Discussion Pytania ogólne do gry

Discussion in 'Sekcja Polska' started by BA_Oldman, Sep 17, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. RafalinhoCK

RafalinhoCK Advanced

1. Słodki Piesek musi być aktywowany za każdym razem jak chcesz sprzedać itemy z korzyścią 20% nie wystarczy że jest w sakwie.

2. Powiem tak pod PVP liczą się tylko podstawowe statystyki przedmiotu tzn. jak np przedmiot masz ulepszony kamieniami/runami czy zaklęciami to one się nie liczą z resztą w czasie walki zobaczysz ze nie są podświetlone tak samo eski też się nie liczą a co do przemiotów mozesz zostawić chociaż lepsze przedmioty na pewno znajdziesz ale te na razie zostaw o ile mająs zlote bony a tym bardziej platyny .

2. Kornelwsk

Kornelwsk Junior Expert

Witajcie gdzie mogę kupić "Tonik" w jakim mieście do szybkości ruchu (biegu)?

3. WhiciaQ

WhiciaQ User

Witaj, w Andrakash.

Kornelwsk likes this.
  4. Priap

Priap Forum Apprentice

Hej...
    Dzięki serdeczne za konkretną i szybką odpowiedź...
    A swoją drogą mam nadzieję że Drakenik jednak pójdzie po rozum do głowy i zainteresuje się platforma mobilną... Jeśli największe koncerny np. Zamieć i inne topowe tytuły na literę D, już wchodzą w temat..

5. wojtekwjk

wojtekwjk Regular

Odpowiadając na twoje "pytania" mogę Ci zagwarantować że to się nie stanie NIGDY.Ta gra zdycha i jest w końcowej fazie swojego życia (co przyznawał sam Jesse) a sami twórcy zaczynają kłaść na nią ***** po całości.Poza tym optymalizacja drakensanga to katastrofa,a urządzenia mobilne nie mają układów chłodzących więc gra w pięcioosobowym party,gdzie każdy spamuje skilami a po ekranie latają cyferki i efekty skończyła by się pożarem domu i poparzeniami dłoni.Możliwość grania na urządzeniach mobilnych w gry MMO (a tymbardziej tworzenia gry tylko na nie) to jakiś nieśmieszny żart w technologicznej ewolucji i mam nadzieję że wymrze możliwie szybko.

Last edited by moderator: Apr 23, 2020
  6. WhiciaQ

WhiciaQ User

Post edytowałam i usunęłam niestosowne słownictwo. Następnym razem użyj łagodniejszego sformułowania.

7. Sheneros

Sheneros Forum Greenhorn

Witajcie! Mam pytanie otóż jak się liczy dmg na broni bloodmaga, aktualnie mam 5r.błyszczących i mam set z eventu wiosny,który wydaje się dobry na maga w połączeniu z setem Dragana i karabossy. Bonusowe pytanie DTU będzie na początku czy pod koniec maja?

8. TL_Tyche

TL_Tyche Team Leader Team Drakensang Online

Bonus Krwawej Runy to bonus dla broni dwuręcznej. Wzór na szkody dla Krwawej wygląda następująco:

[(Podstawa broni + Rubiny)*(100% + zaklęcia z broni)*(100% + Bonus z wiedzy: Dwuręczny cios + Bonusy dla broni 2h) + Szkody z przedmiotów + Baza klasy + Pozostałe szkody] * (100%+ Szkody ogólne)
    Poprzez 'pozostałe szkody' mam na myśli szkody z towarzysza (np. Lalka Beracha) oraz szkody z eliksiru czy toniku wigoru. Zauważ proszę, że bonus z krwawej nie sumuje się do zaklęć z broni, tylko jest w zupełnie innym miejscu. Innym przykładem bonusu dla broni 2h to wyjątkowe wartości setu Dragana ('O 6.00% zwiększone szkody od broni dwuręcznej').

