Discussion Diskuzní koutek

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Azachiel_de_Morgen, Aug 30, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Květ1nka

Květ1nka Someday Author

Ki84, jestli to hraješ tak intenzivně jak popisuješ, tak potom nechápu proč to tak řešíš. Vždyť ti to vlastně může být úplně jedno, ne? A že se sloučilo forum? Kámo, víš jakej je rok? Diskuzní forum je "přežitek", kterej už skoro nikdo nepoužívá. Už není rok 2000, ale 2019. Teď "frčí" Discord a sociální sítě. BP jde prostě s dobou. :)
    EDIT : A úbytek hráčů? Ano, věřím tomu že hráčů ubývá. Ale ne kvůli kvalitě hry. Spíš je to tím, že se objevují stále nové a lepší hry a nové žánry her ( třeba battleroyal ) a ty lákají hlavně mladší hráče. Řekl bych že starší hráči ( věkově ) se u hry stále drží. Samozřejmě nějakej úbytek je vždy. S tím neuděláš nic. Ale můžu říct, že třeba u nás v gildě si většinou hráči eventy schválí a skoro všichni je dokončí. Prostě si navzájem pomůžeme a je to.

Last edited: Sep 25, 2019
  2. Cotopaxi78

Cotopaxi78 Forum Pro

Já ti nevím, ale za poslední týden jsem měl tolik nebul, že ani za poslední tři roky jich tolik nebylo.

3. Nedělám si iluze, že DSO nikdy neskončí. Otázkou je kdy? Vzniklo, zaniklo, vznikat a zanikat bude plno her. Do té doby, než BP ukončí DSO, si tuto hru budu užívat plnými doušky. Tato hra je dle mého gusta, má krevní skupina. Až ji vypnou, bude mi to líto..ovšem najdeme jinou onlinovku a kdo ze stávající gilďáků bude chtít, rozjedeme to na nové onlinovce. Tak k tomu přistupuji já.

Pravda, profesně se nepohybuji ve světě obchodu..Mám jednu otázku k zamyšlení..
    To si vážně myslíte, že kdyby DSO bylo na tom tak špatně (odliv hráčů = ztráty zisku), jak tu někteří prorokují, že by namáhali s dalším vývojem hry?
    Já osobně, kdybych byl na místě odpovědné osoby v BP, viděl bych, značný pokles zájmu o hru, přistoupil bych ke kroku, který by hru pouze něco málo udržoval při životě po dobu, co by alespoň něco vydělávala. Více práce, času a peněz bych do ní neinvestoval a v okamžiku, kdyby se dostala dlouhodoběji do červených čísel, bych ji jednoduše ukončil.

4. ki84

ki84 Advanced

Květ1nka ako píšeš, nechápeš môj pohľad. Ja tomu tvojmu rozumiem. Z jednej hry mám známych aj ja, klientov a kopec aj reálnych akcií, zážitkov, ale stačilo. Pred viac ako troma rokmi sme to na fóre, naše postoje s Azachielom rozoberali. A prečo komentujem, keď už poriadne nehrám? Pretože som to kedysi hral dosť aj ja a preto, že mám jednoducho právo mať svoj názor a napísať ho. A že DK je prežitok? Ale no ták, každá väčšia hra má plno fór, stránok kde ľudia o nej diskutujú na rôzne témy. Vidíš ten rovnaký základ slova. Je celkom jedno, ako to nazveš. A z tých fór, príspevkov sa robia reporty, spätná väzba alebo ak chceš feedback. A diskusia vždy bola, je a bude dôležitým zdrojom informácii. A to aj pre firmy spravujúce hry. To čo si napísal jednoducho nie je pravda, zľahčuješ to a mne je jasné prečo. Neberiem ti to. A inak ja som predsa nepísal o DK jedného fóra, ale o rušení národných fór a to svoju výpovednú hodnotu už rozhodne má.

Azachiel_de_Morgen nikto tu predsa(ani ja nie) netvrdí, že hra je v červených číslach. Ja tvrdím niečo iné, že hra, počet hráčov v nej padá rýchlo dole, to ale nie je to isté, čo píšeš ty. A navyše ohľadom vývoja. Neviem odhadnúť s akým predstihom plánujú takéto spoločnosti pokračovanie vo vývoji a ako dlho taký vývoj trvá, ty áno? Ale môžem sa domnievať, že koncepcia a stratégia sa nastavuje aj možno s ročným či dlhším predstihom a programovanie, vymýšľanie nových príbehov, atď., isto nezaberá dni, ale týždne až mesiace. Rozumieš kam tým mierim, že áno. Nejaký ten dlhodobejší dojazd to proste má.

5. Uber_Soldat

Uber_Soldat Junior Expert

Ako mam zakat tu ulohu tiene minulosti? Vie niekto kde splasit ten dopis od Johna Sunlaira?
    Tak nic, pozeram, ze ta uloha je iba pre vyvolenych, bravo BP sa zase ukazali. Hanba toto uz.

Last edited: Sep 25, 2019
  6. couda22

couda22 Forum Commissioner

Ta uloha je aktivovana predmetem, ktery se do inventare pripise bonus kodem, ktery BP zasle (pravdepodobne emailem) na vybrane neaktivni ucty. Staci si precist muj prispevek a prispevek nad nim.

7. Uber_Soldat

Uber_Soldat Junior Expert

Diky za informacie.

8. Květ1nka

Květ1nka Someday Author

No a to je další věc, proč si nemůžu na DSO stěžovat. Mě to jede v pohodě. Za poslední měsíc mi spadla hra jednou a to bych řekl že byl problém u mě. Nebulu skoro neznám. Ale přetížené servery u lepších eventů mi teda vadí hodně.

9. Květ1nka

Květ1nka Someday Author

Zajímá mě jedna věc. Jste si jistí, že ta Fajnová krysa se dá dropnout? To už by ji přece někdo měl, ne?

10. elithyacz

elithyacz Forum Baron

Na discordu už se nějaký borec chlubil screenem že ji má v inventáři ale nikdo jiný se nechlubil.
    Jinak Mhorplik je sranda jen ta esska mizí čertovsky rychle na IV 4,5k essky jsem se trochu unáhlil ale je to hratelné.

Last edited: Sep 26, 2019
  11. Stóné

Stóné Someday Author

Moderátoři, můžete se prosím zeptat, jak je možné že ve stokách pod přístavem vůbec nepadá odpadní parazit (pokud možno dokud event běží) ? drop 1-1-1-2-0, a to ještě z amfor. Za to krysí návnada padá ve velkém, která není ani uvedena. Mohli by to opravit třeba jako drop kostek v aréně. Vůbec nerozumím, kde berete esenci pokud jí nekupujete, nebo nemáte z minula.

Last edited: Sep 26, 2019
    couda22 likes this.
  12. Květ1nka

Květ1nka Someday Author

A zavládlo ticho, Stone. :)

Stóné likes this.
  13. Padá a z různých zdrojů .. Ještě jsem vtipkoval, že mi ty paraziti nakazí všechny moje pety.
    Esku neřeším, mám plášť.

@Květ1nka Fajnovejch krys bylo dost, ale bez peta. Také nevím o nikom, kdo by ji dropnul. Třeba její čas teprve přijde, podobně jako u krysího krále.

@ki84 Přečti si to ještě jednou..(poslední odstavec byl myšlen zcela hypoteticky...). A poslední k tomu. I kdyby měl BP plán na 10 let dopředu, a DSO by bylo delší dobu nerentabilní, pochybuji o nějakém dojezdu, jak píšeš. Plán neplán, bez ohledu na rozdělané programování dalšího obsahu by hru s největší pravděpodobností vypnuli. Proč plýtvat zdroji?!?

