Discussion Általános kérdések és hibajelentés

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Sep 16, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. UzsonyikT

    UzsonyikT Junior Expert

    Sírok ezen komolyan :D Évek alatt nem sikerült összeszedned némi tudást, már nem is fogsz...Vérfürdőn lazán leütöm a koboldot akár fehér eszivel is. A harcos nem úgy játszik ahogy írod. Sose a pajzstöréssel kezd, mert az 5mp. Dühös ordítás->sárkányméreg-> fejes vagy talajtörő, ezeknek mind1 a sorrend. Közbe mehet a sárkánybőr. Nekem nincs kirakva a tüskés pajzs csak ritkán. Ha van sebzés, akkor elég a sárkánybőr is. csak ahhoz értelmesen kéne buildelni a karaktert.
     
  2. Harakiri

    Harakiri Forum Greenhorn

    Sziasztok!
    Nagyon rég nemjátszottam, és nekem most nagyon átláthatatlan az egész Fórum na meg a játékról nem is beszélek.
    Szóval adott egy 55ös Törpe.
    Valaki elmagyarázná hogyan tovább?
    illetve azt szerettem volna még kérdezni, hogy a metariál töredéket honnan és hogyan tudnék a leggyorsabb formában farmolni?
    Láttam Q-ba se lehet már menni pokoli alatt, amit a kis ügyes törpém ha fájdalmas lenne se bírná... :-D
    Napok óta keresek magyar leírásokat de nem hogy magyar, de még törökül kínaiul oroszul se találtam olyan dolgot ami előrevinne a haladásban.. Köszi előre is srácok ha segítetek!!

    :)

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 13, 2021
  3. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Üdv!


    Citromsárga fő küldisor, mellé annyi narancs küldi, amennyi belefér, s szépen azokkal gyere fel 100-ra.

    Csoportozz, sokkal könnyebb minden! Ez már nem a szólóról szól, hogy bemész törpeként, s lebontasz mindent...

    Matéria töredék elsősorban nyilván a köztesben, de azért az új mapok is adogatják valamennyire, így küldizgetések alatt is esni fog...
     
  4. Elégedetlenkedő

    Elégedetlenkedő Active Author

    Jeleztem a leírásban, hogy a hozzád hasonló kifullozott karakterek véleménye nem érdekel, mert a játékban nem ilyenek vannak mint te, a játékosok többsége nem ilyen! Szóval örülök, hogy neked minden olyan könnyű, aztán nézzük már meg a karaktered statjait meg hogy hogy is ütöd le vérfürdőn a koboldot! Persze ja azt nem fogjuk látni sose.... Véleményezd inkább más hozzászólásait! Amiket mondasz az max a "játékosok" 1 %-ra lehet érvényes. A harcosok közül meg annyira sem. A játékosok nagyrésze sosem lesz olyan! És tudjuk ezzel a játékkal rajtad kívül senki nem tud játszani. Nem is értem miért csak nem neked gyártják ezt a játékot! Úgyis csak te tudod játszani, senki más nem.... Nem is értem más minek is játszik. Úgyis csak Fradar tud játszani, mindenki más hü..e! Sajnálatos, hogy a mondandóim lényege sosem tud eljutni hozzád! Valószínűleg ez nem az én hibám! Mások megértik. Szóval a lényeg, hogy a harci ugrásra elhátráló ellenfeleket csinálják vissza! Ez egy nagy baromság volt, hogy betették! Minek kellett ezzel szívatni a harcos kasztot!? - mert ugye mást nem érdekel. A koboldot meg csinálják meg értelmesen, hogy harcosnak is legyen esélye leütni!

