Release Release leírások (R100 - R222)

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 14, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 176 - A szellemek ünnepe


  Dracania hősei!

  A 176. frissítéssel egy vadonatúj event érkezik, „A szellemek ünnepe” – ez azonban csak a hónap végén, vagyis Halloween táján veszi kezdetét. Várjatok türelemmel! Az új frissítés keretében kompenzáljuk az összes MAC-es játékost, aki a 175. frissítés után nem tudott bejelentkezni a játékba.

  Jó szórakozást!


  Új játékelemek

  A szellemek ünnepe” event
  Utazz Oldfieldbe, és segíts a falubelieknek legyőzni a földjeiket fenyegető gonoszt! Az idei Halloweent egy vadonatúj eventtel ünnepeljük, amely új térképeket, új bosst és új kihívást rejt, no meg természetesen fantasztikus új felszereléseket a hősötök számára! „A szellemek ünnepe” csak október végén kezdődik, úgyhogy figyeljétek a fórumon az eventismertetők topikját, mert ott fog megjelenni a teljes útmutató a végleges dátumokkal.


  Változtatások

  Gombcsere!
  Ahogy azt magatok is észre fogjátok venni, a Rangsorok és a Versenyjelentkezések gombokat megcseréltük. Méghozzá azért, hogy ezzel is előkészítsük a rangsorok funkciójának bevezetését a 177. frissítés keretében.

  View attachment 10453


  Hibajavítások

  A kritikus találati érték csak egyszer jelenik meg az eszköztippben
  Javítottunk egy apró designhibát, amely a kritikus találati értéket kétszer jelenítette meg a fegyverek és pajzsok eszköztippjeiben a statisztikák között.


  Javítottuk a Sárkánykaverna és a Titkos szentség térkép működési hibáit
  Volt egy bizonyos hely a Titkos szentségben (a normál PvE és a köztes világbeli változatban egyaránt), ahol a játékosok és a szörnyek sebezhetetlenné váltak. A hibát kijavítottuk. A Sárkánykavernában is volt egy hasonló hely, amelyet szintén felszámoltunk.


  A napi kihívások megfelelően frissülnek
  Eddig előfordulhatott, hogy egyes napi kihívások nem frissültek megfelelően azután, hogy a játékos egy kihívás teljesítése után először megnyitotta az összefoglalást. Ezt a hibát is kijavítottuk.  Dracania hősei, harcra fel a győzelemért!   
 2. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 177 - PvE rangsorok - (Leaderboards)


  A 177-es frissítés!


  Röviden:


  Dracania bátor hősei!

  A 177. frissítés keretében megérkezik hozzátok egy vadonatúj funkció: a PvE-rangsorok, valamint számos hibajavítás.


  Új játékelemek:

  Megérkeztek a PvE-rangsorok!
  A 177. frissítéstől kezdve a játék méri a köztes világbeli kalandjaitok idejét, és pontozza az eredményeiteket, így versenyre kelhettek egymással az első rangért a szerveren!

  A rangsor minden hónapban visszaáll alapállapotra, így újra lehetőségetek nyílik bebizonyítani, hogy ti vagytok a legjobbak. A jelenlegi verzió még pusztán a dicsőségről szól, de hamarosan fantasztikus díjak is ütik majd a markát annak, aki felküzdi magát az első helyre.

  Amikor beléptek egy köztes világbeli térképre, és megölitek az első ellenfelet, a képernyő tetején megjelenik egy időmérő. Az időmérés akkor fejeződik be, amikor a harmadik köztes világbeli térképen megölitek a végső boss ellenfelet.


  Az adott köztes világ végső ellenfelének elpusztításával véget ér a menet, és megnézhetitek, hány pontot értetek el.


  A menet részletes értékelése a következőképpen néz ki: a mostani és a legjobb időtök, a most és összesen megölt szörnyek száma, a szörnyek legyőzésével szerzett pontok, a most és összesen megölt bossok száma, a bossok legyőzésével szerzett pontok, a mostani és a teljes összesített pontszám, valamint a helyezésetek a rangsorban. Magasabb nehézségi szintért természetesen több pont jár.  Ezután megtekinthetitek a köztes világok rangsorait. Ezeket köztes világbeli kazamaták szerint lehet szűrni, és különböző információkat tartalmaznak:


   • A saját legjobb időtök, valamint az összes megölt szörny és boss az adott kazamatában
   • Az adott kazamatára vonatkozó aktuális teljes rangsor
  A rangsort osztályonként szűrhetitek, illetve azt is kiválaszthatjátok, hogy csak a barátaitokat vagy a klánotokat mutassa. A rangsorok továbbfejlesztett változatában láthatjátok majd a dicsőségtáblát is, rajta minden idők legjobb pontszámaival.

  Változtatások:

  A mellőzött játékosoktól érkező súgások többé nem jelennek meg szövegbuborékban
  Egy játékos mellőzése esetén a chatablakban nem jelentek meg többé a tőle érkező súgások, viszont a karaktere fölötti szövegbuborékban igen, így az illető a mellőzés ellenére tovább zaklathatta a többi játékost. Ezt a problémát kijavítottuk, így a mellőzött játékosok súgásai többé sehol nem fognak megjelenni.

  Hibajavítások:

  Szokásos ritkaságú különleges tárgyak a köztes világbeli Grimmagstone-ban
  A Grimmagstone kazamata szörnyei által hátrahagyott különleges tárgyak tévesen szokásos (fehér) ritkaságúak voltak. A hibát kijavítottuk, így a 177. frissítéstől kezdve hátrahagyott tárgyak már a megfelelő ritkaságúak lesznek.

  Khalys kihasználható hibája
  Javítottuk Khalys kihasználható hibáját, így többé nem fordulhat elő, hogy csak álldogál, ahelyett hogy rátámadna a játékosokra.

  Hívhatatlan kék sárkányporonty
  A kék sárkányporonty kísérő állapothatása nem valósult meg, és hívni sem lehetett. Ezt a problémát kijavítottuk.

  0-ként megjelenő PvP-értékek a karakterválasztó képernyőn
  A karakterválasztó képernyőn a PvP-statisztikák 0-ként jelentek meg. A 177. frissítéstől kezdve a statisztikák ismét a megfelelő értéket mutatják.

  Környezeti hiba a katakombákban és a templomnegyedben
  Javítottuk a Katakombák és a Templomnegyed térkép több hibáját, amelyek miatt a játékosok a környezet egyes pontjain elakadhattak.

  Nem működő drágakövek a dűnék derékszíján és nyakláncán
  A dűnék derékszíjának és nyakláncának ellenállás- és ÉP-növelő hatását nem befolyásolták a foglalatokba helyezett drágakövek. Ezt most kijavítottuk, így a drágakövek által adott bónusz értékek megfelelően működnek a tárgyak hatásával együtt.

  Az íjászok dupla sebzéses bugja
  Kijavítjuk a hibát amivel az íjászok kétszer/duplán sebezhettek Precíziós Nyíllal, ha a célpont valamilyen tárgy közelében állt.


  Dracania hősei, harcra fel a győzelemért!
   
 3. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 178 - Győzd le a legyőzhetetlent


  Dracania bátor hősei!

  A 178. frissítéssel újra itt a „Győzd le a legyőzhetetlent!” event, valamint egy vadonatúj, előállítható kísérő: Arachna! Természetesen számos hibajavítás is érkezik.

  Új játékelemek

  Győzd le a legyőzhetetlent!
  A Legyőzhetetlenek visszatértek, friss vérre szomjazva! Mutassátok meg nekik, ki a legyőzhetetlen valójában, és gyűjtsétek be tőlük a vadonatúj Arachna kísérő alkotórészeit!


  Hibajavítások

  Kihasználható időmérő a rangsoroknál
  Javítottunk egy kihasználható hibát, amely miatt a rangsor időmérőjét vissza lehetett állítani, amikor a csoport egy újabb tagja belépett a térképre.

  Kliens összeomlása a meghívási módok közötti váltáskor
  Javítottunk egy problémát, amely miatt a kliens összeomlott, ha a játékos a Barátok meghívása funkcióról átváltott a Közeli játékosok meghívása funkcióra.

  Láthatatlan bajnok medúzák az ívási területen
  A láthatatlan bajnok medúzák most már újra láthatóak.

  Az időmérő indulása elkerülhető a köztes világbeli Teganswall erődítményben
  Javítottunk egy problémát, amely miatt a köztes világbeli Teganswall erődítmény időmérőjének indítását el lehetett kerülni a térkép megkezdésekor, így egyes játékosok előnyhöz juthattak.

  Hősmegvilágítás hiánya a köztes világbeli Csonttengerben

  A Csonttenger térképen bekapcsoltuk a hősmegvilágítást.

  Audiojavítások
  Hangmérnökünk fáradhatatlanul és eredményesen dolgozik a hangproblémák megoldásán.

  Dracania hősei, harcra fel a győzelemért!
   
 4. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 179 - PvE rangsorok II. (Leaderboards)


  Dracania bátor hősei!


  A 179. frissítéssel a PvE-rangsorok több fejlesztése is érkezik hozzátok, így a ligarendszer és a szezonok, valamint természetesen néhány hibajavítás is.


  Új játékelemek
  PvE-rangsorok fejlesztései

  [​IMG]  A frissítés keretében új funkciókkal bővítjük a rangsorokat.

  Létrehoztunk egy összesített rangsort, hogy láthassátok, kik az egyes karakterosztályok legjobb játékosai:

  [​IMG]  Mostantól értesítések jelzik a szezonok kezdetét és végét: így senkinek nem kerülheti el a figyelmét, hogy közeledik a szezon vége, vagy hogy új szezon kezdődött.

  [​IMG]

  [​IMG]  Az új ligarendszer pedig az arany, ezüst és bronz zászlókkal azonnal jelzi, hogy kik a rangsor élén álló játékosok.

  [​IMG]


  Nem utolsósorban pedig végre bevezettük a díjazást is! Ha az összesített rangsorban felküzditek magatokat a karakterosztályotok első 200 helyezettje közé, fantasztikus jutalmakat zsebelhettek be. De ez még nem minden. Ha az egyes kazamaták legfelső kategóriájában végeztek (arany, ezüst vagy bronz rang – kategóriánként több győztes is lehet!), további nagyszerű jutalmakra számíthattok. Ezek között lehetnek hangulati megjelenések, andermant és még ki tudja, mi minden! A későbbi szezonokban az izgalom egyre fokozódik majd, mert a nyeremények sora tovább bővül!


  Változtatások
  Átalakítottuk az ablakok megjelenését, amelyekben a kazamaták nehézségi szintjét lehet kiválasztani. Az új kialakításnak köszönhetően könnyebb lesz áttekinteni az egyes nehézségi szintek közötti különbségeket.

  [​IMG]


  [​IMG]  Hibajavítások


  Keveset sebző taktikai lőfegyver
  A törpemester taktikai lőfegyvere túl kevés sebzést okozott: az eszköztippben említett 175% helyett csak 100%-ot. A hibát kijavítottuk.

  Mechanikus lőfegyver: hiba az eszköztippben
  A mechanikus lőfegyver 65% sebzést okoz. Most már az eszköztippben is a helyes érték látható – maga a fegyver által okozott sebzés nem változott.

  Kopott ládák tartalma Lor'Tacban
  A Lor'Tacban található kopott ládák minden esetben 46. szintű zsákmányt adtak. A hibát javítottuk, így a ládákban található zsákmány mostantól a térkép szintjéhez igazodik.

  Fejlesztések a köztes világbeli Máguskör romja térképen
  A visszaélések elkerülése érdekében javítottunk néhány helyet, ahol a játékosok sebezhetetlenné váltak.

  Kétszer nyitható láda a katakombákban
  Javítottunk egy problémát, amelyet két láda egymásba csúszása okozott. A plusz ládát eltávolítottuk.

  Kihasználható hiba a véres rúna fegyvereknél
  Javítottunk egy hibát, amelyet kihasználva a véres rúna szettbe tartozó fegyverekkel rendkívül magas sebzést lehetett okozni. Ez többé nem fordulhat elő.


  Dracania hősei, harcra fel a győzelemért!
   
 5. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 180 & 181 - PvE rangsorok III. (Leaderboards)


  Kedves Játékosok!

  A 181-es frissítéssel a PvE rangsorokat fejlesztjük, valamint pár hibát javítunk ki a játékban.
  (A 180-as frissítést az Ünnepek miatt átugrottuk és egyszerre hozzuk be a kettőt.)

  ÚJDONSÁG:

  A PvE rangsorokban behoztunk egy új időmérőt, valamint javítottuk a stabilitását a rendszernek.

  HIBAJAVÍTÁSOK:

  PvE rangsorok az aktív Köztes Világokban!

  PvE rangsoroknak a karakterosztályok ikonjai ki lettek javítva!

  Fejlesztések, hogy a szörnyek, illetve a játékosok ne ragadjanak bent a pályákon!

  A zene tovább szól a Végső Boss halála után is.


  Előre és harcra fel Dracaniáért!


  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 6. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 182 - Sötét Törpék Rablóútja


  [​IMG]

  Kedves Játékosok!


  Íme a frissítésben érintett dolgok:

  • Hozzáadható új skill-helyek (gombok)
  • Sötét Törpék Rablóútja eventen újítások:
  - Napi Küldetések
  - Fehér tárgyat már nem dobhatnak a bossok
  - Tárgyakban található értékek növelése
  - Szörnyek erejének egyensúlyba hozása a "Támadási Hullámokban" minden szinten​
  • Hibajavítások
  - Telihold eventet egy bugos pályarész kijavítása, ami blokkolta a támadásokat és beragadtak a szörnyek.​


  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 7. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 183 - Új event


  Kedves Játékosok!

  Új eventtel bővítettük a játékot, középpontjában a köztes világokkal.


  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 8. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 184-185 - az "Ádáz homok" tartalombővítés
  Tisztelt Játékosok!


  Ezzel a tartalombővítéssel az a fő célunk, hogy legelszántabb játékosaink számára új kihívásokat biztosítsunk, és megadjuk a lehetőséget, hogy még tovább fejlesszék karakterüket. Az „Ádáz homok” fő történetszála mellett egy skálázható keretrendszert is létrehoztunk, amelynek révén a jövőben még gyakrabban adhatunk ki új, izgalmas tartalmakat és játékelemeket.

  Visszaszámlálás kezdete:
  2017.02.28. 06:00
  Szerverek leállása: 2017.02.28. 06:10
  Várható időtartam 360 perc (12:00)


  Az „Ádáz homok” tartalma:
  • 4 új térkép
  • Egy új aréna-kazamata 10 térképpel és véletlenszerű ellenfelekkel
  • Nagy ívű új történetszál
  • 1 új boss
  • 2 új szörny
  • Több mint 160 új tárgy (fegyver, páncél, drágakő, ékszer)
  • Új rang a drágaköveknél
  • Új rúnarendszer
  • Több mint 60 új küldetés
  • A felső szinthatár 50-ről 55-re emelkedik
  • Fedezd fel a messzi sivatagok ősi templomainak titkait – vár rád a nagy kaland!


  Nehézségi szintek:
  Növeltük a különleges tárgyak megjelenési arányát, minden tárgyhoz alapstatisztikákat rendeltünk, és kiegyenlítettük a játék nehézségi görbéjét, hogy az elején nagyobb kihívást jelentsen, a 21–55. szint között pedig simább legyen az előrehaladás. Ezenfelül javítottunk egyes bossok egyensúlyán és módosítottunk egy-két szörnyet, hogy jobban illeszkedjenek a tartalombővítéssel bevezetett új előrehaladási ívhez.

  Felszerelés fejlődése:
  Amellett, hogy javítottuk a különleges tárgyak megjelenési arányát, a felszerelés fejlődését is kezelhetőbbé és kielégítőbbé tettük. Eddig komolyan megterhelte az eszköztáradat, ha tovább akartál lépni a különleges tárgyak következő rangja felé, mert nem tudhattad előre, hogy milyen rangú különleges tárgyakat fogsz zsákmányolni. Most, a köztes világokkal kezdve, logikus módon egymáshoz rendeltük a különleges tárgyak rangját és a nehézségi szintet, amelyen játszol. Így gyorsabban haladhatsz előre a köztes világokban, és az eszköztárad kezelésével is kevesebb gondod lesz. Ezzel a keretrendszerrel a jövőben több eventet tudunk majd megalkotni, bennük izgalmas új jutalmakkal.
  Létrehoztunk továbbá egy megbízható tárgykészítési módszert, amelynek segítségével a varázslatokat áthelyezheted a legendás tárgyaidról a különleges tárgyaidra. Mostantól tehát a legértékesebb felszerelési tárgyaidból exkluzív, személyre szabott felszerelésrendszereket készíthetsz!


  Nehézségi szint és arányosítás:
  További nehézségi szinteket vezettünk be mind az eventek, mind a köztes világok esetében, és a zsákmányt is átalakítottuk oly módon, hogy igazodjon a nehézségi szinthez. Dióhéjban: minél nehezebb módban játszol, annál értékesebb zsákmányhoz juthatsz.

  Rúnák és drágakövek:
  Megkettőztük a férőhelyek számát a felszerelési tárgyakon, hogy a különleges drágaköveknek és rúnáknak – a drágakőrendszer új bővítéseinek – is meglegyen a maguk helye. A régi drágakőrendszer nem volt kompatibilis az új előrehaladási keretrendszerrel, ezért mostantól minden drágakőnek lesz egy egész számmal kifejezett értéke, a rúnáknak pedig egy százalékkal kifejezett értéke. Az eddig összegyűjtött drágaköveidet továbbra is megtarthatod, még akkor is, ha az üzlet kínálatában már nem szerepelnek és zsákmányként sem szerezhetőek meg többé. Ezek a drágakövek idővel kevésbé lesznek erősek, mint a rúnák, amelyeket a következő tartalombővítéstől kezdve fogunk bevezetni.

  PvP-keretrendszer felállítása:
  Bár az „Ádáz homokkal” nem érkeznek új PvP-funkciók, végrehajtottunk pár változtatást, amely enyhíteni fog néhány egyensúlyproblémán. Nem minden egyensúlygondot fogunk ilyen módon megoldani, mégis ezek a változtatások jelentik a PvP jövőbeli javításainak egyik alapját. A következő lépés az lesz, hogy olyan logikus irányt szabunk a PvP-nek, amely nem ütközik a PvE-vel kapcsolatos erőfeszítéseinkkel.
  Tisztában vagyunk azzal, hogy a játék társas vonásai, mint például a csoportos játék, a játékosközösség legfontosabb igényei közé tartoznak. Ezért a következő feladatunknak azt tekintjük, hogy a játékosok valóban jól járjanak az összefogással. Az „Ádáz homok” megjelenését követő hónapokban lehetővé tesszük majd, hogy csoportokat hozzatok létre olyan hősökből, akiknek a képességei támogatják és kiegészítik egymást. Ezenfelül jobb zsákmánylehetőségeket biztosítunk majd a csoportok számára, a rangsorokhoz hozzáadunk egy csoportkövető funkciót, és további izgalmas módokon is támogatjuk az eventkihívások közös vállalását. És ez még csak a kezdet!
  Azután, hogy bevezettük a csoportos játék új keretrendszerét, a folytatás csakis az lehet, hogy a PvP-t is erre építjük fel. Így sportszerűbb, kielégítőbb és jelentőségteljesebb élményt biztosíthatunk, jobb partnerkeresési algoritmussal és a csapatok közti versenyszellem fokozásával.

