Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. Tabi

Tabi Forum Greenhorn

Jak zdobyć małego brązowego pieska i fajnego nosorożce w zbroi wierzchowca

2. WhiciaQ

WhiciaQ User

Witaj, słodki piesek może pojawić się w dziennej ofercie za mroczne oraz jako drop z mobków na mapach a opancerzonego nosorożca można kupić podczas Dnia Premium - pozdrawiam.

3. rado7777

rado7777 Forum Greenhorn

Dziękuję za odp. O to mi chodziło

4. PanDiament5

PanDiament5 Forum Greenhorn

Wróciłem do gry kilka dni temu i chciałem zapytać czy nie ma już legendarnych skrzyń za 100 wytrychów ? Bo wszystkie które spotykam są albo magiczne za 5 lub nadzwyczajne za 25 wytrychów? Pozdrawiam : )

Majkelix likes this.
  5. RafalinhoCK

RafalinhoCK Advanced

Są skrzynie Legendarny tak jak były tak są tylko legendarne pojawiają się dużo częściej na wyższych modach chociażby od inf 1 to już dosyć często ci się pojawią nawet 2 skrzynie na mapie , na jakim ty modzie grasz i jaki masz lvl postaci ?

6. PanDiament5

PanDiament5 Forum Greenhorn

No właśnie obecnie na śmiertelny i wkraczam powoli na inf 1 i wyżej, to może dlatego rzadko je widzę xD

Majkelix likes this.
  7. WhiciaQ

WhiciaQ User

Kilka postów dotyczących Nowiu - przeniosłam w odpowiednie miejsce. Pytania dotyczące eventów - proszę zadawać w przystosowanych do tego wątkach - pozdrawiam.

8. KulawyMao

KulawyMao Exceptional Talent

niby sa, kazda skrzynia na mapie jest 'losowana' od darmowej po legendarna, ale jaki sens obecnie jest otwierac legendarne skrzynie?
    ja nawet rozowych nie otwieram, bo nie oferuja NIC ciekawego, no ale jak dlugo nie grales, to moze cos tam znajdziesz ;d
    jak dla mnie juz lepiej jest zabic 1x mini = dostane lepsze rzeczy, niz z tej skrzyni, a na jackpota nie licze

9. Kornelwsk

Kornelwsk Junior Expert

Witajcie ja mam pytanie czy funkcjonuje jeszcze takie coś jak było dawniej za czasów chyba 45 lvl że na Email otrzymywało się zaproszenie do wybranej grupy BP z której dostawało się indywidualne dodatkowe kody bonusowe i inne korzyści? Nie wiem dokładnie jak się to nazywa, może ktoś będzie wiedział o czym mowa :) ??

10. TL_Tyche

TL_Tyche Team Leader Team Drakensang Online

Obawiam się, że już raczej nic w stylu Top Gamers Club nie funkcjonuje ;)

11. Kamil24sz

Kamil24sz Forum Greenhorn

Witam
    Gdzie dropią rdzenie wzrostu? W opisie przedmiotu jest napisane że u dowolnego bossa, jednak próbowałem już kilku, na różnych poziomach trudności i lecą tylko rdzenie ziemskie, czy drop ziemskie/wzrostu jest losowy? Czy może rdzenie wzorstu lecą na konkretnych bossach lub poziomach trudności?

12. RafalinhoCK

RafalinhoCK Advanced

Rdzenie wzrostu lecą bardzo rzadko z bossów więc musisz się na latać i liczyć na farta . Ale rdzenie wzrostu kupujesz za materie w Rozszczepionym Cardhum i za drakeny w Kinghsill . Ale z mojego doświadczenia rdzenie wzrostu ciut lepiej lecą od Asara na Pustyni ale nie licz na to że będzie ich spory drop .

13. Jasiu111

Jasiu111 Forum Pro

Jako źródło rdzeni wzrostu należy też wymienić tajemnicze sześciany. Raczej super często nie lecą z nich, ale zawsze coś. Warunkiem jest oczywiście posiadanie konta premium lub deluxe.

14. RafalinhoCK

RafalinhoCK Advanced

Masz racje zapomniałem dodać z sześcianów też ale maks. 5 rdzeni z jednego sześcianu . Jak ktoś ma premium to można sporą ilość uzbierać rdzeni .

15. Falen

Falen Forum Greenhorn

Witam

Mam takie pytanie dotyczące podrabiania ników.
    Przykładowo mam nik ''lazlo'' więc można wstawić nap rosyjskie ''a'' lub bulgarskie ''a'' i będzie to zupełnie inny nik ,ale będzie wyglądal tak samo i jeśli taka osoba podrobi mój nik i zglośi mnie do bp nap za coś czego nie zrobiłem ,bo podrobiła mój nik to dostłabym bana ? czy to jest wogóle realne? razem z naszym bractwem główkujemy ,bo mamy problem z takim jednym delikwentem... i sie go obawiamy , który nam groźił ,że podrobi nam niki i nas zgłosi ,a później skasóje ten 3-6 level z podobionym nikiem i tak będzimy mieć bana. Kiedyś na discordzie jedna osoba nam mówiła ,że się da tak zrobić sam tak bana dostał , bo podbnno ban nie idzie po ID konta lecz po niku tylko ,ale czy to prawda nie mam pojęcia .
    Dlatego piszę na forum ,bo są tu eksperci i nie wiemy czy się mamy czegoś obawiać czy nie.
    Dziekuje i przepraszam jeśli piszę w nie opowiednim dziale.

16. WhiciaQ

WhiciaQ User

Witaj, faktycznie niektóre litery z innego języka można pomylić z naszymi. Niemniej jednak - wszelkie próby oszustwa, łamania OWH a także pod każdą postacią groźby - zgłaszamy do Pomocy Technicznej. Istotne jest mieć to udokumentowane na screenach. Bez dowodów raczej nikt nic nie zadziała.

BA_Bastet likes this.
  17. Priap

Priap Forum Apprentice

Witam...
    Wróciłem do gry po jakimś czasie i nie mam zbyt dużo czasu na grę... Praca itp itd... Chciałbym pograć na telefonie w DSO... Stąd pojawia się pytanie
    Czy granie na Androidzie jest zgodne z OWH?
    Jest taka możliwość ale muszę być pewny... A OWH jest napisane w taki sposób, że tej pewności brak☺️
    Dzięki za odpowiedź... Pozdrawiam..
    Priap- HEREDUR

Majkelix likes this.
  18. BA_Bastet

BA_Bastet Board Administrator Team Drakensang Online

Cześć, witamy z powrotem!

Niestety, korzystanie z DrakensangOnline na Androidzie nie jest zgodne z OWH: BP oficjalnie nie wydało (i póki co nie zamierza) DSO na tę platformę (zatem wszelkie "wersje" tej gry na Androidzie są nielegalne i należy je zgłosić). Korzystanie z komórki jako kontrolera do gry także nie jest zgodne z OWH, gdyż jest to zewnętrzne oprogramowanie ingerujące w kod gry.

Jedynie mysz przeprowadzi Cię przez Dracanię ;)

Priap and WhiciaQ like this.
  19. WhiciaQ

WhiciaQ User

pikcaro
    Twój post usunęłam - tutaj piszemy w j.polskim. Po ang. możesz sobie pisać na EN forum - pozdrawiam.

20. Siwiaszczy

Siwiaszczy Forum Greenhorn

Dobry dzień...Chciałbym się coś dowiedzieć czegoś od bardziej doświadczonych graczy :)
    1. Czy by towarzysz "słodki piesek" dodawał 20% więcej złota przy sprzedaży to musi być "aktywowany" czy wystarczy żeby był w sakwie?

2. Mam w schowku parę nadzwyczajnych przedmiotów z platynowymi bonami. Zbieram te do craftu pod pve ale mam przedmioty z bonami jak np. rękawice - szkody dla tego przedmiotu (97%), buty - punkty życia zwiększone dla tego przedmiotu (96%), amulet - więcej punków życia (100%), amulet,tarcza - siła blokady. I czy opłaca mi się przedmioty trzymać pod późniejszy craft pod pvp?
    Pod broń 2h na pve w amulecie szukam krytycznych szkód a pod pvp liczą się te same zaklęcia czy inne?