelni, eladni, vagy akár beolvasztani. Az eszköz nem azt állapítja meg, melyik felszerelési tárgy a legjobb, vagy a legalkalmasabb, hiszen ez nagy mértékben a játékos stílusától függ. Éppen csak a tárgyak jellemzőinek grafikus kiemelésével segít meghozni a legjobb döntést.


  Változások


  A Törpemester hozzáférhetőbb lesz

  A Törpemester (törpe) a negyedik karakter, amihez eddig az alábbi feltételekkel lehetett hozzáférni:

  · Ha egy játékos elérte a 35. szintet;

  · Ha 5€ összeget befizetett;

  · Ha prémium tagsággal rendelkezett.

  Ez év októbere körül ezeket a feltételeket el fogjuk törölni, így a Törpemester minden játékos számára ingyen hozzáférhetővé válik. A jelenlegi (134.) release-ben egy visszaszámlálást indítunk, hogy mindenki számon tarthassa, ahogyan fogynak a hetek, míg végre eljön a Törpemester napja. Ettől persze még most is hozzáférhetővé lehet tenni, ugyanúgy, mint eddig. Jó hírünk is van azok számára, akik megvásárolták a Törpemestert: mindenkit, aki a 134. release megjelenéséig 5€ áron jutott hozzá, 7 nap prémium tagsággal kárpótolunk – ezzel köszönjük meg, hogy a múltban mellette döntöttetek. A prémium tagokra ez sajnos nem vonatkozhat, ahogyan azokra sem, akik a most induló 30 napos visszaszámlálás alatt vásárolják meg a Törpemestert. Reméljük, tetszeni fog a változás!


  A próbák változásai

  Néhány próbát módosítottunk, hogy megkönnyítsük a Grimfordból Kingshillbe való átmenetet.

  · „Girhes Mary” a hozzá tartozó próbával: „Ruha teszi az embert (1/1)” mostantól Grimfordban, és nem Kingshillben él.

  · „Jaymes Newhouse” és próbája, az „Egy kínos ügy (1/1)” többé nem szerepel a játékban.

  · A Kingshillben játszódó „Az igazság arca” próbasorozatot szintén eltávolítottuk.

  · Matthew Allthings „Az ószeres titkai (1/2)” c. küldetésben mostantól a Hagastove barlangba, és nem a Swerfield legelőre fogja küldeni a játékosokat.

  · Az első kingshilli küldetés („A szövetség (1/1)”) mostantól Gregory Windbold kapitányhoz visz, aki Rosalind kisasszony problémáira irányítja majd a játékosok figyelmét.

  Képességstop a boss területeken

  Hogy a játékosok ne tartózkodhassanak hosszasan olyan területeken, ahol védve vannak a támadástól, mégis használhatnak képességeket, bevezettünk olyan „boss területeket”, ahol nem lehetséges a képességek használata.

  Kiválasztott hibajavítások

  Helytelen célpont egy küldetésben

  A halál arcai (2/3) próba célterülete korábban helytelen néven, Troll szurdokként szerepelt, de mostantól a helyes célterület, az Ellenállás tábora jelenik meg.

  Kliens összeomlás

  Kijavítottuk a hibát, amely miatt a kliens összeomlott, majd bezáródott, ha a játékosok tárgyakat helyeztek a munkapadra.

  PvP: a „végső szupernóva” képesség kárt tett a tárgyakban
  A „végső szupernóva” képesség a máguson alkalmazva a 6v6 módban kárt okozott a toronyban, ill. a hídban. A mágus halálakor bekövetkező robbanás mostantól nem okoz ilyen kárt.

  Grafikus fejlesztések

  Néhány grafikus fejlesztésre került sor a játékba lépéskor megjelenő tippeknél.

  Játékba lépés

  A 8. szint alatt a játékosok számára látható volt a „napi kihívások” feltöltése, holott ennek még nem kellett volna megjelennie. Ezt a hibát is kijavítottuk: a játékosok mostantól csak a megfelelő információt látják az ablakban.

