Feedback 248. Yama geri bildirimleri

Discussion in 'Türkçe Bölümü' started by Beta, Mar 18, 2021.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mera

    Mera Forum Apprentice

    Cehennem gecidinin tamamen kalkması gerek
    Bu iyi birsey kimse icin gecid sıkıntısı olmayacak özellikle büyücüler icin 4 sandık daha sıkıntıydı simdi gir 4 sandık cıkmasa bile cehennem gecidin amorte ediyor yerden cıkanların parası ben sırf 4 sandık garanti olsun diye loncadakileri bekliyorum çünkü mapta bi kere ölünce 4 sandık hayal oluyordu girdigim 10 turun 5 6sında ancak 4 sandık cıkıyordu simdi ister 3 ister 4 cıksın altın amorte ediyor

    Zaten okcular sömürdü sömürebilcegi kadar su saatten sonra onlar icin zaten farketmez hatta bir cok yerde cehennem gecidi olayı gelmesin diye yazıyorlar büyücünün yazması garip geldi
     
    [kofin] likes this.
  2. 4NormaL

    4NormaL Junior Expert

    Kesinlikle iyi bir şey değil, o zaman yeni ara dünya haritaları getirmesinler, hatta ara dünya haritalarını kaldırsınlar zaten eşsizleri üretmek için yüzük dışında ara dünya yapmaya bile gerek yok. Ara dünya giriyorsun kangölü senden 15 geçit alıyor, boss odası 15 geçit alıyor gizli oda 15 geçit alıyor 45 geçit verip ne kazanıyorsun? Normal haritalarda kan sandığı açarak günde en az 50 bin andermant ve 50 bin parlak toz toplamak varken neden ara dünya yapsın millet.Bu gibi şeyler oyunun dengesini bozan üzerine çok düşünülmemiş oyuna zarar veren şeyler bana göre. Kangölü oyundaki en zor seviye buraya herkes elini kolunu sallayarak girerse ne anlamı kalıyor. 55 Level zamanında herkes Cehennem 7 zorluğunda mı farm yapıyordu? Cehennem 7 hem zordu hem de oraya ulaşmamız için gerekli girişi temin etmek zordu, Cehennem 5 girmek için cehennem 4 farm yapmak gerekiyordu Cehennem 6 girmek için Cehennem 5 farm yapmak gerekiyordu, Cehennem 7 girmek için Cehennem 6 farm yapmak gerekiyordu. Şimdi de aynı olması gerekirdi.

    Bana kalsa eski sistemi getirirdim Cehennem girmek ücretsiz, Acımasız girmek için Cehennem zorluğundan düşen geçit gerekir, Kangölü girmek için ise Acımasız zorlukta düşen geçit gerekir. Altın ile ucuza sınırsız geçit satmak demek bence oyunda yaptıkları en büyük hatalardan biri olur. Eskiden Cehennem 3-4 farm yapılıyordu genelde, değişen bir şey yok ama altınla geçit satarsan diğer zorlukların anlamı kalmaz, Kangölü modu sıradanlaşır, güçlü olan hızla gelişir güçsüz olan gelişemez, oyunda denge diye bir şey kalmaz. Altınla geçit satılacaksa en mantıklısı sınırlı sayıda satılması 100 geçit 150 bin altın fiyat koyarsın günde 1 kere alma sınırı koyarsın.

    Ara dünya haritaları daha kazançlı olmalı daha fazla geçit verip elin boş dönmek çok mantıksız, iyi düşünmeden sürekli dengeyi daha da bozan şeyler yapmaya başladılar. Böyle giderse oyun daha da kötüye gitmeye başlayacak bunun farkına ne zaman varacaklar merak ediyorum.
     
    sibano, Damm1tmaN and aBDuLHaMiTHaN like this.
  3. Damm1tmaN

    Damm1tmaN Someday Author

    Oyunda eşsizleri ve set bonusları önemsiz kılıp mücevher odaklı bir oyun tarzına geçtiniz. İtemlerin eskisi gibi önemi kalmadığı için tezgahta eşsiz üretmeyi yıllardır böyle birşey istendiği halde daha yeni getirdiniz. Eskiden yeni 55 olan birisini direk q7 set peşinde koşar, cadı kemer ve cadı süs vs. kendine hedefler koyardı. Bunları düşürüncede bir heyecan olurdu şimdi neredeyse işlevsiz olan itemlerle gelde yaşa bunları. Oynanış olarak oyunda bir görsel zevk bile kalmadı buz mermisi+buzlu rüzgar oyun boyunca yaptığım tek şey bu. Arkadaş listemde hakkıyla kasılmış 35 milyondan fazla şöhret puanları olan 2 arkadaşım karakterlerini silmiş. Bunca yıllık hesapları bu şekilde görmek gerçekten üzücü.

    Bu küre olayına gelincede millet 100k küre kasmışken benim hergün hagastove görevine girmem komik geliyor. Merkez birşey yaparmı bilmiyorum ama sanki ''Ne yapayım yani sizde bu şekilde kassaydınız'' demek istiyorlarda bulundukları konum gereği diyemiyorlarmış gibi geliyor bana. Yapan arkadaşlara kızmıyorum ama kendime haksızlık olarak görüyorum onların kısa sürede aldığı bu yol için benim kim bilir kaç ay yürümem gerekicek. Bu tür durumlara merkezin tepkisi oyuncuları ''Ben delüx alıp aylarca farmlamak yerine küre olayı gibi birşey bekliyeyim'' gibi düşüncelere de götürebilir.
     
    sibano likes this.
  4. NofeArTR

    NofeArTR Forum Pro

    Bu konu üzerine Almanca forum üzerine konuşulmuş karara bağlanmış, Myantha (Takım Lideri) öyle bir şey yazmış ki aslında senin yazını özetliyor. Almanca forumda yazıyı okuyunca çok güldüm. Her zaman ki gibi bunun bir bug olmadığını, kürelerden düşen küre parçasını grupla bu kadar yüksek miktarlara ulaşacağını öngörememişler :) Yani öngöremedikleri bir durumda firma bundan karşılığında Kâr sağlıyorsa buna bug demiyorlarmış ve oyuncular arası avantaj sağlama önemsiz hale gelip Gabin(Aşırı yararlanma) halk diliyle Sömürme geçerliymiş, eğer firma bundan Kâr sağlamıyorsa yani bir çıkarı yoksa bu bug olarak değerlendiriliyor, oyuncular arası avantaj sağlama hakkı korunuyor ve Sömürmenin önüne geçiliyormuş.

    https://board-de.drakensang.com/threads/spaehrenscherben-bug.74602/page-2

    İlgili açıklamayı buradan bulabilirsiniz ve bu konun üzerinde de durmayacakları kesin, bizlerinde üzerinde durmasının anlamı yok.
     
    Damm1tmaN likes this.
  5. Maverickz

    Maverickz Forum Apprentice

    Bu tip okçu oynayan arkadaşların elinden kurtların ölmemesi skillini alsın dso da görelim. Cehennem girişi eski oyuncularda çok olduğu için rahat konuşuyorlar. Peki yeni 100 olmuş, yeni oyuncular ne olacak? Bunu konuşan yok. Eminim ilk isteyecekleri şey cehennem girişlerinin altın ile satılmasını istemek olur. Oyunda eski-yeni oyuncu arasında fark vardı, şu an uçurum oluşmuş durumda. Oyunda ilerleme yok tam tersi tepetaklak aşağıya doğru gitmeye devam ediyor. Çok eski oyuncu değilim ama bu gidiş devam ederse bende çarımı silip yeni oyun arayışına gireceğim sanırım.
     
    enesx1234, Mera and sibano like this.
  6. sibano

    sibano Padavan

    Videoyu izledikden sonra kendimi yüzyılın Enayi adamı olarak Görüyorum.
    andermanta para yatırmıştım geçen gün onun için diyorum :D 3 5 elde yatırdığım andermant kasılıyor adamlar hesapları fullemişler geçit gelmesin diyorlar, herkes ne kadarda bencil olmuş bir enayi olarak ben utandım yaptıklarından dolayı
     
    enesx1234, mehmet044 and Mera like this.
  7. Mera

    Mera Forum Apprentice

    [​IMG]
    Garip bir şekilde bu adam geldi aklıma :D:D:D
     
    mehmet044 and NofeArTR like this.
  8. [kofin]

    [kofin] Junior Expert

    Mantıklı bir düşünce evet cehennem geçidi kalkabilir.
    Oyun yöneticileri bunu mantıksız bulabilir. O zaman yöneticiler şöyle bir şey yapsın. Bizim gibi cehennem geçidi olmayan veya trapez taş yamasından önce geçitleri harcayan vede 90k 100k küresi olan hesapların geçit ve kürelerini makul seviyeye indirip tazminat olarak karşılığında andermant vererek oyuncuları eşit seviyeye çekebilirler. Şuan çok büyük bir haksızlık var oyunda. Ben zamanımı geçit toplamak için harcarken başka hesaplar zamanını çamur kesip sandık çıkarmak için harcıyor. Aramızdaki uçurum gitgide açılıyor. Dark legacy öncesi hesabım full iken şuan zayıf bir hesaba sahibim. Tek sorumlusu yönetim. Zira trapez taş yaması öncesi geçitlerimin hepsini harcamıştım. Sonra dımdızlak kaldım. Böyle olacağını bilseydim harcamazdım. Keza küplerden çıkan küre parçalarında da benzer bir durum yaşadım. Tamamen haksızlık benim ve benim gibiler için.
    Şimdi karaqor denilen hesabın kendisinde yaklaşık 40k geçit olmasına rağmen bu videoyuda çekip koyması başka hesapların kendi hesabına denk olmasını istememesinden başka bir şey değil. Zira cardrun şehrine gidince görürsünüz. Grup isimlerini hep dalga geçerek yazıyor. C geçidi olmayanlara soda gibi isimler yazarak diğer oyuncularla dalga geçiyor. Bu arada cehennem geçidi altın karşılığı satılmasını çok mantıklı buluyorum. Hatta maliyet biraz daha aşağı çekilmeli.
     
    enesx1234 and aBDuLHaMiTHaN like this.
  9. sibano

    sibano Padavan

    Bu oyunu oynadım oynayalı birileri birşeyin ... sını güzelce çıkartıyor çıkarmaya da devam edecek ki duruma hiç el atılmıyor, zamanında dragan buguna laf edenler şimdi küre bugunu kullanıp burda kendilerini savunan kişilerin aynıları (kimler olduğunu tahmin edin artık)
    Malum sitelere hesabını koyan mı dersin Yeni hesaba full rünler çekenler mi , Sınırsız Özler , Küpler mi dersiniz , Hatta bir ara Premium Deluxe bugu filan da duymuştum enayi gibi aylık 29,90 tl vermeye devam ediyorum ki birilerinin hakkı yenmesin son yazdığım ben ırgalar neyse. Geçmişte olan bugları birilerinin demesiyle karara bağlayan dso umarım bu geçit işini de birilerinin fütursuzca video atması yüzünden getirmemeye çalışmaz yoksa Ölmesine ramak kalmış bir oyunun son anında kalbine bir kurşun daha sıkar bu davranış.
     
    mehmet044 likes this.
  10. mehmet044

    mehmet044 Forum Apprentice

    Oyuncuya faydası olan yeniliklerin tamamının kısa bi süre içinde kalkmasının en büyük sebebi bu video çekenlerin videoları. Yanlış anlamayın ama en büyük hatada bizim, geçen burda video çekenlerden biri yorum yazdı küre ile alakalı küreden dolayı rahatsız olan arkadaşlarla ona karşılık verdi yazarken de o videoyu çeken kişiyi takip ettiklerini söylediler sıkıntı bundan kaynaklanıyor bu tarz adamların tek amacı izlenme izleyen kişiye bilgi vermek umurlarında değil etkinlik hakkında video çekmiş, videoyu atma tarihi etkinlik bittikden sonra kangölü bos kesiyolar tek başıma şu kadar sürede kestim tek başıma 4 sandık açtım vb. sonrasında ne oluyor yetkililer bosların gücünü bi tık yükseltiyor bahar etkinliğini daha önce yapmadım bosu çıkarmak için içerdeki bütün trole benzeyen şeyleri kesmem gerekliymiş bilgi verici bi video bulup izlim dedim çıkan videolar tam komedi :) 2 saatde bitirdim yok 1 saatde bitirdim gram bilgi yok arkadan da müzik açmış çalıyo tımtıs tımtıs ondan sonra yetkililer bunu görüyor aa biz çok basit yapmışız 60 k mı ilerleme onu yapalım 150 k bosların canınıda bi tık yükseltelim daha binlerce örnek var uzun lafın kısası bu tarz adamları izlemeye devam ettikçe daha çok yenilikden faydalanmadan kaldırırlar örnek yokedici haritası.
     
    enesx1234 and aBDuLHaMiTHaN like this.
  11. Nothanks!

    Nothanks! Someday Author

    Yanlis dusunuyosun bu canli yayincilar oyunun popileritesini arttiriyor dso videolari trendlere girse hele senin gibi birsuru çaylak daha baslar hatta keşke o yayincilardan daha fazla olsa bazi buyuk oyunlar parayla yayinci ayarliyolar reklamini yapsin diye .
     
  12. mehmet044

    mehmet044 Forum Apprentice

    Kardeşim öncelikde şunu belirtim etkinliği daha önce yapmadım yazısından oyuna yeni başladığımı düşünüyorsun 40 lvden bu yana oynuyorum oyunun yükselişe geçtiği dönemleri de biliyorum çöküşe geçtiği dönemleri de trendlere girmek için de baya bi geç kaldı ki zamanında döneminin en iyi oyun kanalı tarafından reklamı yapıldı hatırlayanlar bilir server ağzına kadar oyuncu dolmuştu hatta randevu alarak oyuna giriyorduk o kadar dolmuştu :) bu tarz reklamlar drakensang gibi oyunlarda pek etkili olmuyor etkili olması için video çekenlerin pvp videoları çekmesi lazım ki bu oyuna zamanında başlayanların çoğu pvp videolarını görerek ve eş dost önermesiyle başladı şimdi youtube de adam videoyu gördü solo 4 sandık açtım, 2 saatde etkinliği bitiridim vs. sence bu adamı bu oyuna başlatmak için yeterlimi bence değil bu çekilen videoları, yayınları oyun yetkililerinden biri gördüğü zaman ne oluyor biliyormusun diyolarki biz bunun bu kadar kısa sürede bitirilebileceğini düşünmüyorduk demek ki kolay olmuş biz bunu biraz daha zorlaştıralım youtubedeki 2 videoyu izliyerek oyundaki bütün oyuncuları aynı güç de olduklarını düşünüyorlar ne demek istediğimi inşallah anlamışsındır kardeşim yayın yapan arkadaşlar yayın yapsınlar video çeksinler ama pvp videosu çeksinler geçip de şu etkinliği şu kadar zamanda yaptın şu kadar toz kastım bu kadar run kastım gibi başlıklarla video atmasınlar kıskançlık dan değil emek veriyorlarsa daha fazla kazansınlar gözümüz yok ama bu tarz videoları gören yetkililer oyuna müdahele ediyolar.
     
    aBDuLHaMiTHaN likes this.
  13. Arthemis TR

    Arthemis TR Team Leader Team Drakensang Online

    Merhabalar,

    Fair play kadar kullandığımız üslubun da önemli olduğunu düşünüyoruz, bu sebeple de sık sık hatırlatıyoruz:).

    Öncelikle oyundaki tüm balanslar tek tek inceleniyor, özellikle sizlerden gelen yorumlarla da yeni düzenlemeler getiriliyor. Bu uzun bir süreç ve hem emek hem de sabır gerektiriyor. Tüm sınıfların zorlandığının farkındayız:).
    Fakat aynı zamanda hepimiz bir topluluğun parçasıyız ve benzer zorlukları yaşıyoruz. Lütfen geri bildirim yazarken, eleştirirken, yorumlarken saygı göstermeyi ihmal etmeyelim. Tabii ki farklı düşüneceğiz, farklı beklentilerimiz olacak ve bunları dile getireceğiz
    ama bu durum kural ihlaline dönüşmemeli.
    Mesajlara müdahale etmekten hoşlanmasam da, üzülerek tartışmaya sebep olan/ olabilecek mesajları editleyeceğim ya da kaldıracağım.
    Kurallar konusunda daha hassas davranmanızı rica ediyorum...

    Teşekkürler.
     
    NofeArTR likes this.
  14. mehmet044

    mehmet044 Forum Apprentice

    bu günlükdeki gereksiz seçenek fazlalığı hakkında bi düzenleme yapılacakmı ? presi olan için zor presi olmayan içinse imkansız oyundaki bütün boslar var + her bosun 3 seçeneği var aradığın bosu bulana kadar 15 dk geçiyor yetkililerden bu konuda bilgi alabilirsek çok mutlu oluruz.
     
    aBDuLHaMiTHaN likes this.
  15. aBDuLHaMiTHaN

    aBDuLHaMiTHaN Old Hand

    [​IMG]

    daha önce yine aynı yerde olmuştu. kral mahzeni girişteki moba göz atınca bazen bana saldırıyor. düzeltilmeyecek bir hata ama olsun yine de foto atmak bizden
     
  16. Beta

    Beta S-Moderator Team Drakensang Online

    Merhaba mehmet044,

    Önerinizi geliştirici ekibimize ileteceğiz. Fikirlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

    Merhaba aBDuLHaMiTHaN,

    Sorunu bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Konuyu geliştirici ekibimize bildirim yapılacaktır.

    İyi oyunlar dilerim.
     
    aBDuLHaMiTHaN likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.