Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. Burzex

Burzex Forum Apprentice

Co do tego klejnotu do mrocznych to wypada on ze szczęśliwej sakwy 2024 za prawdziwą kasę (PLN).

Event przemytnika jest do zrobienia, ten na ponad 100k mrocznych na ostatnim pasku to tak trochę ciężko to zrobić, ja go nigdy nie kończę bo to jest już marnotrawstwo różnych przedmiotów. Jeśli masz premium to polecam zbierać sześciany i je magazynować, wszystko z czego mogą wypaść mroczne i co można schować w ekwipunku warto trzymać, aż do eventu przemytników. Jeśli nie masz premium no to będzie ciężko, zostają wtedy głównie krwawe skrzynki "czerwone skrzynie".

Co do pędzla to mi 1 wypadł, ale wcześniej kupiłem bo mi jednego brakowało i teraz mam 1 w zapasie nie wiem po co. Ale ogólne przez wszystkie eventy jakie grałem to nigdy wcześniej mi nie wypadł z bossa, a gram już sporo lat. W gildii piszą, że im wypada z bossa. Szansa więc jest, mała na pewno ale jest. Drop jest losowy, ale jedni mają szczęście a inni nie, ja nie mam akurat. Zazwyczaj dostaje coś jak już tego nie potrzebuję..

Last edited: Apr 27, 2025
  2. BA_Bastet

BA_Bastet Board Administrator Team Drakensang Online

Pędzel możesz zdobyć za monety sezonowe (kupić) oraz za monety kuchenne (mała szansa, ale jest)

pyndzel.jpg
    pyndzel2.jpg

Nie mamy informacji, aby drop był zablokowany, mogę potwierdzić zdobycie przez inne osoby. Także proszę tu nie siać popłochu,
    bo zbierzesz burzę :p

Klejnot jest do zdobycia (podobnie jak pędzel) ze "Szczęśliwej sakwy" za monety kuchenne (zobacz zrzut wyżej). Nie wiem dlaczego posiada dwie nazwy: to klejnot mrocznej mocy.

klejnot.jpg

Sama go otrzymałam na noobku, więc potwierdzam, że leci.

Attached Files:

3. Wenusjanka

Wenusjanka Forum Greenhorn

Kupić to jedna sprawa i każdy o tym wie, że da się kupić. sama kupiłam za monety społecznościowe (koszt 999).
    My tu cały czas piszemy o DROPIE pędzla. A raczej BRAKU tego dropu.
    Może zróbmy post i niech ludzie wstawiają z mapy screeny dropnietego pędzla. To zobaczymy ile ludzi otrzymało. Bo słowo kontra słowo to tak można miesiąc wypisywać. Poprosimy o dowody dropu z mapy.

Last edited by moderator: May 5, 2025
  4. Lalek1963

Lalek1963 Forum Apprentice

mam pytanko do moderacji, wbiłem 100 level dochodząc do lokacji Qaiazah, co musze z zadań zrobić , żeby mieć możliwość wejścia do lokacji Kraina Nieśmiertelnych?

5. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

Niestety, nie dostaliśmy konkretnej instrukcji na temat tego, jaki jest wymóg wejścia do map z Krainy Nieśmiertelnych. Możemy tylko gdybać, iż jest potrzeba ukończenia całej linii fabularnej (zadania z aktu VIII), aby móc otrzymać zadanie tam przekierowujące.

6. yetenekliadam1905

yetenekliadam1905 Forum Greenhorn

Misja " Zaginione stronice " znajdź 82 stronę od wrogów w świecie mroku... 3h bicia mobków na różnych poziomach, na róźnych mapach z nawigacją i brak strony... czy to jakiś błąd ?

7. Sakata

Sakata Forum Apprentice

Ja na jednej postaci kilka miesiecy już mam misję tą. Losowość

8. BA_Bastet

BA_Bastet Board Administrator Team Drakensang Online

Odnosiłam się tylko i wyłącznie do sugestii gracza, że pędzel "może kiedyś" będzie do kupienia, dlatego wolałam sprostować, że JEST. Nie lubię nieprecyzyjnych lub wprowadzających w błąd wypowiedzi.

Jeżeli są tacy, którzy run kilka mają - najwidoczniej wypada. Drop pożądanych rzeczy zawsze budził emocje.

9. scorp13

scorp13 Forum Apprentice

no to krótko jak z Poczwarą , event zrobiłem 4 postaciami na bolesnym i żadnego pędzla nie dostałem , w poprzedniej edycji tak samo ale drop sumaryczny 8 pędzli 4+2+1+1 czyli każda postać coś zdobyła więc proszę z nas nie kpić, drop ograniczono do zera

10. Wenusjanka

Wenusjanka Forum Greenhorn

Czyli pędzle były kupione?

Ale serio? Czyli Administracja nie wie co się w grze dzieje? Chyba od tego tu jesteście, żeby graczom służyć poradami, jeśli czegoś nie wiedzą. Hm ręce opadły do samej ziemi.

Last edited by moderator: May 5, 2025
  11. wudu

wudu Forum Greenhorn

Z jakiej mapy próbujesz dotrzeć do krainy nieśmiertelnych?

12. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

Tak, o ile sami jesteśmy w posiadaniu takiej informacji. Nie wydano niestety oficjalnej informacji nawet dla moderatorów odnośnie tych wymogów, więc tak naprawdę możemy tylko się domyślać i się upominać o taką, jeżeli nie została nam przekazana, co też robimy dość regularnie, bo inne sekcje również nie mają żadnego konkretu. To, co wam przekazujemy odnośnie konkretnie tego tematu, opiera się głównie na naszych obserwacjach i przypuszczeniach, a nie oficjalnym komunikacie ze strony Twórców, który nie został opublikowany nawet w naszym wewnętrznym gronie.
    Wenusjanka - swoją drogą, prosiłbym o niepisanie dwóch wiadomości pod rząd - warto tutaj użyć opcji edycji postu i tam dodać ewentualną kolejną wiadomość.

13. Evelaay

Evelaay Forum Greenhorn

Z informacji znalezionych na forum angielskim:
    aby uzyskać dostęp do Krainy Nieśmiertelnych, musisz ukończyć całą główną historię aż do Mortisa,
    wszystkie żółte zadania z Lor'Tac, Qaizah i Parallel Worlds (nie te oznaczone jako Q),
    a następnie w Kingshill pojawi się nowe zadanie od Króla Harolda.
    W niektórych przypadkach mapa zostanie odblokowana po pokonaniu Meduzy w trybie normalnym.

14. Lalek1963

Lalek1963 Forum Apprentice

dzięki za info

15. Sakata

Sakata Forum Apprentice