Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. RafalinhoCK

RafalinhoCK Advanced

Połóż ja na stole i połącz z Płomieniami feniksa,Piórami Gryfona i Sercem nowego życia i wyjdzie ci towarzysz .

2. LostDiviner

LostDiviner Forum Greenhorn

JEst w planach wiecej klas postaci do gry ?

3. WhiciaQ

WhiciaQ User

No cóż - może kiedyś.

4. drago876543210

drago876543210 Forum Greenhorn

Mam pytanie jeżeli pokonam bossa na międzyświęcie, pojawi się sklep w którym można kupić rzeczy które mogły po nim wypadną. Oczywiście kupić za materie.

5. TL_Tyche

TL_Tyche Team Leader Team Drakensang Online

Sklepy zostały wycofane wraz z aktualizacją 220.

6. Czarrny

Czarrny Forum Greenhorn

Ja przepraszam, ale muszę zapytać. Czy wydropienie armoru z grimmaga jest w ogóle możliwe? Rzuciłem dość rozwiniętego tanka, bo ta klasa jest najwolniejsza i nie odwdzięcza się za poświęcony dla niej czas. Założyłem maga i zabiłem na nim grimmaga 165x. 165x na nowej postaci która nie ma nic, i nie dostałem tej zbrojki. I teraz pytanie.. Czy to nie jest plucie na graczy? Dlaczego handlarze zostali wywaleni gry przy tak śmiesznym dropie?

7. Adrian5798

Adrian5798 Padavan

Zbrojka z grimmaga akurat dropi dosyć często... Przynajmniej u siebie widzę ją prawie tak często jak set z q1... Ringi za to wgl nie dropią.
    Zbrojkę dostaje tak co 10-20 wejść, także da radę bez problemu ją wydropić, chociaż od siebie powiem, że na niektórych modach (fatal,inf1) dropi mi ona częściej niż na innych.
    Jedyna recepta to po prostu farma q1 i tyle...
    PS: Pamiętaj, że zbrojka leci też z końcowego mini bossa na pierwszej i drugiej mapce...

Czarrny likes this.
  8. Athlanthos

Athlanthos Forum Apprentice

Orientuje się ktoś gdzie wywiało wszystkie mini bossy na q3 m2? Obleciałem całą mapę i jedyne jakie spotkałem to te 2 które zostawiają bursztynowe runy potrzebne do otworzenia wejścia do Heredura.

9. Czarrny

Czarrny Forum Greenhorn

Aktualnie 192 razy i całe NIC. Aż dziwne że jeszcze nie przyleciał jaśnie oświecony moderator prawiący o losowym dropie xD
    Pierwszy raz poprosiłem gildie o pomoc i brali mnie inf1-3 i nadal nic . Przecież oni całkowicie zrujnowali grę, to odbiera jakąkolwiek satysfakcję/chęć do grania. Porażka, ciekawe co będzie przy próbie wydropienia lagi z Q4. Te pokazywane unikaty przy wejściu na mapki są tam tylko dla ozdoby

10. Jasiu111

Jasiu111 Forum Pro

Jak mnie mam, nigdzie - są dokładnie tam gdzie były. Dla sprawdzenia poszedłem raz (poziom śmiertelny) i znalazłem dokładnie: 3 championów oraz leadera i guardiana - dwaj ostatni mieli runy (screen pokazujący ich lokalizację: http://prntscr.com/sicgo7). Z tego co zaobserwowałem, w Krypcie królów nigdy więcej nie było.
    Jeżeli więc uważasz, że natrafiłeś na błąd, to warto by było podać więcej danych. Przydatna byłaby informacja o poziomie trudności oraz czy działo się tak za każdym razem.

Moderator nie jestem, ale i tak Ci powiem, że drop jest losowy. Zanim jednak mnie zwyzywasz, poczytaj sobie proszę jak działa programowy generator liczb losowych - powinno Ci to rozjaśnić kilka spraw.

11. KulawyMao

KulawyMao Exceptional Talent

to nawet nie probuj szczescia na skorce do plaszcza herolda....
    ludzie tam to w tysiacach x bija i nie maja, a Ty placzesz bo biles niecale 200x...

12. BA_Bastet

BA_Bastet Board Administrator Team Drakensang Online

Jeżeli szukałeś ich na inferno 3 - tak, poszły na kawkę i coś za długo im zeszło. Tak, problem zgłoszony. Przykro mi, że jesteśmy wszyscy w plecy o itemy i przed wszystkim wejścia na inf4 :(

WhiciaQ, Athlanthos and TL_Tyche like this.
  13. Czarrny

Czarrny Forum Greenhorn

Płaszcz z herolda wydropiłem na tanku którego rzuciłem. A czy tak ma wyglądać gra? Taki drop na unikat który wcale nie jest Jakiś mocny? prosze Cie. Od dawna drop w DSO to żart i nie tylko ja "płacze". A 200x to jest mało... ale na postaci gdzie masz już wszystkie unikaty(w dodatku pocraftowane) i farmisz np materie lub rankingi ;) ( albo gra to Twoje jedyne życie)

I głównie tu o to chodzi że to jest pospolity unikat lecący innym co 20 przejść, więc ewidentnie coś tu jest nie halo

Last edited: May 17, 2020
  14. kumka10

kumka10 Forum Greenhorn

dla czego nie mogę wejść na międzyświaty skoro mam 26 level a napisane jest że wejść można już od 10-55lv

15. Jasiu111

Jasiu111 Forum Pro

Jest tak napisane, gdyż można wejść do Cardhun postacią, która ma 10 lvl. Warunek jest taki, że musisz mieć odblokowane międzyświaty na innej postaci w ramach tego konta i serwera. Na pierwszej postaci da się wejść na międzyświaty dopiero w momencie awansowania na 50 lvl (otrzymuje się wtedy specjalny zwój teleportacyjny).

Czarrny likes this.
  16. TreektKrzysztof

TreektKrzysztof Forum Greenhorn

Dlugo nic nie moglem scraftowac, ale cos tam dziś weszlo mimo, ze jestem trochę w tym zielony jeszcze...Jak to teraz ustawić z legendami na stole? Na 1 miejscu najwieksza wartość z platynowym bonem czy druga bron z 76%? Czy to nie ma znaczenia tez na 1i 2 miejscu co dam?

17. Zefir22

Zefir22 Forum Greenhorn

Cześć wszystkim, mam pytanie jak się używa jokera na kamienie? Chciałem połączyć dwa święte rubiny oraz jokera na stole warsztatowym aby stworzyć królewski rubin.

18. WhiciaQ

WhiciaQ User

Witaj, jeżeli chcemy coś łączyć na stole, to zawsze, na dwa pierwsze miejsca wkładamy dwa nasze najlepsze przedmioty, aby w razie niezadowolenia z cfratu - móc je odzyskać przy cofaniu. Najlepiej położyć 3-4 podobne do siebie. Pierwszą połóż platynę, ale postarałabym się o złożenie jeszcze chociaż jednej broni z platynami, aby zwiększyć szansę na jej przejście. Chociaż wiem po sobie, że nie każdy ma farta do platyn.

Najpierw PPM kliknij na jokera a potem na rubiny, które są w inwentarzu a nie na stole.

Last edited: May 19, 2020
  19. drago876543210

drago876543210 Forum Greenhorn

Chciałbym się spytać, czy jeszcze istnieje sklep po pokonaniu bossa z eventu Nów Księżyca. W sklepie można było kupić set łowcy czarownic za drakeny.

20. TL_Tyche

TL_Tyche Team Leader Team Drakensang Online