Jeżeli chodzi o opłacalność setów dla maga, zapraszam do działu dla czarodziejów kręgu. Co do DtU, nie znamy jeszcze dat majowych eventów. Jeżeli poznamy, na pewno pojawi się stosowne ogłoszenie w postaci harmonogramu ;)

Last edited: Apr 24, 2020
  9. Kahr

Kahr Forum Greenhorn

Hej, witajcie wszyscy.
    Piszę do Was z pytaniem odnośnie rang PVP.
    Wiem, że jest ich 20 na chwilę obecną i znalazłem ich angielskie nazwy, ale ciekaw jestem czy ktoś dysponuje pełną listą polskich nazw.

Dzięki :)

10. TL_Tyche

Twój post przeniosłam do pytań ogólnych, nie ma potrzeby tworzenia osobnego tematu.

Polskie nazwy rang PvP są dostępne w oknie 'Postać' w zakładce 'Tytuł'. Warunkiem jest oczywiście język polski wybrany w oknie klienta.

Kahr likes this.
  11. Kahr

Kahr Forum Greenhorn

O kurcze, jestem ślepy.
    Dziękuję Ci bardzo za pomoc i przepraszam za osobny temat.

12. Chwast

Chwast Forum Apprentice

Powitać.
    Mnie nurtuje takie pytanie: Czy w związku z dodaniem nowych infernali, będzie możliwe zdobycie nowych amuletów dragana z placu boju, podczas kolejnej edycji klątwy czarnych rycerzy? :p (narazie nie ma nowych osiągnięć)

(Proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu, nie wiem czy pytanie powinno trafić do wątku z eventami czy do wątku dot. aktualizacji. Dziekować :) )

13. WhiciaQ

WhiciaQ User

Witaj, trzeba śledzić informacje z serwera testowego i ogólne ogłoszenia - jeśli będą planowane zmiany - na pewno pojawią się stosowne informacje.

14. Kornelwsk

Kornelwsk Junior Expert

W Andrakash można kupić lekarstwa na szybkość biegu, a ja pytałem o Toniki ;)

15. TL_Tyche

Zauważ również proszę, że zawsze tylko jeden kupiec posiada wszystkie buffy danego typu (np. Nabih w Hiraji posiada zarówno tonik, eliksir, jak i lekarstwo wigoru), a zatem tylko w Andrakash kupisz buff do szybkości biegu. W tym przypadku jest to tylko lekarstwo, ponieważ nie ma toników na szybkość biegu.

KingsGambit - Twój post kasuję. Widzę, że na nic się zdają moje upomnienia wobec Twoich złośliwości, a zatem odpocznij sobie trochę od forum. Z racji pokaźnej kolekcji banów, tym razem na Twoje konto ląduje podwójna liczba punktów (22), co wiąże się z blokadą konta na 3 dni.

16. Makuszek2

Makuszek2 Forum Apprentice

Co do przedmiotów. jak wyglądają platyny? Złote bony to wiadomo ale nie wiem jak poznać platynę. Poproszę fotkę z zaznaczeniem znaków szczególnych jeśli można.

17. Jasiu111

Jasiu111 Forum Pro

Platyny mają kolor żółty w odróżnieniu od złotych zaklęć. Wygląda to tak: [​IMG].
    Jest jednak inny sposób na rozróżnienie: włączyć widok zaawansowany i porównywać wartości procentowe - wartości podane w nawiasach przy zaklęciach i wartościach podstawowych.

18. RafalinhoCK

RafalinhoCK Advanced

Te jaskrawe żółte to platyny

A te to złote :

19. Makuszek2

Makuszek2 Forum Apprentice

20. INEZ

INEZ Forum Apprentice

Witam, mam pytanie odnosnie konta delux, nie wiem czy to jest wlasniwe miejsce na takie pytania , wiec z gory przepraszam za niedogodnosci :D Kupujac deluxa jednym z bonusow jest harpia i skrzydla, moje pytanie brzmi czy one sa automatycznie po zakupie dodawane do sakwy i czy po wygasnieciu deluxa zostaja czy znikaja. Dodam ze posiadajac deluxa nie mam ani harpii ani skrzydel. Dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam .