Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. Ennika

Ennika Advanced

2. AdrianRAMBO

AdrianRAMBO Forum Greenhorn

Niestety wrocily dawne "zle" czasy, kiedy to po kazdej aktualce trzeba bylo czyscic folder Temporary Files DSO online lub/i odinstalowac gre i ponownie wszystko wgrac.

Natomiast wielkie dzieki za pierwsze usprawnienia dotyczace, narazie, dwoch itemow eventowych zasmiecajacych nasze inwentarze. Trzymam kciuki aby reszte zbednych gratow z wielu innych eventow rowniez przezucic do tych dedykowanych zakladek.

I TU NIESTETY znowu cos programistom nie wyszlo do konca. Zniknely mi "KILOFY POSZUKIWACZA KRYSZTALOW" !
    W nowej zakladce pokazanych jest jedynie 99 sztuk a mialem ich ponad ta kwote, gdyz musialem zostawic co najmniej dwa sloty w skrytce u Kobolda na te kilofy. W jednym slocie mozna bylo przechowac maksymalnie 99szt i pewnie taki limit "przeszedl" na wyzsza zakladke.

Tak wiec usprawninia jak najbardziej ALE zabieraniu ciezko zdobytych itemow MOWIMY ZDECYDOWANE NIE!:rolleyes:

Czy odzyskam stracone kilofy, czy to moze jedynie blad w maksymalnej ilosci wyswietlanej na gornej zakladce kluczy?

3. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

Odpowiadając Tobie na kwestię kilofów - tak, wynika to prawdopodobnie z maksymalnej liczby kilofów ustawionej w sakwie z kluczami, która jest dość niska. Błąd został już zgłoszony do Twórców, aczkolwiek nie wiemy, jakie kroki zostaną podjęte w związku z tym kłopotem i kiedy możemy spodziewać się rozwiązania.
    Ciężko tutaj zakładać, że gracze, którzy utracili te kilofy, ich nie odzyskają, albo nie zostaną one odpowiednio zrekompensowane, ale tak jak napisałem wcześniej - nie mamy żadnych dodatkowych informacji na ten temat i kwestia tych kilofów raczej będzie poruszana już po Nowym Roku.

Natomiast co do błędu, o którym wspominamy w ogłoszeniu oraz o związanym z nim
    kodem błędu 35 (występuje on, gdy gracz po otrzymaniu błędu z ogłoszenia, spróbuje tylko zrestartować klienta i się zalogować na serwer, bez wykonania wspomnianych kroków), no to tutaj chodzi głównie o zaktualizowanie starych certyfikatów, co w przyszłości raczej już nie powinno się wydarzać, a przynajmniej nie częściej niż do tej pory.

4. Valkirn

Valkirn Forum Apprentice

Piękny wspaniały prezent na Sylwestra. Chcę wejśc do gry by wykorzystać kody ważne do dziś do połnocy ale niestety nieda rady. Zrobiłem wszystko zainstalowałem na nowo grę. Niestety Faild Server. Ta gra już została zamknięta. Czas się pożegnać po tak długim czasie. Są lepsze gry od waszej ***** Szczęśliwego nowego roku. *****

Last edited by moderator: Jan 2, 2025 at 5:43 AM
  5. Nolan

Nolan Forum Apprentice

Valkirn serwer normalnie działają odnośnie to co napisał kolega AdrianRAMBO no niestety przedmioty zniknęły a jak dadzą kod to pewnie jakiś syf jak zwykle wiec no raczej nie ma co liczyć na zwrot znikniętych przedmiotów .

6. -Tomasz-79

-Tomasz-79 Forum Apprentice

Czy ten kod błędu zostanie naprawiony przez Was w najbliższym czasie ? Czy żeby grać w tą nędzna grę musze sam wykonać opisane polecenia ? Bo jeśli Ja coś muszę instalować usuwać czyścić u siebie w kompie 2 miesięcznym to mam to gdzieś i żegnam się z tą grą ....

Last edited: Dec 31, 2024 at 7:57 PM
  7. Lunari

Lunari Forum Apprentice

dzięki pomogło wczoraj mi nie wyszła bo instrukcja nie ood win11 tylko win7

8. Barakun91

Barakun91 Forum Greenhorn

Witam,ukończyłem wszystkie zadania główne jednak nadal brakuje mi kilku z aktu VII ,gdzie mogę znaleźć brakujące questy?Sprawdzałem w każdej lokalizacji na pustyni Qaizah i nigdzie nie było czerwonych znaków zapytania
    https://ibb.co/QcYhhsS

9. ANGEL96

ANGEL96 Forum Greenhorn

Kiedy wreszcie bug bgh dla tanka zostanie usunięty? Twórcy zrobili set który przebija wszystko co w grze do tej pory zrobili. Na pvp nie da sie juz nic zrobic bo nawet tank vs tank to gra tylko który pierwszy urzyje rzezi. Inne klasy nie mają nawet podejscia do tanków bo padają na hita dostając po 6m szkód. Twórcy odwalili i nic więcej o tym nie piszą. Już lepiej żeby sety mityczne wogóle nie działały na pvp to by każdy oberwał po równo a nie boostują znowu tanka żeby nikt inny nie mógł grać

10. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

Valkirn - post musieliśmy troszkę oczyścić z wprowadzenia w nich tytułów innych gier/wydawców, co jest sprzeczne z regulaminem, a także z częsci treści będącej poza tematem tego kanału tekstowego.
    Z bonusowymi kodami lepiej nie czekać na ostatnią chwilę, żeby je wklepać na dane konto. Pomijam fakt, że owe kody można również wbić z poziomu strony gry, więc tutaj jest niedopatrzenie z Twojej strony.
    Jeśli chodzi o błąd, o którym wspominasz, to komunikat o jego wystąpieniu oraz sposób jego naprawy u Was jako graczy został w dokładny sposób wyjaśniony w ogłoszeniu, które pojawiło się w ogólnej części forum w niedzielę, 29 grudnia, a u nas w polskiej części forum 30 grudnia - tuż po wprowadzeniu hotfixa, który mógł powodować taki błąd.
    Szczęśliwego Nowego Roku! :)

Błąd z maksymalną liczbą kilofów, czy modułów zapłonowych do windy w sakwie z kluczami został już od razu zgłoszony wyżej. Nie wiemy jednak, kiedy można spodziewać się ewentualnych działań w tej sprawie. Ciężko też wyrokować, jaką decyzję w tej sprawie podejmą Twórcy.

Niestety, ale działania wymienione w opisie hotfixa są konieczne do naprawienia tego błędu i przy pierwszej jego próbie naprawy z poziomu gracza, pobrać trzeba tylko klienta na nowo ze strony gry. Dopiero gdy po wykonaniu wszystkich kroków po kolei dalej nie będzie to poprawnie działało, to trzeba też na własną rękę zaktualizować te certyfikaty.

Ciężko powiedzieć, bazując tylko na jednym zrzucie ekranu. Jeśli udało się zrobić całą linię fabularną tego aktu, to prawdopodobnie brakuje kilku misji pobocznych. Prosimy po prostu pochodzić po Hirai oraz innych mapach tego regionu i wyklikać po znanych Tobie NPC. Z racji posiadanego już 65 poziomu, może być tak, że misje poboczne z regionu Qaizah nie będą wyświetlane bądź będą wyświetlane z białym kolorem z racji dużej przewagi poziomu postaci nad poziomem misji.

Możliwe, że będą próbowali go opanować w tym miesiącu - z racji iż Wielkie Łowy zostały zapowiedziane na styczeń 2025 roku, a również dość często ta kwestia była poruszana na livestreamach u CM Belli.