Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. KSBogdan

KSBogdan Forum Greenhorn

Witam

Od 10 września kiedy Pan sam obiecał . . . .

Natomiast ja dzisiaj w nieco innej kwestii

W ciągu 8 dni dwa razy trafiłem broń dla łucznika.
    Szkody broni na 145 poziom to 15797 - 26326
    Pierwszy łuk ma dmg wpisane 24842,18 (93%)
    Drugi łuk ma dmg wpisane 24926,184 (87%)
    Jak jest to obliczane że mniej % znaczy więcej ?

to tyle na dzisiaj.

2. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

Jeszcze raz przepraszam :( Nadrobimy to!
    Jeśli chodzi o procenty, to pamiętajmy, iż broń jubileuszowa posiada 2 bonusy pod obrażenia w podstawie, natomiast sam procent przy pokazanej wartości podstawowej jest pokazany tylko i wyłącznie z pierwszego z dwóch bonusów do obrażeń. Oznacza to, że może pokazać ten sam procent, ale niekoniecznie to musi byc zblizona do siebie wartość (bo tam nie widzimy, jaki procent obrażeń maksymalnych zawiera drugi bonus, a on może zawyżać lub zaniżać surową wartość, która się tam pokazuje.

3. -cymerianin-

-cymerianin- Forum Apprentice

Witam mam pytanie od wczoraj nie mogę wejść do gry ani na forum , dopiero przez internet mobilny mi się
    udało, czym to może być spowodowane ze przez swiatłowód od wczoraj po południu nie mogę wejsć na grę ani na forum a przez mobilny się udało ten sam dostawca internetu.

4. masiu111

masiu111 Forum Apprentice

chcieli poprawic bledy i udalo sie gra jest niegrywalna ledwo mozna sie zalogowac a i tak zaraz cie wywala

5. masiu111

masiu111 Forum Apprentice

poczekam az w koncu cos naprawia a nie pierdoly pisac

6. GienkoDePL

GienkoDePL Someday Author

Witam, a ja mam pytanie jak mam się zalogować do gry.
    pozdrawiam
    EDIT
    Tak czyszczone, nowy klient i restartowane

7. Thieru

Thieru Forum Greenhorn

Witam,pamięta może ktoś co trzeba zrobić żeby odblokować wejście do Jarzącej się Jaskini w Kopalni Hugona,tam gdzie może polecieć klejnot do składników ?Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

8. Ennika

Ennika Padavan

Trzeba wykonać misję od Roxany w Jarlshofn - misja na zepsute narzędzia.

Thieru likes this.
  9. Thieru

Thieru Forum Greenhorn

Serdecznie dziękuje.Pozdrawiam

10. -jawa0012-

-jawa0012- Forum Apprentice

Mam pytanie, jaki jest wspólczynnik wypadający gwiazdek z varloka bo po 1500 razy nie upuścił ani jednej

Take sie zastanawiać, czym się kierować twórcy gry, dodając nowe przedmioty, materiały skoro ich nie ma bo nie ma dropu, mogli od razu przejść do skrzyni za kase i tyle a tak biegasz tracisz fragi klucze esencje i nic nic i nic

Last edited by moderator: Oct 5, 2025
  11. BA_Yahiko

BA_Yahiko Board Administrator Team Drakensang Online

scorp13 - Twoją wiadomość usuwam jako off-top.
    -jawa0012- - Twoje dwie wiadomości natomiast połączyłem.
    kornello15 - Twoja wiadomość również zostaje usunięta jako off-top.

Co do zapytania tutaj, sam współczynnik nie jest nam znany, ale mamy informację, iż jeżeli chodzi o Varnoka, to można ją uzyskać tylko z poziomu rozlewu krwi. To również oznacza, iż szanse na uzyskanie Odłamka Świętej Gwiazdy nie są za duże, to jednak są wystarczające, aby gracze potrafili to zdobywać wielokrotnie, co też zauważam chociażby po serwerze oficjalnym na Discordzie, a także wśród moich kolegów z bractwa. Oczywiście polecamy tutaj biegać Varnoka, używając portalu na zasadzie: skok do jego Wieży, pokonanie go i zebranie łupu, szybkie wyjście strzałką do Thery, skok do jego wieży ponownie.

12. -jawa0012-

to mam pecha znaczy sie 1500 wejśc i nic dzisiaj 300 to samo ciekawe,ogólnie jeszcze na arenie rocznicowej 250 razy i ani sztuki

Last edited: Oct 5, 2025
  13. technikserwisu

technikserwisu Forum Greenhorn

Cześć, mam problem nie mogę wejść na tetaconetl w międzyświecie, jest ładowanie ekranu i gra zaczyna się zachowywać jak bym nie miał internetu, wywala mnie i nie mogę nic z tym zrobić, robiłem już reinstal gry i nic nie pomogło.