14. ki84

ki84 Advanced

A ty si prečítaj, čo som napísal ja a nevkladaj mi niečo, čo som nenapísal, ani netvrdil. No a pri tom alternatívnom dojazde. Vieš čo je to výpredaj? Minimalizovanie strát? Tu za vývoj potrebuješ určite platiť ľudí a to vopred, resp. priebežne, bez istoty, že to čo oni celé mesiace vyvíjali aj bude mať herný úspech, zaujme a zarobí. A prepadáky boli aj tu, viď Hviezdna aréna, Piesky času alebo tie obrany, kde ich nakoniec ani nepustili všetky na zloženie setu(ak som zase raz nemal pauzu :D). A ak už za niečo BP zaplatilo(alebo hocikto iný), tak to skúsi predať, aspoň čiastočne stiahnuť stratu, aj keď nie s povedzme predpokladaným ziskom. Tu sa ešte asi ale aj naozaj vyvíja, no tendencia zosilňujúceho sa tlaku na peniaze je dosť vidieť. Najskôr to bude spôsobené tým, že z menšieho množstva sa snažia dostať viac. Zrušenie lotérky, kde sa dali vytlcť kvantá TM, obmedzenie ich dropu(a padajú ozaj málo, veď aj vám, čo teraz ešte machrujete pri takomto tempe eventov a tlaku na TM raz dôjdu, potom uvidíme), môžete si hovoriť čo chcete, ale aj kameňov padá menej. Esencie len z odmien v eventoch alebo za TM, atď. Píšeš, že máš plášť. Keď som sa pozrel na cenu tej veci, no pánabeka. Nechcem tu zase otvárať debatu dokedy je niečo zábava a od kedy závislosť, ale môj strop je z principiálnych dôvodov max. do 20 euro za hru mesačne a to bez ohľadu na to koľko zarobím. No nič, tvoje slnku nad DSO proste nikdy nezapadá :) Pekný deň vám prajem :).

jackoneill1976 likes this.
  15. d2ano

d2ano Forum Apprentice

Neviem ale podla tych urovni na peklo 4 ako idem mam cim dalej pocit ze tu hru zacina drakensang formovat na skupku ako je to napriklad pri wowku alebo nieco take. Healer, tank, dmg-er??

16. 22Mato66

22Mato66 Someday Author

Úplne zbytočné, healera mi nahradí elik, kliknutím raz za čas a tanka mi nahradí strážca aj na I4 stačí mi ísť full dmg (DPS) drakensang na taký štýl nieje stavaný aby sa healer plne využil, tank pre slabých hráčov sa občas dá využiť

17. elithyacz

elithyacz Forum Baron

Sympatická odměna za zabití Morplika. 3tí ůkol v prostřední řadě skoro se to rentuje na pekle I :)

18. Alodar

Alodar Active Author

@ki84 @Azachiel_de_Morgen Prestaňte sa tu dohadovať, to čo píšete nepatrí na fórum, ak máte osobný problém choďte si ho vybaviť na ulicu ručne stručne a nie tu :). Polemizovať o tom ako je hra ,,p2w,, alebo nie nemá zmysel treba ale myslieť, že oni túto hru nerobia z dobrej vôle ale aj za účelom zarobiť. To, že niekto je ochotný investovať do hry a niekto nie je len vaše osobné rozhodnutie.

Skúsim sa spýtať na tie parazity.

19. @Alodar .. Prosím? Nedohaduji se, snažím se diskutovat.. a o nějakých osobních problémech nemůže být ani řeč. Osobně ho neznám. A text se DSO týká..
    Pěkný den.

20. d2ano

d2ano Forum Apprentice

S tym tankom neviem, ked som bol inf4 Worm s magom a strazcom vela som ho neudrzal.. na magovi je to blbe, ze si kupujem 2x buff na mannu, kde na hocijakej inej poslavwnsom si bral zaklad 20k hp buff.. s rangerom mi to celkom aj dobre healovalo kednslm mal vlkoch a spravne som sa postavil k bossovi, ale na maga ked nemas ho buff fakt netusim ako vydrzat ak ide solo.... mam aj wara tanka postavu ake myslim, ze kebyze napisem do lokalu na hovijake Q tank, tak by som asi cely cas len stal v meste