Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. yankie

yankie Forum Greenhorn

Mi też mroczne monety zniknęły z konta

2. ZabijMnieGlino

ZabijMnieGlino Padavan

Wszystkie?

3. BlackBlond

BlackBlond Junior Expert

no cóż standard "kowal zawinił a cygana powiesili" złodziej się cieszy,że okradzionego wsadzili do pierdla- co za bezczelność ze strony bp ,przyznanie się do błędu -w porządku (cenie kogoś co potrafi się do błędu przyznać) , ale już karanie za to graczy to kuriozum.
    ktoś zrobił błąd w firmie i to powinien być ich problem a nie nasz.

ciekawe w ilu innych sytuacjach nas okradają. zapewne nikt nic nie wie.

posrawiam

4. yankie

yankie Forum Greenhorn

400 tylko było ponad 80 tys zniknęlo

5. piątunio44

piątunio44 Active Author

mi zabrali 150K
    wszystkie zęby(800) mam w plecaku, mogli sobie je zabrać
    a ten quest nie tak calkiem za darmo był\
    trzeba było biegać za składnikami, wydać drakeny na zakup
    kto zwróci składniki, drakeny, ipsy?

6. Sakata

Sakata Forum Apprentice

7. BA_Bastet

BA_Bastet Board Administrator Team Drakensang Online

Przepraszam, nie pamiętam dokładnie tej misji, było to dość dawno. Możliwe, że jest gdzieś na mapie, trzeba ją znaleźć :/ To misja poboczna, możliwe że jest zależna od postępu fabularnego.

Jak wygląda u Ciebie główny wątek? Skończony?

Zapoznaj się z OWH. Jeżeli jesteś nowy w tej grze mogło Cię to zdziwić, jednak NIGDY nie korzystaj z błędu w grze, to kosztuje.

Zważaj także na słowa, nazywanie BP złodziejem może być bolesne.

Przykro mi, ale nikt. To są właśnie koszty własnych błędów.

Seni0rita and Sakata like this.
  8. BA_Bastet

BA_Bastet Board Administrator Team Drakensang Online

Drodzy gracze,

podpisaliście (bez czytania najwidoczniej) umowę na usługę dostępu do produktu/gry. Jasno w OWH jest napisane, że korzystanie z błędów może kosztować was dostęp do konta. W tym przypadku - tylko tymczasowy. Oraz dodatkowe kary wraz z usunięciem nieuczciwie uzyskanych dóbr.

Natomiast jeżeli będą na kontach osób (które korzystały z tego exploita) wcześniejsze zawieszenia - nie wiem czy nie skończy się to permanentną blokadą.

Bigpoint nie ma obowiązku informowania o ewentualnych czy nadchodzących karach w przypadku nadużywania buga. OWH informuje was, że wszelkie błędy należy zgłaszać, a nie exploitować.
    Nie mydlmy sobie oczu banialukami o niewiedzy, przypadku, itepe. Korzystaliście, złapano was? Trzeba się było z tym liczyć. Oby to była jasna informacja na przyszłość i przestroga.

Konta oszukistów/exploiterów nie otrzymują także pomocy technicznej w przypadku błędów gracza (sprzedany przedmiot, skasowana postać itp).

Seni0rita and BA_Yahiko like this.
  9. Sakata

Sakata Forum Apprentice

tak, mam ciągłość i żaden quest nie koliduje, na innej postaci zrobiłem juz dawno i nie pamietam abym miał problem, możliwe iż jakiś błąd to jak wbije i tu 100lv i nie zrobie to napiszę do PT :) Thx:)

10. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

A możesz tutaj podrzucić, jak to wygląda pod kątem Twojego kompendium i zadań fabularnych? (tych zółtych)? Jaka jest ostatnia misja fabularna, którą udało Ci się ukończyć?
    Jeśli to jest misja z Aktu VIII, to poziom postaci tutaj nie będzie miał wpływu na możliwość jej ukończenia.

11. kodah132

kodah132 Forum Greenhorn

Mam takie pytanie dlaczego nie mogę przerobić małych rozrabiaków (towarzyszy) na kupony hallowenowe ? Czy ta opcja działa tylko w czasie eventu czy jest to błąd ?

12. Sakata

Sakata Forum Apprentice

https://imgur.com/a/0JdN4E9
    Dodatkowo Sybil nie ma w pokręconym lesie (i tak, wiem, gdzie być)

Last edited by moderator: May 27, 2025
  13. BA_Yahiko

Próbowałeś to robić na stanowisku kuchennym?

To nie jest zrzut ekranu kompendium, a tego zadania.

Irenka jest w tym miejscu. Samo Tetaconetl ma kilka wersji mapy, ale po Twoim zrzucie ekranu widzę, iż widnieje u Ciebie portal w górnym rogu mapy, więc powinieneś mieć to samo miejsce, co ja na screenie wyżej. Podejdź więc proszę do tego miejsca. Jeżeli tej NPC u Ciebie nie będzie, to według mnie zostanie Ci wchodzenie na inne poziomy trudności, a w ostateczności restart zadania i zbieranie rogów od nowa. Jest to również misja powtarzalna, więc po jej wykonaniu - otrzymasz ponownie taką samą misję, którą można wykonywać w kółko, aby móc przywołać również inne demony dostępne na tej mapie.
    Jeżeli chodzi o zadanie Zagubieni w lesie (2/4) (obstawiam że o takie zadanie Ci chodzi), to o ile dobrze pamiętam, trzeba było dojść do Polany Artayi, ale wchodząc na tą mapę, nie wchodzić w nią głębiej, a wyjść z niej od razu, klikając strzałkę, a następnie znaleźć pieniek do kliknięcia i pójść do Polany, która wyświetli Ci się na mapie.
    Daj znać, czy to coś pomogło przy tej Nerinie :)

14. kodah132

kodah132 Forum Greenhorn

Tak Próbowałem na stanowisku kuchennym oraz na zwykłym i nie działa..

15. BA_Yahiko

No to w takim razie bardzo możliwe, że opcja ta będzie działać dopiero podczas akcji halloweenowej. Osobiście polecałbym po prostu przechować u kobolda tych rozrabiaków :)
    Na wszelki wypadek też podpytamy, czy ta opcja została wyłączona wraz z zakończeniem tej akcji specjalnej w ubiegłym roku.

kodah132 likes this.
  16. kodah132

kodah132 Forum Greenhorn

Dobrze więc czekam na informacje co i jak z tym ;);)

17. BA_Yahiko

A dodawałeś tego rozrabiakę do sakwy kolekcjonera? Tylko powtórki można przerabiać...

18. Lalek1963

Lalek1963 Forum Apprentice

nie można zrobić prowizorycznej bomby na stole, ilość składników z zadań jest mniejsza niż wymagana na stole, tak ma być czy to błąd?

Last edited: May 30, 2025
  19. Muruburu

Muruburu Someday Author

O ile mi wiadomo to blad, juz zgloszony, czekamy na rozwiazanie... Spodziewajmy sie niespodziewanego ;)

20. Herlakles

Herlakles Forum Greenhorn

Hahaha. No nie to żebym był zaskoczony po kilkunastu latach tej parodii. Sytuacja wydaje się być stabilna i już znana. Event stary jak świat ale kogoś łapy swędziały i zamiast zająć się problemami zgłaszanymi przez graczy od lat to wsadził je właśnie tutaj. A ledwo kilka dni temu inny strzał w kolano z tym ucinaniem 5k mm... Brawo.

Wenusjanka likes this.