Announcement Hasznos információk

Discussion in 'Magyar szekció' started by Kazimir, Aug 29, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Kedves Játékosok!

  Üdvözlünk benneteket a Magyar szekcióban!


  Ezen a területen lehetőségetek van magyar nyelven társalogni és segítséget kérni, valamint magyar nyelvű játékinformációkhoz jutni. A fórum többi területén a magyar nyelv használata nem engedélyezett, a hozzászólások törlésére számíthattok.

  Ebben a topikban olyan hasznos tudnivalókat gyűjtöttünk össze, amelyek állandó érvényűek.

  Tartalomjegyzék
  Üdvözlettel,
  Magyar DSO Csapat
   
  jesper_hamburg likes this.
 2. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  A fórum felépítése és használata

  Navigáció


  Mivel minden téma ebben az egy részlegben lesz megtalálható, ezért igyekeztünk a témák számát csökkenteni, és gyűjtő topikokat alkalmazni, amelyek több hozzászólást tartalmaznak. Ezen gyűjtőtémák esetében a legfrissebb információk mindig a topik végén találhatóak.


  Itt is bevezetésre került a "címke-rendszer", ami a magyar fórumról ismerős lehet. Ez azt jelenti, hogy a témákat a tartalmuktól és jellegüktől függően különböző színű és feliratú címkékkel láttuk el. Ezeket a címkéket a topikok neve előtt találjátok meg. Amennyiben egy adott címkére ráklikkeltek, a rendszer egy szűrőt fog alkalmazni, amelynek hatására csak a választott címkével ellátott témák fognak megjelenni. Ez megkönnyíti a keresést számotokra. Az alábbi címkékkel lehet találkozni:
  Házirend

  A fórum házirendjét ITT olvashatjátok angol nyelven. Ezek magyar megfelelőjét a topik további részében tekinthetitek meg (lásd: tartalomjegyzék).


  Csevegő topikok

  A régi fórumon számos csevegő topik állt rendelkezésre számotokra. Tekintettel a helyszűkére, ezen topikok nagy része ezen a fórumon már nem folytatódik. Felülvizsgáltuk a régi fórumon található témák forgalmát, ez alapján az alábbi négy gyűjtőtopik áll rendelkezésre számotokra:

  Amennyiben igény mutatkozik további gyűjtőtémák létrehozására, akkor a későbbiekben ezt a felállást módosíthatjuk. Ilyen jellegű kérelmeteket az Általános kérdések és hibajelentés témában vagy a supporton szívesen fogadjuk. A kérésünk az, hogy ti magatok témákat ne nyissatok, csak a moderátorok által nyitottakat használjátok, az átláthatóság érdekében. A játékosok által nyitott témák törlésre kerülnek.

  Közlemények, ismertetők

  A részlegben található többi topik (közlemények, ismertetők) számotokra csak olvasható formában elérhetőek. Igyekeztünk a régi fórumról minél több információt átmenteni, illetve újakat létrehozni, de kérjük vegyétek figyelembe, hogy a korlátozott erőforrásaink miatt ezek naprakészen tartása nem minden esetben fog sikerülni. Esetleges kérdéseiteket a megfelelő témában tehetitek fel.
   
  jesper_hamburg likes this.
 3. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Supportos irányelvek

  Deluxe prémiummal járó tárgyak visszaállítása

  Az első Deluxe csomaggal megkapott Sárkányszárny hátast és Fürge Hárpia petet ne dobjátok ki, ha letelt a csomag ideje (ajánlatos a Gyűjteménytáskában elhelyezni). Ha kidobjátok és új Deluxe csomagot vesztek, nem járnak újra automatikusan. Ha már kidobtátok, de szeretnétek visszakapni, akkor írjatok nekünk supportra. Ugyanez vonatkozik a normál prémiummal járó Viharfőnix petre is.

  Fontos:

  • Összesen egyszer van lehetőségetek visszakérni az említett tárgyakat.
  • A visszakéréskor rendelkeznetek kell Deluxe csomaggal.
  • A bónuszkódból szerzett pár napos prémium tagságok nem jogosítanak fel a tárgyak kérésére, csak valós pénzért vásárolt csomagok esetén járnak vissza!
  Egy ügynek egy kapcsolatfelvétel!

  Szeretnénk megkérni benneteket, hogy amennyiben a supporttal folytattok levelezést, akkor mindig ügyeljetek a következő dolgokra:

  • Folyamatban levő ügynek ne nyissatok új kapcsolatfelvételt, mindig a meglevő levelezést folytassátok! Csak az ügy nyitását kell a kapcsolatfelvételi lapon intézni, a további levelezés a megadott mail címen zajlik!
  • Ha valamiért mégis új kapcsolatfelvételt nyittok egy folyamatban levő ügynek, akkor mindig hivatkozzatok a korábbi ügy tárgymezőjében található Ticketszámára!
  • Ne nyissatok több kapcsolatfelvételt ugyanazzal a problémával, nem fogtok gyorsabban választ kapni rá!
  • Ha egy ügy lezárult, és egy teljesen független, új problémával kapcsolatban szeretnétek írni nekünk, akkor nyissatok új kapcsolatfelvételt, és ne egy korábbi, teljesen más témájú levelezésre válaszolva álljatok elő az új problémával!
  A hatékonyabb ügyintézés érdekében nagyon szépen megköszönnénk, ha ügyelnétek ezekre a kis apróságokra!

  Előre is köszönjük!


  Hivatalos álláspont a törölt tárgyak és karakterek visszaállításáról

  A support csapatát naponta több olyan játékos keresi meg, aki szeretné törölt karaktereit vagy tárgyait visszaállítani. Hogy ez a helyreállítási folyamat minél egyszerűbb legyen, olvasd el az erről szóló hivatalos tájékoztatónkat, melyet lejjebb találsz.

  Általában törölt karaktereket vagy (nem elhasználódó) tárgyakat csak abban az esetben állítunk vissza, HA azokat VÉLETLENÜL törölték. Ne felejtsd, hogy egy játékos sem törölhet egy karaktert vagy tárgyat csupán viccből vagy mert kipróbál valamit. Ez a szolgáltatás tehát bizonyos feltételekhez kötött, és a support csapata nem tud minden kérést jóváhagyni.


  Karakter visszaállítása

  Ha véletlenül törlöd a karaktered, mindenképp
  fordulj hozzánk! Küldj egy üzenetet nekünk a törlés napját követő 2 hónapon belül. E 2 hónapos határidő után érkező minden kérést automatikusan elutasítunk. Amikor elküldöd a kérelmedet, ne felejtsd el megadni a felhasználói fiókoddal kapcsolatos összes szükséges információt, mivel egy hibás vagy hiányos üzenet akadályozhatja a visszaállítás folyamatát, és elutasító válaszhoz vezethet.

  Kérdés – Visszaállíthatom a karakteremet kétszer?


  Ez a témában küldött korábbi kérelmeidtől függ. Másként fogalmazva: igen, lehetséges, de a support csapata fenntartja magának a jogot, hogy az eset kivizsgálása után eldöntse, az véletlenül történt, vagy sem. Nem csak egyszer fordulhat elő, hogy valaki figyelmetlen, de ha ugyanazt a hibát ismétli újra és újra, az már gyanús.
  Fiókonként maximum négy karakter visszaállítást végzünk el!

  Tárgy visszaállítása


  Ha véletlenül törölsz egy tárgyat, szintén
  fordulj hozzánk minél gyorsabban! Küldd el nekünk a visszaállítási kérelmed a törlés napját követő 7 napon belül. E 7 napos határidő után érkező minden kérést automatikusan elutasítunk.

  Felhívjuk a figyelmedet, hogy a ritka tárgyszint alatti tárgyakat, valamint a köveket a rendszerünk nem naplózza. Ezen tárgyak visszaállítása nem lehetséges technikailag, emellett a rendszernaplózásban sem szerepelnek, tehát információt sem tudunk szolgáltatni ezen tárgyak "sorsáról".

  Tudnod kell, hogy a support csapata havonta legfeljebb két tárgyat állít vissza fiókonként. Mindamellett, ha egy vonatkozó vizsgálatnál arra jutunk, hogy ezt a szolgáltatást helytelen módon használod föl, fenntartjuk a jogot, hogy elutasítsuk a kérelmed.


  Csak akkor érvényes a fenti eljárás, ha:
  • A kérésed valódi és nem hangoskodó követelőzések sora (ellenőrizzük, küldtél-e hasonló kérelmeket korábban).
  • Egyértelmű, hogy az adott tárgy nem lett a munkapadon egyesítve vagy kovácsnál beolvasztva.
  • Ha a tárgy nem rendelkezett semmilyen drágakővel.
  Kérdés – A fiókomat feltörték, és az összes tárgyat kidobták / az összes karakteremet törölték... Mit tehetek?


  Ez egy különleges helyzet. A felhasználói fiókokat nem olyan könnyű feltörni, feltéve, hogy megfelelő a védelmük (további részleteket
  itt találsz arról, hogyan védheted meg a fiókod).

  A support csapata átnézi az ügyedet, majd az általad benyújtott bizonyítékok alapján eldönti, hogy segít-e neked. Tudnod kell, hogy egy fiókfeltörés bizonyításának folyamata nem mindig könnyű, és nincs szükség arra, hogy nyomást gyakorolj a supportra – egyébként pedig a fiókod védelme a te felelősséged.

  A visszaállítás nem lehetséges a következőknél:

  · Zsákmány dropban lévő tárgyak, amelyeket azonban nem sikerült összegyűjtened. Mivel a support nem képes ellenőrizni a szóban forgó helyzetek valódiságát, nem állíthat vissza olyan tárgyakat, melyek sosem voltak az eszköztáradban.

  · Elhasználódók: eszenciák, bizonyos térképek eléréséhez szükséges teleport tárgyak, gyógyitalok, egyéb italok, stb.

  · A munkapadokon egyesített vagy kovácsnál beolvasztott tárgyak. Ezek a tárgyak - nem számít, milyen értékük volt - örökre elvesztek, és nem is lesznek visszaállítva.

  · Küldetések jutalmai: a support nem fog újraaktiválni egy küldetést, hogy visszaszerezhess elvesztett tárgyakat.


  · Drágakövek: önmagukban kidobott vagy eladott drágaköveket nem áll módunkban visszaadni.

  A support nem biztosít semmilyen visszaállítási segítséget, ha:

  · Kiderül, hogy a kérést elküldő felhasználó nem az eredeti fióktulajdonos.

  · Kiderül, hogy a szóban forgó fiókot megosztották/ellopták/eladták vagy megvették.

  · Kiderül, hogy a felhasználó bármely közösségi média csatornán a karakter vagy a tárgy törlését szándékos tettként nyilvánosságra hozta.

  · Kiderül, hogy a kérelem egyértelműen jogtalan (általában, ha rájövünk, hogy a játékos korábban már számtalan hasonló kérelmet küldött).

  Ne felejtsd...

  A fiókod és játékon belüli tulajdonod biztonsága egyedül a te felelősséged.


  A support csapata mindig fenntartja annak jogát, hogy kivizsgálja az állításaidat és eldöntse, mikor és milyen körülmények között képes a visszaállítás szolgáltatását megadni. Valamint meg kell értened, hogy minden ügy különböző, egész más dolgokkal a háttérben – ezért a supportnak egyenként kell dönteni az összes ügyben.


  Mindazonáltal bármely más helyzet, amely fentebb nem lett világosan ismertetve, megtárgyalható a support csapatával.
   
  Last edited by moderator: Feb 12, 2021
 4. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Spambotok a chaten

  Sajnos évek óta - és jelenleg is - megkeserítik az életünket az úgynevezett Spambotok.

  A Spambotok olyan fiókok, amelyek a chaten csaló weboldalakat hirdetnek, mindenféle játékbeli földi jó ígéretével (mint például ingyen andermant, itemek, bónuszkódok stb.). Azonban valójában csak arra megy ki a játék, hogy a csaló oldalon keresztül próbáljatok meg a játékba belépni, tálcán kínálva ezzel a belépési adataitokat az oldal kreátorai számára. Az áldozatul esett fiókok ezután sok esetben maguk is Spambottá válnak.

  A linkek sokszor ehhez hasonlóan néznek ki (csak példaként, az oldalak nem valósak):

  Ezek az oldalak illegálisak és semmilyen formában nem képviselik a Bigpointot vagy a Drakensang Online játékot. Épp ezért komoly károkat okozhatnak a fiókotokban az illetéktelen hozzáférők.

  Szeretnénk pár szót szólni arról, hogy mire kellene odafigyelni és mit érdemes tudni ezzel kapcsolatban.

  Bigpoint Információs Irányelvek

  A Bigpoint képviselői soha nem tennének közzé hivatalos információkat, bónuszkódokat vagy egyéb nyereményjátékokat a chaten. Megbízható információforrásnak kizárólag a fórum, a hírlevelek és a hivatalos szociális média csatornák számítanak.

  A továbbiakban sem toleráljuk, hogy bizonyos játékosok megpróbálnak rávenni másokat arra, hogy hamis és törvénytelen oldalakra menjenek.

  Következmények a spam üzeneteket megosztó játékosok számára

  Ha meglátunk egy spammelő fiókot a játékon belüli chaten vagy a fórumon, ezen fiókokat véglegesen zárolni fogjuk a lehető leghamarabb, kérdés vagy figyelmeztetés nélkül. Semmilyen kifogást vagy magyarázatot nem fogadunk el, ahogy azt sem, hogy valaki más posztolta a tartalmakat. Egyedül az számít, hogy a spam üzenetek annak az illetőnek a fiókjából lettek posztolva, aki a fiókot létrehozta, és ez minden esetben végleges tiltással jár. A büntetéssel kapcsolatban nem fogunk egyezkedni semmilyen esetben sem.

  Következmények a spam linkekre kattintó játékosok számára

  Kérjük soha ne feledjétek, hogy a spambotok kivétel nélkül átverések. Nincs ugyanis lehetőségük andermantot vagy egyéb tárgyakat jóváírni számotokra, mivel nincs hozzáférésük a Bigpoint adatbázisaihoz. Ezek az oldalak a belépési adataitok kiadására próbálnak rávenni benneteket, és a legtöbb esetben a fiókotok elvesztése vagy tönkretétele is a folyamat része lehet. Épp ezért ezen oldalak a phishing kategóriába sorolandóak.

  Azok a játékosok, akik ezen oldalakra kattintottak, semmilyen visszatérítést nem kaphatnak az esetleges fiókban keletkezett károkért. Ha a fiókot ellopják, nem fogunk segítséget nyújtani a fiók visszaszerzéséhez.

  Ezzel a kis összefoglalóval szerettünk volna mindenkit emlékeztetni a Spambotok problémájára; illetve arra, hogy a fiókotok biztonsága és védelme mennyire fontos.

  Ha bármi kérdésetek lenne, ne habozzatok a fórumon vagy a supporton érdeklődni, a moderátorok örömmel válaszolnak a felmerülő problémákra.

  DSO Team
   
 5. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  A magyar csapat

  International Community Manager (ICM)
  • Kazimir
  Team Leader (TL)
  • Hugger
  Board Administrator (BA)
  • StSanya
  • Joker
  • Thoradin
  Super Moderator (SM)
  • -
  Forum Moderator (FM)
  • -
  Mi itt első sorban értetek vagyunk, és nem ellenetek. A célunk az, hogy megfelelően informáljunk benneteket a változásokról, hírekről eseményekről; valamint hogy biztosítsunk egy helyet, ahol a játék iránt érdeklődő emberek megoszthassák egymással a véleményüket, tapasztalataikat; vagy éppen csak szabadon cseveghessenek.

  Felhívnám arra a figyelmet, hogy mi csak a hírek közvetítői vagyunk mind a két irányba. Tehát amennyiben problémák merülnek fel, mi azt igyekszünk a lehető leghamarabb továbbítani, de a lehetőségeink itt kimerülnek.

  Természetesen mi is emberek és nem mellesleg ugyanolyan játékosok vagyunk, mint ti. Hibázhatunk. De a munkánkat azért végezzük a legjobb tudásunk szerint, hogy ez a játék és a fórum minél élhetőbb legyen a közösség számára. Ennek szerves része a játék és a fórum szabályzatának betartatása, amelyhez szélsőséges esetekben használnunk kell a tiltás lehetőségét is. De nem ez éltet minket - még ha páran ezt is gondolják - ez csak egy szükséges eszköz.
   
 6. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  A fórum szabályzata

  Minden felhasználó, aki a belép a Drakensang Online fórumába, automatikusan elfogadja a fórumra vonatkozó szabályokat. A szabályzat egyes pontjainak nem ismerete nem mentesít egyetlen felhasználót sem az esetleges következményektől.

  Általánosan tiltott tartalmak

  Minden olyan tartalmat, ami az alábbi kategóriákba tartoznak a moderátorok és a játék adminisztrátorai a meglátásuk szerint azonnal törölhetnek vagy átszerkeszthetik.

  • Szexuális, pornográf tartalmak bármilyen formában történő megosztása
  • Politika, vallási megnyilvánulások és tartalmak bármilyen formában történő megosztása
  • Minden olyan tartalom megosztása, amely rasszista, faji, etnikai, nemi vagy bármilyen kisebbségi hovatartozás miatti megkülönböztetésre alapszik
  • Minden olyan tartalom megosztása, amely valamilyen formában Magyarország, vagy a Német Szövetségi Köztársaság jogszabályaiba ütközik és/vagy bárminemű bűncselekményre vagy egyéb más jogsértésre történő felszólítást tartalmaz
  • Minden olyan tartalom megosztása, amely valamilyen formában sérti mások privát szféráját, amely sérti az adatvédelmi, személyiségi és közösségi jogszabályokat
  • Minden olyan tartalom megosztása, amely tiltott szerek (drogok) használatára buzdít, azokat reklámozza
  • Jogvédett tartalmak megosztása
  • Obszcén, vulgáris, alpári és általában kulturálatlan, a közösségi etikát sértő stílusú hozzászólások, szövegek és egyéb tartalmak megosztása
  • Más játékosok, a moderátorok és minden egyéb más személy sértegetése, lejáratása, zaklatása, szándékos provokációja, fenyegetése bármilyen formában tilos. Általánosan tilos az agresszív, alpári, kulturálatlan stílus.
  • Minden olyan tartalom megosztása, amely alkalmas mások megfélemlítésére, gyűlöletkeltésre, amely megsérti mások emberi méltóságát
  • Botprogramokról történő beszélgetés, ezekre való utalás, azok reklámozása, vásárlásra történő buzdítás
  • A játékban esetlegesen felmerülő, jogosulatlan előnyszerzés céljából meglévő hibák, biztonsági rések terjesztése
  • Idegen linkek megosztása általában, részletek a "Linkek / hivatkozások" részben
  • Termékek, weboldalak, stb... reklámozása
  • Spamelés, beleértve a floodolást, többszöri, egymást követő hozzászólások írását, értelmetlen, haszontalan topikok megnyitását
  • Felhasználói fiókok kereskedelme, cseréje, átadása
  • Sztrájkra való felhívás, másokat a játék elhagyására buzdító, felszólító tartalmak megosztása

  Többszörös bejegyzés
  • Ha kérdésed van, akkor csak egy témánál tedd fel, ne az összesben. Nem fogsz gyorsabban választ kapni, ha több helyen írsz bejegyzést, éppen ellenkezőleg, a hozzászólásodat biztosan törölni fogják. A többszörös beírás (egymást követő hozzászólások) udvariatlanság, és csak bosszantod vele azokat a rendes játékosokat, akik válaszukkal segítenek neked.
  • Először keresgélj a régi bejegyzések között - használd az Enciklopédiát! Rendkívül zavaró, ha sokadszorra is felmerül ugyanaz vagy egy hasonló kérdés. Ha egy kicsit kutatsz a régi bejegyzések között, gyakran azonnal megtalálod a kérdésedre a választ. Ennek nagy előnye, hogy nem kell a válaszra várnod. Ezenkívül könnyen előfordulhat, hogy egy már régebben gyakran megválaszolt kérdésre, amit újra felteszel, nem érkezik válasz.
  • Használd a kereső funkciót, ha már végképp nem találsz a kérdésedhez hasonló témájú topikot!
  • Ha így sem jutottál előrébb, bátran nyiss egy témát és ott részletesen tedd fel a kérdésedet, a fórum csapata megtesz mindent, hogy minél hamarabb segítsén
  • Megjegyzés: A többszörös bejegyzés tilalma a moderátorokra nem vonatkozik, amennyiben a játékosok kérdéseinek megválaszolása a célja a hozzászólásnak.
  A tárgy megválasztása
  • Találj ki egy sokatmondó tárgyat, ami egyértelművé teszi, miről van szó. A „Segítsetek!” nem a legjobb megoldás. Kerülendő a sok felkiáltó- ill. kérdőjel is.
  Soha ne írj csupa nagybetűvel, MERT EZ NEM CSAK ROSSZUL OLVASHATÓ ÉS AZ OLVASÁSI SEBESSÉGET LASSÍTJA, HANEM AZ INTERNETES TÁRSALGÁSBAN ORDÍTÁSNAK SZÁMÍT!

  Helyesen és magyarul
  • Ne feledd, hogy amit leírtál, az egész világon bárki olvashatja! Ezért nem árt odafigyelni a helyes magyar szóhasználatra és írásmódra.


  • Ezért mindig olvasd át a hozzászólásod szövegét, mielőtt elküldöd, és javítsd ki a súlyos hibákat.
  • Aki nyilvánvalóan nem vette magának a fáradtságot, hogy gondosan tegye fel a kérdést, az ne csodálkozzon, hogy a többiek pedig nem veszik a fáradtságot, hogy válaszoljanak.
  • A Drakensang Online magyar fórumán kérjük, hogy csak a magyar nyelvet használjátok, legfeljebb egy-egy gyakran használt szó, kifejezést vagy idézetet írjatok eredeti, nem magyar formájában.
  • A betűtípus mérete és a színek változtatása a kiemelést szolgálja. A folyamatos nagybetűvel való írás kiabálásnak minősül. Ugyanez vonatkozik a feleslegesen csupa nagyobb betűmérettel, vagy rikító színnel való írás is. Az ilyen esetekben a moderátorok átszerkeszthetik, vagy akár törölhetik a hozzászólást és egyes esetekben büntetést is kioszthatnak.
  Légy udvarias, légy tisztelettudó másokkal
  • Ha sürget az idő, és gyorsan kell megírnod egy kérdést vagy egy választ, akkor is fusd át még egyszer a szöveget, mielőtt a küldés gombra kattintasz. Egy sebtében megírt szöveg gyakran negatívabbnak hat, mint ami a szándékod volt. Mindig gondold át, nem lehet-e a szövegedet félreérteni. Ez főleg az ironikusnak szánt szövegek esetében lényeges. Ilyenkor segíthetnek a smiley-k ;-) a félreértések elkerülésében.
  Sürgetés
  • Bizonyos kérdések megválaszolásához időre van szükség. Mindig örülünk, ha sokan olvassátok a fórumot és kérdéseket tesztek fel, de nem tudjuk garantálni az azonnali válaszokat. A sürgetéssel nem értek el semmit.
  Spamek
  • Ahogy más fórumokban is, itt is tilos a beszélgetéseket felesleges bejegyzésekkel (spamekkel) megzavarni, nem áttekinthetővé tenni. Ha az eset megismétlődik, további lépéseket teszünk. (az ilyen játékosokat időszakosan kitiltjuk a fórumból, többszörös ismétlésnél pedig végleges tiltás sem kizárt!)
  Figyelem: a spamek küldése nem összetévesztendő azokkal a fórumokkal, amelyeknek célja a kötetlen beszélgetés (pl. szabad fórum, csevegős szoba, stb.).

  Felelősség
  • Mindenkinek joga van a véleményét a fórumban szabadon leírni, azonban minden felhasználó maga felelős a hozzászólásáért. Az európai jog alapvető jogként ismeri el a szólásszabadságot, azonban ezt bizonyos törvények (különösen a büntetőjogban) korlátozzák. Mindig a fórum üzemeltetője dönt arról, hogy a kérdéses tartalmak megjelenhetnek-e a fórumon vagy sem.
  Kritika
  • Bátran oszd meg velünk, hogy ha valami nem tetszik a játékban, ha egy újítás vagy event szerinted nem úgy sikerült, ahogyan kellett volna. Ezeket örömmel vesszük, hiszen a visszajelzések alapján tudjuk a játékot a helyes irányba tovább fejleszteni. Azonban ne feledd, nem mindig tudunk maximálisan eleget tenni az elvárásoknak.
  • A kritika, negatív visszajelzésnél mindenképpen ügyelj a tartalom megfogalmazásakor a stílusra - hozzászólásod legyen konstruktív és kulturált hangnemben megfogalmazva.
  Linkek / hivatkozások
  • Mivel felelősek vagyunk azért, hogy mi jelenik meg a fórumban, ezért általánosan tilos külső linkeket beszúrni. Külső linknek számít az, ami nem egy Bigpoint-oldalra mutat.
  • Kivételek ez alól például a klán- és beszélgetős oldalak, a médiatár, ahol megoszthattok képeket, videókat egymással.
  • Ha nem vagy biztos abban, hogy a külső linket megjelenítheted-e, kérdezd a moderátorokat, vagy fordulj a supporthoz.
  • Rajongói oldalak linkjének reklámozása kizárólag a support engedélyével lehetséges.
  Képek / Videók
  • A fórumban képeket is csatolhatsz a hozzászólásaidhoz, vagy megoszthatsz például videókat is. Ezen képek videók, vagy más médiatartalmak tartalma természetesen nem lehet törvénybe vagy a fórum szabályaiba ütköző.
  • Tilos feltölteni többek között
   • pornográf képeket, videókat és egyéb tartalmakat
   • brutális képeket, videókat és egyéb tartalmakat
   • rasszista képeket, videókat és egyéb tartalmakat
   • politikai, vallási tartalmú képeket, videókat és egyéb tartalmakat
   • Minden egyéb olyan képet, videót és más média tartalmat, amely bármi módon obszcén, vagy az általános közízlést zavarja, tilos a fórumban megjeleníteni!
  • A fórumba feltölthető képek maximális méret nem haladhatja meg az 550 x 300 (szélesség x magasság) pixelt.
  • Ha a képed ennél nagyobb, kicsinyítsd le, vagy csak a kép linkjét add meg.
  • Aláíráskép maximális mérete nem haladhatja meg az 500x200 pixelt.
  • Az ennél nagyobb képek mindkét esetben akár figyelmeztetés nélkül is törlésre kerülhetnek!
  • Ne feledjétek, minél több kép van egy témában, az annál lassabb lesz, ezért lehetőleg ne pakoljátok tele a témákat képekkel!
  • Tilos jelszóvédett képeket használni
  • Tilos reklámképeket használni
  Ezek csak példák voltak. Ha bizonytalan vagy egy képpel kapcsolatban, kérdezd meg a fórum moderátorát, hogy a kép feltölthető-e.

  Lezárt témák
  • Ha egy moderátor lezár egy témát, akkor ne nyiss meg egy ugyanolyan újat. Egy téma lezárásának mindig megvan az oka, még ha ez nem is tűnik fel azonnal.
  Politikai / Vallási nézetek
  • Mindenkinek megvan a maga politikai álláspontja és vallási nézete. Van, aki visszafogottan, van, aki inkább szélsőségesen gondolkodik, van, aki egyáltalán nem politizál és nem érdekli a vallás. Vannak jobboldali és baloldali játékosok, vannak katolikusok, vannak reformátusok, buddhisták, zsidók és muszlimok, nálunk mindenki egyenlő és itt sem a politikai, sem a vallási vélemények sem érdekelnek senkit. Ez a fórum nem a politikáról, nem a vallásról szól, hanem a játékról, tehát megkérünk mindenkit, hogy ha másokkal szeretné megviztatni politikai véleményét, vallási nézeteit, azt egy erről szóló fórumban tegy meg és kíméljék meg a játékosokat az ilyen beszélgetéseket ezen a fórumon.
  • A fórumokban a politikai és/vagy vallási megnyilvánulásokat a moderátorok kiszűrik, ezek általában azonnal, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek és a szerzőt is megbüntetjük.
  Elérhetőség / Privát adatok
  • Soha nem tudhatod, ki olvassa éppen a fórumot, és ki láthatja, amit írsz. Ezért vigyázz az elérhetőségeid (pl. Facebook, Twitter, Skype, TS, Yahoo Messenger, lakcím, telefonszám, mobilszám, stb.), illetve más privát adataid megadásával a nyílt fórumon. Ezeket inkább privát üzenetben a játékon belül, vagy e-mailben küldd el annak, akit érint!
  Felhasználónév
  • A portálon szinte korlátlan lehetőségek állnak a rendelkezésedre, olyan nevet választasz, amilyet szeretnél. Néhány dologra azért itt sem árt figyelni:
  • Ne válassz olyan nevet, amely más felhasználókat sért vagy az a célja, hogy másokat bosszantson, lejárasson. Természetesen a rasszista, obszcén, vulgáris, pornográf,erőszakra buzdító, a közerkölcsöt bármilyen módon sértő, kulturálatlan nevek is tilosak.
  Zaklatás / sértegetés
  • Tilos a játékosokat zaklatni (mobbing), sértegetni bármilyen formában, kerüld másokkal szemben az agresszív hangnemet.
  • Ha úgy érzed, hogy valaki zaklat vagy sérteget, akkor készíts egy screenshotot az esetről úgy, hogy lehetőleg látható legyen a dátum és időpont is, és a zaklató nevét is írd le. A zaklató hozzászólását jelentheted is, ha a fórum moderátorát figyelmezteted. De lényeges, hogy bizonyítani tudd az esetet, ezért minden esetben készíts egy screenshotot a képernyőről.
  • Ezenkívül a rendőrségen is feljelentést tehetsz. A rendőrség a segítségünkkel kideríti, hogy ki zaklatott, és megteszi a megfelelő lépéseket.
  Mondj nemet
  • Senki sem kényszeríthet arra, hogy egy olyan beszélgetést folytass, amely számodra kellemetlen. Senkinek nem kell válaszolnod, ha nem akarsz. Ha valaki folyamatosan kapcsolatba akar lépni veled, jelentheted a moderátoroknak vagy az adminisztrátoroknak, vagy direkt a supporton.
  Találkozó? Soha ne menj egyedül!
  • Megismerkedtél valakivel a játékban, aki szeretne veled találkozni? Alaposan fontold meg, hogy te is tényleg szeretnéd-e a találkozót és beszéld meg a dolgod a szüleiddel és a barátaiddal. Válassz egy olyan helyet, ahol sokan járnak és beszéld meg néhány barátoddal, hogy legyenek a közelben. Mindenképpen maradj a megbeszélt helyen, mindegy, hogy mit ígér a másik. Nem tudhatod, milyen emberrel hoz össze a sors.
  Reklám
  • Tilos a fórumokban olyan termékeket vagy szolgáltatásokat reklámozni, amelyek nem a Bigpointtal kapcsolatosak. DE! A fórum üzemeltetője használhatja a fórumot kattintható bannerhirdetések elhelyezésére.
  • Ez nem azt jelenti, hogy nem mondhatod el a többieknek, hogy milyen egeret használsz vagy milyen autót vezetsz, de ennél többet nem szabad.
  Aláírás
  • Az aláírásoddal egyénivé teheted a hozzászólásaidat. De mindig vedd figyelembe, hogy az áttekinthetőség egy fontos szempont, ezért be kell tartani egy szabályt: az aláírásban max. 1 banner megengedett.
  • A max. méret 500 x 200 px (szélesség x magasság); ezt a méretet a német VDZ (Verband Deutscher Zeitschriftenverleger – Német Lapkiadók Szövetsége) határozta meg a reklámbannerek standard méreteként. Ha a reklámszakembereknek sikerül ezt a méretet betartaniuk, akkor ez a számotokra sem lehet gond. Ha úgy érzed, kevés a hely, hagyj ki néhány képet.
  • A kép mellé max. 4 szövegsor és két üres sor csatolható. Figyelem! Egy nagyobb betűméret csökkenti a rendelkezésekre álló sorok számát!
  • Ha nem használsz képet az aláírásban, akkor is legfeljebb 8 szövegnyi sorral gazdálkodj, ne feledd, a kevesebb gyakran több. A nagyobb betűméret használata ezt a mennyiséget csökkenti.
  • A csillogó-villogó képek használata sokak számára zavaró lehet, ezért a különösen "csiricsáré" és zavaró képeket töröljük.
  Panaszok
  • Te és a közösség éltetitek a játékot. A véleményed és a visszaigazolásod ezért nagyon fontos a számunkra. Ha valamire panaszod van, az is nagyon hasznos, oszd meg velünk, hogy a jövőben még jobban el tudjuk találni a játékosok kívánságait.
  • De ilyen esetben is lényeges az udvariasság! Szigorúan tilos a sztrájkra való felhívás, a szitkozódás, a munkatársak és a többi felhasználó sértegetése, valamint a játékosok buzdítása, hogy játsszanak egy másik játékot. Az ilyen hozzászólásokat azonnal eltávolítjuk a fórumból, a szerzőt pedig kitiltjuk, súlyos esetekben a felhasználói fiók végleges zárolását vonhatja maga után az ilyen tevékenység. A közönséges, troll hozzászólásokra jobb esetben nemes egyszerűséggel nem reagálunk, rosszabb esetben az töröljük és büntetőpontokkal jutalmazzuk, így végeredményben magadnak ártasz, mert nem lesz, aki a problémádat megoldja.
  • Ezért ügyelj a semleges hangnemre, ha a véleményedet közlöd. Ha rendesen szólsz hozzánk, mindent meg fogunk tenni, hogy a problémádat a lehető leggyorsabban megoldjuk.
  Hozzászólás vadászat
  • Nem megengedett csak azért írni, hogy növekedjen a hozzászólás-számotok.
  • Beleértve az értelmetlen, tartalom-nélküli postokat is. (pl.: két fórum oldalon keresztül csak egymásnak köszöngetni)
  • Nem megengedett ugyanolyan tartalmú hozzászólás többszöri, fölösleges közlése (floodolás).
  • Egy már lezárt téma újbóli indítása tilos! Ha írni szeretnél bele, kérd meg a moderátort, aki lezárta, hogy nyissa meg ismét, azonban az ő döntheti el, hogy eleget tesz-e a kérésednek, vagy sem, a lezárt témák lezárásának mindig oka van.
  • A Szabályzat megkerülése – kiskapuk keresése – nem megengedett, beleértve azokat a hozzászólásokat is, amelyek szándékosan a szabályzat bizonyos pontjait akarják megkerülni. Ennek megítélése a Fórum csapat feladata. (Gondolunk itt azokra az esetekre, amelyek konkrétan nem jelennek meg a szabályzatban, azonban valamilyen formában sértik a fórum rendjét)
  • Minden hozzászólásnak legalább 4 szóból kell állnia; kevesebb szó spamnak minősül.
  • Témazáráskor ez a szabály a Fórum Csapatra nem vonatkozik.
  • Minden rövidítés (pl. LOL) egy szónak számít - a hangulatjel nem számít annak.
  • Tilos a témák "BUMP"-olása, azaz csak azért hozzászólni, hogy a téma az első oldalra kerüljön.
  • Nem engedélyezett rendszeresen nagybetűket (a normál betűméretnél nagyobbat) használni a hozzászólásokban/aláírásokban.
  Nem korlátozni szeretnénk a kommunikációt, vagy a beszélgetéseket, hanem a minőségen javítani. Gyűjtsétek tehát össze a mondanivalótokat és 3-4 post helyett azt próbáljátok meg egy hozzászólásban leírni.

  Archiválás, takarítás a fórumban
  • A fórum az átláthatóság érdekében rendszeres időközönként átvizsgálásra kerül. Ennek során régebbi, már nem aktuális topikok, illetve ezek egy része eltérő időpontokban, de meghatározott gyakorisággal archiválásra ill. törlésre kerülnek.
  • Arra törekszünk, hogy a feltett kérdések minél gyorsabban, de legfeljebb 1-2 napon belül megválaszolásra kerülnek és a kérdés feltevője el is tudja olvasni még, feltéve, ha időközben nem talált rá valahol máshol választ.
  • A beszélgetős alfórumok is rendszeresen ellenőrzésre kerülnek , és a régebbi hozzászólások archiválásra/törlésre kerülnek. A téma azonban megmaradhat, csak a régebbi hozzászólások fognak eltűnni onnan. Aki a saját számára fontos információkat menteni szeretné, ez idő alatt van rá lehetősége. Mindez maga után vonja azt, hogy ilyenkor a hozzászólás számában változás fog bekövetkezni, de erről a "Hozzászólásvadászat" részben már megemlékeztünk.
  • Minderre azért van szükség, hogy aki valamit szeretne megtalálni, azt könnyebben tehesse és ne kelljen indokolatlanul új topicot nyitnia. Másrészt a lassabb internetkapcsolattal rendelkezőknek is gyorsabban be fogja tölteni az oldalt.
  • Ismételten: Nem célunk a kommunikációt, beszélgetéseket és információáramlást korlátozni, hanem a Ti érdeketekben próbálkozunk cselekedni!
  Büntetőkatalógus

  Az esetlegesen elkövetett vétségekért, szabályszegésért, a vétség súlyának megfelelően büntetőpontokat kaphattok. A szorgos gyűjtők egy- vagy többnapos kizárást is nyerhetnek a fórumról. Tartsátok be a fórum szabályait és nem kell attól tartanotok, hogy akaratotokon kívül szabadságra lesztek küldve a fórumból.

  Büntetések

  Az itt leírtak szigorúan tájékoztató jellegűek!

  Figyelmeztetési szintek:

  Minden kiosztott büntetési pont 1 hónap érvényességgel rendelkezik, tehát 1 hónap után a megkapott pontok törlődnek és egy hónapon belül a pontok összeadódnak

  • 0. szint: Nincs büntetőpont, írásbeli figyelmeztetés és/vagy a hozzászólás törlése, átszerkesztése
   • Új, már létező topic nyitása, felesleges topic nyitása
   • Dupla hozzászólás
   • Egyéb kisebb szabályszegés
  • 1. szint: 5 büntetőpont
   • Új, már létező topic nyitása, felesleges topic nyitása figyelmeztetés után
   • Dupla hozzászólás figyelmeztetés után
   • Téma idegen hozzászólás (szomszéd/barát/klán keresés a rossz topikban, event topikban témaidegen hozzászólások, stb..)
   • Floodolás
   • Bigpoint, vagy más védett logók, képek használata aláírásban és avatarban
   • Egyéb más kisebb szabályszegés
  • 2. szint: 10 büntetőpont
   • Szabályellenes tartalom írása, megosztása
   • Játékosok, moderátorok vagy Bigpoint munkatársainak sértegetése
   • Obszcén, vulgáris szövegek, tartalmak használata (aláírásban/felhasználónévben is)
   • Idegen (nem engedélyezett) linkek megosztása
   • A közízlést sértő és a normál viselkedéstől eltérő hozzászólások megírása
  • 3. szint: 20 büntetőpont
   • Súlyosan vulgáris, obszcén vagy egyéb más módon problémás tartalmak megjelenítése (kép, videó, szöveg, stb...)
   • Fenyegetések, szándékos provokáció és súlyosabb sértegetések, legyen szó más játékosokról, vagy a moderátorokról, adminokról
   • Politikai, vallási tartalmak megjelenítése, politika, vallási nézetek terjesztése vagy ezzel kapcsolatos sértegetés
   • Szexuális tartalmak megjelenítése (kép, videó, szöveg, stb...)
   • Idegen, nem Bigpoint játékok reklámozása és ezekről szóló tartalmak megjelenítése
   • Support levelezés nyilvánosságra hozatala (levéltitok megsértése) a support egyértelmű hozzájárulása nélkül
  • 4. szint: 50 büntetőpont
   • Felhasználói fiókok kereskedelme, cseréje, átadása, stb...
   • Botprogramokról (vagy más, tiltott, a játékot befolyásoló, a Bigpoint által nem engedélyezett program) történő beszélgetés és tartalmak megosztása
   • Rasszista tartalmak megosztása
   • Csalási módszere, előnyszerzésre kihasználható bugok (exploit) és biztonsági rések publikálása bármilyen formában
   • Súlyosan káros, tiltott linkek megosztása (adathalász, vírus oldalak megosztása, stb...)
  • 5. szint: Azonnali, végleges kizárás (súlyos esetekben a játék account zárolásával együtt)
   • Botprogramok (vagy más, tiltott, a játékot befolyásoló, a Bigpoint által nem engedélyezett program) reklámozása, vásárlásra történő felhívás
   • Pornográf tartalmak bármilyen formában történő megosztása
   • Súlyosan rasszista tartalmak megosztása, más játékosok nemzeti/vallási/etnikai hovatartozására vonatkozó sértegetés
   • Spamelés
   • A Bigpoint számára káros tartalmak megosztása, a cég, vagy munkatársai szándékos lejáratása, rossz színben való feltüntetése
   • Valós életre vonatkozó fenyegetés, beleértve más játékosok személyes adatainak megosztását is
  Az összegyűjtött pontok az alábbi következményekkel járnak:
  0-10 pont: nincs következmény
  11-20 pont: 1 napos kizárás
  21-30 pont: 5 napos kizárás
  31-50 pont: 2 hetes kizárás
  51+ pont: 1 hónapos kizárás
  • Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek és az egyes esetekben eltérhetnek. Az egyes esetek elbírálása minden esetben a moderátor/adminisztrátor, vagy végső esetben a supporter feladata.
  • Minden itt fel nem tüntetett szabálysértés egyedi megítélés alapján, a játék és a fórum szabályzatának figyelembe vételével, valamint a supporterrel történő folyamatos kommunikáció alapján kerül elbírálásra és az esetleges szankciók is ezek alapján kerülnek megítélésre.
  • Ha egy játékos nem tartja be a szabályokat, az számíthat arra a következményre, hogy kizárják a fórumból és esetleg a játékból is. A visszaeső szabályszegőket, vagy a különösen durva szabályszegőket akiket már többször is kizártak, kénytelen a moderátor végleges kizárással, vagy súlyos esetben a felhasználói fiók zárolásával büntetni. A büntetőpontokat, kizárást vagy kitiltást nem kötelező előre bejelenteni!
  Reklamáció a büntetéssel kapcsolatban
  • Ha úgy érzed, hogy a figyelmeztetés/büntetés nem volt jogos, először lépj kapcsolatba a Moderátorral, aki figyelmeztetett.
  • Ha nem vezet eredményre, kapcsolatba léphetsz a Fórum adminisztrátorával, illetve lehetőséged van a panaszodat a supporton megtenni. A Supporter döntése a panaszos esetekben a végső döntés a Bigpoint-on belül.
  • Kövesd a hierarchiát (Moderátor-> Fórum Adminisztrátor -> Supporter), különben nem leszel figyelembe véve (beleértve minden előző kommunikációt).
  Moderátorok - Adminisztrátorok
  • A moderátorok feladata az, hogy biztosítsak a fórum zavartalan használatának lehetőségét, hogy segítsék a játékosokat a játékkal kapcsolatos kérdésekben, problémákban. Az olyan esetekben, ahol szabálytalanságot állapítanak meg, intézkednek.
  • A moderátorok szintén játékosok, akik szeretnének egy pluszt nyújtani játékostársaik irányába, szeretnének valamit tenni azért, hogy a játék közössége jobbá váljon. Kérjük, soha ne kritizáljátok a moderátorok döntéseit nyilvánosan, és tartsátok be a reklamációra vonatkozó szabályokat.
  • Ha egy moderátor töröl vagy átszerkeszt egy hozzászólást, esetleg kioszt egy-egy büntetőpontot, annak oka van! Ha visszatérésed után tovább provokálod, vagy megpróbálod lejáratni a többi játékos előtt, az személyes sértésnek számít, és további kizárást von maga után!
  • Az adminisztrátorok a Bigpoint bizalmát élvezik, mert bizonyították a játék és a Bigpoint iránti lojalitásukat és hozzáértésüket. Ezért joguk van azt tenni, ami megítélésük szerint a legjobb a fórumnak és a játéknak, beleértve a felhasználók kizárását is a szabályszegők esetében, mindezt természetesen a játék és a fórum szabályzatának figyelembe vételével, illetve folyamatos kommunikációval a Supporter felé.
  • Csak azért, mert Te nem értesz egyet a moderátorok, adminisztrátorok vagy a support által meghozott döntéssel, nem jelenti azt, hogy az nem korrekt, vagy nem helyes.
  • Végleges kizárás esetén a felhasználó a kitiltása után 3 hónapra kérheti felülbírálását a Fórum Adminisztrátortól.
  • Ha valaki durván megsérti a fórum etikettet, az akár azonnali, végleges kizárást is kaphat, nem csak a fórumból, hanem akár a játékból is!
  A vezetőség fenntartja magának a jogot a szabályzat megváltoztatására előzetes bejelentés nélkül is.A fórum használata kiváltság, nem jog.

  A szabályokat mindenkinek be kell tartani, mindenkire vonatkozik. Előfordulhat, hogy valaki szabálysértést követ el egy olyan dologgal, ami itt nincs leírva. A Supporternek lehetősége van a kérdéses ügyekben elbírálni, az ő döntése a végleges.

  Ha valami felidegesít, ne válaszolj dühből. Várj egy napot, aztán válaszolj meggondoltan. Kezeld úgy a többi fórumozót, ahogy szeretnéd, hogy téged kezeljenek.
  Ha azért veszel csak részt egy beszélgetésben, hogy sértő hozzászólásokat írogathass, akkor számíthatsz rá, hogy – teljesen jogosan – kizárnak a fórumból.

  Vegyétek figyelembe, hogy az Internetre is vonatkoznak bizonyos törvények! Többek között a német StGB (Büntetőtörvénykönyv) 185.pp. paragrafusa, amely kimondja, hogy az ilyen típusú sértések becsületsértésnek minősülnek.

  Ez a lista még nem teljes, de véleményünk szerint ezek a szabályok jól használhatóak. Ha szükség lesz rá, a szabályokat még bővítjük vagy finomítjuk.

  Általánosan


  A Drakensang Online fórumát a Bigpoint GmbH (továbbiakban: Bigpoint) üzemelteti, így kizárólag a Bigpoint határozhatja meg a munkatársain (tágabb értelemben véve a moderátorokon és adminisztrátorokon keresztül) mi az, ami a Drakensang Online fórumában megjelenhet. Az itt leírt szabályzat tájékoztató jellegű. Sajnos mindig vannak esetek, amelyek ugyan a szabályzatban nincsenek egyértelműen feltüntetve, mégis sértheti más játékosok vagy a Bigpoint érdekeit, ezért szabálytalannak minősül. Az ilyen esetekben a moderátorok, adminisztrátorok döntenek arról, hogy a hozzászólás törlésre kerül -e vagy sem, illetve hogy valamilyen további konzekvenciával (pl. kitiltás) jár -e, vagy sem.

  Köszönjük a figyelmeteket!
   
 7. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Netikett

  Csakúgy, mint a hagyományos, úgy az internetes kommunikációban általánosan is vannak bizonyos viselkedési szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania, ez a netikett. Szeretnénk megkérni minden játékost, és fórum felhasználót, hogy olvassa el ezeket a szabályokat, mivel ezekre fogunk hivatkozni, ha valamelyik hozzászólás nem sikerül tökéletesen.

  Általános
  • A tagok, a játékosok alkotják a közösséget, amelyben bárki részt vehet. A közösség szabályainak betartásával a felhasználók az együtt eltöltött időt kellemessé tehetik, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne bizonyos dolgokat kulturált hangnemben megvitatni.
  • Magától értetődik, hogy eközben senkit sem szabad kicsúfolni, kigúnyolni, megalázni vagy megsérteni. A másik fél tisztelete a legfontosabb szabály.
  • Ez egy játék fóruma. Ennek megfelelően a játékkal kapcsolatos témáknak készült. Természetesen a megfelelő helyeken, mint a törzsasztal lehet egymással beszélgetni, tréfálni, stb. Azonban tilos szexuális, rasszista, politikai, morbid és minden más nem a közízlésnek megfelelő hozzászólás. Ne feledjétek, hogy figyelmeztetés nélkül törölhetik a moderátorok azon hozzászólásokat, amelyek nem felelnek meg az itt leírt szabályzatoknak. A fórumot gyerekek, 14 éven aluliak is olvassák és nem szerencsés, ha olyan tartalmak jelennek meg (legyen akár rejtett utalás) a fórumon, ami nem nekik való.
  Udvariasság
  • Soha ne felejtsd el, hogy a másik oldalon szintén egy ember ül!
  • Miközben egy hozzászólást írnak, a legtöbben sajnos egyáltalán nem gondolnak arra, hogy a szövegüket nem a számítógép, hanem más lények, elsősorban emberek fogják olvasni, akiknek érzései vannak, akikre a sértő, bántó hatással lehet az írásod.
  • Ezt mindig tartsd szem előtt és ne ragadtasd el magad. Gondolj arra, hogy minél szélsőségesebben és udvariatlanabban viselkedsz, annál kevesebben lesznek hajlandóak neked segíteni, ha egyszer szükséged lesz segítségre.
  • Egy egyszerű általános szabály: soha ne írj olyasmit, amit ne mondanál társaságban és hangosan a másik szemébe, csak olyan dolgokat írj, olyan hangnemben, amelyet barátodnak/családtagodnak/ismerősödnek is a szemébe mernél mondani! (persze ha Te az ilyen illetőkkel is barátságtalanul, szemtelenül és bántóan beszélsz, akkor inkább kímélj meg bennünket a hozzászólásaidtól!
  Add meg a tiszteletet másoknak, hogy Téged is tiszteljenek!

  Helyesírás
  • Nem lehet mindenki a magyar helyesírás professzora, csak kevesen használják tökéletesen az összes szabályt. Itt azonban mindenkinek joga van hozzászólásokat írni. Egy hasznos tanács: elküldés előtt mindig olvasd át, amit írtál. A helyesírási hibák, a mondat tagolásának, valamint a kis-és nagybetűk használatának hiánya félreértésekhez vezethetnek, ezért próbálj meg tudásod és lehetőségeid szerint helyesen, a magyar helyesírás szabályait betartva írni a fórumon, és a chaten.
  Életkor
  • Soha ne érezd magad fontosabbnak, csak mert esetleg idősebb vagy valakinél. Ugyanez fordítva is igaz. Egy 14 éves is tehet fel nagyon jó kérdéseket és egy 45 éves is gyerekeskedhet. Az a legjobb, ha az életkor nem is beszédtéma.
  Viták
  • A közösség minden tagjának törekedni kell arra, hogy a viták ne fajuljanak el. Ha valakinek más a véleménye, mint neked, az remek lehetőség arra, hogy egy érdekes vita bontakozhasson ki – de semmi esetre sem lehet az a cél, hogy csúnya szavakat vágjatok egymás fejéhez vagy felháborodást váltsatok ki. A hangsúly tehát a "hogyan"-on van. Az erős kifejezéseknek vagy nyilvánvaló ellenségeskedéseknek itt semmi helye. Próbáljátok meg a játékot és a valóságot elválasztani egymástól, itt egy játékhoz tartozó fórumról van szó, amelynek semmi köze a valós élethez.
  • Aki nem képes normálisan viselkedni, az súlyos következményekre számíthat, és ez minden felhasználóra igaz függetlenül életkorától, a hozzászólások számától, vagy a játékban szerzett tapasztalattól. A szabályszegések következménye, az esetleges büntetés mértékét fórum és vagy a chat, esetleg a support csapata határozza meg.
  Fenyegetések
  • A fenyegetések minden formája tilos, főleg ha a valós élettel kapcsolatos fenyegetésről van szó. Ha mégis sor kerül egy fenyegetésre, hivatalos figyelmeztetés a következménye, súlyosságtól függően akár az accountod azonnali, végleges zárolását is vonhatja maga után!
  Bűncselekményre való felhívás
  • Jogi következményekre számíthat az, aki nyilvánosan bűncselekményre való felhívást ír a fórumba. A tiltott oldalakra mutató URL-eket töröljük, a beírójával együtt. A szerzői jog által védett szövegek beírása szintén nem megengedett.
  Köszönet
  • Ahogy a valós életben, a fórumokban is pozitívan hat, ha megköszönöd a segítséget. Ha egy válasz segített megoldani a problémádat, akkor a válaszoló biztosan örülni fog, hogy nem hiába áldozta fel a szabadidejét. Ezenkívül a többi felhasználónak is jelzed ezzel, hogy a tanács hasznos volt és a probléma megoldódott.
  Mondj nemet
  • Senki sem kényszeríthet arra, hogy egy olyan beszélgetést folytass, amely számodra kellemetlen. Senkinek nem kell válaszolnod, ha nem akarsz. Ha valaki folyamatosan kapcsolatba akar lépni veled, jelentheted a moderátoroknak vagy az adminisztrátoroknak. Ők aztán értesítik a supportot.
  Sürgetés
  • Bizonyos kérdések megválaszolásához időre van szükség. Mindig örülünk, ha sokan olvassátok a fórumot és kérdéseket tesztek fel, de nem tudjuk garantálni az azonnali válaszokat. A sürgetéssel nem értek el semmit.
  Rasszizmus, kiközösítés
  • Egy adott játékost vagy a játékosok egy csoportját soha nem szabad a származásuk vagy nemzetiségük alapján megbélyegezni. Cégként mi nem toleráljuk a diszkriminációt, zaklatást és rasszizmust; vagy a személyek / csoportok felé irányuló gyűlölet egyéb formáját. Bárki, aki zaklató vagy gyűlölködő magatartást tanúsít a fórumainkon, azt nem látjuk szívesen! Ezen felül a csapatunk minden moderátorától elvárjuk, hogy: a fórumot egy változatos és gazdag helyként és egy konstruktív művelődés helyeként lássa, ahol az egészséges vitának mindig helye lehet, és ahol a diszkrimináció semmilyen formáját sem toleráljuk. Szükség esetén pedig közreműködik a többség jóléte érdekében.
   
 8. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Chat útmutató

  Jóllehet az alapvető szabályokat és irányvonalakat a Bigpoint Szerződési Feltételei tartalmazzák, azonban az évek során felmerült helyzetek eredményeként újabb szabályokat is életbe kellett léptetnünk.

  Arra kérünk, röviden tekintsd át az alábbi chat útmutatót.

  A célunk az, hogy a Drakensang Online chat az ismerős játékosok baráti csevegésének helyszíne legyen, ezért a következő dolgok nem megengedettek.

  Minden szabályszegő felhasználó büntetést kap, valamint bármely újabb eset előfordulása a felhasználói fiók tartós lezárásához vezethet. Mivel piramis felépítésű büntetési rendszerünk van, a tiltások halmozódnak.

  Ne feledd, hogy a Bigpoint chat szobáiban nem privát társalgás folyik – és ez a suttogó csevegésekre is vonatkozik.

  Szabályszegések

  A következő irányelvek az általunk elfogadhatatlannak tartott viselkedési formákat veszik sorba. A lista nem lezárt, ami azt jelenti, a Drakensang csapata fenntartja magának a jogot, hogy közbelépjen olyan támadó viselkedés esetén is, ami nincs a felsoroltak között.

  Kisebb szabályszegések:

  § A fórum nyelvétől eltérő, idegen nyelv használata

  § Nem odaillő nyelvezet használata

  § Spamek küldése

  § Általános zaklatás

  § Egy másik játékos rágalmazása

  Komoly szabályszegés:

  § Illetetlen vagy trágár kifejezések használata

  § Drogokra vagy illegális tevékenységekre való hivatkozás

  § Kívülálló cég, szoftver, weboldal vagy szolgáltatás reklámozása

  Súlyos szabályszegések:

  § A valós életben elkövetendő erőszakkal vagy károkozással való fenyegetés

  § Bármely személy valós kilétét felfedő adatok megosztása (név, cím, telefonszám stb. ...)

  § Szexuális vagy erőszakos cselekményekre való hivatkozás

  § Faji, politikai, etnikai vagy nemzeti alapú gyűlölet támogatása vagy ezekre való utalás

  § Valamely személy vallási hovatartozása vagy szexuális irányultsága alapján történő sértegetése vagy negatív színben való feltüntetése

  A felhasználói fiókkal kapcsolatos szabályszegések:

  § A fiók megosztása (A saját fiók megosztása vagy egy másik fiók adatainak elkérése.)

  § Felhasználói fiókkal való visszaélés

  § Fiók vétele, eladása, illetve fiókkal való kereskedés

  § Felhasználói fiók pushingja

  Moderátorral kapcsolatos szabályszegések:

  § A moderátorral szembeni tiszteletlenség

  § A moderátor magánszférájának megsértése

  § A moderátori szerepkör/cím illetéktelen használata

  § Moderátor megfenyegetése

  A chat nyelve

  Hogy milyen nyelven zajlik a csevegés, az általában az adott csatornától függ, illetve a játék nyelvétől. Minden esetben elvárjuk, hogy a chat szoba nyelvét használd.

  A valós életet érintő információk és fenyegetések

  Játékosaink biztonságát kiemelt fontosságú ügyként kezeljük. Játékainkban megengedhetetlennek tartjuk a valós életet érintő fenyegetéseket vagy bármely személyes információ megosztását illetve terjesztését. Súlyos büntetést alkalmazunk minden olyan esetben, amikor valós fenyegetés történik, és együttműködünk a helyi bűnüldözési szervekkel valamennyi érintett biztonsága érdekében.

  TeamSpeak

  Annak érdekében, hogy a Drakensang Online játékhoz csoportokat hozhassatok létre, a nem kereskedelmi célú TeamSpeak IP-k megosztását engedélyezzük.


  Kiskorú személyek és a szüleik


  Örülünk, hogy szereted a Drakensangot és más játékosokkal is csevegsz, de légy óvatos az idegenekkel. Ha egy idegen felveszi veled a kapcsolatot és személyes/privát részleteket/adatokat kér tőled, azonnal fordulj a moderátorhoz, a Bigpoint ügyfélszolgálatához vagy a szüleidhez.

  Trágár szavak szűrése

  A Drakensang chatnek saját beépített programja van a trágár szavak kiszűrésére. A rendszer kijátszására tett bármely kísérlet a fiók betiltását vonja maga után minden különösebb figyelmeztetés nélkül.

  Rosszul bántak veled?

  Ha úgy érzed, hogy moderátor csapatunk tisztességtelenül bánt veled egy adott tiltást illetően, arra kérünk, ne a chat szobában tárgyald meg a dolgot: vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, ahol kivizsgálják az esetet.

  Hosszú távú tiltás

  Ha a fiókodat hosszú távú tiltással büntettük, lehetőséged van ügyfélszolgálatunkhoz fordulni, és egy hivatalos formájú, részletes bocsánatkéréssel változtathatsz a helyzeteden.
   
 9. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Chatszabályzat

  Chatrendszerünket azért fejlesztjük, hogy minden játékosunk számára kommunikációs lehetőséget biztosítsunk. Mindig tartsátok szem előtt, hogy emberekkel váltotok üzeneteket. Éppen ezért barátságosan és tisztelettel bánjatok a másik féllel.
  A Drakensang Online 13 év feletti játékosoknak ajánlott, azonban gyakran előfordul, hogy ennél fiatalabbak is használják a chatet, ezért úgy beszélgessetek, hogy azt gyermekek is olvashatják.

  A chat nyelve

  A chat nyelve ugyanaz a nyelv, mint amelyik nyelvet a játékba való bejelentkezéskor kiválasztottad. Tehát ha magyarul játszol, a chaten is magyarul írj. Ha egy másik nyelven szeretnél chatelni, akkor azt ne a chat főoldalán tedd, hanem nyiss egy különszobát, ahova meghívhatod barátaidat.

  A parancs ehhez a következő: /create szobanév – különszoba létrehozása
  /invite felhasználónév – egy adott felhasználó meghívása

  Tanácsok kiskorúaknak és szüleiknek

  Örülünk, hogy Neked is tetszenek játékaink, és szívesen beszélgetnél más játékosokkal a chaten. Ha bármikor olyan üzenetet kapnál valakitől, amely kellemetlenül érint, vagy az alább felsorolt szabályokkal ellenkezik, kérünk, fordulj az elérhető chatmoderátorhoz, szüleidhez vagy a játék support csapatához. Soha ne küldj magadról fényképet másoknak, ne add ki címedet és más személyes adatodat, és légy óvatos, hogy miket mesélsz magadról idegeneknek.

  Személyes adatok

  Fontos: Saját biztonságotok érdekében szigorúan tilos a chaten megosztani saját vagy játékostársaid személyes adatait. Ez a szabály érvényes a chat különszobáira is. Soha ne áruld el tehát valódi nevedet, életkorodat, lakcímedet, e-mail címedet, MSN- vagy skype-címedet, telefonszámodat vagy iskolád nevét, és más játékosokat se kérj erre.
  Ezen kívül soha ne találkozz egyedül olyan emberrel, akit a chaten ismertél meg. Soha nem tudhatod, ki rejtőzik a chatnév mögött.
  A játékos ID-ket egy alkalommal szabad megosztani. A BIG-ID-k megosztása játékpénz kérésével vagy ígéretével a chatből, vagy akár a játékból való kizáráshoz vezet.

  A Teamspeak Szerver adatait kivételes esetben (csak a chatmoderátornak írt válasz esetében) lehet a chaten nyilvánosságra hozni.

  A chat megzavarása

  Tilos minden olyan üzenet, amely tudatosan vagy nem tudatosan zavarja a chat valamelyik fő témájában a játékosokat.

  A chat megzavarásához tartoznak többek között az alábbiak:

  • Üres sorok vagy szükségtelenül sok szóköz a sorok között
  • Ugyanannak vagy majdnem ugyanannak az üzenetnek többszöri elküldése (flood)
  • Egy mondat minden szavának új sorba történő írása
  • Folyamatos NAGY BETŰS írás (kiabálás)
  • Értelmetlen betűsorok küldése, pl. dleojhfh
  • Üzenetek, amelyek a többiek számára nehezen olvashatók, pl.:
   • Váltakozó KiSéSnAgYbEtŰs írásmód
   • Szóköz nélküli mondatok
   • Túl sok írásjelet tartalmazó vagy írásjel nélküli mondatok
   • „Leetspeak” használata, pl. „1337“
  Keresés a chaten

  Megértjük, hogy a chat nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy barátokat és szomszédok keress. Ezek a keresések azonban a beszélgetés minden más résztvevője számára nagyon zavaróak lehetnek, ezért ezt csak a Szomszédkereső szobában, vagy privát üzenetben lehet megtenni.
  Ezekhez az üzenetekhez tartoznak például a következők: „Szomszédot keresek” vagy a kérdések, mint „Barátot keresel?”. Ezért hoztunk létre az ilyen kereséseknek egy külön részleget a chaten belül. Ott – akárcsak a szomszédkereső fórumában – olyan játékostársakat célozhatsz meg, akiket érdekelhet a keresésed.

  Spam és reklám

  Azok az üzenetek, amelyek egyértelműen vagy rejtetten reklámokat tartalmaznak vagy egyértelműen kéretlen üzenetnek számítanak, zavarják a chat működését, használatuk ezért minden esetben tilos.

  Ide tartoznak többek között:

  • Weboldalak dicsérete a chaten
  • A játék, vagy a Bigpoint szándékos lejáratása és blamálása
  • Más (nem Bigpoint) játékokról szóló beszélgetés
  • Nem engedélyezett segédprogramokról (pl. botprogramok) zajló beszélgetés, vagy azok említése
  • Politikai megnyilvánulások
  • Eladási- csere- és árverési ajánlatok, valamint keresések
  • Felhasználói fiókot érintő ******, pl. „Fiókot cserélnék, jelentkezz ICQ-n…”. Az ilyen felhívásokat azonnali kitiltással és utána a felhasználói fiók zárolásával büntetjük.
  • Felhívás körlevelekre, bojkottra, aláírásgyűjtésre, stb.
  • Felhasználói statisztikák közzététele (pl. tapasztalatpontok, becsületpontok, lövések, helyezés)
  Illetlen tartalom

  Mindig tartsd szem előtt, hogy gyerekek és fiatalok is használják a chatet. Más játékosok vagy a moderátorok és egyéb más Bigpoint alkalmazottak sértegetését vagy provokálását nem tűrjük. Ez a szabály minden chatszobára érvényes, ide értve a privát chatet is. A szabályok megszegése esetén ideiglenesen vagy örökre kitilthatunk a chatről, zárolhatjuk a felhasználói fiókot súlyosabb esetekben jogi következmények is előfordulhatnak.
  Minden esetben tilosak a következők:

  • Vulgáris beszéd, nyilvánvalóan szexuális tartalmú üzenetek, ide értve az ilyen rövidítéseket és szimbólumokat is
  • Szexuális aktus és szexuális cselekmények leírása
  • Uszítás, rasszista vagy politikai propaganda, illetve más törvényellenes tartalmak
  • Vallások, kisebbségek, értelmi fogyatékosok, mozgássérültek, hátrányos társadalmi helyzetű csoportok és minden más embercsoport elleni diszkriminatív kijelentések
  • Pornográf, obszcén, szélsőjobbos vagy rasszista weblapokra irányító linkek
  • Minden fajta fenyegetés, zaklatás, rágalmazás és sértés
  Továbbá a Drakensang Online fórum szabályzatában leírtak.

  Gyűlölködés, troll és törvényellenes tartalmak

  Tilosak azok az üzenetek, amelyek törvényellenes tartalommal bírnak, vagy törvényellenes cselekedetre bátorítanak. Tilos más felhasználok, vagy a moderátorok közvetlen vagy közvetett sértegetése, gyalázása vagy megbélyegzése.

  Ide tartozik:

  • Sértések.
  • Gyalázkodás.
  • Más személyek megbélyegzése, utalás formájában is.
  • Olyan üzenetek, amelyek célja más játékosok bosszantása vagy provokálása („troll”).
  • Bűncselekmény vagy drogfogyasztás dicsérete, vagy ezekre való felhívás.
  • Másolásvédelem megkerülési módszereiről szóló üzenetek.
  • Hozzászólások illegális szoftverekről, zenékről, videókról, kódokról, stb.
  • E játékban vagy más online játékban használt tiltott eszközök (bot, makró) használatáról és csalásokról szóló üzenetek.
  Figyelem: Az ilyen üzeneteknek a chatre való bemásolása is azonnali kizáráshoz vezet.

  Vitázás, provokálás

  Ha elkezdődik a provokáció vita lesz belőle ami a szokott helyzetekben is mindig nagyon zavaró. Ketten elkezdik de azok akiknek semmi köze a dologhoz, beleszólnak és megindul a vita. Ha valakit provokálni akarnak, ne, menjen bele a csapdába, mert akkor nem csak a provokátort távolítjuk el a chatről, hanem a másik félt is. Többszörös provokáció esetén, ha úgy ítéljük meg a játékost határozatlan időre eltiltjuk a játék által nyújtott chathasználat lehetőségétől!

  Vitázni normál körülmények között KÜLÖN SZOBÁBAN lehet addig ameddig a szobában lévők nem kérik a moderátorok segítségét. A chaten alapvetően TILOS a nyilvános és rágalmakkal teli vita. Vitázni is csak normális megfontolt szavakkal lehet.

  Tartsátok tiszteletben a chatmoderátorok munkáját

  A chatmoderátorok azért vannak, hogy felügyeljék a fent nevezett szabályok betartását, és segítsenek, hogy a chat az értelmes kommunikáció eszköze legyen. Tiszteljétek ezeket a játékosokat a munkájukért.

  A chatmoderátorok önkéntesen, minden ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. Tilos a chatmoderátorok személyes adatainak vagy játékosnevének kiadása, valamint tilos az ő felhasználónevüket chatnévként vagy klánnévként használni.
  Dra
  Mellőzzétek a chatmoderátorok munkájáról szóló vitákat, és tartsátok be a chat szabályait. A moderátoroknak csak akkor van idejük segítségnyújtásra, ha nem kell az idejüket a fórum moderálásával tölteniük.

  Amennyiben nem értesz egyet a moderátor döntésével, fordulj a supporthoz, ott fogják tudni megvizsgálni, hogy a döntés a moderátor részéről jogos volt -e, vagy sem. Amennyiben a moderátor döntését a nyilvános chaten megkérdőjelezed, az a moderátor provokálásának számít és további kizáráshoz vezethet.

  Support - levéltitok

  Tilos a supporttól kapott üzeneteket nyilvánosságra hozni! Ha egy játékos a supporttól kapott levelet a chatben, fórumban vagy más külső oldalakon nyilvánosságra hozza, az akár a játékból történő azonnali kizárással is járhat.

  A chat szabályainak megsértése

  Aki nem tartja be a fent felsorolt szabályokat, azt kizárhatjuk a chatről. A chatről való kidobást, ideiglenes vagy végleges kitiltást megelőzheti figyelmeztetés, de történhet előzetes bejelentés nélkül is.

  Általános


  A Drakensang Online chatjét a Bigpoint üzemelteti, így kizárólag a Bigpoint határozhatja meg a munkatársain (tágabb értelemben véve a moderátorokon és adminisztrátorokon keresztül) mi az, ami a Drakensang Online chatjében megjelenhet. Az itt leírt szabályzat tájékoztató jellegű. Sajnos mindig vannak esetek, amelyek ugyan a szabályzatban nincsenek egyértelműen feltüntetve, mégis sértheti más játékosok vagy a Bigpoint érdekeit, ezért szabálytalannak minősül. Az ilyen esetekben a moderátorok, adminisztrátorok döntenek arról, hogy a hozzászólás törlésre kerül -e vagy sem, illetve hogy valamilyen további konzekvenciával (pl. kitiltás) jár -e, vagy sem.
   
 10. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Nyereményjátékok szabályzata

  A Bigpoint a portálon, a játékok és a fórumok weboldalain, valamint a Facebook, Twitter, Google+ ésYouTube oldalán nyereményjátékokat is kínál. A nyereményjátékokon való részvételre és a nyereményjáték lebonyolítására az alábbi szabályok vonatkoznak. A szabályokkal kapcsolatos változások az adott nyereményjáték kiírásában olvashatóak.

  § 1 Nyereményjáték

  (1) A nyereményjátékokat különböző partnerekkel együttműködve bonyolítjuk le.

  (2) A játékosok akkor vehetnek részt a nyereményjátékban, ha jelentkezésük hiánytalan, a meghatározott időn belül történik és a nyereményjáték minden szabályának megfelel. A jelentkezés, illetve a nyereményjáték folyamatával kapcsolatos szabályok az adott nyereményjátékra vonatkozó közleményben kerülnek kihirdetésre. A részvétel ingyenes és független a Bigpoint vagy a vele kapcsolatban álló partner valamely termékének megszerzésétől. A részvétel csak ezen feltételek elfogadásával lehetséges.

  § 2 Résztvevők

  (1) A részvételre minden nagykorú, képességei teljes birtokában lévő személy jogosult. Kiskorú, korlátozott cselekvőképességű vagy szerződéskötési képességgel nem rendelkező személyek csak törvényes képviselőjük beleegyezésével vehetnek részt. Ezen feltételek ellenőrzése céljából a Bigpointnak jogában áll a nyertesektől a személyi igazolvány másolatát elkérni.

  (2) A nyereményjátékon való részvétel feltétele, hogy a résztvevők által megadott minden személyes adat megfeleljen a valóságnak.

  (3) Az Amerikai Egyesült Államok következő államaiban élő személyek nem jogosultak a részvételre, ennélfogva nem vehetnek részt a nyereményjátékban: Arkansas, Arizona, Connecticut, Florida, Delaware, Indiana, Iowa, Illinois ,Louisiana, Maryland, Montana, Nebraska, Dél-Dakota, Dél-Carolina, Tennessee és Vermont. Az Olaszországban illetve Brazíliában játszó személyek csak a legfeljebb 150 € valós értékű nyereményekre jogosultak.

  § 3 A nyereményjátékból való kizárás

  (1) A nyereményjátékon nem vehetnek részt a Bigpoint alkalmazottai, a Bigpoint Csoporton belül együttműködő cégek és az esetlegesen érintett partnereik, valamint az említettek hozzátartozói.

  (2) A Bigpoint fenntartja magának a jogot, hogy azonnal és visszamenő hatállyal kizárja a nyereményjátékból az ezen Részvételi Feltételeket megszegő személyeket. Adott esetben a már odaítélt nyereményt is vissza lehet vonni vagy követelni.

  (3) Kizárásra kerülnek azok a személyek is, akik nem megengedett segédeszközöket használnak vagy más manipulációnak köszönhetően előnyhöz jutnak. Adott esetben a már odaítélt nyereményt is vissza lehet vonni vagy követelni.

  (4) A részvételből való kizárással jár, ha a játékos nem valós személyi adatokat ad meg (§ 2 (2)).

  § 4 A nyereményjáték lebonyolítása

  (1) A nyereményjáték lebonyolítása és a díjak kiválasztása a Bigpoint, illetve adott partnereinek jogában áll.

  (2) A nyeremények kiszállításának feltételeit a Bigpoint, valamint a partnerei állapítják meg. Külföldre történő szállítás esetén az esetlegesen felmerülő vám-, illetve plusz szállítási költségeket a nyertes viseli. Amennyiben a nyeremény szállítása a nyertes hatáskörébe tartozó okokból sikertelen, az ismételt kiszállítás költsége a nyertest terheli. Amennyiben a nyeremény nem szállítható ki, vagy nem szállítható ki ésszerű körülmények között, a nyertesek egy azonos értékű nyereménykárpótlást kapnak.

  (3) A nyerteseket a Bigpoint írásban értesíti, és a nevüket saját weboldalán és/vagy a vonatkozó közleményben megjelölt partnerek oldalán nyilvánosságra hozza. A nyertes a feltételek elfogadásával beleegyezik a nyilvánosságra hozatal ilyen formájába. A Bigpointnak jogában áll a nyertesek adatait továbbítani a partnereknek, hogy a nyeremény kiszállítása így lehetséges legyen.

  Abban az esetben, ha a Bigpoint csupán a nyertes e-mail címével rendelkezik, a nyertest e-mailen keresztül értesíti. Ha a nyertes az első hivatalos e-mail elküldését követő négy héten belül nem válaszol, a nyereményre való jogosultsága megszűnik, és egy új nyertest választanak sorsolással.

  A nyereményre való jogosultság szintén megszűnik, ha a nyertes miatt a nyeremény nem juttatható el a nyerteshez a nyereményről való első értesítését követő hat hónapon belül.

  (4) Minden résztvevő minden nyereményjátékban csak egy nyereményt nyerhet meg. Ha több résztvevő is jogosult lenne a nyereményre, a sorsolás dönt.

  (5) A nyeremény készpénzre nem váltható. A nyereményre való igény nem ruházható át.

  (6) Panasszal élni a Bigpoint felé a nyereményjáték megjelölésével írásban lehet, a probléma kiderülését követő 14 napon belül. A határidőn túl, vagy a nem írásban benyújtott kérelmeket nem áll módunkban figyelembe venni.

  (7) A nyereményjátékkal kapcsolatban bemutatott nyeremény nem feltétlenül egyezik meg a nyertes által valóban megnyert nyereménnyel; előfordulhatnak különbségek a modell, szín, stb. tekintetében. A nyeremény szponzora választhat egy az eredetileg bemutatott nyereményhez fajtájában és minőségében hasonló nyereményt.

  (8) Kiskorú nyertes esetében, a nyertes nevében csak a törvényes képviselő veheti át a nyereményt.

  (9) A nyeremények üzemeltetési, karbantartási, következményes és egyéb többletköltségeit a nyertes állja.

  § 5 A nyereményjáték idő előtti befejezése

  A Bigpoint fenntartja magának a jogot, hogy a nyereményjátékot bármikor előzetes bejelentés nélkül megszakítsa vagy felfüggessze. Ezzel a lehetőséggel a Bigpoint különösen akkor él, ha műszaki okokból (például vírusos számítógépes rendszer, manipuláció, hardveresen és/vagy szoftveresen fellépő hiba) vagy jogi okokból a játék szabályszerű lebonyolítása nem lehetséges. Amennyiben az ilyen típusú idő előtti befejezésére az egyik játékos magatartása adott indokot, úgy a Bigpoint követelheti az adott személytől a keletkezett károk megtérítését.

  § 6 Adatvédelem

  (1) Egy nyereményjátékon való részvétel alapvető feltétele, hogy a résztvevő regisztráljon, a regisztrációra azonban nem támaszthat jogot. A regisztrációval a résztvevő egyértelmű egyetértését fejezi ki abban a tekintetben, hogy a Bigpoint a szükséges adatokat a nyereményjáték idejére tárolhassa. A résztvevőnek bármikor jogában áll az adatok tárolásába való beleegyezését visszavonni, és ezáltal a részvételtől visszalépni.

  (2) A résztvevők regisztrált adataival kapcsolatban a Bigpoint kötelezi magát arra, hogy az adatvédelmi előírásokat betartja, minden adatot bizalmasan kezel.

  § 7 Felelősségvállalás

  (1) A Bigpoint a nyeremény kézbesítésével mentesül mindenfajta felelősség alól. A jogi és/vagy tárgyi hiányosságokért nem vállal felelősséget.

  (2) Amennyiben a nyereményt a Bigpoint egy partnere biztosítja, a megkapott nyereményre vonatkozó igényeket közvetlenül azon partnerek irányába kell benyújtani, akik a nyereményeket biztosították.

  (3) A Bigpoint nem vállal felelősséget az olyan károkért, amelyek a közvetítésben fellépő hibák, késések vagy megszakítások miatt, a műszaki berendezések és szolgáltatások zavara miatt, helytelen tartalmak miatt, adatok elvesztése vagy törlése miatt, vírusok vagy egyéb körülmények miatt keletkezhetnek a nyereményjátékon való részvételkor. Ez alól kivétel, ha az említett károk a Bigpoint (vagy annak szervei, munkatársai vagy segítői) miatt szándékosan vagy súlyos hanyagságból keletkeztek. Ezzel szemben a Bigpoint teljes terjedelemben vállal felelősséget a garanciákért és azokért a károkért, amelyek az olyan szerződési kötelezettségek megsértéséből származnak, amelyek a szerződés rendeltetésszerű végrehajtását lehetővé teszik, valamint az élet, testi épség és egészség veszélyeztetéséből eredő károkért.

  (4) A 3. § értelmében kizárt résztvevőkért vagy velük szemben a Bigpoint nem vállal felelősséget.

  (5) A Bigpoint nem vállal felelősséget a § 3 pont alapján kizárt személyekért.

  § 8 Egyéb

  (1) Jogi út kizárva.

  (2) Ezen felhasználási feltételekben a „Bigpoint” a Bigpoint Inc. felhasználói számára a San Francisco-i (USA) székhelyű Bigpoint Inc. vállalatot jelenti, a Bigpoint GmbH felhasználói számára pedig a hamburgi (Németország) székhelyű Bigpoint GmbH vállalatot jelenti.

  (3) Ezek a részvételi feltételek, valamint a résztvevők és a Bigpoint közötti teljes jogi kapcsolat a Bigpoint GmbH felhasználói számára kizárólag a Németországban, a Bigpoint Inc. felhasználói számára pedig kizárólag a Kalifornia szövetségi államban hatályos jog rendelkezései alá tartozik.

  (4) Amennyiben a részvételi feltételek egyes pontjai érvénytelenné válnának, a részvételi feltételek további pontjai továbbra is érvényben maradnak.

  (5) A jelen részvételi feltételek módosításai és kiegészítései csak írásos formában érvényesek.

  (6) A Bigpoint fenntartja magának a jogot, hogy bármikor megváltoztathatja a részvételi feltételeket, bármilyen előzetes figyelmeztetés nélkül.
   
 11. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Botok és hibakihasználás (exploit)

  Minthogy ez az egyik legszélesebb körben tárgyalt felvetés a közösségben, és ezzel együtt komplex probléma is, elkészült egy GYIK a leggyakrabban felmerült kérdésekkel. Ezzel egyrészt határozottan állást kívánunk foglalni a kérdésben, másrészt meg szeretnénk magyarázni nektek döntéseink hátterét. Azonban nem hozhatunk napvilágra minden részletet, mert ezzel a botgyártók kezére játszanánk, ebben számítunk a megértésetekre.

  GYIK – Botok

  Jó idő eltelt a legutóbbi, botok miatti ban-hullám óta, és azóta számos „új” bothasználó bukkant fel. Miért vártok?

  A legutóbbi botok miatti ban-hullám után a botok kérdése nem élvezett elsőbbséget. A tartalombővítés, az új eventek, a tárgyak kiegyensúlyozása és egyebek mind magasabb prioritást kaptak. A bot-helyzet a Rangsorok bevezetésével került ismét lassan a látókörünkbe. Bár több visszajelzést is kaptunk a fórummoderátoroktól és a felhasználóktól, nem gondoltuk, hogy ennyire időszerű lenne az újabb ban-hullám. Hogy őszinték legyünk, már korábban előre kellett volna vennünk a kérdést. Hangsúlyoznunk kell azonban, hogy a bot-érzékelők fejlesztése és tesztelése sok időbe és energiába kerül.

  Az egész felhasználói fiók bannolásra kerül ilyenkor, vagy csak az a karakter, amelyik botot használt?

  Az egész felhasználói fiók banolva lesz.

  Meddig tart a tiltás?

  A bothasználók kitiltása végleges.

  A bothasználókat később is látni lehet majd a játékbeli listákon, például a Rangsorokon?

  A kitiltott bothasználókat mind a PvP-, mind a PvE-rangsorokról eltávolítjuk.

  Fizetős felhasználókat is bannoltok?

  Természetesen. Nem teszünk különbséget fizetős és nem fizetős bothasználók között.

  Van rá lehetőségük a kitiltott felhasználóknak, hogy visszavásárolják magukat a végleges kitiltásból?

  Teljesen kizárt!

  Közzé fogtok tenni egy listát a bannolt felhasználókról?

  Tudjuk, hogy egyes játékok közzéteszik az ilyen listáikat, de a fejlesztőcsapat úgy döntött, hogy mi nem akarunk senkit nyilvánosan megszégyeníteni. Ráadásul még az adatvédelem kérdése is felmerülne.

  Mennyire valószínű, hogy maradnak bothasználók a botok miatti ban-hullám után?

  Bot-érzékelő rendszerünket úgy fejlesztettük és teszteltük, hogy a bothasználókra lesújtó ban-kalapács annyi érintettet találjon el, amennyit csak lehet. Ám, ahogy ti is tudjátok, a bot-kérdés az igazi macska-egér játék. A botok készítői alighanem újrakódolják majd a botokat, így nekünk ismét fejlesztenünk kell az érzékelőrendszert.

  Mi történik, ha a játékos régebben, 1-2 éve használt csak botokat? Ugyanúgy kitiltjátok?

  Meghatároztunk egy adott időkeretet, amelyen belül remélhetőleg minden aktív játékosra lesújtunk, aki valaha botokat használt. Ha azonban további részleteket tennénk közzé róla, azzal csak a botkészítőknek segítenénk újrakódolni a botjaikat és/vagy elrejtőzni az érzékelőrendszer elől.

  Lesznek még további, botok miatti ban-hullámok?

  Megtaláljuk a módját, hogy a botok érzékelése a jövőbeni frissítések során is folyamatos legyen, és így a játék biztosan botmentes maradhasson.

  GYIK – Hibakihasználás (exploit)


  A ban-hullám azokat is érinti, akik kiaknázták a napi akciókat, és rúnákhoz jutottak?

  Igen, a mostani ban-hullám azokat a játékosokat is érinti, akik a napi akciók kiaknázásával hihetetlen mennyiségű rúnához jutottak.

  Mi lesz a csalók büntetése?

  Az észlelt játékosokat véglegesen kizárjuk. Nem tűrjük a csaló, kiaknázó, bothasználó és bugoló játékot. Irányelvünk a játékban: „ne csalj!”

  A „Napi akció” kiaknázás jó pár hónapja ismert. Miért nem történt semmilyen intézkedés azokkal a játékosokkal szemben, akik visszaéltek vele?

  Mikor sikerült reprodukálnunk a kiaknázás folyamatát, kiadtunk egy lehetséges javítást anélkül, hogy ezt a javítási feljegyzésben közzétettük volna. Attól tartottunk, hogy ha a javítás nem működik, a hírre még többen másolni kezdik a lehetőséget. Sajnos a javítás tényleg nem működött, és jó pár játékos továbbra is megtalálta a módját, hogy visszaéljen vele. Mivel nem tudtuk, hányan használják ezt a kiaknázást, sem az eredményét, elszalasztottuk a megfelelő válaszlépés esélyét. Érzékelőrendszerünk működése miatt azonban nem számít, hogy a játékos mikor élt a kiaknázás lehetőségével, az előző évben-e, vagy a múlt hónapban. A büntetést senki sem kerüli el: végül is jobb későn, mint soha.

  Azt mondtátok, szükségetek van a segítségünkre a csalók bejelentésében. Nem úgy lenne a jó, ha ti magatoktól tudnátok érzékelni őket? Miért van ránk szükség?

  Ahogy rámutattunk, nem tűrjük itt a csaló játékot, és szeretnénk, ha mindenki ugyanígy érezne. Vagyis ha valaki gyanús játékos-magatartást tapasztal, vagy egy kiaknázásról szóló YouTube-videóra bukkan, inkább nekünk számoljon be róla, minthogy nyilvánosan megossza, vagy, ami még rosszabb, ő maga is kihasználja. Olyan erős közösséget szeretnénk építeni, amely egy emberként áll ki az ilyen csalókkal szemben – hiszen a ti segítségetekkel az ilyen szituációknak jóval azelőtt a végére járhatunk, hogy egy csomó ember fennakadna a szűrőn, akiket aztán banolnunk kell.

  Működhetnek a kiaknázások a 207-es frissítés után?

  Reprodukálni tudtunk minden ismert kiaknázást és ennek megfelelő módosításokat végeztünk a 207-es frissítéssel. Bízunk benne, hogy a kiaknázásokkal való visszaélés a továbbiakban nem lehetséges.
   
 12. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Drakensang Online

  Jelentkezés moderátornak

  Üdv Felfedezők,

  Dúria lovagjaként már rengeteg tapasztalatot gyűjtöttél és ismered a játékot kívül-belül? Itt az ideje új kihívások után nézned!
  Csatlakozz a Drakensang Online csapatához – ne csak játékosként, hanem igazi harcostársként!

  Jelentkezz Te is! Moderátorokat keresünk!

  Az ideális moderátor

  • legalább 18 éves,sok tapasztalatot szerzett a Drakensang Online játékban, aktívan játszik és nagyon jól ismeri a játékot,
  • szívesen segít és ad tippeket a játékostársainak a játékkal kapcsolatban,
  • jól kiismeri magát az internetes kommunikáció területén (chat, Discord, stb.) és aktív a fórumban,
  • legalább naponta egyszer online van és
  • írásban és szóban is helyesen használja a magyar nyelvet, de jó, ha angolul is tud,
  • felelősségteljes, önálló és képes az objektív kritikára,
  • szeret csapatban dolgozni, lojális és titoktartó.
  Remek lenne, ha már rendelkezne némi tapasztalattal a moderáció területén, de ez természetesen nem feltétel. A csapatunk jó és kedves tagokból áll, akik minden újonnan jövőnek szívesen segítenek.

  A jelentkezés folyamata:
  Mivel szeretnénk egy kicsit jobban meg is ismerni, örülnénk, ha elküldenéd a rövid jelentkezésedet e-mailben.
  A jelentkezéshez ki kell tölteni egy kérdőívet és azt el kell küldeni az alább megadott e-mail címre.
  A kérdőívet két módon tölthetitek ki:

  • IDE KATTINTVA letöltitek a kérdőívet (*docx, azaz MS Word formátumban) és kitöltitek, majd a hozzánk intézett e-mailben csatoljátok azt
  • Az alábbi szöveget kimásoljátok (Ctrl+C) majd az elkezdett e-mailbe bemásoljátok (Ctrl+V) és az e-mailben töltitek ki a kérdőívet (nagyításhoz kattintsatok az ablak aljára):
  A jelentkezéseket az alább e-mail címre várjuk:

  modapp_mail_hu.png

  modapp_hu_bigpoint[kukac]customerservice-bigpoint.com


  A moderátor feladatai:

  • betartatja a fórum szabályait,
  • képviseli a csapatot,
  • segíti a játékosokat a fórumban a játék minden területén,
  • ötleteket ad a DSO játék továbbfejlesztésére,
  • adott esetben helyreutasítja és/vagy figyelmezteti a szabályokat nem betartó játékosokat,
  • közleményeket tesz közzé a játék frissítéseivel kapcsolatban,
  • segíti a játékostársakat a Supporton,
  • Discord alkalmazást felhasználói szinten tudja használni (ott történik a kapcsolattartás és munkavégzés).
  Na, felkeltettük az érdeklődésedet?
  Várjuk jelentkezésedet az alábbi email címre:

  modapp_mail_hu.png

  modapp_hu_bigpoint[kukac]customerservice-bigpoint.com

  Örülünk a jelentkezésednek és továbbra is jó szórakozást és sok sikert kívánunk a Drakensang Online játékban!

  A DSO csapata
   

  Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.