    A felesleges és értelmetlen szócséplés után a lényeg:
    Nem értem ezt a Nesszoszt a Kalodorói eventes boszt mégis hogy gondolták!? Kegyetlen szinten kazamatában simán ácsorgok a bosszok előtt ez meg fájdalmas szinten egyet csap rám és meghalok!!!! Értem, hogy ha távossal tesztelik azokat nem érdekli de én oda szeretnék állni mellé, hogy üssem. És, hogy már még fájdalmas szinten is egy csapással üt le valami az ultra gáz és nevetséges! Meg letesz valamit a lag beledob aztán azonnal meghalok! GÁZ! Egyes ellenfeleket olyan szinten eltúloznak, hogy látszik, hogy hasra ütve állítgatnak be ebbe a játékba mindent! Tudnák még vagy 3 ellenfelet mondani ami totálisan irreális. De hogy már még most fájdalmas szintre is ilyet tesznek be!?.... Ilyen baromságokkal veszik el a játékosok kedvét az egésztől! Olyan nehéz már ezzel a játékkal játszani, hogy sokan inkább lépnek a fenébe.

    Az meg, hogy ha akad valahol egy-egy pálya ami még értelmesen játszható mondjuk vérfürdő szinten, aztán jön egy frissítés, és hopp máris tele lett a leütendő minibossz környéke a csökkentő ellenfelekkel tömegével, meg mindenre hirtelen nagy fehér körös pajzs került, az már undorító!

    Az meg amikor leadok egy küldetést mint most ugye ennél az eventnél, és nem a jutalmat kapom meg ami oda volt téve, hanem megjelenik a küldetések közt egy újabb pont, aztán majd megint egy újabb, a kitett jutalom meg majd sok küldetés után érkezik talán, az ilyesmitől hányok! Ez az átverés kategória!

    25 ms és tiszta lag az egész játék! Sokszor játszhatatlan teljesen.

    Belépek a bejáraton és nem tesz be a pályára hanem szimplán maradok a városba és kifagy az egész.

    Hibákkal ledobál.

    Kingshillbe nem is érdemes menni bug halmaz.

    Ha már csinálunk egy játékot azt nem így kéne! Ha minden játékost ide sűrítenek de nem tudnak értelmes gépeket tenni mellé akkor inkább ne csinálják.

    Ez a legjobb, egyszerre 2 hibával dobott le (mint látszik 27 ms, tehát a kapcsolat jó)....

    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 13, 2021
    tozagol likes this.
  5. 12xineohp

    12xineohp Padavan

    100-as szinten gyengék a tárgyak. Menj pár kört kegyetlenen, ha nincs segítséged egyedül szerencsétlenkedve lecsapkodva egyessével a mobokat és kapsz olyan cuccokat amik erősítenek is. Q5 a legjobb hely rá, mert a 2 gyűrű onnan nagyon kell kezdésre és közben jöhet hős kabi is.
     
  6. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Az internet kapcsolat minőségét nem csak a késleltetés, hanem sok más dolog is befolyásolja. Lehet pl. alacsony a pinged, ha szakadozik, akkor ennyi...

    Azért kaptál két hibát, mert adat letöltési hibád volt, ami miatt videokártya vezérlési hibád lett: a szükséges adatfájl (net, szolgáltató, vonal, modem, router, kábel/wifi, akármi) hiba miatt nem tudott letöltődni, ami a megjelenítéshez szükséges lett volna, s a videokártyához kellett volna eljutnia, így az az alrendszer is hibát jelzett...

    Szerencsés lakcím, normális internetszolgáltató és normális router kell mindenkinek, aki neten akar játszani, ez van.
     
  7. Bundin

    Bundin Regular

    Már jó ideje megírtam mi ezzel a gond, a temp mappádban a windows akkor töröl dolgokat ki, amikor épp jónak látja teszi ezt akkor is amikor a játék épp fut, az ilyen hibák nagy része ebből adódik.
    Erre ez a megoldás Hard link íme a Discord szerevremre készített kis help hozzá:

    Itt jöhet a kérdés, hogy miért is jó ez? Először is azt tudni kell, hogy a windows a temp mappában azt csinál amit akar, és akkor töröl dolgokat amikor jónak ítéli. Ez azt jelenti, hogy miközben te játszol, fogja a windows és olyan adatokat törölget ki a DSO temp mappájából is, amik már relatíve régen nem frissültek. Ezzel alapvetően nincs is gond, mivel nagyon sok olyan program van, ahol ez azt jelenti, hogy az az adat azért nem frissült, mert már nem kell. Ez azonban a DSO-nál nem igaz, ekkor van az, hogy játék közben visszamész egy régi területre, ahol nagyon rég jártál, és jobb esetben belassul a játék, mert le kell töltenie, a háttérben azokat az adatokat, extrém esetben valamilyen nebula hibával kiáll a játék. Még extrémebb esetben épp azon a területen mozogsz, és a windows épp akkor áll neki azokat az adatokat törölni, azonnali nebula garantált, sokan ilyenkor teljesen kitörlik a tempjüket, holott, ezt nem kellene, ha a windowsnak nem lenne jogosultsága ott kotnyeleskedni.
    Előnye
    a dolognak, hogy a toábbiakban sokkal ritkábban lesz olyan, hogy a játék, frisstis nélkül is elkezdjen letöltögetni, nekem kb 2 hetetnte törli a Hard linkemet a tempből, illetve nebulát ténylegesen, már csak egy egy extrém frissítés fog tudni csak okozni. Egy egy ilyen windows akció után nem kell várakozni majd, hogy a játék újra leszedje a játékadatokat. Hátránya, hogy kell hozzá csinálni egy batch filet(ebben segít ez a kis szösszenet majd nektek). Új helyre kell majd másolni a DSO temp-et. Minden egyes alkalommal, amikor a windows törli a rögzített hivatkozásunkat(Hard link) akkor meg kell újítani, ezt a batch fájllal lehet megtenni majd.
    Mi az a Hardlink? A hardlink(rögzített hivatkozás) olyan mint egy parancsikon csak többet tud annál, a windowsban, konkrétan, te semmi különbséget nem látsz a kettő közül, csak a programoknak más. Egy programnak a hrad link olyan mintha a mappa, amire mutat a link, ott lenne fizikailag, ahol a link el van helyezve. A számítástechnikában a hard link , microsoftos terminológiában rögzített hivatkozás egy hivatkozás vagy mutató egy adattároló eszközön elérhető adatra. A legtöbb fájlrendszerben az elnevezett fájlok hard linkek. A fájl neve csak egy címke, amely az operációs rendszer számára egy adatra utal, a link gyakorlatilag megegyezik az adattal.

    Mi az a batch fájl? A batch fájl a batch programozással létrehozott fájl, amit a windows azonnal végrehajt a parancssorban(CMD). Ez arra jó, hogy ne kelljen nekünk minden egyes alkalommal, újra beírni a rögzített hivatkozás parancsunkat, ha a hivatkozásunkat a windows galád módon kitörölte a temp-ből.
    Hogyan hozunk létre batch fájlt? Ez nagyon egyszerű készítünk egy TXT fájlt, amibe beírjuk a parancsokat, ezt elmentjük, és utána a fájl kiterjesztését TXT-ről bat-ra írjuk át. És íme ezt kell tartalmazza a batch file:
    REM eza sorlelövi az éppfutó DSO klienst
    TASKKILL /F /IM dro_client64.exe /T

    REM ez törli a TEMP mappaából a DSO mappát, ha elkezdte újra letölteni a kliens
    rd /s /q C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Temp\DSOClient

    REM hardlink létrehozása
    mklink /j C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Temp\DSOClient C:\DSOClient

    Start "" "C:\Program Files (x86)\Drakensang Online\thinclient.exe" -x86_64

    REM ezt a pause parancsot törölheted is ha zavar
    pause
    Az elérési utakban (c:\Program......) a felhasználónév helyére a te windows felhasználóneved kerül, ha nem tudod, akkor írd be, hogy %temp% a fájlkezelőbe ez bedob a temp mappádba, ott lépj be a DSOClientbe, és felül a címsoron egy jobb klikk után másolás és a batchfájlban ezt a részt kijelelölöd: C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Temp\DSOClient és nyomsz egy "ctrl+v"-t és már a te elérési útvonalad van benn. A pause parancs a batch végén ki is törölhető ha azt szeretnéd, hogy automatán bezárja a CMD-t, miután végrehajtotta a feladatot a windows. A fentebbi batch parancsokat itt kijelölve egyszerűen csak be kell másolni egy txt fájlba, és a fentebb leírtak szerint átírni az útvonalakat.
    Utolsó lépés, mielőtt futtatod a batchfileod: Mielőtt lefuttatnád a batchedet, másold ki a temp mappából a DSOClient-et a C:-be persze teheted bárhova ahol neked jól esik de akkor ne felejtsd el, hogy a hardlink parancs legvégén a "C:\DSOClient"-et változtasd meg arra az útvonalra, ahova te raktad. Ezután már futtatható a batch!!!
    Tippek:Aki még szeretné kicserélheti a batch fájljának az ikonját hogy szebb legyen, ehhez előbb kell egy parancsikont csinálni a batch fájlodra, amit az asztalra kihelyezel, majd jobb klikk és ikoncsere, és kikeresel egy ikont ami neked tetszik én ezt használom:
    Az én indítóikonom így néz ki:
    [​IMG]
    Továbbá aki szeret feljárni a tesztszerverre is rendszeresen az is meggyorsíthatja az életét ezzel, ugyanis csak kell csinálni egy másik batch fájlt, ami egy másik mappára mutat mondjuk a DSOClienttest-re, és ahogy az Utolsó lépésben írtam a cél mappát át kell írni arra, illetve a start parancs legvégére be kell egy szóköz után írni, hogy: -stable és kész is a tesztszerveres gyorsváltó batch-ünk. :D

    Nekem ez bevált, és mivel a windows az időbélyeg alapján dönti el, hogy mit töröl a tempből, így csak heti egyszer indítsd a hardlinkkel a játékot, és nem fogja törölni se.
     
    Last edited: Jul 16, 2021
    bibere likes this.
  8. _smoke_86

    _smoke_86 Forum Greenhorn

    sziasztok egy GEOIP problémám lenne mivel már nem külföldön tartózkodom hanem magyarba és ugye még mindig a német euros fizetőeszköz van és hát ugye írtam magyar suppnak viszont ők nem tudnak mit tenni mert nem magyarba lett létrehozva a fiók, tehát akkor ha euro van beállítva akkor a német suppnak kéne írnom és bizonyítani lakcímkártyával meg mindennel hogy én már itthon tartózkodom? köszi
     
  9. Peci™1983

    Peci™1983 Forum Greenhorn

    Pedig a leírásuk alapján kéne hogy tudj váltani.

    https://board-en.drakensang.com/threads/geoip-problemak-elkeruelese.77804/


    Visszatértem Magyarországra, de nem vált vissza magyarra a rendelési oldal. Miért?

    A válasz kézenfekvő. A rendszer automatikusan vált az országok között, kivéve Magyarországot. Ahogy azt már többször is említettem, a magyar kedvezményes rendszer használatához alapfeltétel a Magyarországon való életvitelszerű tartózkodás. Ezt pedig bizonyítani kell.

    Mivel bizonyítom, hogy jogosult vagyok a kedvezményes fizetési rendszer használatára?

    Magyar állampolgár esetén a következő iratok szükségesek:
    • érvényes személyi igazolvány

      (Ezt ki lehet váltani érvényes útlevéllel, de nem jogosítvánnyal. A jogosítvány csak Magyarország területén elfogadott személyazonosítás céljából. Ne feledjétek: a Bigpoint nem egy magyar cég.)
    • lakcímkártya
    A kötelező jelleg oda vissza érvényes. Ha nincs személyazonosításra alkalmas érvényes irat, és/vagy lakcímkártya, nem áll módunkban segíteni.
     
    bibere and Bundin like this.
  10. _smoke_86

    _smoke_86 Forum Greenhorn

    sziasztok már nem lesz sose pvp szezon és köztes szezon? vagy csak így random nincs vagy mondták hogy már nem is lesz? köszi
     
  11. Harakiri

    Harakiri Forum Greenhorn

    Élő twitch adásnak nem kellett volna elindulnia 8 perce egyébként?
    Vagy ennyire egy bazilusta emberekkel dolgoznak a fejlesztők, hogy képtelenek egy számlálót helyesen beállítani?
    Csak halkan jegyzem meg.! :D
     
  12. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Szerintem elnézted a napot, tegnapelőtt volt...

    https://www.twitch.tv/videos/1095679832
     
  13. _smoke_86

    _smoke_86 Forum Greenhorn

    a sötét örökség sárga küldijeit mind meg kell csinálni hogy ugyanarra a bosshoz dobjon be sargon eventen? mert 3 sávom van jelenleg és mindig máshova dob be..jelenleg fyreborghba csinálom a küldiket de nem jövök rá hogy mit kéne csinálni mert az eventes küldiket is megcsniáltam már de még mindig máshova dob be.. a grimfordos 12/12küldik is megvannak, vagy event előtt kell mindig megcsinálni? vagy ez hogy van? hiába néztem az eventleírást nem jöttem rá hogy mit kéne csinálni köszi
     
  14. Hentes0

    Hentes0 Someday Author


    A világos sárga (fő) küldetéseket csináld meg mindet. Akkor fog egyberakni a többiekkel.
     
  15. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online

    Üdv!

    Az aktuális event leírás szerint:

    - 55 vagy magasabb szintűnek kell lenned ahhoz, hogy feloldd és elfogadd a Jon Sunlair és Sir Hardy által a Kingshillben biztosított esemény küldetéseit.

    - A Sargon új reinkarnációja elleni küzdelemhez be kell fejezned „A Szörnyű visszatérése” ("The Terrible is Back") küldetést! Abban az esetben, ha más játékossal/játékosokkal egy csoportban vagy, és Te még nem fejezted be a küldetést, de a csoporttársaid már igen, akkor más térképre érkezel, mint a csoportod azon tagjai, akik már teljesítették azt.

    - Az Esemény haladási sávok kezdeti mennyisége 2 vagy 3 (a karakter szintjétől függően), de fel tudod oldani a 3 fennmaradó részt, ha befejezed „A Szörnyű visszatérése” ("The Terrible is Back") küldetést. Abban az esetben, ha a küldetést az esemény időtartama alatt fejezed be, akkor még a 3 sáv marad, de a következő eseményen már fel tudod oldani a 3 megmaradtat, kivéve, ha 0 haladást szereztél az aktuális esemény előrehaladási sávjaiból.

    A teljes leírást amúgy megtalálod itt:
    https://board-en.drakensang.com/threads/sargon-szoernyu-arnyak-uj-korszak.83222/#post-766035
     
  16. _smoke_86

    _smoke_86 Forum Greenhorn

    Ezt értem és köszi viszont az a szörnyű visszatér küldi sorozat az a sötét örökség/2 felvonásban van? Mert jelenleg az elsőt csinálom fyreborghban mert hát más sárga küldik nincsenek csak mikor bejött nem foglalkoztam a sárga küldikkel de akkor remélem hogy VIII-2es küldi részben lesznek vagy aki tudja írja meg köszönöm
     
  17. Arteza

    Arteza Forum Apprentice

    "Kedves Arteza,
    a tartozásod összege jelenleg 899 HUF
    Kérjük hogy a nyitott összeget 2021. 08. 02-ig egyenlítsd ki.
    Ha a befizetésed a magadott időpontig nem érkezik meg hozzánk, sajnos le kell zárolnunk a felhasználói fiókodat. "

    Amúgy ez mi akar lenni? Ezt az üzenetet kaptam, mikor rákattintottam az egyik fizetési lehetőségre puszta kíváncsiságból, mivel egy másik felhasználói fiókomnál vagy olyat írt a kártyás vásárlásnál, hogy saját kérésre tiltva lett, vagy egy sztornózás miatt listára került.
    Megnéztem kicsit később, utána rákattintva már csak azt az ablakot nyitotta meg, ahol be tudok lépni a játékba.

    Szóval a kérdésem mindkét felhasználói fiókra nézve az lenne, mi az oka az előbbi és utóbbi üzeneteknek, mivel nem csináltam semmi illegálisat és a "tartozásról" sincs fogalmam, miért kellene nekem fizetnem ok nélkül, elkerülve a fő karakterem felhasználói fiókjának lezárolását. De ha sokáig bosszant ez a játék ilyenekkel, elmegyek én magamtól is, mert nincs kedvem a mérget nyelni tőle.
     
    tozagol likes this.
  18. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    Üdv!

    Kérlek, a fizetési problémákkal közvetlenül (a www.drakensang.com/hu oldalon belépve) a Supporthoz fordulj segítségül!
     
  19. StSanya

    StSanya Board Administrator Team Drakensang Online


    A VIII. jelenet - Lélek-árnyalatok 1. fejezetének legutolsó küldetése.

    Screenshot_1.jpg

    ... (csomó küldetés)

    Screenshot_2.jpg
     
  20. bibere

    bibere Someday Author

    Szia StSanya,

    Jelezném, hogy a "rendelési (payment) support"-nál addig ne zárjanak le egy hibajegyet amíg nincs tisztázva/megoldva a gond.
    Illetve lehessen oda-vissza kommunikálni a rendelési support-al, vagy azon a felületen amihez hozzáférést biztosít jelszóval, vagy emailen keresztül, hogy pontosítsuk, leszűkítsük stb. a problémát, mert így nagyon nem tökéletes a hibakezelési folyamat.

    https://board-en.drakensang.com/threads/rendelesi-payment-support.77805/

    A hiba lényege: Odáig jól működik a rendelési felületetek, hogy kéri az sms-ben kapott internetes azonosítót. A kód megadása után azt írja, hogy az azonosítás rendben megtörtént klikkelj a "tovább" gombra. Na a tovább gomb lenyomása után lefagy a rendelési felület. Többször is próbáltam, több bankkártyával (különböző bank, különböző típusú kártya, amin minden van fedezet), de nem sikerült tovább jutnom, ezért gondoltam jelzem felétek, hogy nem tudtok pénzt keresni!

    Az utolsó próbálkozás után indítottam a hibajegyet, hogy ott majd elmondom a tapasztalt hibát, de ott ugye nem lehet egyből megjegyzést megadni. Gondoltam majd leírom nektek, ha emailben megkerestek. No erre ott se tudtam leírni, mert az emailben csak egy linket kaptam a kezelési felülethez, ahol az alábbi választ adtátok, mindenfajta további interakció lehetősége nélkül, mert a megnyitott hibajegy le is lett zárva:

    "TICKET FELDOLGOZÁSÁNAK FOLYAMATA
    Válasz

    2021.08.02. 07:32
    Köszönjük az üzenetedet. A hitelkártyás fizetések szolgáltatója szerint ismeretlen hiba lépett fel, ezért nem teljesülhetett a fizetésed. Sajnos nincs tudomásunk róla, hogy mi okozta a fellépő problémát.

    Mivel a megrendelés nem teljesülhetett, az összeg nem került levonásra a hitelkártyádról. Kérjük, indítsd el újra a megrendelést.

    Köszönjük a megértésedet."


    Szóval ez így eléggé nem profi megoldás, mert nem kaptok teljes képet arról, hogy mi is a hiba, mit is kell esetleg megoldani.


    Végül is az se baj ha így marad, mindenkinek spóroltok egy kis pénzt! ...én is elköltöttem másra, mert már elmúlt a bizsergés hogy andert vegyek :)

    Üdv.Bibere