  A harci képesség lőszere hibás volt

  A „Talajtörő” harci képesség esetén a lőszer nem volt elég, és különböző tárgyakon lefagyott. A lőszer mennyiségét a többi osztályhoz igazítottuk.

  Használhatatlan gyógyitalok a gyorsmenüben (Törpemester)

  Megoldottuk azt a problémát, amely miatt a Törpemestert vas törpe módban játszva a gyorsmenüből nem lehetett gyógyitalokat aktiválni.


  Harcra és kalandra fel, Dracania hősei!
   
 17. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 135 - Kingshill átalakítása

  [​IMG]
  Dúria Harcosai!

  Nemsokára érkezik a Release 135, amely az alábbi változtatásokat hozza Számotokra:

  Bevezetés

  A Release 135 keretében érkezik néhány igen látványos változtatás, mint például Kingshill átalakítása. Emellett kijavítottunk pár lényegesebb hibát.

  Változtatások

  • Kingshill átalakítása
  A kingshilli rajtaütés event után a királyi város romokban hevert. Ahogy már talán hallottátok, sok NPC a városban nekilátott Kingshill újjáépítésének. A felújítás első szakasza befejeződött (további szakaszok még érkeznek) és Kingshill újra a régi fényében pompázik – sőt, még új kereskedők is érkeztek és egy csodaszép kikötőt is kapott a város. Nézzetek be Kingshillbe, érdemes!

  • Szikrázó bércek – dupla küldetéstárgy – zavaró
  A szikrázó bérceken játszódó két küldetésnél is ugyanazok a tárgyak szerepeltek, ami egy kissé zavaró volt. Ezért megváltoztattuk a Mindent vagy semmit (1/4) küldetés tárgyait.

  • Betöltés javítása
  A betöltés teljesítményének javításáért, illetve gyorsításáért néhány változtatást hajtottunk végre a háttérben. A letöltés így remélhetőleg gyorsabban megy majd.

  • Felszerelés összehasonlítása
  Megváltoztattuk a betűtípust, így egy tárgy megjelenése, valamint összehasonlítása egy másik tárggyal azonos betűmérettel és stílusban történik.


  Kiválasztott hibajavítások

  • Nőttek az eladási árak
  Bizonyos tárgyak eladási ára alacsonyabb volt a kelleténél. A hibát kijavítottuk és az árakat azonos szintre hoztuk.

  • Teleportpontok
  A teleportálási pontok néha nem a megfelelő helyre vitték a játékost, illetve előfordult, hogy nem egy másik ponthoz érkezett az illető, hanem egy térkép kijáratához. A hibát kijavítottuk.

  • „Vadon paktum” kalandvadász képesség”
  A Vadon paktum kalandvadász képesség hibás volt. 15 másodperc elteltével a farkasok a szokott módon eltűntek, ám rövid időre később ismét felbukkantak, ami nagyon zavaró volt. Ez a hiba is kijavításra került a mostani csomagban.

  • Felszerelések összehasonlítása: nyilak optimalizálása
  A fegyverek másodpercenkénti sebzése részben rosszul lett beállítva: a rosszabb értékek hibásan jelentek meg zöld nyíllal (fejlesztés). Ezt a hibát is kijavítottuk.

  Induljatok és harcoljatok, Dracania hősei!


  Üdvözlettel a Drakensang Online csapata
   
 18. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 136 - Mutatványosok

  [​IMG]
  Új játékelemek

  Új kereskedők: A mutatványosok

  Kereskedők egy új csoportja érkezik Kingshillbe a 136os frissítéssel, a Szerencsejátékosok; Ballerino, Arlekin és Zampano. Az artista társulatot a vásárban találhatjátok meg.
  Mindhárman vidámak és játékosok, de senki se tudja mi rejlik igazából a maszkuk mögött.

  A szerencsejátékosoknál némi andermantért vagy aranyért cserébe szerencsét próbálhattok, hogy megszerezzétek a jutalmakat.
  Bővebb részletekért kattints ide!

  Új ékkő szint: Királyi ékkövek
  Minden ékkőnek 8 szintje van, a leggyengébb csiszolatlantól a szentig, ami a legerősebb. A jesterekkel együtt a játékba kerül egy 9. szint az ékköveknek, a Királyi ékkövek. 3 Szent ékkőből alkothatjátok meg a királyi ékköveket.

  A kövek bónuszai:
  Királyi Rubin31 sebzés
  Királyi Zafír12.5%-kal gyorsabb támadási sebesség
  Királyi Onyx250 kritikus találati érték
  Királyi Ametiszt133 életerő
  Királyi Gyémánt133 minden ellenállásra
  Királyi Kianit80 védelem
  Az ékszerészről és a drágakövekről bővebben itt olvashattok

  [​IMG]

  Új tárgy: A felismerés tekercse

  Egy új tárgyat hoztunk a játékba: a felismerés tekercsét, amellyel 100%-kal több tapasztalati pontot szerezhettek szörnyek leöléséért 1 órán át. 799 andermantért vásárolhatjátok meg a fenti menüsorban található üzletben amelyet elértek a T gomb lenyomásával is.

  [​IMG]
  Változások

  Törpemester - mindenkinek ingyenes

  Mint ahogy a 134-es frissítésben is említettük, immár nem kell semmilyen kritériumnak megfelelni, hogy valaki elkezdhesse a játékot a törpemesterrel.

  Törpemester kiegyensúlyozás - első rész

  Sokatok kritizálta, hogy ennek a kasztnak a túlélő képességei meglehetősen gyengék, így elkezdtünk dolgozni a karakter kiegyensúlyozásán
  • A tárgyakban található élet-varázslatokat 39%-kal megnöveltük (ez nem vonatkozik az egyedi tárgyakra)
  • A karakter alap életpontját megnöveltük 39%-kal
  Változás az üzletben
  A következő tárgyakat eltávolítottuk az üzletből:
  • A sors kegye
  • A sors támogatása
  Amennyiben rendelkezel a fent említett tárgyakkal a hátizsákodban azok nem fognak elveszni, viszont a játékban nem tudsz hozzájuk jutni a jövőben.

  Java Applet Refactoring
  Átdolgoztuk a Drakensang Online elérését böngészőkből. Így a játék gyorsabban töltődik be és a válaszidő is jobb.


  Kiválasztott hibajavítások

  Elpusztíthatatlan tárgyak
  Kijavítottunk egy hibát ami miatt az elpusztítható tárgyak ugyanúgy maradtak a megsemmisítés után

  Dupla kattintás: Jobb egérgomb
  Javítottunk egy hibát amely során ha aktiváltál egy tárgyat jobb egérgombbal (pl.:teleportok az inventoryban) a karakter végrehajtotta a jobb egérgombon lévő skillt.

  Alan egyedi tárgyai
  Ha végeztetek az új játékkezdéssel és bebocsátást nyertetek Grimfordba, 5-6os szintűnek kell lennetek, viszont az Alan tárgyak amelyeket andermantért vásárolhattok egyes szintre vannak kiegyensúlyozva. A felszerelések értékei most már megfelelnek a karakter szintjének.

  Extra sorok a trezorban
  Megszüntettünk egy hibát ami egy hamis sort adott a trezorban a negyedik fülön.  Üdvözlettel a Drakensang Online csapata!
   
 19. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  A mutatványosok

  [​IMG]

  Szerencsejátékosok

  Kereskedők egy új csoportja érkezik Kingshillbe a 136os frissítéssel, a Szerencsejátékosok; Ballerino, Arlekin és Zampano. Az artista társulatot a vásárban találhatjátok meg.
  Mindhárman vidámak és játékosok, de senki se tudja mi rejlik igazából a maszkuk mögött.

  A szerencsejátékosoknál némi andermantért vagy aranyért cserébe szerencsét próbálhattok, hogy megszerezzétek a jutalmakat.
  Jó, mágikus, ritka vagy legendás tárgyakat nem szerezhettek a szerencsejátékosoktól. Egyes játékelemeket kizárólag a játék során szerezhettek meg.

  Hogyan is lehet játszani?

  Először is keresd fel őket a vásárban és kattints egyikőjükre, ekkor megnyílik az kezelőfelület.

  A kiválasztott mennyiségű aranyat vagy andermantot helyezd a nyolc rúnakő egyikére. A jutalmad minden körben a rúnakövek által körbezárt helyen fog megjelenni.
  Minden szimbólumon azonos esélyeid vannak, de a jutalom minden körben változik. Egy kis szerencsével megnyerhetitek az 1 millió andermantot is.

  Közvetlenül rúnakövektől jobbra találhatod a legutóbbi nyereményeket amit annál a bohócnál nyertek.

  [​IMG]

  Mennyi aranyat vagy andermantot kell beáldoznom körönként ha játszani szeretnék?
  Négy különböző tétet rakhatsz meg minden körben:
  • 1 Arany
  • 5 Arany
  • 40 Andermant
  • 200 Andermant
  A nyerési esélyeid függnek attól, hogy melyik tétet játszod meg. Míg az 1 aranyos tétnél a legkisebb az esélyed addig a 200 andermantosnál a legnagyobb. Összehasonlítva az arannyal, az andermanttal való játékkal mindig jobb esélyeid vannak.

  Van rá esély, hogy nem nyerek semmit?
  Nem, minden egyes körben kapsz jutalmat, de ezek értékei a ritkaságuktól függ.
   
 20. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 137 - Karakterválasztás és létrehozás újdonságai (R138-al együtt került be!)

  [​IMG]

  Változtatások

  Kevesebb kovács Kingshillben

  Brandon, a kovács NPC nem ad el több fegyvert. Vivian felszereléskovács most már nem csak felszerelést, hanem egykezes, kétkezes fegyvereket és pajzsokat is árul.

  Karakter létrehozása: bőrszín, hajviselet, szakáll
  Egy új karakter létrehozásánál vagy egy már meglevő karakter megváltoztatásánál most már többféle bőrszín közül is választhattok. Emellett bevezettünk különböző hajviseleteket és a férfi karakterek akár szakállt is növeszthetnek ízlésüknek megfelelően.

  Karakterválasztás / -létrehozás: karakter forgatása
  A karakterválasztás, illetve a karakterlétrehozás oldalán most már 360°-ban forgathatjátok a karaktereiteket és minden oldalról megcsodálhatjátok.

  Alternatív támadási sorozatok a karakterekhez
  Minden karakterosztály új támadási sorozatokat kapott, hogy még élethűbbek legyen a harcok. A karakterek most már nem ismétlik mindig ugyanazokat a mozdulatokat minden támadásnál, hanem különböző módon tartják vagy lendítik meg a fegyvereiket a támadás lefolytatásakor.

  Kiemelt segítség – villogó gombok a segítség ablakában
  A felhasználói felület bizonyos elemei most már villognak, amikor egy üzenet ablakában megjelenne, például a játékkezdés gombjai.


  Kiválasztott hibajavítások

  Tárgyak összehasonlítása: automatikusan frissített információk

  Az azonosítatlan tárgyak eszköztippjei eddig nem frissültek automatikusan, ha egy tárgyat azonosítottak, miközben az összehasonlítási funkció aktív volt.

  Hiányzó küldetéstárgyak
  Kijavítottunk egy hibát, amely ahhoz vezethetett, hogy bizonyos küldetéstárgyakat egy térképen csak egy játékos gyűjthetett össze.

  Atlantis a vizek felett
  Kijavítottunk egy hibát, amely ahhoz vezethetett, hogy a karakter a Vizek feletti Atlantis térképén egy bizonyos ponton a talajba süllyedt.

  Dupla létra, kobold
  A koboldnak a köztes világbeli Hazugság laboratóriumában két létrája volt. Az egyik létrát eltávolítottuk.

  MAC: a tárgyak színezése nem volt látható
  Kijavítottunk egy hibát, amely ahhoz vezethetett, hogy a színezett tárgyak szín nélkül jelentek meg.

  A tárgyak nem léptek előre az eszköztárban
  Ha például a munkapadon végzett előállítás után üres helyek szabadultak fel az eszköztárban (mivel a tárgyak elhasználódtak a munkapadon), a megmaradt tárgyak nem léptek automatikusan előre az eszköztárban.


  Irány a harc, Dracania hősei!
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page