14. -jawa0012-

i tradycji staje sie zadosc servery przeciążone błąd 36 cóż za piękna gra aż sie chce dalej grać

15. -vader75-

-vader75- Forum Greenhorn

szkoda słów na te gre. Nie warto chyba już w to grać. Jaki jest sens gry jeśli coraz bardziej polega to na zaloguj się do gry kup skrzynkę za mm lub realna kase by dostać składnik i wyloguj się bo i tak nic nie dropnie. Ja rozumiem jak najbardziej że gra musi zarabiać ale zabierając praktycznie jakikolwiek drop to nie ma sensu w to grać. Tak to miałem w farmeramę jak grałem, zalogowałem sie uruchomiłem kombajn i wylogowałem się. Tylko pytanie czy na tym ma polegać ta gra? Kupno za mm czy realne pieniążki powinno motywować by dostac cos extra bądź większy % na drop składników czy itiemów itp.. Ale najgorsze jest to ze oferujecie coś za pieniądze a nie zapewniacie komfortu by gracze mogli spokojnie grać. Lagi są okropne, nie idzie kompletnie grać. Rzuca po całej mapce nie wspominając o długim wczytywaniu map. Wczoraj z bractwem nie byliśmy w stanie zrobić eventu Sargona, dramat. Solo jakoś szło. Ale na tym ma to tez polegać? Dziś w godzinach popołudniowych gdzie nie ma aż tylu graczy nadal są lagi. Mało tego Powraca kod błędu 36!!! Dla mnie jest to oszukiwanie graczy. Wyciaga się pieniążki nie dając nic w zamian a nawet utrudnia grę. Ja myśle że nie inwestuje się w grę tylko wyciąga kasę z graczy ile się da. Jeśli serwery są nie wydolne a mnie na nie nie stać to albo zamykam grę i dziękuję społęczności za tyle lat albo przynajmniej nie daje tyle naraz eventów jeśli wiem że nie wydołam. Porażka i zgadzam się z kolegami z gry że ta gra umiera i głupotą jest kupowanie cokolwiek za realną kasę.

scorp13 likes this.
  16. scorp13

scorp13 Forum Apprentice

Masz rację ale co z tego , mój post i kornello15 adminek usunął bo napisaliśmy dosadniej to co Ty , nie ma się co kopać z koniem w stajni , olać ten badziew

17. -vader75-

-vader75- Forum Greenhorn

wiem że nie ma co się kopać bo także wiem że usuną , ale chce by wiedzieli co myślę i co myślą gracze. Szkoda bo sporo czasu człowiek tu spędził i osoby które poznał. Tylko oni zachowują się jak typowa korporacja uważają że mogą pluć nam w twarz a my mamy twierdzić że deszcz pada.

18. rp1234

rp1234 Forum Greenhorn

Nasz admin potrafi tylko usuwać posty, chwalić się jak miło spędził wakacje we Włoszech, pisać że wie tyle co my, zamykać zgłoszenia problemów w grze lub nie odpisywać na nie - czego ja doświadczyłem. Człowieku nie odpisałeś na moje zapytanie (nie wiem jak do jaśnie pana wysłać wiadomość na priv- pewnie nie można). Jeśli nie dajesz rady zrezygnuj, może wezmą na Twoje miejsce kogoś kto będzie potrafił ogarnąć nasze problemy, a jeśli nie da rady to przynajmniej odpisze.

BKGREG likes this.
  19. 69fenix69

69fenix69 Someday Author

Wrocilem gry po latach bo byla tragiczna i nie bylo sensu grac teraz lekko sie poprawila ale nadal jest tragiczna ale moje pytanie brzmi kiedy bedzie mozna wkoncu pograc? Bo jak nie teleportuje po calej mapie to mi postac zaczyna unosic w powietrzu albo cala gre laguje... jak mozna przez tyle lat od dodania 100lvl nic zabardzo nie poprawic a z kazda aktualka stare bugi co chwile powracaja
    I najwazniejsze pytanie kiedy dso stanie sie wkoncu znowu mmo ktorym powinno byc? Bo z definicji dso nie spelnia paru rzeczy jak np rywalizacji z innymi graczami i wpolprace z nimi(i tu wszystko wchodzi w balans ktory nie istnieje wszystko jest za latwe a pvp niegrywalne) ale tez i roznorodnosc buildow a ta gra cie zmusza doslownie do 1 buildu na kazdej postaci i postacie zabardzo sie od siebie nie roznia
    Nie da sie tego inaczej nazwac niz brakiem kompetencji z strony tworcow gry bo oni sa nie powazni zeby takie bledy ciagle popelniac i co przeprosza i dadza rekompensate? Zalosne

Last edited: Oct 10, 2025
    BKGREG likes this.
  20. -HarryPortier-

-HarryPortier- Forum Greenhorn

Ja z tym samym problemem, mapa jest zepsuta.
    Kiedy można liczyć na naprawę?