  Most tehát örömmel mutatjuk be az „Ádáz homokot” és az új keretrendszert, amely egy új korszak kezdetét jelzi a Drakensang Online életében. A játék alakítása során nagy szükségünk lesz a játékosok visszajelzésére, szóval vesd rá magad a fórumra, vagy írd meg nekünk Facebookon vagy Twitteren, hogyan képzeled el a Drakensang jövőjét!  A Drakensang Online csapata

  Kedves Játékosok!

  Ahhoz, hogy elérhetőek legyenek az "Ádáz homok"-i területek, teljesítenetek kell egy küldetést! Nevezetesen: Mentsd meg a Világ szívét! 8/9-et (Balor küldetések, de Balort nem kötelező megölni hozzá).


  Üdvözlettel,
  DSO Team


  Kedves játékosok!


  2017.03.07-én érkezik a release 185 1. hotfixe, melynek a tartalma:

  • Megoldottuk a MAC kliens bejelentkezési gondokat.
  • Stabilizáltuk a játékot a kevesebb nebula hiba érdekében.
  • Kijavítottunk egy hibát, amikor gyűjthető tárgyakat két felé akart a játékos szedni a tárhelyben, az a rendszerben zavart okozott.
  • Módosítottuk a sárkánymag vételi árát a Gnóbnál, a régi ár irreálisan drága volt.
  • Javítottunk egy hibát, ami miatt a játékos fekete képernyőt kapott Artaya szentélyébe való belépéskor.
  • Balornál csökkentettük a titokzatos kockák megjelenési menyiségét, hogy egyensúlyban legyen az új nehézségi szintjével.
  • Sharr Kharab egyedijének különleges képessége irreálisan erős volt. A képesség sebzésének mértéke innentől nem az ellenség max életerejétől függ majd, hanem a játékos sebzésétől.
  • Új gyorsaság rúnák a Jespereknél (Bohócok)
  • Távolabb helyeztük a szörnyeket a bejáratoktól az új Ádáz homok területeken, elkerülve így azt, hogy a játékost azonnal megtámadhassák.
  • Javítottunk egy hibát, amely miatt a trezorban lévő normál drágaköveket nem lehetett átalakítani qaizai kövekké, mert extrém mennyiségű átalakítót kért a procedúra.
  • Kijavítottuk a hibát, mellyel a tankok Sárkánybőrben át tudtak menni a tüskéken a Halálos Mélységben.
  • Frissített Leaderboard szezon (Alias PVE szezon). A következő ranglista periódus május 28-ig fog tartani, igaz a játékban jelenleg nem ezt mutatja, de ez ki lesz bővítve. Frissítettük a következő ligákat és a hozzájuk tartozó szabályokat, jutalmakat:
  Arany liga (szükséges pontok: 300.000)

  Új arany jutalom:
  -1500 arany
  -3000 matéria töredék
  -400 pokoljáró töredék
  -5 qaizah drágakő nemesítő

  Régi arany jutalom:
  -150 arany
  -1000 matéria töredék
  -3 töredékkereső szemüveg


  Ezüst liga (szükséges pontok: 125.000)

  Új ezüst jutalom:
  -500 arany
  -1500 matéria töredék
  -200 pokoljáró töredék

  Régi ezüst jutalom:
  -50 arany
  -500 matéria töredék
  -2 töredékkereső szemüveg

  Bronz liga (szükséges pontok 50.000)

  -Új bronz jutalom:
  -250 arany
  -750 matéria töredék
  -100 pokoljáró töredék

  Régi bronz jutalom:
  10 arany
  250 matériatöredék
  1 töredékkereső szemüveg


  • Minden 7,5% életerőt regeneráló onyx koponya helyettesíteni fogja a 8%-os verziójút, hogy a játékosok szabadabban ötvözzenek.
  • Tegan csarnokában a boss zsákmány listájából kivesszük a zafírt.
  • Új elem jelenik meg a kereskedőnél, amellyel lehetőségetek adódik a régi zafírjaitokat kicsivel jobb rúnákra cserélni egy kis összegért cserébe.
  Zafír Támadási sebesség bónusz nemesítő típus Rúna típus Támadási sebesség bónuszÁtalakításhoz kért nemesítő mennyiség
  Csiszolatlan 0.5%zafír nemesítőA gyorsaság kicsiny rúnája2%15
  Csorba 1%zafír nemesítőA gyorsaság kicsiny rúnája2%10
  Egyszerű 1,8%zafír nemesítőA gyorsaság kicsiny rúnája2%2
  Normál 3,1%zafír nemesítőA gyorsaság kicsiny rúnája4%19
  Csiszolt 5%zafír nemesítőA gyorsaság rúnája6%10
  Fényességes 6,6%zafír nemesítőA gyorsaság hatalmas rúnája8%14
  Tökéletes 8,6%nagy zafír nemesítőA villámgyorsaság rúnája9%*2
  Szent 11%nagy zafír nemesítőA villámgyorsaság rúnája
  A villámgyorsaság rúnája
  A villámgyorsaság rúnája
  A villámgyorsaság erős rúnája
  12%5
  királyi 14%nagy zafír nemesítőA villámgyorsaság hatalmas rúnája16%10

  A Nagy Gyorsaság Rúnája normál esetben 8%-ot adhat, de most 9%-osra tudjátok átváltani, hogy ne veszítsetek esetlegesen sebességet. De lehet majd kraftolni mindkettő fajtát egymással.

  1 Zafír nemesítő 15 andermant.
  1 Nagy zafír nemesítő 30 andermant.  Üdvözlettel:

  DSO team
   
 9. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 186 - Gyűjtőalbum!
  Új funkciók:

  Gyűjteménytáska


  A közösség sokszor jelezte az igényét egy olyan tárolóhely iránt, ahol az összes házi kedvencet, hátast, emote-ot és kosztümöt tarthatják. Az ötlet munkaneve „matricás album” volt. A szinergiával kapcsolatban is felmerült néhány remek ötlet, így aztán mindezt figyelembe véve készítettünk nektek valamit, amit remélhetőleg imádni fogtok. Bemutatjuk a gyűjteménytáskát, amely sokkal több, mint egy külön eszköztár a kozmetikai szerepű tárgyaitok számára.

  Az album a benne tárolt összes tárgyat áttekinthető kategóriákba csoportosítja, és bármelyik
  gyakran használt tárgyat betehetitek belőle a gyorsmenüsorba. Ha egy-egy kategóriából sikerül összegyűjtenetek bizonyos számú tárgyat, azért bónusz jutalom jár. A praktikus előnézeti ablakban pedig megtekinthetitek, hogy fest a karakteretek az új tárggyal. Szeretnénk köszönetet mondani mindannyiótoknak, amiért hozzájárultatok a funkció létrehozásához, és továbbra is izgatottan várjuk a visszajelzéseiteket!

  Átdolgozott event

  A sötét törpék rablóútja – közösségi verzió!

  Mint megtudtuk, a közösség nem igazán élvezte a sötét törpék legutóbbi rablóútját, mivel csökkent a csákány mint zsákmány megjelenési gyakorisága, ezért nehezebb volt viscaniumot szerezni. Az is felmerült, hogy a játékosoknak jóformán csak az event legvégére sikerült felmérniük a rúna valódi jelentőségét, ezért szeretnének még egy esélyt kapni, hogy megszerezhessék.

  A visszajelzéseitek alapján módosítottunk az event kiegyensúlyozásán.

  • Az összes zsákmánylistát frissítettük az új tartalombővítéssel bevezetett normák szerint (több és jobb zsákmány)

  • „A csákány essen belé” című küldetés teljesítéséhez szükséges csákányok számát 10-re csökkentettük

  • Emeltük a kristálybányász csákányának megjelenési esélyét (ha nem is olyan magasra, mint régen, de az új egyensúly keretein belül)

  • A magasabb nehézségi szinteken a következő tárgyak nagyobb adagokban zsákmányolhatóak (a változás többlépcsős: a mennyiség először 3. szinten, majd 5. szinten emelkedik):
  • A kristálybányász csákánya
  • Tiszta viscanium (az event haladásmérő tárgya)
  • Tisztítatlan viscanium (a kihívás haladásmérő tárgya)
  • Felhajtó gyújtásmodul
  • A Viscaniumbánya térképet formás amfórákkal gazdagítottuk, amelyekben jó eséllyel találhattok csákányokat vagy tisztítatlan viscaniumot, illetve nagy-nagy szerencsével amfórakulcsokat, sárkánypénzt, szféraszilánkokat stb.

  • További nehézségi szintekkel bővítettük az eventet, egészen 10-ig (ebből a jelenleg elérhető legmagasabb nehézségi szint a pokoli I.).


  Hibajavítások és egyéb fejlesztések:

  1. Kicseréltünk egy amulettet a Q7 (hírnök) matériatöredék-kereskedőjénél, mivel nem tartozott hozzá rang. A kereskedőnél mostantól a megfelelő rangú amulett kapható.

  2. Javítottunk egy problémát a köztes világbeli Teganswall erődítmény halálos és afölötti nehézségi szintjein, amely miatt a törpemester nem vásárolhatta meg a különleges kesztyűt a matériatöredék-kereskedőnél.

  3. Megoldottuk a varázslatáthelyező fejlesztés eszköztippjének megjelenítési problémáját. A varázslatáthelyező fejlesztésnél felhasználható tárgyak eszköztippje mostantól eligazít a fejlesztési recepttel kapcsolatban.

  4. Javítottunk egy hibát, amely miatt az 50. szint alatti karakterek köztes világbeli bossok legyőzésekor nem kaptak meg néhány különleges tárgyat.

  5. A Templom térkép vezérének játékba lépési problémáját megoldottuk.

  6. A nehézségi szint csúszkája mostantól megjegyzi a legutóbbi beállítást.

  7. Javítottuk az üzlet egy hibáját, amely miatt 50. és 55. szint közötti karakterek egyes kereskedőktől nem vásárolhattak kék (mágikus) felszerelést.

  8. Kiküszöböltük az „Alászállás a lángoló barlangba” című küldetés navigációs problémáit.

  9. Javítottuk a megnövelt hárítási érték szöveges leírását.

  10. Egyes különleges tárgyak szokásos tárgyakként jelentek meg a zsákmányban. Ezt most javítottuk, és a hiba folytán zsákmányolt szokásos tárgyakat kicseréltük a megfelelő különleges tárgyakra. A tárgyakra elköltött összes rúnát, drágakövet és andermantot is visszatérítettük.

  11. Egy-egy köztes világ befejezése után többé nem jelenik meg a „köztes világ elhagyva” üzenet.

  Release kibeszélő

  Üdvözlettel:
  A Drakensang Online csapata
   
 10. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 187 - Kingshill férges csatornái
  Kedves Játékosok!


  Büszkén jelentjük be a 187. frissítés érkezését, amelyben a következőkre számíthattok:
  A játékosok kérésére: átdolgozott gyorsmenüsor


  Hősök, ezt a saját visszajelzéseiteknek köszönhetitek! Örömmel jelenthetjük, hogy a gyorsmenüsor általatok leginkább hiányolt funkciói ebben a frissítésben már benne vannak:

  • Gyorsmenüsorok lezárása. Örvendjetek, hősök, mert többé nem tudjátok véletlenül leszedni a gyorsmenüsorból a képességeket és tárgyakat a csata hevében!
  • Gyors váltás a képességfa-konfigurációk között a gyorsmenüsor segítségével. Van egy új kétgombos elem a gyorsmenüsor jobb oldalán, amellyel a prémium tagok gyorsan válthatnak a konfigurációk között. Ez különösen praktikus, éppúgy, mint a következő pont:
  • Testreszabható gyorsbillentyűk a gyorsmenüsorok közti váltáshoz. Ha az alapértelmezett fel/le nyilakat nem találjátok kényelmesnek, akkor bármelyik szabad billentyűhöz hozzárendelhetitek ezt a funkciót.
  • Minden gyorsmenüsorban lesz hely egy-egy különböző hátasnak.


  Új event: Kingshill férges csatornái

  • Eddig sosem tapasztalt földrengések és eltűnt személyek nyomát kutatva alászállhattok Kingshill csatornarendszerének mélységeibe.
  • Az exkluzív jutalmak között ott lesz a rugalmasság rúnája (ellenállásbónusz), egy továbbfejleszthető csatornapatkány hátas, valamint a hátborzongató csőrös maszk.


  Kisebb változtatások, újítások és hibajavítások:


  1. Azoknak a játékosoknak, akik ingyenes prémium próbatagságot kaptak, amiért első alkalommal elérték a 15., illetve 20. szintet, a tagságot jelentő tárgy visszakerül az eszköztárába.
  2. „A hírnök kesztyűje”, amely a 7. köztes világbeli matériatöredék-kereskedőnél kapható, most minden karakterosztály számára ugyanannyiba kerül.
  3. Az újhold különleges tárgyainak – beleértve a legutóbbi eventen megszerzett tárgyakat is – most már megjelenik a rangja.
  4. A peridot drágaköveknél most már a megfelelő manaköltség-csökkenés jelenik meg.
  5. A csontérme kereskedőnél mostantól „homokörvény” dekoratív hatás is kapható.
  6. A Homokozó teljesítmény számlálója mostantól megfelelően működik, és számon tart minden győzelmet.
  7. Eltávolítottuk a „matériaidomító bot” előállítási költségét.
  8. A Farkasvadász teljesítményt áthelyeztük a megfelelő kategóriába.  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 11. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 188 - Átdolgozott Khalys és eventek!  Kedves Játékosok!

  Büszkén jelentjük be, hogy fontos újításokkal érkezik a 188. frissítés:


  Átdolgozott eventek:

  Szörnyvadászat event:


  Frissítettük a Szörnyvadászat event jutalmait. Mostantól szerencsegömbökhöz juthatsz, amelyekben a gyűjteménytáskában tárolható, ritka kozmetikai tárgyak bújnak meg, végső jutalomként pedig egy garantált hátast tartalmazó gömböt kapsz.  Győzd le a legyőzhetetlent:

  • Gazdagítottuk a haladásjelző sáv jutalmait, például egy sárkány gyors hátassal és némi legendás felszereléssel.
  • Az event időtartama mostantól 4 helyett 6 nap.
  • Bevezettük a „pokoli I” nehézségi szintet.
  • Mind a négy figura házi kedvenc (Bearach, M'Edusa, Arachna és Heredur) részei megszerezhetőek lesznek.
  • A harcra kihívható különböző bossok száma a kiválasztott nehézségi szint és a karaktered szintje szerint fog alakulni.
  • Magasabb nehézségi szinteken közvetlenül a köztes világbeli bossokkal veheted fel a harcot, ami azt jelenti, hogy az event alatt akár az általuk hátrahagyott különleges tárgyakat is megszerezheted tőlük.

  Küzdelem Khalysszal:

  • Módosítottuk Khalys köztes világbeli változatát, hogy jobban illeszkedjen a többi köztes világbeli boss közé. Hozzáadtunk néhány új képességet, változtattunk ezt-azt a harc menetén, és a magasabb nehézségi szinteken néhány további új képességével is találkozhatsz.
  • A közeljövőben új jutalmakat is tervezünk hozzárendelni.

  Funkciók módosításai:

  Rangsorok továbbfejlesztése:

  • Bevezettünk két új állapotjelző sávot, amelyek segítségével jobban követheted a megölt szörnyek száma alapján járó bónuszt és a köztes világbeli térkép befejezésének sebességét.
  • A pontszámablakhoz jutalomikonokat adtunk hozzá, amelyek az aktuális helyzetedtől függően változnak.
  • Bevezettünk egy fület a csoportok számára, de hogy ez mire lesz jó, az majd csak egy következő frissítésben derül ki.
  • A ranglistatáblázatokhoz mostantól a játékos ligabesorolásától függően arany, ezüst vagy bronz jutalomtárgy-ikon tartozik.
  • A sorok arany, ezüst és bronz színét megszüntettük.


  Kisebb fejlesztések és hibajavítások:
  • A köztes világ nehézségi szintjét beállító csúszka mostantól megjegyzi az utolsó beállítást.
  • A gyorsmenüsor lezárt állapotán többé nem változtat az, ha a tárgyakat egyik helyről a másikra rakod az eszköztárban vagy a trezorban.
  • Javítottunk néhány tárgyon és egyes kereskedő NPC-k kínálatán, amelyek megjelenítése és viselkedése körül problémák merültek fel.
  • Megváltoztattuk Balor zsákmánylistáját, és ennek megfelelően frissítettük az ezt megjelenítő ablakot is.
  • „A hírnök pokoli haragjának” készletbónusza most már az eszköztippben jelzett módon lép életbe.
  • Az ótvaros gebe gyors hátas mostantól +100% haladási sebességgel közlekedik.
  • A Lor'Tac-beli küldetések vezérszörnyei mostantól nem bajnok, hanem átlagos szörnyeket hívnak.
  • Több hang- és vizuális javítást végeztünk.
  • A kos hátasok erősítésikonja és neve most már a megfelelő módon jelenik meg.

  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 12. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 189 - Átdolgozott Telihold


  Kedves Játékosok,

  Megérkezett a Release 189.

  Frissítések:

  Az összes Telihold eventfelszerelést hozzáigazítottuk az „Ádáz homok” keretében bevezetett új szabványhoz, vagyis alapstatisztikákat és százalékalapú varázslatokat rendeltünk hozzájuk, valamint áthelyezhetővé tettük a varázslataikat.

  Hibajavítások:

  1. A házi kedvencek által biztosított erősítések mindaddig érvényesek, amíg a kedvenc aktív, és térképváltáskor nem nullázódnak le.
  2. Javítottunk egy hibát, amely miatt az eszköztár lapjai közötti váltáskor a játék összeomlott.
  3. A varázslatáthelyezés és a hozzá szükséges alapanyagok mostantól a tervezett módon az 50. szinten válnak elérhetővé.
  4. Különböző hangmódosítások (kalandvadász Bearach-szett készletbónusza, Bearach boss felvezetése)
  5. Az ametisztet használó kalandvadászoknál mostantól a megfelelő életerőbónusz jelenik meg.
  6. A Telihold event Vérmágus-térképén javítottunk néhány hibát, amelyek eddig (a tervezettől eltérően) blokkolták a Vérmágus támadásait.
  7. A pokoljáró töredékek a többi hátrahagyott tárgyhoz hasonló lebegő-forgó animációt kaptak.
  8. Különböző hangidőzítési és SFX-módosítások.
  9. Kisebb igazítások a PvP végső pontszámát megjelenítő ablak kezelőfelületén.
  10. Kisebb lokalizációs módosítások.


  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 13. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 190 - Leaderboard & hibajavítások!  Kedves Játékosok!

  A 190-es frissítés leírása a következő:

  1. Frissítettük a DSO hangmotorját, így jelentősen csökkentettük a kliens váratlan leállásait.


  2. A rangsorokban most már helyesen jelenik meg az aranyligába bekerült hősök jutalma (1500 arany).


  3. Módosítottuk a bossharcot a köztes világbeli Sigrismarr-ral: ha a hős meghal, a támadó gömbök deaktiválódnak. Így nem alakul ki többé az az idegesítő helyzet, hogy a hős feltámadás után rögtön újra meghal.


  4. A rangsorok mostantól megbízhatóan adják a tapasztalatpontokat.


  5. A „különleges gyógyelixír” visszaszámlálója most már helyesen jelenik meg (másodpercben mérve).


  6. Ha a játékos andermantot vásárol egy tárgyfejlesztés visszavonásához, az többé nem erősíti meg automatikusan a tárgyfejlesztést, hanem a tervezett módon lehetővé teszi a fejlesztési folyamat visszafordítását.


  7. Pótoltuk a Mortis által megidézett szörnyek halálának hiányzó hangeffektjét.


  8. Khalys területre ható támadásához mostantól remek hangeffekt tartozik!


  9. A Circus Monstrorumból eltávolítottunk minden olyan tárgyat, amely akadályozhatja a képességek használatát (így a széttörhető vázákat is).


  10. Javítottuk a köztes világbeli hírnök íjához tartozó eszköztippben a magról szóló információ fordítását.


  11. A sárkányharcos „életvédő” fegyverének bónusza (gyógyulás hárításkor) mostantól mindaddig működik, amíg a fegyver fel van szerelve.


  12. Hangjavítások: kiküszöböltük a lángpikkelyes őr támadásához, a körmágus „szingularitás” varázslatához, a „piros zsonglőrgolyók” emote-hoz és a gyűjteménytáskához tartozó hangeffektek problémáit.

  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 14. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 191 - Új kalkuláció a kirakható tárgyak sebzésében  Kedves Játékosok!


  A 191-es frissítésének a leírását itt olvashatjátok!

  A közösség kérésére:
  • A szféraszilánkokat mostantól automatikusan be lehet gyűjteni, miközben áthaladsz rajtuk (akárcsak az érméket és az andermantot).
  Event-hibajavítások és módosítások:
  • Felszámoltunk egy hibát, amely akadályozta a csoportos játék haladását a Telihold event „Véres hold” küldetésében.
  • Amikor Varholmban a vérfarkasok ellen küzdesz a Telihold event alatt, a „Vérző seb” gyengítés többé nem halmozódik, hanem egyszerre csak egy aktív.
  • A Telihold event ismételhető küldetése („Védd meg a falut!”) most már a helyes minimális szintkövetelményt (10. szint) jeleníti meg.
  • A Telihold event szörnyei mostantól nagyobb gyakorisággal hagynak hátra különleges tárgyakat.
  Tárgyfejlesztés frissítései:
  • Javítottuk a régi különleges hosszú íjak fejlesztési receptjeit, és pontosabb fejlesztési információkat adtunk hozzájuk

  • A sárkányharcosok és kalandvadászok mostantól mindenfajta fegyver varázslatait áthelyezhetik a különleges fegyverekre a szűz maggal való fejlesztés segítségével – így pl. egy bárd varázslatait is át lehet helyezni egy különleges kardra. Kétkezes fegyverről egykezesre (és fordítva) továbbra sem lehet varázslatokat áthelyezni, tehát a felszereléshely típusának meg kell egyeznie.
  Kiegyensúlyozó javítások:
  • Helyesbítettük a segítők okozta sebzés kiszámítási módját sebzésnövelő módosítók és eszenciák használata esetén.
  • Egy hiba miatt a törpemester lőfegyvereinek első lövéseinél néha nem érvényesült a sebzésnövelő talentumok hatása. Ez különösen az automata lőfegyver esetében volt feltűnő, amely csak két hosszú lövést ad le. Ezt azzal hidaltuk át, hogy mostantól a lőfegyverek egy pici késéssel kezdenek tüzelni, így még akkor is minden talentum kifejti a hatását, ha a szerverkapcsolat egy kicsit késik.
  • Felfedeztünk egy súlyos hibát a 185. frissítéstől kezdve begyűjtött, 50. szint fölötti egykezes fegyverek és támadó másodkezes tárgyak (könyvek, tegzek, szerszámok és néhány különleges pajzs) támadási sebességet növelő beállításainál.
  1. Az egykezes fegyverek esetében a támadási sebességre vonatkozó varázslatok statisztikái 50%-kal csökkentek.
  1. A másodkezes tárgyaknál nem volt ilyen egységes a probléma: a hibás beállítás hol túl magas, hol túl alacsony varázslatértékekhez vezetett.
  Általában minden módon igyekszünk elkerülni azt, hogy a játékosok eszköztárában lévő tárgyak statisztikáit meg kelljen változtatnunk. Ez esetben azonban egyes játékosok egyéb módon nem megszerezhető, rendkívül magas támadási sebességhez jutottak volna, ami pedig súlyos kiegyensúlyozatlanságot hoz magával. Az egyensúly jövőbeli katasztrofális felbomlását csak úgy kerülhettük el, ha ezt a hibát itt és most kijavítjuk.
  A beállításokon végzett módosításaink a következőképpen befolyásolják az eszköztáradban esetleg megtalálható, érintett egykezes fegyverek és támadó másodkezes tárgyak értékeit:
  1. Az érintett egykezes fegyverek támadási sebességét növelő varázslat értékei kb. 50%-kal emelkednek – a régi statisztikák ugyanis nem voltak versenyképesek a sebzésnövelő varázslatokkal szemben.
  1. A másodkezes tárgyak esetében a támadási sebességet növelő varázslatok statisztikái különféleképpen változnak. Egyes tárgyak támadási sebessége nő, másoké csökken, így a frissítés után nagy különbségek mutatkozhatnak.
  • Az eventekhez kötődő erősítések PvP-ben többé nem működnek.
  • „A lángok őre” mostantól egy kicsivel többet sebez.
  Küldetések javításai:
  • A „Ki a rossz?” című küldetésben a játékos azt a feladatot kapja, hogy a halál bölcsőjének szörnyeitől megszerezze egy kotta darabjait. Megszüntettük azt a hibát, amely a játékosokat a néma őrök felé irányította – ezeknek a mozdulatlan, támadhatatlan szörnyeknek ugyanis a küldetés szempontjából nincs jelentőségük.
  • Kijavítottunk egy hibát „A történelem írója” című küldetésben, amely miatt az Atlasz-leányok nem megfelelően léptek játékba.
  Köztes világbeli fejlesztések
  • Mortis pokoli nehézségi szinten való legyőzéséért most már teljesítmény jár.
  • Mostantól az összes köztes világbeli boss helyzetét kis piros koponya jelzi a minitérképen.
  Bossoktól szerezhető zsákmány változásai
  • Asar mostantól ranggal rendelkező különleges tárgyakat hagy hátra. A frissítés előtt begyűjtött tárgyakhoz visszamenőleg nem rendelünk rangot.
  • Balortól ismét megszerezhető a páncélos fekete párduc hátas, ahogy terveztük, de a Romlás-szettet eltávolítottuk a zsákmánylistájáról, mivel a statisztikái már elavultak, és Balor nehézségi szintjét is lejjebb szállítottuk.

  Tárgyak elérhetősége, frissítései és javításai:

  • Újra bevezettük a „Sárkánydüh” és a „Keen hatalma” / „Yachak álma” / „Roshan bölcsessége” / „Szikrahányó szerszáma” szetteket, frissített statisztikákkal és fejlesztési lehetőségekkel. Az 50. szint fölötti összes tartalomban, minden rangban megtalálhatóak. A készletbónuszba a tárgyak régi verziója is beleszámít, és fejlesztéssel frissíthető.
  • A legalább 50. szintű kalandvadászok a PvP-kereskedőktől varázslatokkal ellátott kétkezes íjakat vásárolhatnak. Ezeknek az ára megegyezik a többi karakterosztály kétkezes fegyvereinek árával.
  • Hamza hirajai kereskedő most minden osztály számára hasonló felszereléseket kínál.
  • Az „Érinthetetlenek” szettet továbbfejlesztettük az új normának megfelelően (alapértékek és százalék alapú varázslatok), és mostantól csak ez a verzió lesz elérhető a játékban. Eddig ugyanis alacsony szintű karakterek még megszerezhették a régi változatot.
  • A különleges gyógyelixír mostantól a tervezett módon az életerő 65%-át állítja helyre közvetlenül az újratöltési idő után (ahogy az eszköztippben áll).
  Különféle egyéb változások:
  • A Fastpay újra megfelelően működik.
  • A tárgyfejlesztés ablakában mostantól a tárgy minden statisztikájának helyesen kell megjelennie.
  • Bevezettünk egy „alacsony FPS”-felismerő funkciót, amely felajánlja a grafikai beállítások módosítását, ha játék közben folyamatosan túl alacsony képrátát észlel.
  • A már nem megszerezhető régi teljesítményeket átsoroltuk a „régi” kategóriába.
  • Javítottunk egy problémát, amely miatt az arany színnel jelölt tulajdonságok néha fehérben jelentek meg, vagy fordítva. Az értékek nem változnak, de az arany jelölés küszöbértékéhez közeli értékek színe módosulhat.


  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 15. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Kedves játékosok!

  Sok zafírokkal kapcsolatos visszajelzést kaptunk az utóbbi időben. A Release 191 új lehetőségeket biztosít a zafírok rubinokká és onyxokká való átalakításához. Kérjük, tekintsétek meg az alábbi táblázatot.

  Ikonátalakító neveEgy átalakító áraleírás
  1.pngZafírnemesítő15Ezekkel a nemesítőkkel a zafírjaidból elkészítheted a gyorsaság rúnáit. A nemesítők szükséges menyisége a zafír minőségétől függ:
  • Csiszolatlan zafírból a gyorsaság kicsiny rúnája: 15
  • Csorba zafírból a gyorsaság kicsiny rúnája: 10
  • Egyszerű zafírból a gyorsaság kicsiny rúnája: 2
  • Zafírból a gyorsaság rúnája: 19
  • Csiszolt zafírból a gyorsaság rúnája: 10
  • Fényességes zafírból a gyorsaság hatalmas rúnája: 14
  2.pngNagy zafírnemesítő30Ezekkel a nemesítőkkel a zafírjaidból elkészítheted a villámgyorsaság rúnáit. A nemesítők
  szükséges menyisége a zafír minőségétől függ:

  • Tökéletes zafírból azonos értékű villámgyorsaság rúnája: 2
  • Szent zafírból a villámgyorsaság erős rúnája: 5
  • Királyi zafírokból a villámgyorsaság hatalmas rúnája: 10
  A villámgyorsaság rúnái csak kétkezes fegyverekben használhatóak!
  3.pngzafírból rubinná átalakító10Ezekkel a nemesítőkkel a zafírjaid átalakíthatod ugyanolyan ritkaságú rubinokká. (Normál drágakövet kapsz az átalakítás során, nem Qaizai drágakövet)
  4.pngZafírból onyxá átalakító10Ezekkel a nemesítőkkel a zafírjaid átalakíthatod ugyanolyan ritkaságú onyxokká. (Normál drágakövet kapsz az átalakítás során, nem Qaizai drágakövet)
  Üdvözlettel:
  DSO team
   
  Last edited: Sep 7, 2019
 16. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Kedves játékosok!

  A játékosközösség felhívta a figyelmünket egy hibára a segítők által okozott sebzés kiszámításával kapcsolatban, amely a következő feltételek mellett lép fel:

  • a karakter viadal, rombolás vagy harci eszenciákkal van felszerelve

  ÉS

  • a következő sebzésnövelő módosítók közül legalább egy aktív:
  karakterszintű sebzésnövelést adó tárgyak (tárgy példaként idézett eszköztippje pirossal kiemelve). Figyelem: a tárgyra korlátozódó sebzésmódosítókat nem érinti a dolog (tárgy példaként idézett eszköztippje kékkel kiemelve)!

  1.png

  2.png


  • a tudásfa „támadás” képessége aktív (akár 50%-kal növeli a karakter sebzését)


  ÉS

  • segítőt hívtál, mint pl. a törpemester lőfegyverei, a körmágus őre, a kalandvadász farkasai vagy erdőszelleme, vagy egy tárgy-segítő (tárgy példaként idézett eszköztippje pirossal kiemelve).

  3.png


  Ezek a tényezők együttesen aránytalanul megnövelik a segítők által okozott sebzést, és ezen változtatni kell.


  GYIK:
  Kérdés: Miért éppen ez a hiba került most terítékre?
  Válasz: Az angol nyelvű játékosközösség fórumán megjelent egy thread, amely felhívta a figyelmet erre a sebzésszámítási hibára. Mi megvizsgáltuk a problémát, és úgy ítéltük meg, hogy erősen károsítja a játékegyensúlyt. Ahogy elkezdtük felmérni a karakterosztályok kiegyensúlyozásának kihívásait, hamar rájöttünk, hogy először rendbe kell tennünk néhány dolgot, hogy reálisabban lássuk a helyzetet.

  Kérdés: Melyik karakterosztályt érinti a javítás?
  Válasz: Leginkább a törpemestert, mert ennél mind a négy lőfegyver nagy szerepet játszik, de fontos megjegyezni, hogy a számítás kijavítása az összes karakterosztályra hatással lesz.

  Kérdés: Mennyire fog lecsökkenni a segítők sebzése?
  Válasz: Ahogy már fentebb említettük, a segítőket érintő sebzéscsökkentés teljes mértékét sok különféle változó figyelembevételével kell kiszámítanunk (pl. különböző tárgyak, eszenciák, varázslatok). Ezért aztán nem lenne könnyű a változók minden kombinációját táblázatba foglalni. A legáltalánosabb kombináció azonban, amit észrevettünk, a következő:
  ⦁ A rombolás eszenciái
  ⦁ A tudásfa „támadás” képessége
  Ha egy hős ezt a kettőt használja, annak a segítője által okozott sebzés 25%-kal csökken. Figyelem: kevésbé erős eszenciák használata esetén a sebzéscsökkenés is kisebb mértékű lesz.  4.png

  Fontos megjegyezni, hogy a javított számítás megegyezik az összes többi, segítőt nem hívó képességre vonatkozó számítással, és a segítő sebzésének kiszámítási módján kívül semmi mást nem javítottunk. Vagyis a többi képességed által okozott sebzés, illetve a segítőid által eszencia nélkül okozott sebzés nem változik. Az eszenciahasználat ezentúl is nagymértékben növeli a hősöd és a segítői által okozott sebzést.


  Üdvözlettel:
  DSO team
   
 17. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 192 - Dragan visszatérése  A változások listája megtekinthető: ITT!
  A GYIK megtekinthető ITT!


  DRAGAN VISSZATÉRÉSE
  Újra itt van Dragan, új kihívásokkal, jutalmakkal és felfedeznivalókkal. Dracania bátor hősei, szálljatok harcba ellene!

  Bemutatjuk a felszerelésnemesítőt
  Az utóbbi néhány hónap során több új különleges tárgyat is bevezettünk, amelyek egy új erősségi szintrendszerbe illeszkednek. Ezeknek a tárgyaknak a régebbi változatát az utolsó tartalombővítés keretében bevezetett szűz maggal való tárgyfejlesztés segítségével lehetett továbbfejleszteni, ez azonban a játékban nem volt elég jól kifejtve, és az alapanyagokat is nehéz volt megszerezni hozzá.


  Ezen segítenek most a „felszerelésnemesítők”.
  Ezeket jobb kattintással használhatod egy erre alkalmas különleges tárgyon, hogy elkészítsd belőle a tárgy új, ugyanolyan szintű és rangú változatát. Az eljárás előtt a tárgyról le kell szedni a drágaköveket és rúnákat. Az új változat általában erősebb, de bizonyos esetekben a statisztikák megoszlása is változhat.

  Nem minden különleges tárgy fejleszthető: a tárgy eszköztippje jelzi, ha a fejlesztés lehetséges. Szintén az eszköztippben szerepel, hogy hány felszerelésnemesítő kell a fejlesztéshez.

  A felszerelésnemesítőket az általános üzletben lehet beszerezni.

  Fejlesztések

  Tárgyak:
  Csökkent az arany színnel jelzett alapstatisztikák mennyisége. Ez magát a tárgy értékét nem befolyásolja, viszont megbízhatóbban jelzi, hogy az adott érték kiemelkedően jónak számít-e.

  Az 51. és afölötti szintű felszerelési tárgyak mostantól minden esetben rendelkeznek alapstatisztikákkal.

  A köztes világbeli bossokhoz vezető utazás eszközeiből mostantól 9999 halmozható fel, így nem foglalnak sok helyet az eszköztárban.

  Hibajavítások

  Elhasználódó tárgyak / Ládák:
  A 35. és afölötti szintű elhagyott kincsesládákban többé nem találhatóak „fehér” tárgyak.
  Mostantól az automaták arany szerencsegömbjéből csak az automaták kategóriájába tartozó kedvenceket lehet kibontani.

  Kezelőfelület:
  Amikor az üzlet ablaka nyitva van, többé nem lehet a kezelőfelület egyéb elemeire kattintani, ez ugyanis hibákhoz vezetett. A főmenüre továbbra is rá lehet kattintani ilyenkor.

  Harc:
  A Halálcsarnok könyvtárterületén volt egy hely, ahová a halállovagok nem tudták követni a játékost. Ezt a kihasználható hibát kijavítottuk.

  Bossok:
  Három normál világfaló boss – Khalys, Sigrismarr és a destruktor – esetében deaktiváltuk az öngyógyítást abban az esetben, ha a játékos meghal és a 120 andermantos újjáélesztést választja.

  Mortis gyengítő állapothatásának, a lélekörvénynek az eszköztippje most már helyes információt tartalmaz (a gyengítés a játékos támadási sebességét érinti).

  Egyes játékosok A Szövetség ereje fegyvernek nem az osztályukhoz illő változatát kapták meg. Ezt a fegyvert most kicseréltük náluk a megfelelő változatra.

  A dzsinn kamrája bejáratának ablakában a jutalmul megszerezhető tárgy mellett mostantól a megfelelő (55.) szint van feltüntetve.

  Event:
  Varholmban a Holdimádó NPC támadásához mostantól a megfelelő animáció tartozik.

  Harcterek:
  A PvP-rangsorokban a bónusz most helyesen event- és talentumbónuszként jelenik meg.

  Drágakövek/Rúnák:
  A drágakövek ötvözése az érték ékkövével többé nem vezet hibához.
  Az asztrális és metszett peridothoz mostantól a megfelelő ikon tartozik.  Üdvözlettel,
  DSO Team  Figyelem!

  A felszerelésnemesítő sem a tárgy szintjét, sem a rangját nem változtatja meg! Tehát mindenki gondolja át, hogy érdemes-e pl. egy 3. rangú és 50. szintű dragan cuccra költeni, mikor hamarosan az eventből úgyis megszerezhető lesz az 55. szintű és 4. rangú felszerelés is!

  Csak saját felelősségre alakítsatok át tárgyakat. Ahogy a nemesítő leírásában is szerepel, a tárgyak varázslatai változhatnak az átalakítás során. A supportnak nem áll módjában az átalakítás előtti állapotot visszaállítani és a nemesítők árát visszaadni.

  Megértéseteket köszönjük.

  DSO Team

   
 18. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 193 - Szentélyek  Dracania hősei!  A 193. frissítés keretében bevezetjük a szentélyeket”.


  Ezek a kattintható tárgyak a köztes világbeli kazamatákban találhatóak meg (a bosstérképeket kivéve), és egy bizonyos időre különleges bónuszt adnak.

  A szentélyekről részletesebben ITT olvashatsz.


  Hibajavítások és egyéb fejlesztések


  Felszerelésnemesítő

  Javítottunk a felszerelésnemesítő eszköztippjén. Mostantól az is szerepel benne, hogy a nemesített tárgy szintje a folyamat során nem változik. A kiemelés színét is megváltoztattuk, hogy jobban látsszon.

  Mostantól a következő tárgyak is nemesíthetőek:

  Véres rúna amulett (törpemester); a Szikrahányó szerszáma, Roshan bölcsessége, Yachak álma és Keen hatalma szett minden skálázódó verziója.

  Figyelem: ezeknek a tárgyaknak a 40. és 45. szintű változata nem fejleszthető felszerelésnemesítővel!

  Javítottuk a szöveg lokalizációját a következő tárgyak nemesítését megerősítő ablakban: Aranysárkánypenge, Sárkányölő íj, Sárkánytűzköpő, Sárkányszárny-jogar.


  Különleges tárgyak statisztikái

  Egy kicsivel megemeltük a 0.,1. és 2. rangú különleges tárgyak alapértékeit. Ez a már meglévő tárgyakat is érinti.

  A játéktervezők magyarázata:

  „Az alacsony rangú különleges tárgyaknak megbízható, masszív statisztikákat kell biztosítaniuk a maguk különleges vagy készletbónuszával együtt. Ehhez képest az ugyanilyen rangú elvarázsolt tárgyak statisztikái rendkívül véletlenszerűek: lehetnek nagyon gyengék, de erős, aranyszínnel kiemelt értékek is.

  A TI visszajelzéseitek alapján azonban úgy találtuk, hogy a különleges tárgyak átlagos alapértékei a közelében sincsenek az elvárhatónak, ezért kicsit emeltünk rajtuk. Ez nem érinti a 3. és 4. rangú különleges tárgyakat, amelyek továbbra is a legjobb átlagos alapértékekkel rendelkeznek – a 3. és 4. rangú legendás tárgyakkal együtt.”


  Véres rúna szett

  A Véres rúna fegyverek különleges statisztikája („+100% sebzésbónusz erre a tárgyra, amíg az életerőd 33% fölött van”) most már megfelelően működik.


  Harcterek

  Az erőd támadása: Amikor egy játékos megidézett egy döngölőt, az kétszer jelent meg, és az egyik rögtön el is tűnt. Ezt a hibát kijavítottuk.


  A destruktor zsákmánya

  A destruktor által hátrahagyott különleges tárgyak zsákmányikonjai most már a tervezett módon jelennek meg.


  Minitérkép

  A játékos aktuális helyének nehézségi szintje mostantól a minitérkép címében és a csoportáttekintésben is látható.


  Utazás

  A játékban szereplő legtöbb utazási lehetőség eszköztippjében mostantól a javasolt szint is szerepel.


  Vegyes

  Javítottunk a jarlshofni állatszelídítő (hátaskereskedő) NPC megközelíthetőségén.  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 19. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  SZENTÉLYEK

  A szentélyek olyan tárgyak, amelyekre rákattintva különleges előnyöket lehet szerezni egy bizonyos időre. A bónusz érvényessége valós időben értendő.


  A szentélyek az összes köztes világbeli kazamatában megtalálhatóak (bosstérképeken nem).

  • Minden szentély csak egyszer használható, de a bónuszt a csoport minden közeli tagja megkapja.
  • Egyszerre csak egy kicsi és egy nagy szentély bónusza aktiválható.
  • Ha a játékos meghal, a bónusz megszűnik.
  • A térképváltás nincs hatással a bónuszra.
  • PvP-ben nem használható.

  Vannak kicsi és nagy szentélyek, amelyek hatása és a hatás erőssége is különböző.


  • Egy térképen legfeljebb egy kicsi és egy nagy szentély lehet: kis szentély 100%-os, nagy pedig 60%-os eséllyel található a térképen.
  Kis szentélyek:

  Mágikus kézirat
  A kis szentélyeket minden játékos térképinstanciánként egyszer használhatja. Amikor a játékos rákattint a szentélyre, bizonyos időre pozitív állapothatást kap.

  A kis szentélyek között nincs olyan, amely kísérőt idéz meg.

  A kis szentélyek használata ingyenes.

  Minden térképen található egy kis szentély.

  Az ellenállást adó kis szentélyek hatása ugyanahhoz az elemhez kötődik, mint a térképen megjelenő szörnyek (pl. tüzes szörnyek esetében a szentély tűzellenállást ad).
  View attachment 10946
  HatásIdőtartam
  Az erő kézirata
  +35% sebzés
  2 perc
  A mozgékonyság kézirata
  +5% támadási sebesség
  2 perc
  A keménység kézirata
  +30% védelmi érték
  2 perc
  Az ellenállás kézirata
  +25% minden ellenállási értékre
  2 perc
  A tűzellenállás kézirata
  +60% tűzellenállás
  3 perc
  A jégellenállás kézirata
  +60% jégellenállás
  3 perc
  A méregellenállás kézirata
  +60% méregellenállás
  3 perc
  A villámellenállás kézirata
  +60% villámellenállás
  3 perc
  A feketemágia-ellenállás kézirata
  +60% feketemágia-ellenállás
  3 perc
  A gyorsaság kézirata
  +50% haladási sebesség
  3 perc
  A gazdagság kézirata
  20%-kal több érme szörnyektől
  2 perc
  A koncentrált erő kézirata
  +45% kritikus találati arány
  +50% kritikus sebzés
  2 perc
  A hajthatatlanság kézirata
  +10% hárítási érték
  +10% hárítási erő
  2 perc
  Nagy szentélyek:

  Áldásgömb
  • A térképen 60%-os eséllyel található egy nagy szentély is.
  • Miután a játékos rákattintott a szentélyre, az egér ráhúzásakor többé nem jelenik meg szöveg, és a tárgy használata sem lehetséges többé.
  View attachment 10947
  LeírásIdőtartamKöltség
  Viadaleszencia
  Megidéz egy „bosszantó mocsarat”
  Mérsékelt értékekkel rendelkező mocsár

  • Magára vonja az ellenfelek figyelmét
  /250
  Megidéz egy „jeges normannt”
  Mérsékelt értékekkel rendelkező normann

  • Találat esetén néhány másodpercre megfagyasztja az ellenfeleket
  /250
  Megidéz 5 „mérgező jabbaxot”
  Mérsékelt értékekkel rendelkező békaemberek

  • Dárdaszúrásukkal megmérgezik az ellenfeleket
  /250
  Az erő áldása
  +100% sebzés
  +15% támadási sebesség
  +80% kritikus találati arány
  +100% kritikus sebzés
  2 perc 30 mp300
  A védelem áldása
  +60% védelmi érték
  +70% minden ellenállási értékre
  +15% hárítási érték
  +15% hárítási erő
  3 perc300
  A szakértelem áldása
  Minden képesség újratöltési ideje 20%-kal csökken
  -20% manaköltség
  3 perc 20 mp300
  A vagyon áldása
  +50% esély tárgyak találására normál szörnyeknél
  50%-kal több érme szörnyektől
  +80% tapasztalatpont ellenfelek legyőzésekor
  3 perc 20 mp300
  View attachment 10948
  LeírásIdőtartamKöltség
  Harci eszencia
  Megidéz egy „bosszantó mocsarat”
  Magasabb értékekkel rendelkező mocsár

  • Magára vonja az ellenfelek figyelmét
  /250
  Megidéz egy „jeges normannt”
  Magasabb értékekkel rendelkező normann

  • Találat esetén néhány másodpercre megfagyasztja az ellenfeleket
  /250
  Megidéz 5 „mérgező jabbaxot”
  Magasabb értékekkel rendelkező békaemberek

  • Dárdaszúrásukkal megmérgezik az ellenfeleket
  /250
  Az erő áldása
  +150% sebzés
  +30% támadási sebesség
  +130% kritikus találati arány
  +150% kritikus sebzés
  2 perc 30 mp300
  A védelem áldása
  +110% védelmi érték
  +120% minden ellenállási értékre
  +30% hárítási érték
  +30% hárítási erő
  2 perc 30 mp300
  A szakértelem áldása
  Minden képesség újratöltési ideje 50%-kal csökken
  -50% manaköltség
  3 perc300
  A vagyon áldása
  +100% esély tárgyak találására normál szörnyeknél
  100%-kal több érme szörnyektől
  +150% tapasztalatpont ellenfelek legyőzésekor
  3 perc300
  View attachment 10949
  LeírásIdőtartamKöltség
  A rombolás eszenciája
  Megidéz egy „bosszantó mocsarat”
  Remek értékekkel rendelkező mocsár

  • Magára vonja az ellenfelek figyelmét
  /250
  Megidéz egy „jeges normannt”
  Remek értékekkel rendelkező normann

  • Találat esetén néhány másodpercre megfagyasztja az ellenfeleket
  /250
  Megidéz 5 „mérgező jabbaxot”
  Remek értékekkel rendelkező békaemberek

  • Dárdaszúrásukkal megmérgezik az ellenfeleket
  /250
  Az erő áldása
  +200% sebzés
  +45% támadási sebesség
  +200% kritikus találati arány
  +250% kritikus sebzés
  2 perc300
  A védelem áldása
  +140% védelmi érték
  +160% minden ellenállási értékre
  +60% hárítási érték
  +60% hárítási erő
  2 perc300
  A szakértelem áldása
  Minden képesség újratöltési ideje 80%-kal csökken
  -80% manaköltség
  2 perc 30 mp300
  A vagyon áldása
  +150% esély tárgyak találására normál szörnyeknél
  150%-kal több érme szörnyektől
  +250% tapasztalatpont ellenfelek legyőzésekor
  2 perc 30 mp300  Kedves játékosok!

  A játékosok visszajelzései alapján változtattunk a szentélyeken.

  A legtöbb áldás mostantól tovább tart és egységesen 300 eszenciába kerülnek (kivétel ezalól a kísérőket adó áldások, azokat teljesen eltávolítottuk a játékból)!

  Üdvözlettel,
  DSO Team
   
 20. StSanya

  StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

  Release 194 - Tárca & Átdolgozott Újhold  Dracania hősei!

  A 194. frissítéssel megkezdődött az összes karakterosztály kiegyensúlyozása.
  Ezenkívül örömmel tapasztalhatjátok, hogy ismét felszabadul egy kis hely az eszköztáratokban: megérkezett ugyanis a tárca, amelybe az összes játékbeli fizetőeszköz belekerülhet. Ez még nem minden: átdolgoztuk az Újhold eventet is. Végül, de nem utolsósorban pedig hibajavításokra és fejlesztésekre is sor került.
  TÁRCA

  A tárca a bal felső sarokban található, az egyéb fizetőeszközök alatt. Mostantól ez tartalmazza a szféraszilánkokat, matériatöredékeket, csontérméket és más hasonló fizetőeszközöket, így ezek nem foglalják többé a helyet az eszköztárban.

  Az újonnan kapott fizetőeszközök automatikusan a tárcába kerülnek: ezt a tárca ikonjának villogása jelzi. A 194. frissítés előtt begyűjtött fizetőeszközöket jobb kattintással helyezhetitek át a tárcába.
  Ezenfelül mostantól minden kereskedőnél lesz egy sáv, amely megjeleníti, mennyi fizetőeszközötök van éppen. Például a Thabonál ez így néz ki:
  View attachment 10965

  KARAKTEROSZTÁLYOK KIEGYENSÚLYOZÁSA
  Tárgyvarázslatok
  A véletlenszerű tárgyvarázslatok legutóbbi változatára adott visszajelzésetek alapján megemeltük a közönséges tárgyak alapsebzését. Ezzel a fejlesztéssel több értelme lesz a „több sebzés ennél a tárgynál” varázslatnak.​
  Ezenkívül módosítottunk a törpemester, a körmágus és a kalandvadász egykezes fegyverein: a sárkányharcos egykezes fegyvereihez hasonló kiegyensúlyozást kaptak.​
  Kalandvadász
  • A „robbanó nyíl” csak akkor robban, ha célba talál.
  • „A hírnök tüzes mennydörgése” készletbónusz időtartama mostantól 2 másodperc.
  Csoportos játék

  A szörnyek elleni harcban szerezhető tapasztalatpontok mennyiségét mostantól nem a szörny, hanem a karakter szintje határozza meg. Ezzel a módosítással többé nem fordulhat elő, hogy magasabb szintű szörnyek ellen küzdve nem kaptok tapasztalatpontot.

  Mit tartogat a jövő?

  A következő frissítések keretében fokozatosan még több fejlesztést fogunk bevezetni. A fejlesztések és változtatások a ti visszajelzéseiteken alapulnak, amelyekért ezúton is köszönetet mondunk nektek, Dracania hősei.

  AZ ÚJHOLD EVENT VÁLTOZÁSAI
  Frissített felszerelés
  • Javítottunk a Karabossa-, a Magotina- és a boszorkányvadász-szetten.
  • A Karabossa- és Magotina-szett tartalmazza az új fegyvert.
  • A Karabossa-szett Karabossától zsákmányolható.
  • A Magotina-szett Magotinától zsákmányolható.
  • A boszorkányvadász-szettet a „Hulljon a férgese” küldetés folyamán megjelenő vezérszörnyek, valamint Karabossa és Magotina hagyhatják hátra, de amfórából is megszerezhető.
  • A Végrehajtó-szett többé nem lesz elérhető az event folyamán, mert a visszajelzéseitek szerint nem volt túlságosan népszerű.
  Küldetések
  • Az „Édes bosszú” és a „Le a szipirtyóval!” című fő küldetéseket csak egyszer kell elvégezni (egyszer Pummranánál, egyszer Ceridwennél).​
   • Ezután az „újholdi mágikus papirusztekercs” segítségével bármikor megnyithatjátok a bossokhoz vezető portálokat.​
  • Miután a játékos befejezte a fent említett fő küldetéseket, három új küldetés válik elérhetővé számára:​
   • A „Győzd le a gyengeségedet!” és a „Hulljon a férgese” című küldetéssorozatok ismételhetőek, vagyis ha befejeztétek őket, újra elvállalhatjátok. Jutalmul tündértüzet szerezhettek, és még erősebb ellenfelekkel mérkőzhettek meg.​
   • Az „Egy jó kis elixír” című küldetés szintén ismételhető.​
  Bossharcok
  • A haladásjelző sáv jutalmaként már nem csak 8, hanem 10 „újholdi mágikus papirusztekercset” lehet szerezni.​
  • Ezenfelül a játékos, amíg a térképen tartózkodik, újra megidézheti a bosst egy szentély segítségével, amihez tündérfát kell felhasználnia. Ezt térképenként és csoportonként háromszor lehet megtenni (ha egy játékos használt egy szentélyt, azt a csoport többi tagja már nem használhatja).​
  Térkép
  • Módosítottunk a térkép méretén, és eltávolítottuk a zsákutcákat – így a térkép mostantól körbejárható, ami kényelmesebbé teszi a szörnyek farmolását.
  • Elhelyeztünk a térképen néhány formás amfórát.
  • A Blakborg térképen növeltük a szörnyek számát.
  • A tündértűz (haladásmérő tárgy) automatikusan felszedhető, és különböző adagokban zsákmányolható.
  NPC-üzletek
  • A Pummrana és Ceridwen NPC-ktől szerezhető szettet eltávolítottuk.
   • Ehelyett most a következő tárgyakra válthatjátok be az összegyűjtött virágokat:
    • újholdi mágikus papirusztekercs, sárkánypénz, eszenciák, drágakőtartók, ritka/legendás felszerelési tárgyak, italok, amfórakulcsok, színezések, hatalmas lélektalizmánok és felszerelésnemesítők.
  • Magotina vagy Karabossa legyőzése után mostantól megjelenik Grima NPC.
   • Grimától lehet beszerezni az új szett darabjait.
  Újhold GYIK
  Ha a szentélyek segítségével elő akarjuk hívni a bosst, újra be kell lépnünk a bosstérképre, és el kell használnunk egy újholdi mágikus papirusztekercset?
  Nem. Háromszor hívhatjátok elő újra a bosst anélkül, hogy újra be kellene lépnetek a térképre. Csak tündérfára van szükségetek a szentélyek használatához.

  Továbbra is elérhető lesz a seprű hátas és a lepaktáló kosztüm?
  Igen, Karabossa és/vagy Magotina mindkét tárgyat hátrahagyhatja.

  Azt tervezitek, hogy teljesen megszüntetitek Pummrana és Ceridwen üzletét?
  Végleges döntés még nem született, de valószínűleg lesz még két-három Újhold event, amely alatt még megtalálhatjátok ezt a két üzletet.

  Mit kezdjünk a korábban összegyűjtött virágainkkal?
  Ahogy a fenti listából láthatjátok, sok hasznos dolgot vásárolhattok értük Pummranánál és Ceridwennél.

  Fejleszthetjük a már meglévő különleges tárgyainkat, ugyanúgy, mint a Telihold- vagy a Dragan-eventből való különleges tárgyakat?
  Igen, bizonyos régi különleges tárgyakból felszerelésnemesítőkkel új különleges tárgyakat fejleszthettek (a rendelkezésre álló fejlesztési módszereket megtaláljátok a tárgy eszköztippjében).

  Kijavítottátok azt a problémát, hogy Pummrana 5. küldetése után Ceridwen 6. küldetését is el lehet fogadni, és fordítva?
  Valójában a két küldetéssort párhuzamosan is lehet végezni, és ha befejeztétek, elkezdhetitek az új ismételhető küldetéseket.

  Továbbra is jelvényeket kell használni a küldetésekhez?
  Ha leadtátok a jelvényeket a küldetésekhez, többé nem lesz rájuk szükségetek.

  Milyen jutalmakat lehet szerezni a formás amfórákból?
  A formás amfórákban lehet amfórakulcs, sárkánypénz, tündérfa, újholdi mágikus papirusztekercs, felszerelés a legalább 31. szintű játékosok számára, valamint arany.
  HIBAJAVÍTÁSOK ÉS FEJLESZTÉSEK
  Játékstabilitás

  Ritkán előfordult, hogy amikor a játékos a Q gyorsbillentyűvel megnyitotta a feladatok áttekintését, vagy rákattintott a napi kihívások értesítőjére, a játékkliens lefagyott. A hibát kijavítottuk.

  Ha a játékos a hátasra való felszállás gyorsbillentyűjét sokszor használta gyors egymásutánban, a játék kiléptette. A hibát kijavítottuk.

  Dragan

  Egyes játékosoknál még folyamatban van „Az árnybirodalom” című küldetés. Ebbe a küldetésbe most beleszámít, ha az aktuális Dragan-eventen legyőzitek Sargont.

  Kijavítottuk a formás amfórák zsákmánylistáját, így többé nem tartalmaznak szokásos tárgyakat.

  Kereskedő a köztes világban

  A köztes világbeli Vad Szív barlang matériatöredék-kereskedője által kínált tárgy, „Az érinthetetlenek ütése” mostantól minden karakterosztály számára a megfelelő áron kapható.

  Sharr Kharab

  Sharr Kharab pajzsa mostantól 2. rangú.
  Drágakövek/Rúnák
  A következő régi ékkövek mostantól rúnákként jelennek meg:

  A felszereléserősítés ékköve -> Az állhatatosság rúnája
  View attachment 10966
  Peridot -> A kérlelhetetlenség rúnája
  View attachment 10967
  A gyorsaság ékköve -> A sebesség rúnája
  View attachment 10968
  Az akaraterő ékköve -> Az összpontosítás rúnája
  View attachment 10969
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page